Турски език за начинаещи 2 - Хош гелдиниз

• 80 556
  • 446
  •   1
Отговори
# 270
  • Истанбул
Момичета, днес изпита, както винаги е в 17:00, бъдете готови! Учете нови думички и времената! Hug

Г_жо Шуши, няма нищо, винаги съм готова! А тази версия чу ли я? Оригинал! bowuu

www.eflatunbebek.com/pps/MaziKalbimdeYara.pps

# 271
  • Costa Rica
Ами аз...ъъъ...не съм Г-жа Шуши Embarassed

Оригинала си го дръпнах вече, но предпочитам копието. Този дълбок мъжки глас...Ахххххх!
Благодаря, все пак!

# 272
  • Истанбул
Ами аз...ъъъ...не съм Г-жа Шуши Embarassed

Оригинала си го дръпнах вече, но предпочитам копието. Този дълбок мъжки глас...Ахххххх!
Благодаря, все пак!

Ох, Делфина Ангуа фон Юбервалд, извинявай, мила!   bouquetАма и твоето име като г_жа Шуши(!) Shocked bowuu вдъхва същия респект, та затова сигурно! Асоциации, какво да правиш!

# 273
Здравейте и от мен!
Буба, благодарности на мъжа ти! Снощи си направих клавиатурата, но май стана като `турски фонетик` ако мога така да се изразя...
А за изпита... Малеее тази седмица почти нямах време за четене... Ще имам 2 ка май май... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 274
Наминавам да пожелая успех на изпита  Wink  Heart Eyes

Мистик, страхотен превод си направила отново  newsm51

# 275
Мистик, страхотен превод  Hug Трудно се превеждат песни, ама ти си се справила чудесно - явно имаш поетична душа  Simple Smile

Стефи, ми то турската клавиатура си е като латиницата само в дясната част са различните букви - трябва само да им свикнеш на местата и после става лесно  Wink Еххх, ако можеше и сама да спряга и превежда .... Laughing

# 276
Хош гелдиниз на новите момичета  welcome

mistik   супер превод  Heart Eyes Hug
дано не е много труден изпита  Blush

kaigi   Hug

buba_bs   благодарение на твоя aşkım ми е адски по-лесно  Hug

steffi_k и аз ще съм за двойка май  Blush

Делфина Ангуа фон Юбервалд   къде се загуби момиче?  Hug
и аз уча най-лесно от песни и сериали  Laughing

DilQRa` ако имаш въпроси, питай смело  Hug
учителките са супер  Heart Eyes

Linofrina    Hug

suura  Hug

Аз отивам да преговарям  Blush

# 277
  • Истанбул
Здравейте, скъпи момичета!  bouquet Ето ви и 3-я изпит:

1. Моля, преведете текста, като използувате думичките и времената, които знaете:
    Речник: толкова       - o kadar
                 усмихване    - gülümsemek
                 Св.Валентин - Sn.Valentin

Днес е денят на Св. Валентин- денят на влюбените! Приятелят ми дойде с един голям букет цветя и ме целуна. Има толкова хубави очи и колко хубаво ме гледа! Аз много го обичам и той много ме обича! Щастлива съм и се смея, той ме гледа и се усмихва!
- Обичам те!

2. Попълнете празните места, като използувате най-вярната глаголна форма и мн.ч. на някои думи:

Ben 20 yıldan beri İstanbul’da …/oturmak/…. Her gün arabayla işe gidip …/gelmek/…. İş yerim  İstiklal caddesi… . Biraz uzak, fakat ben …/memnun/… . İstiklal caddesi İstanbul’un Monparrnass’ı ve çok enteresan: cafe…, mağaza…, kitapçı…, kilise… ve camii… . Her şey çok renk… ve çok neşe…! Şimdi her yerde indirim var ve ben buradan alış veriş …/yapmak/… . Burada çok galeri…, müze… ve sinema… var. Her zaman çok kalabalık ve gürültülü! Ben İstiklal’i çok …/sevmek/… .

