НОЕМВРИйчето расте и хубавее, а мама се вталява и слабее!

• 11 694
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
nanunana, много ти благодаря ще се поразровя в интернет, но като се позамисля май и ние отговаряме на това, че се дразни страшно много като й чистя очичките с преварена вода.

# 46
Елиии май всяка вечер си част от късната смяна???Ние се приспахме и ви казвам лека нощ  Simple Smile

# 47
  • София
Тя мойта спи от 21.30ч ама аз бях навън за по едно малко и сега се прибирам  Laughing

# 48

Кафето и закуската от нас   bouquet

# 49
  • Попово
.

На Борислава много й сълзи едното окото и има гурелчета, но не постоянно, а от време на време. Още след раждането същото око имаше едно леко червено петънце на клепача, а след два дни се пояхива и гурелите и ни казаха, че е конюктивит въпреки, че е родена секцио. Сега педиатърката ще ни праща на специалист защото се съмнява за "запушен слъзен канал", тъй като от капките има временен ефект, и малко се притенсявам какво ще излезе. Ако някоя от вас има някакво познание или е чувала нещо нека сподели, много ще съм благодарна.

на василена й сълзят и гурелясват и двете очи от как се е родила. ходихме на очен, пуснаха й посявка от гурелите и й назначиха лечение, а вчера доцента каза да слагаме капките и мехлема за да не развива бактерия от задържането на сълзата, да правим масаж за евентуално отпушване на слъзните канали до навършване на 10-11 месечна възраст, ако не ще правим манипулация за отпушване  Peaceа има и почистване с преварена вода и марля.

# 50
Добро утро и от нас!

Теди, Пепе дано ви се оправят очичките на малките сладурки, че доколкото знам от една позната манипулацията по отпушване на слъзните канали е доста гадна Confused Rolling Eyes
И ние като повечето от вас не се спираме в къщи последните дни и нямам много време за форума. Днес е малко мъгливо и облачно тука, ама не е студено и смятам пак да отразим една разходка Grinning

Честито на днешните мини рожденнички - Милица, Михаела и Джеси!

# 51

Здравейте  Hug

За шишенца ли си говорите... - аз още в началото писах че - само стъклени. Пластмасовите на по-късен етап, когато започне да държи само и може да го трясне в земята.
Иначе от време на време ползвах онова от помпата на Авент.

Ние сме поспаливо семейство - вместо да ползваме възможността да сме по-дълго заедно през почивните дни - спим!
Сварих кафето и отивам да будя наред  Grinning

# 52
Теди, Пепена аз вече имам богат опит със сълзящи оченца  Mr. Green На Калоян му сълзеше още от болницата, дори ни забавиха с един ден изписването заради това. Педито тогава ни изписа няколко пъти Тобрекс капки и почиствах с преварена вода. Имаше периоди на затишие и периоди със страшно много секрет. На пет месеца му мина някак си от само себе си. На сестра ми чавето също му сълзеше очето - ходиха при офталмолог, слагаха няколко вида капки и накрая около петия месец и на нея и мина. Сега на Калина също и отделя едното оченце секрет (кога много, кога малко). Започна като беше на месец. Слагахме капки Циклосан (или нещо такова). Имаше временен ефект. Сега само почиствам и правя масажче на каналчто и чакам да стане на 5 месеца, за да и мине, щото явно в нашето семейство това месецът Х  hahaha

За шишетата - с Калоян съм ползвала и пластмаса и стъклени. Сега пак имам и от двата вида, но Калина не ги харесва  Wink Ако се ползват според инструкциите няма опасност, а и аз на Калон около годинка ги махнах всички, сега Калина ако почне изобщо да ползва, пак към годинка най-късно ги махам.

