Раждане вкъщи - 3

• 46 693
  • 715
  •   1
Отговори
# 435
Ех, с тебе отново изживях онази вечер пред запалената камина. Държах Мирена за ръцете, Самуил си проправяше път към новият свят; спомням си как изплака в ръцете ми, как не можех да повярвам на очите си, че имам първороден син, колко бях развълнуван, щастлив... Ех какво преживяване!

Мога ли да я сложа при другите български раждания на homebirth.beinsa.info ?

Още веднъж честито! Нека новото човече да помогне да построим новият свят, който вече идва, свят на любов и смирение.

# 436
Били, Били, Били, не мога спра да плача! Честито, мила! Да ти е живо и здраво детенцето и дано бъде един щастлив човек!  Hug Hug Hug

# 437
Били, какво спокойно раждане сте преживели, ти и малкото новородено същество. Прекрасно и вдъхновяващо. Честито пак!
Благодаря за разказа. Доражда ми се пак Wink

# 438
  • София
Благодаря за разказа. Доражда ми се пак Wink

И на мен така ми подейства разказа...очарователно! Както спокойно сте го родили така спокойно да си го гледате!  Peace Всичко най!  bouquet
п.п. Заоглеждах се за удобни матраци Joy Joy Joy

# 439
  • София
Благодаря за поздравите и пожеланията  Simple Smile Peace

сега виждам, че наистина съм го описала много спокойно...то наистина беше такова, но за протокола - не беше безболезнено, на всяка контракция се концентрирах и отпусках и си беше бая интензивно изживяване... което не ми пречеше после да се отпускам напълно и дори да задремвам  Grinning Joy

Людмил, разбира се, че можеш да я сложиш  Peace

живи и здрави!!!

# 440
Интересно, при мен не беше болезнено, но също много интензивно усещане и въпреки дългите (90 сек) и чести контракции към края, усещането ми тогава и споменът сега са повече за времето на спокойствие и почивка между тях - то ми се струваше достатъчно дълго и въпреки че като цяло умора имаше, някак си тези почивки и особено онази от около час преди да започнат напъните си бяха напълно достатъчни ...

# 441
Били, страхотен разказ!
Наистина много спокойно и хубаво си го описала!

# 442
При мен пък контракциите бяха много начесто една след друга и изобщо нямах време да си почивам между тях (едвам успявах да пийна по глътка вода). Аз си спомням как в пика на всяка контракция си мислех - бебчо идва, бебчо идва  Grinning Heart Eyes

# 443
# 444
Цитат
И така бебето Гейбриъл се родило само с натискане на няколко бутона на клавиатурата.
Едва ли   Joy

Много ме дразнят такива статии в които раждане извън болница е такава голяма авария и горките инвалидни жени не могат да се справят сами, а някой трябва да им помага.

# 445
Цитат
И така бебето Гейбриъл се родило само с натискане на няколко бутона на клавиатурата.
Едва ли   Joy

Много ме дразнят такива статии в които раждане извън болница е такава голяма авария и горките инвалидни жени не могат да се справят сами, а някой трябва да им помага.
Да бе, какво ли щеше да стане ако беше засякъл интернетът по средата newsm78
Сигурно нямаше да се роди бебето?!  Laughing Или щеше да се роди наполовина?!  newsm78

Това просто показва колко по-лесно да повярваш на компютъра, отколкото на интуицията.
Но нали точно това "удобство" ни е направило роби на машините. Затова ще учим децата да слушат интуицията си.

# 446
Здравейте!

Раждането на Азриел...започна още щом разбрах, че съм бременна. Подтикна ме да чета и търся инфо за пренаталното общуване, за естественото активно раждане, за хармонията в и около нас.

...........

Kaкво направихте с пъпната връв? Срязахте я или я оставихте да изсъхне сама? Вързахте ли я?

# 447
  • София
Репортажчето по БТВ /това е списък с репортажи - търсете заглавието "Седмица на естественото раждане" 12. 05. 2009/

http://www.btv.bg/videos/search_videos.pcgi

# 448
Репортажчето по БТВ /това е списък с репортажи - търсете заглавието "Седмица на естественото раждане" 12. 05. 2009/

Ей, тоя водещ много надъхан за секциото  ooooh! (не му знам името, че нещо не съм в много в час с БГ телевизията). То не беше как жените се пънели като в средновековието, то не беше чудо  Rolling Eyes
Но пък трите опонентки бяха на ниво  Simple Smile

# 449

Ей, тоя водещ много надъхан за секциото  ooooh! (не му знам името, че нещо не съм в много в час с БГ телевизията). То не беше как жените се пънели като в средновековието, то не беше чудо  Rolling Eyes
Но пък трите опонентки бяха на ниво  Simple Smile
Ти си гледала друго.

Общи условия

Активация на акаунт