♥ Св.Валентин Зарезан ❦ - ИСПАНИЯ

• 26 395
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Марица ,да ти е жива и здрава Ани и много да те слушка !   bouquet

В събота направихме една голяма и много хубава разходка до Сан Педро де пинатар.Гостувахме на Рали и фамилия за рождения ден на Ния !  Peace Събрахме се на едно чудно хубаво местенце -борчета...големи маси ,място ....особено подходящо за едно великденско всеобщо събиране .Рали,Йотко и майка и бяха приготвили чудни и много вкусни нещица ,а аз вчера направих една от салатките им и веднага се омете от големите момчета . Както винаги става отново не можахме да се наприказваме  Simple Smile А да знаете Сава на Парабол колко е пораснал !  Heart Eyes Ето ви една снимчица с дечицата и с прекрасната торта на Силрай .

Ох,да ви кажа...изтипосахме и Додо в Киаби...пуснах една тема за гласуване и ме изядоха с парцалите  Mr. Green Така е ,когато човек не знае къде да пуска такива теми ...

Анет,честито за къщата !  Hug

# 211
 newsm51 newsm51 newsm51 TadaМАРИЦА ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА АНИ,ДА ИМА МНОГО КЪСМЕТ В ЖИВОТА,ДА РАСТЕ ПОСЛУШНА ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!!!![color

# 212
Марица, 4естит рожден ден на малката ти принцеса. Да е жива и здрава и много да те радва.  bouquet

# 213
  • в Tara
Честит Рожден Ден, Ани! здраве и безоблачно детство ти пожелавам!

за мама Марица

# 214
Здравейте и от нас!
При нас времето си е направо пролет - топло,слънчево...А Иви заспа и няма да излизаме.
Утре е карнавалът - сутринта в училище ще са облечени като кроманьонци,а след обяд в кметството - по желание.Иви ще е Зоро.Първо взехме костюм Дракула,но зъбите не стават на Иви.После решихме промяната лесно - така и така ще е с бяла ризка,черно наметало и черен панталон,та купихме от ЛИДЛ отделно сомбрерото на Зоро,от черна кожа направих снощи маската,и бившата му учителка от гуардето,която много си го обича Ивонти му подари шпага.Днес само ще изтипосам червен пояс.

Габи,гласувах  Peace! Как вървят поръчките от  ресторанта?Съпругът ти намери ли си работа?

Анет, Честит ви дом - щастливци Peace!Браво!

# 215
здравейте и от нас!
Анет за кашлица знам една билка, но там е работата че не знам дали става за малки деца, за ден два се оправя човек. newsm78 Честита ви нова къща! Ние все още търсим и не можем да намерим това което ни трябва. newsm78
Габи гласувах и аз за Додо. Peace
Мими чакаме снимки от карнавала!
При нас е 15 градуса и е топло, та си мисля да изведа пак Никол да се умори по бързо.