3. Задайте на турски съответните въпроси, като преведете и отговорите:

- Не, не отивам в Истанбул.
- Не, не пия чай, кафе пия.
- Не, днес не е студено.
- Сериалът "1001 нощи" не свършва.
- Аз нямам книга на търски.
- Аз не говоря много добре турски.
- Аз не съм ходил(a) в "Хистория".
- Не, аз нямам кола.
- Аз не знам Таксим и не съм ходила.
- Аз не харесвам Халит Ергенч!!!

Cevap süresi 2 saat! Kolay gelsin!
Времетраене на изпита 2 часа!

# 278
1. Моля, преведете текста, като използувате думичките и времената, които знaете:

Днес е денят на Св. Валентин- денят на влюбените! Приятелят ми дойде с един голям букет цветя и ме целуна. Има толкова хубави очи и колко хубаво ме гледа! Аз много го обичам и той много ме обича! Щастлива съм и се смея, той ме гледа и се усмихва!
- Обичам те!

Bugün Sn.Valentin gün - sevgi gün! Arkadaşım çiçekler büyük bir buket ile geliyor ve beni öptüyor. Bu kadar güzel gözler var ve ne kadar güzel beni bakıyor! Ben onu çok seviyorum ve beni seviyor! Ben mutluyum ve gülüyorum, о beni bakıyor ve gülümsüyor!
- Seni seviyorum!

2. Попълнете празните места, като използувате най-вярната глаголна форма и мн.ч. на някои думи:

Ben 20 yıldan beri İstanbul’da oturuyorum /oturmak/…. Her gün arabayla işe gidip geliyorum /gelmek/…. İş yerim  İstiklal caddesi… . Biraz uzak, fakat ben memnunum /memnun/… . İstiklal caddesi İstanbul’un Monparrnass’ı ve çok enteresan: cafeler, mağazalar, kitapçılar, kiliseler ve camiler . Her şey çok renkler… ve çok neşe…! Şimdi her yerde indirim var ve ben buradan alış veriş yapıyorum…/yapmak/… . Burada çok galeriler, müzeler ve sinemalar var. Her zaman çok kalabalık ve gürültülü! Ben İstiklal’i çok sevıyorum…/sevmek/… .

İzmir’e gidiyor musun? В Измир ли отиваш?
Çay içiyor musun? Пиеш ли чай?
- Не, днес не е студено.
Bugün sıcak mu? Днес времето топло ли е?
Dizi “Binbir gece” bitiriyor mu?  Сериалът "1001 нощи" свършва ли?
- Аз нямам книга на търски.
Türkçe kitap var mu? Книга на турски имаш ли?
Türkçe konuşuyor musun? Говориш ли турски?
"Хистория" yürüyor musun? Ходил ли си в „Хистория”
- Не, аз нямам кола. Araba var mu? Имаш ли кола?
„Таксим” biliyor musun ve orada yürüyor musun? Знаеш ли „Таксим” и ходил ли си там?
Halit Ergenç beğeniyor musun? Харесваш ли Халит Ергенч?

Mistik, трудно е!

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 19:04 от *hrisy*

# 279
  • Истанбул
Извинявайте, момичета, ако е станал труден изпитът! Hug Sad Не мойах май да преценя! Ами отворете спреженията, не е забранено, нали?
Тая седмица Каиги да не дава нов материал, а да се поупражните  малко тогава! newsm78  bouquet  bouquet

# 280
Моля, да ме извините за закъснението, но ни спряха тока за известно време и затова не успях да се вместя в двата часа за изпита.  Cry

- Обичам те!

Bugün Sn. Valentin'in günü -aşıkların günü! Arkadaşım ile bir büyük buket çiçekler geliyor ve beni öpüyor. Onun gözleri o kadar güzel ve o kadar güzel beni görüyor! Ben çok onu seviyorum ve o çok beni seviyor! Mutluyum ve gülüyorum, o beni bakıyor ve gülümsüyor.
- Seni seviyorum!

