33 канадски феи с влюбени сърца очакват деня на любовта!

• 21 999
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Виктория съчувствам ти от преживяното.Аз съм минала по този път и особено когато много силно желаеш бебче болката е ужасна от случилото се CryНо не губи вяра има неща който не зависят от нас.Аз след 2 месеца забременях ,имах най-прекрасната бременост,много тежко и сложно раждане ....равновесие с една дума.....и в момента малкото ми ангелче е в ръцете ми цокайки многократно през ноща.Пожелавм ти да се въстановиш много бързо и да ни зарадваш с най-хубавата новина!Успех! Hug

# 91
Мили мами ..имам въпрос.. от понеделник до сега не съм спряла да кървя ..просто нон стоп кърви и това вече ме притеснява знам ,че е нормално но чак пък толкова..и е една такава светло червена кръв не като тази която е при цикъл..или както при предния аборт...болката намаля..иначе но..това кървене си ме притеснява..

# 92
Вики,най-добре е да те види лекар.не искам да те плаша ,но има  голяма вероятност след спонтанен аборт да се получи кръвоизлив Hug Hug Hug

# 93
Вики, и аз те съветвам да се консултираш с лекар.
Иначе след моя аборт кървях около месец...И беше на етапи - няколко дена силно, няколко дена намалява и аз си мисля, че вече приключва...и точно тогава - пак изведнъж силно.
Не се притеснявай, мила, ще отмине. Но ако ще се почувстваш по-добре - консултирай се с лекаря си.

Монтреалки Имам едно питане към вас.
Имам женска котка, която е разгонена. Вече много ми дойде неиното разгонване, защото през 2-3 седмици се случва.
Има ли някой мъжка котка, която да не е кастрирана, та да свършим работа? Simple Smile
Благодаря Ви за разбирането...

# 94
escorial, подсети ме за вица, в който на един селянин му била разгонена свинята, но в селото нямало такава мъжка, така че трябвало да я води чак в съседно село. И той - какво да прави, сложил свинята в коша на мотоциклета, нахлупил и каска за по-сигурно и подкарал. Обаче по пътя се зачудил, къде ти толкова път да бие, отбил в горичката и свършил работа, прибрал свинята вкъщи.
На другия ден жена му го пита:
- Абе мъжо, ти води ли свинята на коч? (леле, ако не се казва коч, не ме убивайте)
- Ми водих я, що питаш?
- Щото се е качила в мотора и си е сложила каската ....

# 95
  • Калгари, Канада
Здравейте!
Не съм влизала в новата тема, затова веднага се връщам да чета.

Понеже сме намислили най-сетне майка ми да пристигне лятото да помага за бебето и Владко, бих се радвала да ми дадете малко информация:
1. За пенсионирането документите трябва да се преведат само или трябва и да се легализират?
2. За имотите - задължително ли трябва да превежда нотариални актове или може и без тях, като е пенсионер? И те ли се легализират?
3. Какво друго може да приготви тя като документи?
4. Снимки, медицинско трябват ли?

Мисля да пиша в поканата изрично, че чакаме бебе, тъй че да няма как да й откажат виза.
5. Трябва ли да показваме пари в банката или само писмо от работата с заплатите ни? Има ли минимална сума, която изискват да имаме в банката?
6. Трябва ли да пратим билет предварително от тук или след издаване на визата може да се закупи от БГ?
7. След подаване на документите колко време се чака?
8. Понеже сега мисля да подготвяме и да подаваме. Може ли да искаме визата да е от 1 юни, а те да я пратят един месец да речем преди това?
Аз намерих разни информации в нета, но ми се иска да ги препокрия, та да съм сигурна. Благодаря ви предварително за отделеното време и отговори.

BukTopuq , много съжалявам!   Hug

# 96
  • Vaudreuil Canada
1. За пенсионирането документите трябва да се преведат само или трябва и да се легализират?

Само превод на всички документи нищо не е необходимо да легализира.