# 216
Марица честит рожден ден на Ани!Много здраве,весели игри и незабравимо детство! Hug Hug Hug

Габи гласувах за Додо  Peace

# 217
  • E-CLM & CH-VD
Aз се наканих най-накрая да поразкажа малко за последното ни пътуване. Ходихме в Канада - Монреал, Ниагара и Торонто. Беше учудващо топло, а се бяхме приготвили за срещи с бели мечки и адски студове. На моменти беше над 0 градуса. В Монреал нямаше такова значение, защото там си има подземен град, минава се от една сграда в друга отдолу  Laughing. Хората си ходят по къс ръкав, и като тръгнат да излизат на улицата, слагат дебелото яке.
Това е гледка отгоре над Монреал от хълма Монт Роаял, който е дал името си на града. Катедралата Нотр Дам, в която се е омъжила Селин Дион, Научния център, който е до пристанището; и самото пристанище - замръзнало, в единия му край беше направена ледена пързалка, която заглаждаха с машина през деня, а вечер осветяваха и хората караха кънки.  Laughing
Остров Св.Елена, сниман от пристанището и Биосферата отдалеч. Всъщност, целият Монреал също е построен на остров. Кметството, което се намира в старата част на града, до пристанището, входа на китайския квартал, част от подземния град - комплекса Дежарден, в който беше хотела ни.
Това е Конгресния дворец. На този конгрес мъжът ми беше награден като млад изследовател, и от конгреса му поеха всички разноски по пътуването. bowuu
Биосферата на остров Св.Елена отблизо, Олимпийския център, и Университета МакГил.
От Монреал до Торонто пътувахме с влак, беше страшно удобно, там 2 класа се равнява на нашата първа, въобще доста сме доволни, не усетихме близо 6 часа път. Езерото Онтарио рано сутринта беше много красиво.
От Торонто хванахме автобус до Ниагара. Зад нас седеше едно момиче, което през целия път не спря да звъни на близки, познати и приятели и да им разправя, че трябвало същия ден да лети до Ню Йорк с Континентал, но тъй като точно предния ден беше паднал техен самолет по същия маршрут, а и деня беше 13, петък  Laughing, тя си отмени полета и после го преразказа на всеки, чийто номер имаше сигурно  Crazy. В интерес на истината, когато бяхме миналата година в щатите, се канехме още тогава да отидем до Ниагара и щяхме да вземем същия полет Ню Йорк-Бъфало, но тогава не ми излезе визата  Crossing Arms.
Първия ден в Ниагара (така се казва и градчето до водопада) беше прекрасен, слънчев, и успяхме да направим доста снимки. Рейнбоу бридж - Моста на дъгата, който свързва Канада и САЩ; всичко отдолу е лед, в браздите преспокойно може да влезе и да се разходи човек, толкова са големи и дълбоки. Двете части на водопада носят лед, и като падне долу, се натрупва. Дебита на водата през зимата ни казаха, че е 1/3 от нормалния, който е през останалото време. Американската част на водопада отблизо - веднъж този ръкав е пресушаван, когато се е срутил част от брега, и са се колебаели тогава дали да не махнат камъните, които са под водопада, но са решили да ги оставят. Сега върху тях имаше огромен слой лед, а по принцип едва се забелязват. Ето цялата част от американската страна, а тук успяхме да хванем дъгата.
Това е по-красивата, Канадска част на водопада, Подковата, където се вдигат капчици вода във въздуха и изглеждат като пАра. Там също успяхме да снимаме дъгата над водопада, която по едно време се превърна в двойна дъга. Парапета, с който завършваше алеята, беше точно над водопада, а водата минаваше с такава скорост, че свят ти се завива. Малко по-нагоре има останки от кораб, за който разказват, че преди години се е откъснал от котвата си в пристанището и се е понесъл по водите. Отчаяните моряци, малко преди да стане прекалено късно, успяват да изхвърлят всичкия товар, който е бил въглища, и са "заземили" кораба, и така са се спасили.
Пускам това, и продължавам в друг пост, че стана много дълго.

# 218
  • E-CLM & CH-VD
Слязохме на разходка под водопада - по едни тунели, които излизат на 2 тераси на различно ниво. Долната тераса беше затворена, тъй като беше замръзнала, та бяхме само на по-горната. Минахме по тунела, които би трябвало да излезе под водопада, но това място беше замръзнало, та излязохме на една тераса, където се виждаха само висулки вместо течаща вода  Laughing. Това е снимка от терасата, а това е част от тунела. Национална гордост са лосовете  Joy, кленовия сироп в шишенца с формата на кленов лист, мечки...
Срещу водопада е Скайлън тауър с 4 външни асансьора, но там не остана време да се качим.
Тази снимка е от Рейнбоу бридж, беше страшно, като се гледа надолу  Crazy. На следващия ден минахме по моста и отидохме в САЩ. Това е гледка към щатите, а тази е към Канада. Минахме отново всички гранични процедури, като взимане на отпечатъци, снимки и въпроси откъде се познаваме - аз българка, а той испанец  Joy hahaha Вече на американска територия, се качихме на наблюдателницата, която, не разбрах добре, но май е останки от срутил се преди години мост. американската част на водопада съвсем отблизо, островчето между двете части на водопада, части от което бяха затворени за туристи, тъй като бяха заледени. На връщане в Канада пак ме провериха особено старателно.  hahaha
Малко нощни снимки на водопада, направени през прозореца на панорамния ресторант на Crowne plaza, затова са малко мътни и с отражения, Рейнбоу бридж и щатите, отново водопада в различни цветове, като в бяло е най-красиво.
На следващия ден отидохме с влак в Торонто. Този път с АМТРАК, американските влакове, който по пътя се развали  Joy, но го оправиха бързо. И той беше широк и удобен, но не може да се сравни с канадките ВИА  Mr. Green.
Естествено, СН тауър, висока 553 метра и доскоро най-високата кула в света, сега на второ място след Бурж Дубай. Има 3 бетонни крака, няколко панорамни асансьора, и все още държи рекорд за най-дълга вътрешна стълба, 2579 стъпала. "Топчето" е на 350 м и  Laughing всъщност е на 3 нива: ресторант, кафе и зала със стъклен под. Ресторанта извършва една пълна обиколка около себе си за 72 минути. Гледка от кулата, моя милост върху стъкления под. Голям страх беше,  hahaha децата се въргаляха, а мен ме достраша да стъпя изцяло, като се вижда какво е отдолу  Crazy На 440 метра има по-малко "топче", от което има много красива гледка на целия град, а при по-хубаво време се вижда дори Ниагара. Кулата годишно е удряна средно от 76 светкавици, издържа на силен вятър и при вятър от 200 км/ч ресторанта се отклонява с 30 см  Crazy.
Каса Лома, запазен замък, построен от ексцентричен мултимилионер, която минава във владение на Торонто след натрупването на огромни дългове за поддръжката й. Това са типични канадски къщички, еквивалент на испанските чалети.
Това е кметството в Торонто; част от подземния град - търговския център Итън, какъвто имаше и в Монреал; трамвай и ретро туристическо автобусче; част от Yonge street, една от главните улици в Торонто.
Естествено, не мина без произшествия. Първата нощ в Торонто, уморени от път и обикаляне из града, си легнахме, и в 12 и половина през нощта се включи противопожарната аларма на хотела. Пищеше и един глас викаше всички незабавно да напуснат хотела по стълбите, защото асансьорите не работят, че има пожар и да бягаме надолу без да взимаме нищо с нас.  Crazy Crazy Crazy То хубаво да се бяга надолу, ама ние на 16 етаж!!!!  Crazy Crazy Crazy Както и да е, слязохме, добре че имаше няколко аварийни изхода, че нямаше блъскане. А навън на минусовите температури народа масово беше по пижами и по чорапи, полуразсъблечени бебенца в кошчетата си, старци с бастуните.... А ние, нали ни е за първи път, се облякохме старателно, като се бавихме доста. Добре, че се оказа фалшива тревога, че иначе с нашето туткане, бяхме готови опечени  Tired. Иначе, пожарната дойде бързо, 3-4 пожарникари веднага нахълтаха в хотела, и след 15 мин дойдоха и казаха, че е фалшива тревога, да се прибираме. Подканиха хората от по-долните етажи да се качат по стълбите. Ние решихме че 16 етаж от 23 се води горен  hahaha и си взехме асансьора. Слава Богу, с това се приключи неприятното  Laughing.
Тук има 5-6 клипчета от Ниагара, но от качването им, качеството им се развали  Crossing Arms, също и останалите качени снимки са след тях, защото не съм дала линкове за всички.
Май това беше по-интересното.  Thinking

# 219
  • Euskal Herria
Вес,   bouquet! Както винаги - изчерпателно, увлекателно и достатъчно онагледено! Ако някога решиш да сменяш професията, сигурна съм, че в "Глобусът" по БТВ ще те вземат без проблем  Grinning!

# 220
Хей мацки,здравейте и от мен! Simple SmileИ при нас времето днес беше мн.готино,ама Таня не иска да спи в количката Sad,и излязохме само за малко.

# 221
  • Ispania
Val,bligodarq ti za exspresniq otgovor,nadqvax se pone ti da ne me zaleeh sas stydena voda,no ...vinata ne e tvoq razbira se.Blagodarq.Tyk v London polojenieto e po4ti sahtoto, s dokymentite e lesno,ostava rabotata,zahtoto naemite sa ybiistveni-malka kahta 1000 paynda.Naistina li ne mi ostava nadejda i vazmojnost da se nasladq na toplinata,tyk vremeto e yjasno depresirahto.Ako ima neto pihi...

libl_sou_sveti7 ,няма да се от4айваШ Wink.Ето виж Анет ти е дала надежда Sunglasses Sunglasses Wink.При тях наистина е много важен английският Peace, пьк и наемите не са никак високи Wink.При нас пьк може и без английски Mr. Green,но за това пьк намеите са доооооооооооста по високи Mr. Green.
Кьсмет Peace

ВЕС,страхотни снимки Hug

ГАБИ,много са ви хубави децата,.....вси4ките Wink  bouquet

# 222
Вес , страхотна екскурзия  Peace Hug ,благодаря ти! А колко ми хареса двойната дъга...Наистина може да предложиш материал за "Глобусът" Grinning.

# 223
Марица, честит рожден ден на малката принцеса(на патерици). Да Ви е жива и здрава и много щастлива.
Вес благодаря ти 4е сподели с нас пътуването си, и снимките и разказа са страхотни.
Габи ще си сваля снимката, защото от рождения ден на Ния това е единствената снимка на която се появявам. Радвам се 4е Ви е харесало и скоро пак ще организираме нещо. И аз гласувах за Додо  Peace.
При нас беше доста натоварена и изпълнена с емоции седмица, имам много снимки, но още не съм ги ка4ила вси4ките. Когато ги ка4а ще ви пусна да ги видите.
Сега се отдавам на работа, но скоро пак ще пиша.

# 224
Ех,каква хубава разходка си наравих,какви красоти видях !Вес,благодаря за чудесния разказ....Водопадът е зашеметяващ,трябва да се види поне веднъж в живота...нощният пейзаж е ... Peace !Впечатли ме и подземния град и тунела под водопада...Поздравления за наградата на младия изследовател   bouquet Все такива неща да се чуват !

Мими,като за начало направих десетина баклави и 2 кг. кюфтета !

Рали,чакам с нетърпение снимки,че аз имам само 2-3  Hug

persiana6833,защо Таня не иска да спи в количката...обратно на всички деца  Wink

Вал, МимкиHug Hug !

Не пишете нещо в последно време...доста момичета ми се губят  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт