Януарските мъничета берат първите кокичета

• 16 642
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Здравейте мацки

Минавам само за да честитя месечинката на Александър на мама Natali81, Виллиан на мама Suny4 , Рая на мама muci, детенце на мама соня82 и Милан на мама inlove

И да ви пожелая спокойна и безревлива нощ  bouquet

Изчезвам да се храним  Misc Baby Bottle

Мацки,

Забравих да ви питам, болничния след болничния за 42 дни след раждането, кой го издава? Болничното заведение в което съм родила или личният лекар или гинеколога по ЗК?

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 20:22 от Espa

# 107
  • Варна

Мацки,

Забравих да ви питам, болничния след болничния за 42 дни след раждането, кой го издава? Болничното заведение в което съм родила или личният лекар или гинеколога по ЗК?

Издава се от личния лекар на детето и уравнява общо всички до 135 дни .

# 108
Доника, най-смирено те моля (забележи, моля ти се, колко съм смирена), да смениш снимката на Краси с ето тази, даже съм я турила в размер по твой избор.  Grinning

# 109
Ние се къпем между 18.30-19.30.Алекс винаги съм го къпала към 20ч даже до ден днешен,а с бебка нещо не мога още да остановя режим Crazy

# 110
  • София
Е като ме молиш, как да ти откажа. Само има един проблем лекичък - не ми разрешава редакция, понеже са минали 24 часа от писане на поста...Та ако ме извините с Краси и имате търпение до другата тема... Rolling Eyes
Любопитка, много на бързо...Като ти гледах снимките - големи сладури са Митко и Дани...Наканила съм се и аз на съвместни фотографии, но общо взето дребния все спи, а ако не спи-плаче, че е гладен Simple Smile

# 111
Доника ние я къпем всеки път различно...когато Коко си е вкъщи сле 19ч... когато го няма правя това с майка ми следобяд...за да не се налага със свекито да го правя...добре, че се изнасят, че вече полудявам...само да измрънка малката и веднага идва да провери какво става...все едно аз не мога да се оправя сама, та трябва да дойде тя да я успокои...и като е будна само иска да я гушка, а иначе ми вика да не я  уча така, че после щяло да ми е трудно...е аз кога да я гушкам???
Доня а като имаш замразена кърма, защо я дохранваш с АМ...и как така от двете гърди ще изяде само 30мл...почивай повече...щом имаш желание ще имаш и кърма, само не се шашкай...повече положително мислене...и по-малко мерения... Hug Hug Hug

Иники много хубава снимка...днес гледах снимките на Катерина от първите дни и й говоря каква е била грозна, а тя като ме погледна едно лошо Joy Joy Joy ...е сега вече е прекрасна...нали си е моя Laughing
сега хапна за четвърти път откакто е будна и мисля да я слагам да спи...ама нещо не иска...май пак ще се гушкаме...

а да ви кажа за яденето, аз съм на картофи, ориз, хляб и зеленчуци...и по-малко пилешко...а да и сок от моркови, сок от яблъки и банани...

ето ни най новите снимки

# 112
Добра вечер!

От къде мога да си взема този Рицинус комунис, дето уж увеличавал кърмата? Може да не потрябва, ама за собствено спокойствие да знам, че има  нещо под ръка за спешни случаи. Щото и аз съм в отбора "имам ли кърма, стига ли му на бебето". Пък вече споделих, че той ужасно се гърчи от колики и е намалил хапката, респективно млеконадоя страда. А н еми се заиграва с цеденици и дано не се налагат...

# 113
Eй, Simple Smile тъкмо днес се засилихме да си  купим количката и тя била купена, сега чакаме още 5 дни  Confused Само си седим на терасата  Blush
Иначе и моето дете е в отбора "имам колики", а аз съм в отбора "спя по 2 часа".

