33 канадски феи с влюбени сърца очакват деня на любовта!

• 21 992
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Виктория, мила, и на мен ми се струваше цинично, когато ми се случи на мен, че чакат 3 аборта и май 1 год. за пълни изследвания, иначе правят само разни рутинни. Тогава си казвах, че то човек ще се смаже психически при 3 аборта Sad Но после като четох и говорих с доста хора и видях колко често се случва в първите седмици, ами разбрах го донякъде Sad Така че наистина може да си платиш всичко, но и аз като минала по пътя ще ти кажа, че е по-добре в момента просто да приемеш, че е било лош късмет. Почети малко в Интернет, вярно, че само ревеш и страдаш отначало, но пък виждаш колко е сложен процеса на закрепване и развиване на една бременност, тогава оценяваш истинското чудо, но и разбираш, че нещата не са така прости като правиш секс и след 9 месеца имаш бебе...
От моето четене извода ми беше, че най-често са разни хромозомни деформации. Така или иначе тези толкова ранни загуби (макар, че моята беше в края на 12-та седмица, но бебето беше на 8 Sad ) са резултат на някакъв дефект Sad Така че природата си знае загубата и щом така е станало, значи е трябвало да стане. Със сигурност сега ти звуча както на мен тогава ми звучаха научните статии - сухи и цинични, но е така, мила. В момента ровенето само ще ти пречи да се възстановиш. Страшно рядко наистина има проблем в някой от двамата, в огромния процент от случаите си е просто лош късмет и следващите пъти всичко е наред  Hug  bouquet

# 121
  • Калгари, Канада
Когато отпечатат визата, тогава й слагат печат с датата. Никой няма да сложи печат с дата за след няколко месеца. Има още нещо: ако кандидатства за еднократна виза (6 месеца), трябва да влезе в Канада в 6-те месеца след датата на издаване на визата и има право да стои 6 месеца на територията на Канада. Малко е объркващо, ама ако не ти е ясно, пак ще ти обясня, само питай.

Да разбирам ли, че ако визата е с начало 20 май, а тя влезе в Канада на 15 юни /да речем/, то 6-те месеца ще се броят от 15-ти юли? Отбелязано ли е това някъде на визата?

Ако добавим Решението за пенсия, то ще е нотариално заверено копие и превод нали, не оригинала?

denzul, shemet, milla, p4eli4ka и другите мами участвали в дискусията - Благодаря ви за информацията!   bouquet

# 122
  • Канада, Монреал
Mammamia, доколкото си спомням слагат печат или закрепват картонче към паспорта на митницата в Канада, докога майка може да стои в страната. Примерно като влезе на 15 юни, оттогава се смятат 6-те месеца. Визата има давност, това е като с нашата временна виза, когато влизахме в Канада - трябваше да влезем до определена дата, иначе става невалидна. Визата ти дава право да влезеш до определен срок, а вече колко дълъг ще бъде престоят ти в страната се решава от митничаря въз основа на вида виза. Ако греша, извинявам се.

# 123
Да, нашата количка е Пег Перего Уно и съм много доволна. Няма кошница за кола, но на мен не ми трябваше. Тия с кошниците са по- евтини /350 долара /, когато аз купувах. В началото имах 3 дадени /Грако, Бертони триколка от БГ и една Cosco мисля, че беше /. И с трите се измъчих 2 месеца и накрая реших да си купя нова и хубава, верно малко скъпичка.

# 124
santa rosa,
Да, във всяка агенция във Ванкувър можеш да купиш билет с тръгване от БГ до Канада.
Да, за двупосочен билет става въпрос. На еднопосочен билет с туристическа виза неможе да се пътува Simple Smile

Дензъл, мерси за инфото.  Simple Smile

# 125
mamamia 6-те месеца започват да текат от момента на слагането на визата, а имиграционните власти в канада решават колко време да е престоят. на мен със 6 месечна работна виза ми дадоха още един месец удължение.

santa rosa аз съм много доволна от expedia, вече 3 години подред посрещаме гости с билети закупени от тях, без никакъв проблем. единия път дори имаше промяна в полетите, но ни уведомиха навреме и съответно авиокомпанията ни предложи различни варианти.

каролина благодарско за страхотната валентинска тема

виктория съжелявам за случилото се, кураж и много спокойствие ви е нужно

в манитоба има 3 клиники по стерилитет, след като имаш направление от личен лекар се чака от 4 до 6 седмици да ти дадат час, а часа е след мах. 6 месеца. процеса е доста бавен и тромав.

Честит имен ден предварително на Валентинките във форума, и на всички пожелавам един  страхотен влюбен валентински ден  newsm51  Two Hearts

# 126

santa rosa аз съм много доволна от expedia, вече 3 години подред посрещаме гости с билети закупени от тях, без никакъв проблем. единия път дори имаше промяна в полетите, но ни уведомиха навреме и съответно авиокомпанията ни предложи различни варианти.