Ben 20 yıldan beri İstanbul’da oturuyorum /oturmak/…. Her gün arabayla işe gidip geliyor /gelmek/…. İş yerim  İstiklal caddesi… . Biraz uzak, fakat ben …/memnun/… . İstiklal caddesi İstanbul’un Monparrnass’ı ve çok enteresan: cafeler, mağazalar, kitapçılar, kiliseler ve camiiler. Her şey çok renk… ve çok neşe…! Şimdi her yerde indirim var ve ben buradan alış veriş yapıyor/yapmak/… . Burada çok galeriler, müzeler ve sinemalar var. Her zaman çok kalabalık ve gürültülü! Ben İstiklal’i çok seviyorum/sevmek/… .

- Sen İstanbul'da gidiyor musun?
- Не, не отивам в Истанбул. - Hayır, ben İstanbul'da gidimiyorum.

- Sen çay içiyor musun?
- Не, не пия чай, кафе пия. - Hayır, ben çay içimiyorum, kahve içiyorum.

- Bugün soğük mü?
- Не, днес не е студено. - Hayır, buğün soğük değil.

- Dizi 'Binbir gece' bitiyor mu?
- Сериалът "1001 нощи" не свършва. - Dizi 'Binbir gece' bitmiyor.

- Sende Türk kitap var mı?
- Аз нямам книга на търски. - Bende Türk kitap yok.

- Sen çok güzel Türk konuşuyor musun?
- Аз не говоря много добре турски. - Ben çok güzel Türk konuşmuyorum.

- Historia'da yürüyor musum?
- Аз не съм ходил(a) в "Хистория". - Ben Historia'da yürümüyorum.

- Sen araba var mı?
- Не, аз нямам кола. - Hayır, ben araba yok.

- Taxim biliyor musun?
- Аз не знам Таксим и не съм ходила. - Ben Taxim bilmiyorum ve yürümüyorum.

- Halit Ergenç beğeniyor musun?
- Аз не харесвам Халит Ергенч!!! - Ben beğenmiyorum Halit Ergenç!!!

Малее, Мистик - Sınav çok zor, canım. Ben çok kızarıyorum!

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 19:49 от buba_bs

# 281

- Обичам те!

Bugün Sn.Valentin gün - günü aşıklarım! Arkadaşım bin büyük bir buket çiçekl geliyor ve beni öptüyor. Bu kadar güzel gözler var ve ne kadar güzel beni bakıyor. Ben onu çok seviyorum ve beni seviyor. Ben mutluyum ve gülüyorum, о beni bakıyor ve gülümsüyor!
- Seni seviyorum!

Ben 20 yıldan beri İstanbul’da oturuyorum. Her gün arabayla işe gidip geliyorum. İş yerim İstiklal caddesi. Biraz uzak, fakat ben memnunum. İstiklal caddesi İstanbul’un Monparrnass’ı ve çok enteresan: cafeler, mağazalar, kitapçılar, kiliseler ve camiler. Her şey çok renkler ve çok neşe! Şimdi her yerde indirim var ve ben buradan alış veriş yapıyorum. Burada çok galeriler, müzeler ve sinemalar var. Her zaman çok kalabalık ve gürültülü! Ben İstiklal’i çok sevıyorum.

- (Sen) İstanbul'da gidiyor musun?
- Не, не отивам в Истанбул. - Hayır, (ben) İstanbul'da gitmiyorum.

- (Sen) çay içiyor musun?
- Не, не пия чай, кафе пия. - Hayır, (ben) çay içimiyorum, kahve içiyorum.

- Bugün soğük mü?
- Не, днес не е студено. - Hayır, buğün soğük değil.

- Dizi(yi) "Binbir gece" bitiriyor mu?
- Сериалът "1001 нощи" не свършва. - Dizi(yi) "Binbir gece" bitirmiyor.