# 114
# 115
 Ето я и нашата звездичка  Hug Heart Eyes

# 116
Без да искам натиснах "публикувай" вместо"... преглед"  Wink http://www.snimka.bg/album.php?album_id=331246

# 117
Добро утро!

Хайде аз като ранобудничка да започна с кафенце и закусчица

Да ви кажа тази хомеопатия май има ефект. Кърмата ми се поувеличи като че ли. Ама в комбинация с нощно цедене. Пак ди ставам в 3 часа да се цедя. Ама от друга страна така ми е екстра, че после през деня си имам запаси ако ми намалее много кърмата.

Lang, аз Рицинус комунис го купувам от една аптека в Младаст 4, но мисля че във всички по-добре снадени аптеки се продават хомеопатичните лекарства. Не трябва да се комбинира с лактогонен чай, мента и камфор (под всякаква форма), кафе, цигари, алкохол и шоколад.

Копривке, и аз бях така - 30 мл от двете гърди едвам, едвам. Особено следобяд и вечер. Ама ще дойде - споко. Ето ние вече сме доста по-добре. Почивка, силна храна и може да пробваш хомеопатията. Ама докато дойде си трябва АМ за екстремни случаи. Няма как. Не можеш да оставиш гладна Аничка. Моят хич не го харесва АМ ама като е гладен всичко яде горкия. Ама така с изцедената кърма е много доволен. Да живее помпата на Медела  newsm44

Доня а като имаш замразена кърма, защо я дохранваш с АМ...и как така от двете гърди ще изяде само 30мл...почивай повече...щом имаш желание ще имаш и кърма, само не се шашкай...повече положително мислене...и по-малко мерения... Hug Hug Hug
Лорини, аз понеже съм на същото дередже като Копривка, ще ти кажа, че то пък не може да предвидиш кога нямя да ти стигне кърмата, че да размразиш, ако имаш замразена. Та в такива случай - АМ си е спасение. Някой деца може и да издържат тези лактационни кризи и да хапват просто по-малко няколко дни, но други (като нашите гладници) .... абсурд.

Ние се къпем обикновено в 18-19 часа вечер. Ама понякога самичка си го къпя, хич нямам нужда от помощ. Само на таткото разчитам, ако може и си е вкъщи, да ми помага. Ама не го задължавам, де.           

Хайде стига съм ви занимавала с моите проблеми!

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 09:53 от sladur4esta

# 118
Hug Доника добре дошла
ние сме ок, не пиша, че съм много искренна и лична и обиждам хората
поздрави на всички бебешоци   bouquet

# 119
Добро утро!

Днес Мартин става на 1 месец Grinning. Малка почерпка по този повод.

Тази нощ той се държа изключително добре - спа през цялата нощ, единствено го взех в 3 за да яде, а той сука 10 минути и отказа. Толкова се беше изморил от мрънкане през деня, че просто няма накъде. Но този път, за да го приспя, щото беше ужасно нервен, му стегнах ръцете, хванах го здраво, полюшках го малко и беше готов. Явно наистина като спи през деня дълго и непробудно, после нощта ми се вижда кошмар. Но ще знам за по-нататък. То добре, че в почивните дни тати е в къщи, та в друсането през деня ме отменя. Ако спи леко обаче все иска някой да го е гушнал - за предпочитане този с ц.ц.та.

Колкото до кърмата и аз все се чудя стига ли  newsm78. Вчера обаче, от толкова рев и мрънкане, реших че е гладен и му дадох добавка. Но след толкова четене в кърмаческия, след като се изхожда нормално, значи все пак му стига. Той явно яде по малко, щото обича да суче често често. Пък като ревне, за да не се "травмира", аз веднага го вземам и давам да яде. Иначе имам от това хомеопатичното /още след болницата го взех/ и сега пак започвам да вземам та да видим.

Къпането при нас е в 19. Къпе го тати. Малко кръста му омалява и все гледа да претупа, ама се справя  Laughing.

Хайде весел ден от мен.

Общи условия

Активация на акаунт