Раждане вкъщи - 3

• 46 716
  • 715
  •   1
Отговори
# 450
Вечернице, аз гледах същото като Фата, но "на живо", т.е. във въпросния ден и час. А за кое става дума тук? Пропуснала съм го явно...

# 451
Вечернице, аз гледах същото като Фата, но "на живо", т.е. във въпросния ден и час. А за кое става дума тук? Пропуснала съм го явно...
Ами аз най-напред изгледах само 2 мин репортаж с разговора с Божкова. След това проследих останалите линкове и намерих това, за което говорите двете и видях, че вътре в предаването го има този репортаж.
Мислех, че само за него става дума, не за целия разговор в студиото. Ти там ли беше?
Между другото аз също се вбесих на водещия. ooooh!

# 452
Не, не, бах си вкъщи пред телевизора и Бареков го подминах, понеже той си е такъв, но другият "приятел" звучеше по-скоро като поддръжник на домашното раждане и той направи аннонса за репортажа с Роси. Иначе в студиото беше представител на Естествено, който пише в тази тема  Peace

# 453
  • София

Аз пък съм пропуснала това, което вие сте гледали  newsm78. Гледах само 2-мин. репортаж по новините...другото сега ще го потърся.

Аха, намерих го - " За и против раждането със секцио"....те мъжете в студиото май говориха повече по темата Laughing...Все пак е хубаво да се чуят някои неща, особено ми хареса факта, че покрай секциото и естественото раждане , домашното беше представено като най-естествено такова  Peace

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 18:02 от maminkavania

# 454
  • Варна
Ха-ха "Не правете това в къщи!"

Ех, мили спомени за кеч, разиграван в училище, приравнен с домашно раждане...

Да кажа на глас, пък дано се сбъдне, че се надявам някой ден да се запозная с вас на живо, момичета - Мег, Роси Божкова, както и останалите ентусиасти от "Естествено".   bouquet

# 455
  • София

[/quote]
Kaкво направихте с пъпната връв? Срязахте я или я оставихте да изсъхне сама? Вързахте ли я?
[/quote]

три часа след раждането, я вързахме с хир. конец и я резнахме...   Simple Smile

плацентата я сложихме във фризера...

# 456
Bili-san, какво смяташ да правиш с плацентата?
Интересно ми е другите момичета, родили в къщи, какво направихте с нея?
Четох в нета за различни варианти - ядене на част от плацентата,  Sick засаждане с дръвче...  Peace

# 457
Аз съм фен на засаждането с дръвче - даже съм си избрала дръвчето  Wink Но когато се роди детето не беше подходящо време, затова още си седи във фризера, но скоро ще го напусне  Grinning
Между другото, не е нужно човек да ражда вкъщи, за да си вземе плацената - едни приятели го направиха тук в софийска болница - просто се бяха уговорили с една акушерка и тя им я запази и даде на таткото да си я отнесе във фризера Simple Smile

# 458
Между другото, не е нужно човек да ражда вкъщи, за да си вземе плацената

Мег, знам и смятам да го направя, та затова събирам инфо.   bouquet

# 459
Аз не смятам да си я ям, макар че не знам до тогава какво ще ми хрумне  Joy , намислила съм и аз да я засаждам с дръвче ( магнолията много ми харесва) . Но като за начало няма да е лошо да забременея и да се обзаведем с къща, че да имам двор за садене  Joy .

# 460
Аз пък моята я оставих в болницата след всичко, което ми причини  Crossing Arms

# 461
Пуснах си  "Часът на мама" от вчера и май гледам Bili-san  Flutter

# 462
Кюбит, а ще поискаш ли да им срежат пъпната връв малко по-късно? Аз с предишното бебе поисках, уж казаха че няма проблем на посещението на родилното преди раждането, ама сестрата която ме прие да ражда започна да мрънка нещо че плацентата трябвало да е над бебето, сякаш не можеше нещо да се приспособи...
Фата, а при вас веднага ли я срязаха? Ще ми бъде интересно и ако и други момичета, родили в Европа, се включат.

# 463
heureuse, ще искам, но колко ще ми удовлетворят желанието не знам. А и честно да си призная, не съм проучила как седи тоя въпрос при близнаци. От Фата Моргана знам, че плацентите при двуячните близнаци се раждат след второто бебе чак. Не знам няма ли да пречи неотрязаната пъпна връв на първия близнак. Всичко ще зависи от ситуацията.
Първо трябва да ги докарам до 36-та седмица, после да се обърнат и да раждам вагинално и чак тогава ще мисля за пъпната връв. Но със сигурност ще се интересувам предварително.
Ще чета за опциите, които имам.  Peace

# 464
  • София
Пуснах си  "Часът на мама" от вчера и май гледам Bili-san  Flutter

ммдааа  Simple Smile

За плацентата четох, че е чудесна за приготвяне на „елексири“ за женския организъм!
Честно казано още не сме решили, какво точно ще правим с нея...при самото събитие, това беше най-правилното действие - да я запазим, все пак не е какво да е парче месо  Simple Smile Laughing
Мъжа ми си представя да засадим Кедър с нея...

Между другото, ако пожелаете да садите дръвче с плацентата на роденото у дома детенце, мъжа ми е много навит да подарим по дръвче и да помогнем при избора му, в зависимост от условията на мястото ви! 

живи и здрави!!!

Общи условия

Активация на акаунт