При Калина май има бум на растежа, защото от три дни ми се буди пак в три нощем и по няла нощ яде. Имам кърма и през деня не е така, ама нощем само ръмжи и се мята. Може пък нещо да и е дискомфортно или да е от пълнолунието  newsm78

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 10:51 от petenceto

# 53
Привет,

Аз се позагубих нещо, но ето защо. Появи се нов проблем. В края на бременността ми се беше появило едно червено петънце на свивката на коляното. Сега се завърна и се разрастна, бях на кожен и се оказа, че съм била ухапана от кърлеж и съм развила Лаймска болест. Слава Богу, с кърмата не мога да я предам на Фафи, но от понеделник почвам  3 седмици антибиотик. Много ме е страх да не се промени вкуса на млякото и Фафи да реши да се отбива. Затова и ще почваме в понеделник, ако стане проблем да можем да реагираме. Страшно съм ядосана, как може, от невинна разходка по паркове кърлеж да ме ухапе... Оказа се, че тук е огнище на тази болест, и че едва ли не всяка разходка по по-диви места си крие опасност от ухапване. Непрекъснато ти повтарят - разхождайте се, разхождайте се, пък никой не казва - внимавайте за кърлежи...

Добре де, това за пластмасите важи ли за контейнерите за съхранение, примерно тези на Авент?

# 54
  • Sofia
Здравейте момичета

Лора благодаря за кафенцето.shoppy-мими страхотна закуска.
За Шишетата ние сме на Авент пластмасови.
Иве за суха кожа ти препоръчвам Ексипиал крем (Excipial Cream) или бадемовото олио.Казвам го от опит Дани е с атопичен дерматит,който се изразява с много суха кожа/направо се лющеше/и лишей доста неприятна гледка беше, мажа го по два пъти на ден.Сега сме вече значително по добре, благодарение на нашия дерматолог .Внимавай и с продуктите за баня.
Днес времето май не е за разходка в София.

# 55
  • София
Добро утро  Hug

За шишетата моите са пластмасови на Авент, но явно ще трябва да ги сменям Sad

Хайде на разходкаааа  1stroller

Приятен и слънчев ден на всички  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 12:40 от elleee

# 56
Здравейте  Simple Smile
Днес май ще пропуснем разходката, мъчи се да завали.
Преди няколко дена Мартуша каза, че малкте се заглеждали по сем.Симпсън и аз викам айде да го пробвам и Марти как ще реагира на анимация.Изтеглих му Клуба на Мики Маус и направо онемях как се радва, досега винаги е обичал да гледа телеивизия по-малко, но сега направо разперва ръце, рита, подскача и смее, особено на епизода Мики спасява Дядо Коледа, толкова е шарен и весел с песнички....голям майтап пада.Относно шишетата и ние сме с пластмасови, но ги сменям често.

# 57
  • някъде там......
Здравейте и от нас. Подхванали сте темата за шишетата, а? И ние сме на пластмасови - и аз знам, че, ако се сменят редовно, няма проблем.
При Калина май има бум на растежа, защото от три дни ми се буди пак в три нощем и по няла нощ яде. Имам кърма и през деня не е така, ама нощем само ръмжи и се мята. Може пък нещо да и е дискомфортно или да е от пълнолунието  newsm78
То и при нас май пак има нещо такова - яде през два часа и предишните 2 нощи ми се буди през 3 часа да яде. Тази нощ само веднъж към 4.30 часа, но за сметка на това от 7.30 досега 3 пъти яде #Crazy Ще давам - какво да правя. Ако не й стига кърмата, ще се увеличи като я слагам така често  - поне така си мисля и така се надявам.
Мамита, моята шушулка нещо хич не обича май да сме на разходка - ощ #Crazy като я сложа в количката или кунгуруто такъв рев започва, че в чудо се виждам. Вчера не мога да смогна да се прибера от разходка - като ревна - няма спиране - поду се чак от рев - нося нея с едната ръка, бутам количката с другата - не е истина просто. Някоя имала ли е такъв проблем и как евентуално го е разрешила.

# 58
   Здравейте майчета! Отдавна ви чета, но нямах възможност да ви пиша. Бих искала и аз се да се присъединя към това прекрастно ноемврийско семейство.
Калоян се роди на 24.11.2008 г. - секцио, с тегло 3,650 и 51 см дължина.
Сега вече тежи 5,700 и е 59 см висок  Wink . Храним се изцяло на АМ. Заспива към 20:30-21:00, буди се към 3:00-4:00 за манджа и после към 7:00.

# 59
  • Попово
shushimira  welcome

Общи условия

Активация на акаунт