Януарските мъничета берат първите кокичета

• 16 650
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
Момичета,
попаднах на това
http://xedra.wordpress.com/.
Може да ви е интересно...

# 121
  • Варна
Честита месечинка на Мартин!Както и на  Габриела , Християн и Рая!
Натали тази статия е много хубава и изчерпателна. Нека всички , които се съмняват в това стига ли или не кърмата , да я прочетат . Смятам , че ще им е безкрайно полезна .
Аз нямам такива притеснения . Дани си суче когато и колкото си поиска . Поизцеждам се , че гърдите ми са доста напрегнати , с първото ми дете от много цедене си докарах свръхлактация и сега мнооого внимавам . Ама тез пусти гърди пак си се пълнят . Иначе Дани е наддал 600 г за 11 дни .
Доника ми то снимките им са общи , щото почти не остава ред да ги снимам поотделно . Митко все се намества да гушка и прегръща бебето , вика му Данинце-Банинце , иска да го държи за ръка , да го милва и целува . Как да не снимаш такава мила гледка .
Лорини много сериозна таз Катерина бре . Гледа философски на живота явно.
Мини я не се връзвай . Знаеш го този форум - всеки си пише каквото иска и както иска , който се чувства обиден , да не чете пък .  Peace

# 122
Хайде да се разпиша и аз.Добро утро на всички!
От вчера се каня да пиша,но бяхме по улиците,на гости на свеки и после до БИЛЛА,че на тате му беше почивен ден,а дребната се държа чудесно,след кошмара,който изживяхме в събота през нощта:След като яде в малко 2,00 аз реших към 3.00 да си стимулирам лактацията и се цедих.Тъкмо съм легнала и дремя и все едно нещо ме накара да си отворя очите(какво нещо е майчиния инстинкт).Отварям си очите и в този миг малката я заварвам обърната по гръб(въпреки възглавницара отзад),главата нагоре и в този момент повръща леко и започва да се дави Shocked #CrazyСкачам за части от секундата и детето не диша,направо ми изтръпна мозъка,Навеждах я тупах я,а на нея само плюнка от устата и се гърчи.Ужас.Таткото се панира.Та взехме аспиратора и изпомпахме толкова слузз от носа и бърках в устата с марля и накрая изплака.Толкова се стресна горкото дете,че после и на сън хлипаше.И тук е мястото да благодаря на Биляна( ако греша,моля поправете ме),която разясни как става номера с аспиратора. HugБез нея нямаше да се справим Heart Eyes  bouquet
Сега детенце е добре,днес са нашите 40 дни та ще ходим до църквата.Аз пък съм в цикъл Joy
И аз си взех хомеопатичното и не знам внушение ли е ама май има ефект.Четох,че не трябва да се пие повече от 3-4 дни.Дано помогне иначе сме си на кърма с  300 зора,но и аз имах лактационен спад като Донята и Сладурчеста
elena_d честита ви месечинка.Да ви е жив и здрав юнака  bouquet
Иники вашия младеж е в  розова количка,а нашата госпожица в синя hahaha
Ми май това беше newsm78 Хайде,че пак се засинях с писането Hug
П.П.Айде малко снимки и от нас Flutter
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=328000&pid=10464657

# 123
natali браво за статията Hug дано тези с проблемите с кърмата да я прочетат...не че не са чели...не АМ-то а бебето на гърдата е решението...няма празни гърди, все ще изсуче нещо...след като два дни излизах и се бях цедила и КАтерина пи от шише след шишето и беше малко мързеливо да суче...нормално шишето само пуска...а гърдата не...момичета аз ще продължавам да ви казвам, че решението за кърменето е бебето на гърдата и никакви кантари и мерки...пък то детето може и да плаче за друго...
пожелавам ползотворен на кърма ден и много бебешки усмивки...

и дайте идея за не много скъпа количка...че все още нямаме...а нищо не ми харесва...

# 124
natali браво за статията   bouquet
Ето малко добри новини за многократните пелени в бг http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/peleni-za-mnogokratna-upotreba.html
Да се похваля и ние пробваме ЕБХ и даже ни се получава  Grinning , но не винаги намирам време... нали ме чака държавен по немски този месец... стискайте палци!

