Благоевградската дружина, много бебчета очаква таз година, начело с мама Ина

• 16 780
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро, момичета!

В нашата компания вчера се роди още едно бебче, на зъболекара ни, тя Дани го знае. Момиченце, казва се Габриела. Много съм щастлива, просто откакто ми казаха все си си хиля сама. Има толкова много коса, сладурана е голяма. А снощи така я отпразнувахме новината, че в момента главата ми е като камбанария.

И нещо кофти, ако четете местната преса, този дето е гръмнал майка си е от съседния вход, а самата баба живееше в нашия. Направо се шокирах като разбрах вчера сутринта. Хората наистина доста се смахнаха вече.

# 91
На мен ми стана много мъчно,че са намерили Иван Тумбалов ...починал...То се предполагаше,но аз все се надявах,че ще се появи жив и здрав.Страшна трагедия...

# 92
Не знам дали сте гледали новините, но даваха наше село по новините - К1....Лично Кмета, Областния, Министъра на околната среда и водите - Джевдет Чакъров, депутати и пр. направиха първа копка пред нас заради нов водопровод и канализация......И сега познайте - иначе, да, усилено се работи - още в 7,45ч. днес бяха под пара, но са ни скъсали един кабел и ...нямаме вода!

Иначе това откриване бе голям панаир - доближи се до бай тошо, само дето преди това от Чистота не лъснаха с вода площада!

И аз чух за Тумбалов.....Трагедия...Също както и в Осиково......Народа е полудял....

# 93
полудял е как няма да полудее

я нещо хубаво пък от мен

Връзката между майката и бебето: Нови изследвания

Усмивка на бебето стопля майчиното сърце, кара майката да се усмихва повече и води до силни реакции в мозъка. Проучвания сочат, че 20% от детското IQ е повлияно от преживяванията през бременността и след раждането.

Чрез технология с магнитен резонанс, учени от Baylor Collegeof Medicine регистрираха области на възнаграждението в мозъка на майката при показване картина на собственото й усмихнато бебе. Тази реакция е ключ към развитието на майчината връзка с детето, и е изключително важна за пълноценното му развитие. Интересното е, че този ефект в мозъка намайката се влияел от израза на лицето на бебето и факта, че това е нейното родно дете. Лекарският екип установил най-силна реакция от страна на майката, когато се усмихвало собственото й бебе.

Сферите от мозъка, които се стимулирали при тези опити, се сравняват с реакциите при влиянието на допамина, аналогично на силата на наркотичното въздействие. През последните две десетилетия се разпространява схващането, че допаминът влияе на психичните процеси. Неговото действие е установено и при романтичната любов. Учените заключили, че майчинската връзка е една от най-силните и естествени връзки. По този начин те ще могат да повлияват на взаимоотношения, които се развиват неблагоприятно. "Пренебрежението и нараняванията имат разрушителен ефект върху детското развитие", казва д-р Лейн Стратърн. Той посочва също, че уникалността на връзката майка-дете ще бъде по-пълно осъзната от учените, ако те разберат начина, по който майката общува със своето бебе, когато то плаче и се смее. semeistvo.bg

източникът: http://svejo.net/home/link_summary/158928-Vruzkata-mejdu-maikata-i-bebeto

# 94
  • 42.016399,23.101179
Добро утро,
Ани, благодаря за кафенцето.  bouquetЗащо си била наинжекции, я му дай повече почивка. Wink
Ели и аз сутринта видях, във нета снимка, че някъде във вашите блкове живее този и тъкмо исках да те питам.
А това за Иван Тумбалов наистина е ужасно. Sad Не знам за що си мисля че някой сериозно иска да потули истината. Каква беше тая толкова експресна аутопсия. Страшно ми е мъчно за родителите му, баща му ми е бивш колега от кабелната, майка му настоящ..., не искам  и да си помислям какво им е на тези хора сега. Cry
Мама Цоцоланка умрях от хилене на презентацията ви. Страхотна е, поздравления на този който я е правил, успял е да улови и покаже най-невероятните моменти от живота ви. Тези които са с по стара версия и не могат да го отворят, може да си свалят един конвертор от тук, и да видят презентацията. Става много лсно. Laughing

# 95
Мамо Ц, страшно готини сте. Сега разгледах презентацията  Crazy Наистина е много забавна.

Нинче, ти сега с този пост какво искаш да ми кажеш - че трябва пак да раждам, та да се радвам на първи бебешки усмивки или да си търся романтична любов или просто да преям с банани и шоколад  Joy, че е най-лесно.

# 96
Марси, благодаря ти......Скоро не я бях гледала, и сега пак се посмях с глас...... Hug

Само да допълня....Музиката щеше да е на Сигнал към презентацията - Да те жадувам, но късно му я бях пратила......Поздравявам ви с нея....Тя трябваше да бъде, защото на тази песен ние с Лъчо се запознахме, той ме покани на тац и така танцуваме заедно повече от 17г. - http://vbox7.com/play:bcb35f6c

# 97
Мамо Ц, страшно готини сте. Сега разгледах презентацията  Crazy Наистина е много забавна.

Нинче, ти сега с този пост какво искаш да ми кажеш - че трябва пак да раждам, та да се радвам на първи бебешки усмивки или да си търся романтична любов или просто да преям с банани и шоколад  Joy, че е най-лесно.
Аз лично съм на варианта с преяждането с банани и шоколад.....

# 98
Мама Цоцоланка, презентацията е върха!Както и семейството ти!Няма да забравя как преди няколко дни(седмици)беше писъла,че навиваш мъжа ти за четвърто детенце и на мен изведнъж ми се прииска да имам много деца...Много вдъхновяващо ми действаш.А преди това все мислех ама ще имаме ли пари да го отгледаме,ще се справим ли...То пари все няма да си има,но,както вече обобщихме,има доста по-важни неща...Ако може да се опиташ да навиеш кумичката за второ,да си ги гледаме заедно,ще съм ти много благодарна Simple Smile Вчера ходих до РУМ и видях,че си в Книжарницата и за момент си помислих да мина да се запознаем...ама ме досрамя Embarassed

Марси,понеделник вечерта получих болки в корема и се обадих на Калоянова и тя каза да отида в отделението.Останах да пренощувам там,но никой нищо не ми каза...само Но-шпа ми боцкаха.Казаха,че няма смисъл да ме пращат на ехограф и аз прецених,че няма смисъл да стоя там.Те ме водят в отделението до петък,за да могат да си вземат клиничните пътеки,ама както и да е Simple Smile А да си се оплача и от Калоянова...знаеше,че съм там,като и се обадих вечерта каза,че утре ще дойде да ме види,наистина дойде в отделението,но даже не се и сети да мине през моята стая и да ме пита как съм.Безкрайно съм разочарована...
Слава Богу сега всичко е наред!Да се надявам,че следващия път,когато ще се наложи да постъпвам в болница,ще бъде,за да родя едно здраво бебче Simple Smile

# 99
Вчера ходих до РУМ и видях,че си в Книжарницата и за момент си помислих да мина да се запознаем...ама ме досрамя Embarassed

Ооооооо......глупости.....въобще не ям хора.....А и вчера бях закусала......Другият път се обади, не се притеснявай, аз по прицип съм много лоша физиономистка, имай го това предвид. А и където и да ме видиш из село - обади се! И аз съм от срамежливите, така че......

Само да допълня за навиването......авторът на презентацията е с 1 дете. Той и синът му са ми казали,че ако навия жена му за второ - имам по 1 заплата и от двамата. Дори сподели, че докато е правил нашата презентация много се е забавлявал и е завиждал,че това семейство не е неговото, защото мечтата му е за 3 деца. На Дани и е още рано за второ.....Нека мине време...Пък виж...за второто можете спокойно заедно да бременеете......Ние с нашата кумичка родихме и първото, и второто в едни и същи години. И сега като се съберем сме на една вълна. Големите ни са в 6-ти клас, малките в 3-ти и има определено винаги за какво да си говорим.....

# 100
Ще мина другия път,обещавам Simple Smile

# 101
  • 42.016399,23.101179
Ани, сменяй я Калоянова тогава, какво чакаш. Sick А иначе за блницата не си права, не само че боцкат, ами не можеш да правиш и нищо друго освен да лежиш, а това именно е целта. Laughing Мен първоначално ме бяха оставили на домашно лечение, но в къщи все гледаш нещо да свършиш да станеш от леглото, докато в болницата нямаше такъв вариант. Аз освен нош па пиех и нещо друго, вече забравих какво Embarassed, но пак беше за отпускане на мускулатурата за да не получаваш контракци. Wink

# 102
Ани, сменяй я Калоянова тогава, какво чакаш. Sick А иначе за блницата не си права, не само че боцкат, ами не можеш да правиш и нищо друго освен да лежиш, а това именно е целта. Laughing Мен първоначално ме бяха оставили на домашно лечение, но в къщи все гледаш нещо да свършиш да станеш от леглото, докато в болницата нямаше такъв вариант. Аз освен нош па пиех и нещо друго, вече забравих какво Embarassed, но пак беше за отпускане на мускулатурата за да не получаваш контракци. Wink

Оо сменям я.Дани в петък ще ме води при Динов.А се чудя и за Кацарска от частната клиника  в Мурсалево.Ако реша да раждам тук...Динов е по-добрия вариант...

# 103
Дайте повече информация за Динов..имам колега с това име и вероятно са близки

# 104
Динов, въпреки че е роднина на мъжа ми, не ходих при него и никога не бих отшла. Предлагам ти да пуснеш търсачката тук във форума, а и изобщо в интернет. Човекът просто вече е за пенсия, но явно не му се почива.

Общи условия

Активация на акаунт