Скоро с палави крачета ще заприпкат МАйските хлапета (27)

• 12 568
  • 277
  •   1
Отговори
# 165
  • ул. "Мечтание"
Доколкото разбрах майчинските вече ще се превеждат на 10ти. Но инфото е предпосредно тъй да се каже!  Grinning

Жълтък още не давам. А и не бързам.

# 166
Как сте мами и бебоци   Hug

Честито на обебилите се мами, честито на лелите, честито и на комшийките да сте живи и здрави всички!!!

Честито и на бебоците с повод

Мойта мома нали не е толкоз чевръста от днес вече може да се изправя от седнало в право положение, иначе като я оставя права в кушетката я обикаля.
Какадака, и нашите зъбки са толкова, ако кривотийте на вашата мома са толкова, колкото на нашата  съчувствам ти Hug
Консултацията ни е за понеделник , ще видим колко сме наддали и дали въобще е качила нещо пюрета не иска , обаче ако и дам от нашите манджи яде и ушите и плющят. Преди малко и дадох малко ракия за зъбките и дано да спи. Снощи мина с едно цокане ама два пъти се събужда все вода давах. Вчера цял ден се криви не спа и вечерта пак. Не ми се мисли за кътниците.

За детските - 35 лв са, наистина щедро, да не повярваш чак с 10 кинта отгоре на мен ми ги превеждат към 17, но за майчинството нищо незнам.

P.S. Онче, пиши не се скатавай.

# 167
  • Перник
Здравейте, мами и бебоциииии!
Честито на всички имащи повод да празнуват!  bouquet
Да споделя за кухнята - не съм очарована. Както каза и Диана уж junior - меню, а пък такива едри парчета. Ванко също ги яде с нетипично за него туткане. Та ще се откажа. Минаваме пак към пюретаа и ще взема да си му правя супички у дома. Та така.
Ванко тези дни е неудържим, такава енергия, такова беснеене...Само да има кой да му седи до дупето и да си играе с него..Ама тепърва се почва нашето чудо, момичета, само да са ни живи и здрави!
Целувки на бебоците и лека нощ!

# 168
  • Някъде по Дунава
Здравейте!Напоследък само чета,чета и не пиша.Сега реших да се включа,бебка е на гърнето и опитва вкусни ли са мокрите кърпички,та имам малко време.
Парите си ги получих на 10-ти,дали наистина вече така ще ги дават  newsm78 на 5-ти си беше добре.Детските досега ги вземах на 12-13-ти но мисля че този месец ще ги преведат в понеделник.
Относно жълтъка-започнах,когато Елица беше на 6,5м.Отначало давах 1/4 1-2 пъти седмично,сега дава, 1/4 през ден-два.
Засега си яде храната от кухнята,но и аз не съм очарована.Вярно различни градове,различни кухни,но....................все пак си е удобство.
Днес тук е слънчево,дано не така ветровито като вчера,че едвам стигнах до кухнята  Simple Smile
Хайде лек ви ден и имайте едно наум,нали е петък 13-ти  Wink

# 169
Хайде и аз да се включа. И бебешки  е с осем зъба от две седмици вече. Честно казано не разбрах как се появиха последните два. Сигурно, защото долните са по-мънички и по-лесно пробиват.  Пълзи, качва се на дивана, слиза от него с главата напред и се тръшка ако решиш да го свалиш на пода.
Жълтък още не давам, мисля към 10 месец. Всъщност и глутена не съм въвела съвсем, но той е от последните майски бебета и е още малък. Има време. Сирене яде с голямо желание и си го дъвче, защото не го давам в попара, а така с пръсти.
Вeче отказа нощното хранене и сега се буди рядко, а не като преди на три часа. Само намали дневния сън, но май е нормално.
Струва ми се, че е малко пълничък, но ще видим какво ще кажат на консултацията следващата седмица. Ама и той е много лаком. Все още яде по 6 пъти на ден. Изяжда си пюре от 190 гр. и пак вика ам-ам. ooooh! А на диета не мога да го сложа. Ако се забавя малко с храненето (яде на 3 часа) и започват едни писъци и вопли все едно го колят.
Поне е подвижен  да гори калории. Wink

# 170
Хайде закуската и кафето от мен. Ана днес става на 9 месеца.

# 171
Честито на порасналите с още един месец  bouquet

# 172
  • панагюрище
Привет на всички!

Честити 9 месеца на Ана.Да е здрава и много послушна.
Честито и на другите пораснали бебоци.

meyz i bebeati - честита рожба  на приятелката ти!
miki0008, честито ти племениче!