# 125
Привет и от нас.Днес моята кукличка става на цели два месеца
Почерпете се за нейно здраве.
Данинце, като прочетох какъв кошмар си изживяла направо косата ми настръхна.Ама наистина майчинския инстинкт е голяма работа.Радвам се, че всичко е свършило добре и дано на никой не му се случват такива работи  Praynig
Иначе Йоанка е голяма сладурана  Hug

# 126
  • Варна
Лорини моята от Митко е такава . http://www.tcm.dir.bg/_wm/catalog/index.php?dlimit=6&p=1& … 35581&dflid=3 Пише , още я имат в наличност , въпреки че знам , че вече не се внасят ТСМ стоки . Супер е маневрена и удобна , и все пак е немска количка . Няма покривало , но за целта имам портбебе , когато е по-малко бебето , а след 3 - 4 месеца - в чувалче , те се продават отделно . Ако ти харесва , питай ги дали имат налични
Зозима и аз смятам да купя многократни пелени , но ще изчакам да порастне малко , че сега пиша много често все още  , а и в това време много бавно съхне всичко . Иначе пробваме с ЕБХ , но малко не ми достига времето.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 11:17 от Любопитка

# 127
nevencheto лелеее ми твоята принцеса много голяма бре.Цели 2 месеца.Да ви е жива и здрава и все така кротичка Hug
natali одеве пропуснах и аз да ти блгодаря за статията.Вече спазвам всичко написано там,но да видим Hug
Лорини нямам опит с количките,освен с нашата,от която за сега съм много доволна,но тя тук е доста пари,а аз я взех изгодно,та за това нямах избор с цвета и е синя hahaha.Иначе е такава: http://family-bg.com/popup_image.php?pID=3021&osCsid=c6fceb7 … a71220cea37964d03
За къпанеето беше питал някой.Ние я къпем към 20 ч някъде и то таткото я къпе.

# 128
Много благодаря на всички, които споделиха за храненето на кърмачките   bouquet
То явно мненията са съвсем различни в това отношение... Айде, за другите неща как да е, но това тотално изключване на млечните продукти - дори и на сиренето и киселото мляко, направо ме убива  #Crazy

Иначе, ние Рая я къпем към 21.30-22ч. и я слагаме да спи. Тя обикновено тогава си прави най-дългото спане - 5-6 часа (ако няма колики, де). Педиатърката каза, че постепенно този период ще се удържава и накрая ще започне да се буди чак сутринта. Да видим кога ще доживеем и този момент  Praynig.

Честити месечинки (1 или 2) на всички, които сега ги изпълват Hug

# 129
  • Варна
Катериче аз не че не вярвам на педиатрите , ама Митко го кърмих доста след годинката и той все си се будеше към 2 - 3 да си посуче ей така за вътрешно удовлетворение  Joy  Joy

# 130
http://bgphoto.net/photos/14683/o632756138405937500.jpg
почерпете се за здравето на Криси, той днес става на 2 месеца  Simple Smile

# 131
eligeorgieva честита ви втора месечинка. Верно, че Криси и Деничка са родени на един ден. Да ти е жив и здрав и много да те радва  Hug

# 132
Ей, Зозома - мерси много за линка! Мисля да мина на многократни, но като Любопитка малко да се позатопли, че инак бавно съхне. Ти какво мнгократни пелени имаш? Как изглеждат? Мисля си, че повечето може би ще са твърде загряващи за през лятото, понеже вътрешният им слой е поларен, ако не греша...

Лорини препоръчвам моята - супер лека, много евтина. Зимата в чувалче, щото се води лятна, но има напълно легнало положение. Ето я. За повече инфо на сайта на производителя, но за съжаление има само версия на италиански Simple Smile

# 133
  • София
Лелеее, колко много пораснали деца - честита втора месечинка на Деничка и Крис, както честита първа на Габи, Марти, Хриси и Рая...как лети времето...
Катериче аз не че не вярвам на педиатрите , ама Митко го кърмих доста след годинката и той все си се будеше към 2 - 3 да си посуче ей така за вътрешно удовлетворение  Joy  Joy
А Хриси продължава - вече не суче, но си търси шишето с млякото...
Мини, я стига...Онзи ден нямах работа и четох темите, които сте изписали, докато ме нямаше, та разбрах за спора...Да не отварям стари рани-нито вземам страна - зариват се томахавките и всеки по живо по здраво..
Lorini, а отказахте ли се от Джемата? Гледам Чиполино имат нови модели сега...
Тези статии, които сте дали ще ги сложа на първа в другата тема  Wink
Хайде лек ви ден

Леле Дани, изкарала ви е акъла таз мома Йоана...Което ме подсети да ви споделя един бабин метод за отпушване на нослето след повръщане. Духвате в нослето и всичко излиза - отпушва си се...Моя аспиратор от Хриси така си стои в опаковка още не използван...

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 13:13 от Доника

# 134
Честити месечинки на всички бебчета! smile3504

Момичета искам да питам как обличате бебчетата си през деня и вечерта, че ние май сме се претоплили а уж все гледам да не я навличаме много. Появиха и се червени точици по телцето и по бузките.

Някой може ли да ми обясни как да кача снимка в албумчето че нещо не се справям.Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт