Раждане вкъщи - 3

• 46 668
  • 715
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Били, дано скоро ти остане време да опишеш раждането. Как е бебчето? Как се казва?

# 421
Днес ми е ден за телепатия  Wink
Тъкмо си мислех, че нещо замря тази тема и дали да не вляза да постна, това, което Лилибон постна  Grinning

(а по време на медитация, "видях" непознатия, който влезе в залата)

Та, Били, чакаме с кротко вълнение и голямо възхшщение  Hug

# 422
  • Варна
Мег, на тая телепатия й викат "любопитство"  Mr. Green

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 21:57 от Lilibon

# 423
Имахме кратка медитация за завършване на курса, след това има други часове във същато зала. Към края на медитацията, чух, че влезе някой и веднага ми се напълни съзнанието с образа на влезлия. Не ми се е случвало по този начин досега, затова бях любопитна дали действителния образ отговаря. После видях, че отговаря, примерно на 90% (не всички детайли съвпадаха...)
по-късно ще изтрия това, да не спамя хубавата тема

# 424
Били, честито от мен и тук. Въпреки че вече ми разказа за раждането, ще ми е много интересно и да прочета за преживяването, след като емоциите вече са се подредили в главата ти  Hug Целувки за теб, малките мъже и смелия татко  Hug

# 425
Ето какви работи стават по света  Grinning
http://ecochildsplay.com/2009/04/19/home-birth-is-so-normal-its- … -sell-mattresses/
Хората си продават матраците  Sunglasses

# 426
Ето какви работи стават по света  Grinning
http://ecochildsplay.com/2009/04/19/home-birth-is-so-normal-its- … -sell-mattresses/
Хората си продават матраците  Sunglasses
Eee, това е истинска реклама! thumbsup

# 427
  • ул. "Мечтание"
 Joy
Якооо!

# 428
  • София
Здравейте!

Раждането на Азриел...започна още щом разбрах, че съм бременна. Подтикна ме да чета и търся инфо за пренаталното общуване, за естественото активно раждане, за хармонията в и около нас.

При първата ми бременност подтика ми бе да се информирам за отглеждането на бебо, за кърменето, чудех се как да не си разглезя бебето, а открих кърменето на поискване, привързаното родителство, слинга, ебх...и мнооого вдъхновяващата „Маймунска тема“ Wink

Сега осъзнах, колко са важни първите мигове на мъника, когато преминава от едно пространство в друго...от една реалност в друга... и всичко стана много плавно и естествено – йогата на Роси за бременни, темите за пренаталното общуване, домашното раждане на Ескориал и някои други пуснати в бг-мама  Peace

Самото раждане започна в неделя, когато времето беше чудесно, слънчево, с аромат на цъфнали цветя в двора, където аз и Дан дан бяхме излезли. Сутринта като искаше ам-ам усетих че корема ми се напряга по-болезнено от предишните дни, когато имах доста подготвителни контракции. Следобед към три, таткото се върна и решихме да ходим в парка да гледаме па-па, но докато пътувахме натам малкия взе че заспа и ние предпочетохме да се качим нагоре към Витоша. В колата нагоре вече от време на време имах доста болезнени контракции, което ме учуди, защото първия път в началото бяха доста леки. Горе спряхме на едно местенце с наситено зелени смърчове, сняг и прекрасен горски дъх, където се наслаждавах на въздуха, небето, топлата кола на която се облягах, когато идваше болка  Simple Smile.

Сега като се замисля на слизане, контракциите са били сигурно на 5 минути щото доста често му казвах на мъжа ми да внимава, но като се прибрахме у дома се бяха разредили. Между 20:00 и 23:00 бяха на десетина минути, а през това време аз се разхождах, лягах си, търсих си удобни пози...особено по-късно вече много ме болеше кръста и си помислих как искам някой да ми помогне...

Истината е че до последно не бях решила къде да раждам, молех се нещата да се стекат по най-добрия за нас начин. Надявах се всичко да стане толкова бързо, че да нямам време да ида в болница... За разлика от Мег Wink ми се искаше всичко да мине почти неусетно. За съжаление се оказа, че имам разни страхове, че ми е трудно да оставя съзнанието настрана, сега съм повече от сигурна, че нагласата и това да посрещаш с усмивка на очакване всяка контракция – ето бебо излиза, за да се срещнем и да го гушна, е едно от най-силните обезболяващи!

Към десет вечерта мъжа ми и малкия вече спяха, а към единадесет и аз се присъединих към тях на леглото, тъй като много ми се спеше, та си легнах и от време на време се събуждах, за да се наглася или свия за поредната контракция. По някое време обаче седнах на пода и се подпрях на леглото като дремех и на всяка контракция заемах една удобна поза, която ми помагаше да ги поемам и разбира се дишах – с корем – колкото повече кислород поемах надолу, толкова по-безболезнено беше...

По някое време мъжът ми усети, че става нещо и седна до мен, но аз не позволявах да ме докосва, освен да ми дига косата от лицето, че да дишам спокойно... в началото и той като мен си придремваше между контракциите, но после решил, че не му е сега времето за сън. Оказва се, че тогава вече съм имала бая чести контракции, но аз помня само релакса след тях, който наистина ми се струваше дълъг.

И така по някое време усетих напъни, но не бяха много силни и реших, че са подготвителни... при първото раждане имах точно три напъна, които бяха толкова силни, че нямаше как да ги удържа и бебето излезе... честно казано, сега си мисля, че тогава бая лесно го направи и вероятно е било заради епизиотомията, която ми направиха.

По това време бях в някакво сънно състояние и след две три контракции с напъни и доста междинно време между тях, изведнъж се събудих при един силен напън, тогава си помислих, да не би вече да имам разкритие!? И дори се стреснах, тъй като не го очквах...всъщност си мислех, че ще родя чак през деня...

Та тогава заех една от позите за по-бавно излизане на бебо, но само след малко усетих как ме проряза първото излизане на главичката и извиках, не знам дали беше от болка, но вика си дойде...

А по това време мъжа ми беше тръгнал да търси ластик за косата ми и дойде след няколко секунди, точно когато осъзнах, че вече раждам, извиках му какво става и тъй като в съзнанието ми беше приседналата поза за раждане, така и се настаних...между другото всичко това се случваше към 3 и 30 сутринта и беше тъмно, загасени лампи и само уличното осветление ни светеше.

Дойде и втория напън и тогава извиках бая силно, та малкия се събуди и го помня леко уплашен как дойде при мен и ме викаше, той е на две и половина, а баща му му казал да стои по-далече и да седне в края на леглото, което той и направил. Та точно тогава главичката излезе наполовина, а след  няколко секунди и цялата.

Докато мъжа ми се чудеше откъде да подхване в тъмното главичката, аз си почивах и очаквах последния напън, с който знаех, че ще излезе и телцето. Този път то не излезе като тапа както първия път, а някак си на два пъти, но пак бързо. Веднага изплака съвсем кратко и мъжа ми го сложи на корема, засука почти веднага и така два часа. 

През това време Дандан беше изтичал в стаята на дядо си да спи там по поръчка на баща му ;D. А като излезе мъника, татко, чул виковете ми се появи да пита какво става, а мъжа ми му подал ръка – „честито“, което още повече го ошашавило Grinning.

И така той се роди, но раждането не беше свършило, точно се радвах на релакса след контракциите, когато пак ме започнаха и те съвсем не леки! Не бяха на определено време разбира се, а малкия допълнително ги стимулираше като сучеше от мен. Все пак бях сравнително доволна, защото това просто означаваше че плацентата се отлепя и излиза и се свива матката..., нооо не бях подготвена за толкова силни контракции след раждане, всъщност не помня да съм ги имала първия път. Както и болките в долната част на корема, които ме свиваха следващите два дни.

Тъй като всъщност така и не се бях подготвила предварително за домашно раждане, изведнъж се оказа, че няма с какво да вържем и резнем пъпната връв. За което аз всъщност не се притеснявах, най-малкото защото съм запозната с лотосовото раждане.
Бях предупредила, че веднага след раждането трябва да затоплим много бързо стаята, така че пред и зад мен имаше по една пусната печка  Simple Smile.

Много дълго стана и нямам търпение да пиша повече. Непременно трябва да спомена помощта на Мая! – като се роди мъника, й звъннахме през нощта и брат ми ходи до тях да вземе хирургически конци и ножица, после й звъняхме бая често да я разпитваме за всичко което ни се случва, дали всичко е наред Grinning )))) след два три часа отрязахме пъпната връв и аз се поизправих да се поразходя малко напред назад, клекнах в позата от йогата дето си разтваряме коленете с лакти и буквално след няколко секунди имах контракция, с която излезе плацентата. Прегледахме я, беше цялата в ципа и след това я сложихме във фризера...

След четири пет дни, личната ми лекарка дойде, прегледа мъника и каза че всичко му е наред, ние попълнихме съобщението за раждане, тя го подписа и подпечата, а мъжа ми после го занесе в обредния дом, където на хората от гражданското състояние им беше много интересно как е станало домашното раждане и прочетоха онази част от закона за гражданското състояние, която бяхме разпечатали и след една седмица си получихме удостоверението за раждане!  Simple Smile

Оказа че имам малко разкъсване, но никак не ме болеше и се миех със смрадлика, обаче после моя приятелка, която общува с лечителката Ганка в Канада, ми каза, че за това е по-добре да си правя баня от цветове на невен и сега три седмици по-късно мога да кажа, че е почти зараснала плътта. А най-хубавото е, че можех да сядам, тичам  и скачам веднага, за разлика от първия път, когато ми правиха епз и десет дена ме болеше зверски при всяко сядане...е, тичането го можех след втория ден, когато ме отпуснаха болките долу в корема  Simple Smile

Живи и здрави!  Peace

# 429
Ами, Били, освен да те поздравя и да ти кажа едно голямо БРАВО, друго не ми идва на акъла!  Hug
Много вълнуващ и хубав разказ!   bouquet

Бъдете живи и здрави цялото семейство!  Simple Smile

# 430
# 431
чудесен, зареждащ разказ  Heart Eyes

# 432
  • София
Били, благодаря Grinning! Много красиво!

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 14:53 от Iva_D

# 433
  • ул. "Мечтание"
разплака ме!  Rolling Eyes все едно на мен се случваше, толкова силно го съпреживях! Embarassed

с всяка следваща история, която ми попада все по-силно и по-силно ме изпълва вярата, че това е моя начин за раждане и че ако е рекъл Господ да имам друго дете, то така ще се роди. у дома! и първите хора, които ще го докоснат ще сме ние тримата - мама, тате и братче...  cry

# 434
разплака ме!  Rolling Eyes все едно на мен се случваше, толкова силно го съпреживях! Embarassed

с всяка следваща история, която ми попада все по-силно и по-силно ме изпълва вярата, че това е моя начин за раждане и че ако е рекъл Господ да имам друго дете, то така ще се роди. у дома! и първите хора, които ще го докоснат ще сме ние тримата - мама, тате и братче...  cry
Heart Eyes Peace

Общи условия

Активация на акаунт