2. За имотите - задължително ли трябва да превежда нотариални актове или може и без тях, като е пенсионер? И те ли се легализират?

силно препоръчително е - но да преведе само същинската част - просто извадка от документа

3. Какво друго може да приготви тя като документи?
4. Снимки, медицинско трябват ли?

Мисля че снимки искат за медицински не знам на моите близки никога не са искали.

Мисля да пиша в поканата изрично, че чакаме бебе, тъй че да няма как да й откажат виза.

Това тя да го каже като подава документите не го пишете в поканата. Да каже че иска да сподели миговете с бебето, да му се порадва и да не обяснява , че ще помага с отглеждането му.

5. Трябва ли да показваме пари в банката или само писмо от работата с заплатите ни? Има ли минимална сума, която изискват да имаме в банката?

достатъчно е писмо от работата че сте на постоянна позиция

6. Трябва ли да пратим билет предварително от тук или след издаване на визата може да се закупи от БГ?

да направи резервация и да и дадат копие от нея на хартия - не е необходимо да купи после същия билет просто да има какво да приложи към документите - билети не се купуват преди да е получила виза защото винаги могат да я наритат

две седмици е официалния срок ако има празници в този период може да се удължи срока

8. Понеже сега мисля да подготвяме и да подаваме. Може ли да искаме визата да е от 1 юни, а те да я пратят един месец да речем преди това?

документите за виза се подават не по-рано от 3 месеца преди датата на пътуването така че е желателно да са актуални към този момент

# 97
mamamia,

Майка ми превеждаше документи като служебни бележки, свекърва ми превеждаше документа от пенсионното.

Аз Изрично неписах, че чакаме бебе:

-реших, че не е тяхна работа Simple Smile. Отделно с или без бебе на хоризонта те може да решат да откажат (чувала съм подобни разкази)

Майка като идва аз бях бременна - неписах нищо.
Свекърва ми като идва Виктор беше почти на чг - неписахме нищо.

Подадохме изискващите се документи. Тях ги интересува, че няма да остава вечно, че вие си плащате данъците и сте порядни към държавата.... следователно документи в тази посока.

Успех!

# 98

Не го пиши и тя да не го споменава никъде. Наши познати го бяха споменали в тяхната покана за бабата, в резултат на което жената имаше големи разправии с тях, докато й дадат визата, даже доколкото помня я викаха на интервю в София. Досега знам само за един случай на отказана виза, и то за канещи, които са на социал. Същите хора след време пак подават документи, все още на социал, и близките им получават виза (въпрос на агент, на който са попаднали).

Ние като пращахме покана единия път, мъжа ми беше безработен и пратихме само решението, че има право на помощи за безработица. А следващия път, когато работеше, пратихме само формуляра Т4 (копието, което остава в нас, след като сме си подали данъчните декларации).  Никакви извлечения от банката не сме пращали.

Тук не съм съгласна с Шеметката. Никакви копия на никакви резервации не сме прилагали. Все пак при направена резервация, от агенцията искат билета да се плати до няколко дни. Изчакваме визата, тогава намираме набързо най-изгодния вариант и купуваме (единия път купихме билета от тук, другите пъти поканените си ги купуваха от Бг).

2 седмици. Документите пътуват за Букурещ всеки вторник, тъй че ако пристигнат в консулството в сряда, си стоят там до следващия вторник (т.е. минава още 1 седмица в чакане).

Когато отпечатат визата, тогава й слагат печат с датата. Никой няма да сложи печат с дата за след няколко месеца. Има още нещо: ако кандидатства за еднократна виза (6 месеца), трябва да влезе в Канада в 6-те месеца след датата на издаване на визата и има право да стои 6 месеца на територията на Канада. Малко е объркващо, ама ако не ти е ясно, пак ще ти обясня, само питай.

Последно и обобщено: писахме причина за посещението - туризъм. Никакви пари не писахме, че ще притежава при влизане в Канада (на поканата писахме, че престоя е за наша сметка). Досега сме канили 3 пъти, всеки път прилагаме едни и същи документи, всичко си минава по един и същи начин по каналния ред. Единствено трябва да си наясно какви точно документи трябва да подготвите вие, и какви поканения. Ако искаш мога да ти пратя подробности на ЛС, имам си файлове, в които съм описала подробно всичко.

