НОЕМВРИйчето расте и хубавее, а мама се вталява и слабее!

• 11 696
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
  • до Пловдив
здравейте мами от нас след дългата разходка днес да използваме хубавото време то май не сме само ние така като гледам почти никои не е влизал
вижте на какво попаднах
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370358.0

Моля за Вашето внимание!
Ако се интересувате от здравето ан вашето дете, може би е нужно да знаете малко повече за бутилките на различните производители.
Тук видях, че СЪСТАВКАТА ''BISPHENOL - A" Е ОПАСНА ЗА ЗДРАВЕТО АН НАШИТЕ ДЕЦА И ЗА НАС също. ето ви един линк към информацията, за съжаление е на френски.
Приатен ден от мен.
http://www.tsr.ch/tsr/index.html?siteSect=311201&sid=1022127 … &page=2#title

# 31
записче и от мен Hug

# 32
  • София
 Здравейте и от мен явно всички хайманосваме и няма много учасници  Laughing Laughing Laughing

По повод шишетата това не е нещо ново , а доста стара информация .Аз лично съм за стъклените ,а с пласмасовите също няма проблем стига да не ги използвате повече от 3-4 месеца. Аз съм физик по образование . От пласмасата има проблем ако има наранявания по нея. Hug

# 33
  • На топло...
Затова, Дани, за ползващите бутилки, е най-добре да са стъклени Peace... Там грешка няма!

# 34
  • до Пловдив
я кажете хубави стъклени шишета тогава
на NUK стъклени ли са

# 35
 fadein
A дали не е маркетингов трик?... Thinking

# 36
  • София
Момичета, не се панирайте с бисфенола! Не вярвам да ползвате надрани и очукани шишета и да ги пълните с вряща течност. Подменяйте според упътването и споко.  Peace Това го казвам след консултация с двама химици вкъщи.

# 37
  • Бургас
Дани - споко, Ивето е права, ако спазваш инструкциите - нямаш грижа с пластмасата! Аз също съм против пластмасата и ползвам стъкло, но имам и пластмасови шишета за вода (ползвам ги за разходка). NUK имат и пластмасови и стъклени шишета (аз имам стъклено и съм доволна), стъклени шишета имат същo "Baby Nova, "Camera" и "Chico", на тези фирми съм виждала на нашият пазар, като имам стъклени шишета и на трите фирми без "Chico" и съм много доволна! bouquet

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 21:22 от DeeDee76

# 38
  • На топло...
Имат и стъклени, да. Моите са разграфени на 240 мл. Обаче бяха единствените, всичко друго - пластмаса, имаше и същите милилитри от пластмаса. Аз си ги  hahaha почуквах, за да разбера кое какво е преди да чета етикетите.

Иначе, дали е рекламен трик...

Василена Доткова - "Близо до бебето"
Цитат
          Ако се налага да се използват шишета, за предпочитане са стъклените. Поначало при избора на принадлежностите за хранене е много важно да се внимава с пластмасите. Вярно е, че не се чупят, но някои от тях изпускат вредни химикали в храните и напитките, особено когато пластмасата е в контакт с мазни храни, при нагряване във вряла вода или микровълнова фурна, при почистване със силни препарати или излагане на повече влага.
          Голяма част от бебешките шишета, които в момента се предлагат на пазара, все още са направени от поликарбонат - пластмаса, съдържаща веществото бисфенол А, което нарушава хормоналната обмяна и е потенциален канцероген. При определени условия бисфенолът от пластмасата може да изтича в храната на бебето. Това се случва най-лесно при поликарбонатни шишета, които са издраскани, изглеждат мътни или носят други белези на износване. Нагряването и съдържанието на мазнини в млякото също благоприятстват изтичането. През последните години, най-вече поради потребителски натиск, доста компании предлагат шишета от пластмаси, различни от поликарбонат, за да избегнат рисковете от съдържащия се бисфенол А. Добре е винаги да се проверява от какъв материал е направено шишето или да се ибира стъкло. Въпреки че някои пластмаси са общо взето безопасни, никога не затопляйте храна в пластмасов съд в микровълновата печка и не мийте такива в съдомиялната.
           Използвайте стъклени или керамични съдове за затопляне на храна в микровълновата фурна, избягвайте прозрачното стреч фолио за опаковане на храни, особено важно е да не попада в микровълновата. По-добре увивайте храната в обикновена амбалажна хартия или хартия за печене. Или я съхранявайте в стъклени или керамични съдове с капак. За съжаление се продават ужасно много пластмасови изделия без обозначение от какво точно са направени. Повечето от тях са съмнителни и е добре да се избягват.
           Мийте пластмасовите съдове на ръка с мек сапун.

Ако някой се интересува, мога да попрепиша и по-нататък кои са "добрите пластмаси"...

# 39
привет и от мен.и ние цял ден на вън.и аз съм със стъклени две шишета на чико за чай и вода.

# 40
# 41
# 42
Здравейте, и от нас и ние три дни не сме се спирали, големи разхотки, но то времето беше просто страхотно жалко, че го дават да се разваля, но само временно.

На Борислава много й сълзи едното окото и има гурелчета, но не постоянно, а от време на време. Още след раждането същото око имаше едно леко червено петънце на клепача, а след два дни се пояхива и гурелите и ни казаха, че е конюктивит въпреки, че е родена секцио. Сега педиатърката ще ни праща на специалист защото се съмнява за "запушен слъзен канал", тъй като от капките има временен ефект, и малко се притенсявам какво ще излезе. Ако някоя от вас има някакво познание или е чувала нещо нека сподели, много ще съм благодарна.

Юле, да се оправяш бързо Hug
Продължавайте с разходките докато времето е хубаво. Peace

# 43
Минавам да ви пожелая само лека нощ (и да се запиша в новата тема Wink)

# 44
  • На топло...
Теодора, в четвъртък се запознах с една мама, чието бебче (на пет месеца) има запушен слъзен канал. Не го боли детенцето, само се дразни майка му като го почиства, от раждането са така... Не посмях да я разпитвам жената, но другия път ако я видя, ще питам какво ще правят в бъдеще...

Виж в google, има много информация...
Най-общо:
          - масажи и капки, показани и изписани съответно от лекар;
          -отпушване чрез сондиране под упойка - с болничен престой.
Не се тревожи предварително, нека ви види първо офталмологът...
 Hug

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 23:34 от nanunana

Общи условия

Активация на акаунт