Кикито, ще ги проверя, ама да ти кажа, мен тези сайтове нещо не ми вдъхват доверие. Напоследък има хиляди сайтове за екскурзии и самолетни билети, но не ми изглеждат надеждни  Rolling Eyes, незнам, може би защото не съм използвала досега и съм купувала билети и резервирала екскурзии само чрез агенции. Разбира се expedia е известен сайт.

# 127
  • Vaudreuil Canada
santa rosa провери expedia.ca expedia.com и сайтовете на различните авиокомпании луфтханза, еърфранс, бритиш понякога има сериозни разлики в цените или комбинации от полети които се виждат само на един от тези сайтове.
Например полети на KLM няма да видиш в канадскат а експедия а само на .com сайта.

# 128
Когато отпечатат визата, тогава й слагат печат с датата. Никой няма да сложи печат с дата за след няколко месеца. Има още нещо: ако кандидатства за еднократна виза (6 месеца), трябва да влезе в Канада в 6-те месеца след датата на издаване на визата и има право да стои 6 месеца на територията на Канада. Малко е объркващо, ама ако не ти е ясно, пак ще ти обясня, само питай.

Да разбирам ли, че ако визата е с начало 20 май, а тя влезе в Канада на 15 юни /да речем/, то 6-те месеца ще се броят от 15-ти юли? Отбелязано ли е това някъде на визата?

Правилно си разбрала, но това никъде не е отбелязано, затова хората се бъркат. Казвам го, защото свекърва ми пристигна преди 1 седмица и ми е прясно. На летището са искали да видят билета й за на връщане, за да видят дали датата се вмества в 6-те месеца от влизането й. Когато са видяли, че е така, са й казали, че всичко е ОК. Също така имаме приятели, които съвсем наскоро удължиха визата на поканената баба. Удължаването с 6 месеца започва на следващия ден, след като предната виза е изтекла (6 месеца след влизането в страната). Проверявали сме всичко това многократно, тъй като свекърва ми ще стои тук 6 месеца без 2 дни (ако не решим да й продължим визата разбира се).

Цитат
Ако добавим Решението за пенсия, то ще е нотариално заверено копие и превод нали, не оригинала?

Точно така. Оригинали не се изпращат, освен ако не са изрично поискани. Като например бележката за внесена такса, тя трябва да си е в оригинал (за всеки случай се прави копие, в случай че се случи нещо непредвидено с документите).

За количката:
Нашата количка беше Evenflo. Доста евтин вариант беше, че и на промоция я купихме. Сравнително тежичка, но ми беше много удобна като цяло (на сняг не съм я пробвала много, край нас чистеха доста добре). Кошчето за кола е доста по-широко, отколкото на Peg Perego-тата, дръжката на кошчето също беше много удобна за носене. Най-неприятно ми беше, че още почти в началото колелетата й започнаха да скърцат. За да се смажат, трябваше да се разглобяват, а и след това много бързо се разскърцваше пак. Но изкарахме с нея до към 1г3м, после още 2 месеца с лятна лекичка и малка количка, и след това количка не сме ползвали, то детето вече не искаше да стои в количка.

# 129
Мили мами направих си тест за бременност отново положителен а вторник числото ми падаше и беше 120 ... при положение че понеделник вечерта беше 300 а вторник 120 значи днес вече не би трябвало да го има..а теста пак е положителен и аз пак си кървя ...и пак ме боли ...това какво означава според вас..възможно ли е да е извънматочна ..и с това което бяха казали че няма и следа от бебе в матката..уф кажете мнение плс..

# 130
Вики, на теб по принцип какво ти казаха лекарите? Да ходиш ли пак да те проверяват или не?

# 131
Казаха ..да не ходя..но за всеки случей да съм си направила след 1 седмица пак изследвания...може би се тревожа излишно но това си е сериозна работа и не сме застраховани ,че няма точно на нас да се случи..

# 132
Кога минава 1 седмица? В понеделник?
Ако е тогава - отиди и си направи изследванията. Междувременно наблюдавай болката - увеличава ли се, променя ли се? Също и кървенето. Всичко което смяташ, че е важно - кажи го на лекаря си.
Ако е извънматочна бременност, знам, че докъм 9та седмица още ембриона не е толкова голям, че да създаде проблем. Обаче какво се прави ако е това....си нямам представа.

# 133
Честит празник, момичета!
Пожелавам ви много любов, вино и романтични настроения!
  Hug

Честит Имен Ден и на празнуващите днес! Много здраве и късмет.    bouquet

# 134
Здравейте!
Дали е възможно,с цел да се избегне цялото кандидатстване за визи,интервюта и т.н.да пристигнем в страната като туристи и след това на място,с адвокат да извадим всички нужни документи?
Ако някой е правил така,или знае за подобна процедура,с какво е свързана,какъв точно специалист трябва да се наеме....ще се радвам да сподели!
Имам наблюдение за други държави/е да,европейски/че това е по-лесния и по-сигурен начин-на място,с човек познаващ законите на страната

Общи условия

Активация на акаунт