- Sende Türkçe kitap var mı?
- Аз нямам книга на тyрски. - Bende Türkçe kitap yok.

- Sen çok güzel Türkçe konuşuyor musun?
- Аз не говоря много добре турски. -  Türkçenim çök iyi değil. / Ben çok iyi Türkçe konuşmuyorum. 

- Historia'da yürüyor musum?
- Аз не съм ходил(a) в "Хистория". - (Ben) Historia'da yürümüyorum.

- Sen araba var mı?
- Не, аз нямам кола. - Hayır, beni araba yok.

- Taxim biliyor musun?
- Аз не знам Таксим и не съм ходила. - (Ben) Taxim bilmiyorum ve yürümüyorum.

- Halit Ergenç beğeniyor musun?
- Аз не харесвам Халит Ергенч!!! - Ben beğenmiyorum Halit Ergenç!!!

Спреженията не помня да сме ги разглеждали тук ... zor !

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 20:51 от Linofrina

# 282
mistik      bouquet - Може ли по късно да пусна работата си, че сега сядам да погледна само, а ще го направя като приспя малкия, че голям зор си има детето и не ме оставя на мира. Днес ни изби и първото зъбче  Peace

# 283
  • Истанбул
    Речник: толкова       - o kadar
                 усмихване    - gülümsemek

- Обичам те!

Bu gün Sn. Valentin - aşıklar günü! Erkek arkadaşım büyük bir buketle geldi ve beni öptü. Okadar güzel gozleri var ve nekadar güzel bakıyor bana! Ben onu çok seviyorum ve o beni çok seviyor. Mutluyum ve gülüyorum, o bana bakıyor ve gülümsüyor!
- Seni seviyorum!

Ben 20 yıldan beri İstanbul’da YAŞIYORUM. Her gün arabayla işe gidip GELİYORUM. İş yerim  İstiklal caddesi'NDE. Biraz uzak, fakat ben MEMNUNUM. İstiklal caddesi İstanbul’un Monparrnass’ı ve çok enteresan: cafeLER, mağazaLAR, kitapçılarLAR, kiliseLER ve camiiLER. Her şey çok renkLİ ve çok neşeLİ! Şimdi her yerde indirim var ve ben buradan alış veriş YAPIYORUM. Burada çok galeriLER, müzeLER ve sinemaLAR var. Her zaman çok kalabalık ve gürültülü! Ben İstiklal’i çok SEVİYORUM.

- İstanbul'a mı gidiyorsun? Hayır, İstanbul'a ditmiyorum.

- Çay içiyormusun? Hayır, çay içmiyorum, kahve içiyorum.

- Bu gün soğuk mu? Hayır, bu gün soğuk değil.
- Не, днес не е студено.

- "1001 gece" dizisi bitiyor mu? Hayır, "1001 gece" dizisi bitmiyor.

- Türkçe kitabın var mı? Türkçe kitabım yok. Moжe и:Türkçe kitab var mı? Türkçe kitab yok.
- Аз нямам книга на тyрски.

- Türkçe iyi konuşuyormusun? Ben Türkçe iyi konuşmuyorum.

- "Historia"ya gittin mi? Ben "Historia"ya gitmedim.

- Araban var mı? Hayır, benim arabam yok.
- Не, аз нямам кола.

Taksim'i biliyormusun, gittin mi? Ben Taksim'i bilmiyorum ve gitmedim.

- Halit Ergenç'i beğeniyormusun? Ben Halit Ergenç'i beğenmiyorum. #Cussing out

# 284
  • Истанбул
Аз съм се поувлякла май, а?  Rolling Eyes Embarassed Е, вие да не си мислите, че е лесно да се измислят въпроси? #Crazy Joy Crazy
Е, нищо де, голяма работа! Да не е въпрос на живот и смърт пък, нал тъй? Тъкмо като нов материал ще ви дойде! Hug
Момичета, по_късно да ви проверя, че семейни ангажименти!  chef   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт