Тайната на перфектната кожа - 2

• 92 003
  • 400
  •   1
Отговори
# 165
Маслото от ший на L’Occitane не мирише. На Икаров не съм ползвала.

Бъни, може от почистването с масла, кожата ти да се чисти по-бързо и затова да излизат повече наведнъж. В началото и аз се опъпчих едно хубаво. Не мисля, че един път седмично е много. Аз я правех дори през ден.
Чела съм, че трябва да се изчакат тези натрапници да станат големи преди да се премахнат. Най-добре е да се премахват от специалист. Ако все пак се прибегне до саморъчно премахване, първо трябва да се напари добре място с гореща кърпа, да се пробие в центъра със стерилна игла. Изчаква се известно време, кожата отгоре да се отдръпне. Изстисква се, не с директно с нокти, а с палци, обвити в чиста тънка кърпа. Накрая се почиства мястото с някакъв астрингент.
Като превенция съм чела, да се ексфолира редовно кожата и да не се излага на слънце. Да се използват кремчета с възможно най-малко съставки и неароматизирани. Многото химикали допринасяли за развитието на милиумите.

# 166
Още две лесни маски за околоочния.

Резенчета краставица се потапят в чаша охладен зелен чай. Чашата да постои известно време в хладилника. Охладените и накиснати резенчета се поставят под очите за около 10мин.

Смесват се авокадо и няколко капки бадемово масло. Изплаква се със студена вода. Тази има и противобръчков ефект.
Някой беше питал за нещо против бръчки под очите.
Чела съм, че отварата от дафинов лист се използва със същата цел, под формата на ледени кубчета. В една книга на проф. Не Му Помня Името, има и маска за лице с дафинов лист срещу бръчки. Ако някой се интересува ще я потърся.

# 167
Още две лесни маски за околоочния.

Резенчета краставица се потапят в чаша охладен зелен чай. Чашата да постои известно време в хладилника. Охладените и накиснати резенчета се поставят под очите за около 10мин.

Смесват се авокадо и няколко капки бадемово масло. Изплаква се със студена вода. Тази има и противобръчков ефект.
Някой беше питал за нещо против бръчки под очите.
Чела съм, че отварата от дафинов лист се използва със същата цел, под формата на ледени кубчета. В една книга на проф. Не Му Помня Името, има и маска за лице с дафинов лист срещу бръчки. Ако някой се интересува ще я потърся.

Да, потърси я, ако не те затруднява....а иначе ще направя отвара от дафинови листа и ще я сложа във формички за лед, правила съм го с лайка....

# 168
letsgo   мерси за отговора.Дали пък да не спирам с тези маски щом така ще ми избият всички гадости.Аз ги започнах точно, за да избегна уж ходенето на козметик.Нямам им доверие и не бих се подложила на процедури при козметик Naughty - това се  е мой личен страх.

# 169
Какво ще кажите за витамин А, казаха ми , че действал страхотно на околоочния контур.Мажи се сутрин и вечер.Както и че действал благоприятно на въстановителния процес на кожата.

# 170
Благодаря за отговорите.   newsm51

# 171
Какво ще кажите за витамин А, казаха ми , че действал страхотно на околоочния контур.Мажи се сутрин и вечер.Както и че действал благоприятно на въстановителния процес на кожата.
Правила съм си комбинация - витамин А и витамин Е с други бъркочи - да, добре действа на кожата....

# 172
Маска против дълбоки бръчки
3 белтъка, 15мл зехтин, 5бр. дафинови листа, стипца /Alumen/, 300мл вода
Дафиновите листа се поставят в емайлиран съд, заливат се с вряща вода и се варят 10мин на слаб огън.  След охлаждане отварата се прецежда. 1 супена лъжица от течността се се разбива с белтъците и зехтина. Прибавя се стипцата на прах. Полученият крем се намазва на тънък бархет, поставя се вечер и се снема сутрин, след което лицето и шията се изплакват с хладка вода.
Това е в оригинал, но според мен количествата са прекалено големи и спокойно маската може да се постави и без плат, и да се стои с нея колкото време разполагаме.

Витамин А и аз отскоро ползвам. Чела съм много маски с него. А витамин Е мисля няма вече по аптеките.

# 173
Маска против дълбоки бръчки
3 белтъка, 15мл зехтин, 5бр. дафинови листа, стипца /Alumen/, 300мл вода
Дафиновите листа се поставят в емайлиран съд, заливат се с вряща вода и се варят 10мин на слаб огън.  След охлаждане отварата се прецежда. 1 супена лъжица от течността се се разбива с белтъците и зехтина. Прибавя се стипцата на прах. Полученият крем се намазва на тънък бархет, поставя се вечер и се снема сутрин, след което лицето и шията се изплакват с хладка вода.
Това е в оригинал, но според мен количествата са прекалено големи и спокойно маската може да се постави и без плат, и да се стои с нея колкото време разполагаме.

Витамин А и аз отскоро ползвам. Чела съм много маски с него. А витамин Е мисля няма вече по аптеките.
Благодаря ти!   bouquetЩе  опитам в близките дни и ще споделя за резултата. Витамин Е има на едни топчета в пластмасови шишенца....ще потърся из къщи какво точно пише на опаковкатаи ще ви пиша....има, сигурна съм.

# 174
  • София
Герикапс е вит А+Е, в меки капсули, които може да пробиете с игличка и да използвате течността. Peace

# 175
  • София
Герикапс е вит А+Е, в меки капсули, които може да пробиете с игличка и да използвате течността. Peace
ти пробвала ли си го?

# 176
  • София
ти пробвала ли си го?

Да, и други момичета от форума бяха писали, че са правили така. Аз съм го правила веднъж, предпочитам готова козметика.

# 177
  • София
Аз до сега не съм вземала участие в хубавата ви темичка, но ви държах много изкъсо Laughing
От линка, който е дала letsgo за маски за околоочната зона изпробвах този с банана.
Сега съм с нея, ще дам отзиви по-късно за ефекта Peace
Мисля да пробвам всички дадени маски за околоочния контур, пък дано намеря и моята.
Много голям проблем са ми тъмните кръгове, оказа се че съм и анемична и сега дъвча Малтофер като бонбони...
Купих преди време една маска на Кларинс за околоочния контур, похвали я една от съфорумките- маската не ми щипе, люти, не почервенявам и т.н., но и ефект върху тъмните кръгове няма Mr. GreenЗатова съм решила да пробвам с домашни....тези понене изискват някакви специални съставки и действия.
Много благодря на всички вас, които споделяте тайните си Peace
За Герикапса в темата за добрата козметика CI беше писал, че витамините няма как да проникнат в кожата, защото Embarassed...останах с впечатлението че е безмислено използването му по този начин, ще потърся точен цитат newsm78

# 178
Бъни, аз изобщо не съм навътре с козметиката, но маслото от ший на Икаров не е чисто. Има някакви добавки, които по принцип не са лоши, но може на теб да не ти влияят положително. Ако все пак решиш да продължиш с почистването с масла, пробвай с някое друго масло. Това на Л’Окситан е чисто, но струва 60лв и не се знае дали от него кожата ти пак няма да става така. Вариант е зехтин с рициново.

zvet81 , и аз съм с тъмни кръгове по рождение. Спасение няма. От известно време всяка сутрин щом стана си слагам резенчета краставица или суров картоф. Има известен ефект. Не е кой знае какъв, но определено не е както без тях. Старай се да спиш повечко, да пиеш много вода, да стоиш по-малко пред компютъра. Масажите и контрастните душове, студените компреси също облекчават. Изобщо всичко, което стимулира кръвообращението е плюс. Спортувай, повече движение на чист въздух. Препоръчва се и прием на Гинко Билоба. Кремчетата е добре да съдържат витамин К. Neostrata имат такъв. Хвалят и Diopticerne на Lierac. Смятам да го пробвам. Маската с мая и мляко също е подходяща за тъмни кръгове.

# 179
  • София
Аз от Локситан се отказах. Точно CI мисля беше писал, че им плащаме марката- беше писал каква е цената на маслото от ши на едро и тя въобще не беше особено висока Thinking Освен това и другите им продукти не са хич толкова натурални, колкото се твърди. В SkinDEEP бях гледала някакви неща. Ех, много мразя така..трябваше да си ги запазя като линкчета тези неща Close

Други марки масла от ший освен Икаров и Локситан на БГ пазара има ли?

Общи условия

Активация на акаунт