# 99
..та да свършим работа? Simple Smile
Благодаря Ви за разбирането...

Joy
разсмя ме, дано да се намери кандидат за вашето маце Crazy

момичета много мерси и аз за подробното обяснение за визите, моята майка може би ще идва да ни види на няколко седмици и всякаква информация ми е полезна..
знаете ли за хора които са имали имигрантки визи, перманент резидентс на които да са им изтекли картите и после са подавали за визи да посетят роднини тук за малко?

# 100
  • Канада, Монреал
Здравейте Simple Smile
За поканата - майка ми подаде документите 3 седмици преди да дойде в Монреал Wink Билет си купи в последния момент и не е представяла билети или резервации при подаването на молбата.
Едни размисли и страсти ме вълнуват покрай никненето на зъбите и от това, което четох, разбрах че е добре да се дава флор. Водата в по-голямата част на Монреал не се флорира, освен в Дорвал и още няколко квартала, но ги забравих моментално, след като ми ги казаха  Embarassed, та се чудех вие как процедирате, купувате ли и има ли някакъв по-пречистен флор?
Гад Чевръста  Joy

# 101

да направи резервация и да и дадат копие от нея на хартия - не е необходимо да купи после същия билет просто да има какво да приложи към документите - билети не се купуват преди да е получила виза защото винаги могат да я наритат
Тук не съм съгласна с Шеметката. Никакви копия на никакви резервации не сме прилагали. Все пак при направена резервация, от агенцията искат билета да се плати до няколко дни. Изчакваме визата, тогава намираме набързо най-изгодния вариант и купуваме (единия път купихме билета от тук, другите пъти поканените си ги купуваха от Бг).

Честно казано, Пчеличка, аз лично смятам, че Шеметчето има право. Това, че вие не сте приложили резервации, не означава, че по принцип не трябва да се прави. Все пак всеки дава мнение съобразно своя опит, а питащият решава как да постъпи.Абсолютно вярно е, че 1 седмица след резервацията битетът трябва да се плати. Но е възможно непрекъснато да пререзервираш до момента, в който вече си наясно, че искаш да платиш билета. Така резервацията ти седи активна, а ти си отлагаш плащането. Не винаги е приятно да търсиш билет в последния момент.

# 102
Mama Desislava, истината е някъде посредата относно билетите Simple Smile

Принципно си права (пък и аз съм такъв човек), че не е хубаво в последният момент да се търси. Но от друга страна кой ще се наеме да пререзервира билета всяка седмица или на всеки 3 ни... чааак до 1ви Юни Simple Smile (когато те планират да пътуват)
Да се пререзервира 1 ,2 седмици, но няколко месеца... Simple Smile
Принципно не е добра идеята да се хвърлят пари за билет и ако недадат виза (пу-пу) после да се занимаваш с връщаници.

Дами, мисля че Луфтханса и Бритиш имаха условие, че ако се канселира издаден билет с причина неиздадена виза (трябва да се предостави документ за отказ) то те биха върнали цялата сума по билета. Но ако причината е друга, то си имат сума която невръщат.
Плюс това по последни практики билетът купен в Канада (поне на мен) ми излезна по-евтин от предложената цена в БГ.

# 103
Виктория, имаш  Hug и от мен.

Lady_Cherie, за нищо на света няма да дам флор. На Маги имах неблагоразумието да й давам първите 6 месеца.

Чевръста, кочът е при козите.  Wink Не че е важно, лаф да става.

# 104

Плюс това по последни практики билетът купен в Канада (поне на мен) ми излезна по-евтин от предложената цена в БГ.

Дензъл, от къде купуваш билетите - от агенция тук във Ванкувър ли? Билетът двупосочен от Канада ли е или двупосочен от България?

Общи условия

Активация на акаунт