Кристи все още няма зъбки. Има ли и други беззъби бебета още? newsm78 Като гледам, че има бебета с по 8 зъба вече, пък ние нито един си нямаме.Продължава да си спи през нощта както досега. Все още не може да се изправя на крачетата, само когато е в проходилката стои изправена на краката.

Жълтък не съм давала още.Мисля да изчакам още малко.

Искам да ви питам -  може ли да се дава АМ след като е яла месно пюре? Някой давал ли е ?

Питам защото Кристи не изяжда цяло пюре и си иска АМ за дояждане.Но съм чувала, че не е добре да се смесват месо и мляко.
Вие какво мислите?

# 173
  • София
Опа-тропа Simple Smile

Честито на малки и големи, който имат повод Simple Smile

Силванка, аз снощи така дохраних Алекс.

При нас всичко е нормалише. Аз също получих майчинството си на 10ти. Преди го получавах на 2ри.

# 174
Имам вирус в компа и аз трябва да го "лекувам" Sad

Хайде и ние да се запием в отбора на хапещите Party.Имаме си зъбче  tooth,малко,долу в ляво.Тази нощ се измъчихме двете с Мади.Будеше се през час,два и мрънкаше и плачеше.На сутринта и отворих устата и го видях Crazy.Иначе от няколко дни се будеше често през нощта,но заспиваше на цицката веднага.Надявам сме и другите зъбчета да излизат като това.

Клипчето,за голямото кърмаче,освен любопитство и учудване друго не предизвика в мен.

мамче82,много се смях с тази баница.Поздравления за първото място и за наградите!

На всички пораснали бебенца с още една месечинка,честото!

# 175
  • Варна
Привет на всички!

Има ли и други беззъби бебета още? newsm78 Като гледам, че има бебета с по 8 зъба вече, пък ние нито един си нямаме.Продължава да си спи през нощта както досега. Все още не може да се изправя на крачетата, само когато е в проходилката стои изправена на краката.

Жълтък не съм давала още.Мисля да изчакам още малко.
И ние сме така, но аз съм бавна в захранването, че килцата й са в повече и съм по-страхлива.  По тази причина, мисля че не се изправя сама на крачета, от скоро седи по-стабилно. Бавно и славно следваме дружинката Grinning
Рея също няма зъби, но с баткото беше същото положението- чак след годинката излязоха . Така че на всички беззъби: СПОКО Stop

# 176
  • ул. "Мечтание"
Между другото да споделя нещо...

Изправянето и прохождането е основно въпрос на пропорции, а не толкова на силна мускулатура и килограми (те също са важни де).  Peace
До един момент от развитието главите на бебоците са по-големи, спрямо останалата част от тялото, а това измества центъра на тежеста. С възрастта пропорциите се променят, краката и торса се издължават и постепенно центъра на тежеста си идва на мястото и децата започват да се изправят и да проходят.

# 177
Привет и от нас.
И Стефчо е в отбора на беззъбите,жълтък съм давала само веднъж до сега.Иначе е 8400 и 72см.Днес излязохме на разходка за един час и замръзнах,още ме болят пръстите на ръцете,когато се прибрахме направо не си ги чуствах.

# 178
  • Варна
Здравейте и от мен,и аз само чета чета и...не пиша
Ние си имаме 2 зъба все още,сега са на път горните и е ужас през деня,обаче нощем спи,което все пак не е толкова зле,просто през деня не мога да сваря с ошетването,баткото,разходката и т.н. ooooh!
Това с пропорциите ме съмнява,защото моите калпазани и двамата са с голеееми глави,като татко си #Cussing outа големият на 9 месеца ходеше стабилно,малкият и той вече почти ходи, а особено на Фил главата му е доста голяма спрямо тялото,защото ми е като глист милия - вече е 75 см а тежи само 8300 г LaughingНещо друго има в прохождането - чувала съм,че е някакво умение за цялостна координация на "тяло и душа" newsm78,не знам.
Детската кухня във Варна е мноого добра,на 1 група -до 1 годинка- пюрето се пасира,супата не,обаче тъкмо идеално малкият свикна да яде непасирана супа/ но вътре няма никакви едри парчета все пак/
Много сме доволни почти всички мами от компанията!

# 179
Много е капризен малкия калпазани. Реших тази нощ като се събуди да му дам АМ, за да спим цяла нощ. Първо се скъса да реве, докато сложа АМ във водата и накрая не иска да пие, защото млякото беше със стайна температура и ми беше по-лесно да го кърмя отколкото посред нощите да топля млякото.

Общи условия

Активация на акаунт