Още около стотина ФЕВРУАРКИ чакат рожбите си малки!

• 17 242
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Foxy това е супер че имаш толкова кърма.Аз се доизцеждам след като е хапнал малкият около 20мл. многооо малко.Все си мисля че не му стига хапването,но се буди на около 2.5-3часа,пълни памперсите около 6бр.,пишка.Просто незнам.Не винаги се цедя след като е хапнал ,защото явно понякога изяжда повече.Тази нощ беше спокоен щом ханеше и заспиваше,защото имаше няколко дни в които след като се наяде не иска да заспива в креватчето,а трябва да го взема при мен с залъгалка.
Вие с каква помпа се цедите?Аз си взех тази на Авент с контейнерчета и когато цедя толкова малко си мисля да не е от помпата.Нали уж била много хубава,но явно или аз нямам толкова много кърма или Алекс си хапва. Rolling Eyes
Вие след като изцедите кърмата,слагате я в хладилника и после когато му я давате затопляте лия и с какво?

Честито бебче на Wondertedy!  bouquet

# 196
Най накрая новини от Надето.Да й е жива и здрава щерката.Коте,оставете една снаха и за нас,може след 20 години сина да иска шоп да става  Laughing
Ели,освен да си родя до 23 и да дойда с бебето на лекцията(ако не ни изгонят след вчера  Mr. Green),може през джама да надничаме  hahaha
Вержи,твоя сладур Наско като ни видя и ни попита маса за 5 или за 10  newsm78-голям смях падна,даже като си тръгвахме ни каза "Пак да дойдете"  Joy

# 197
ЧЕСТИТА БЕБОРАНА НА КАРБО Party Heart Eyes  bouquet Hug

Най-накрая и тя да ни зарадва с такава хубава новина.Ще я добавя малко по-късничко на първа страничка. Mr. Green
А за кърмата ми-аз си я имам,но имайте в предвид,че все пак не храня все още бебета.След това ще видим по-колко ще доизцеждам..Педиатърките в болницата ми обясниха,че бебетата се хранят горе-долу така:
1 ден-10гр.,2 ден-20гр.,3 ден-30гр и т.н. до 10 ден-100гр. и така до края на първия месец по стотина гр.След това на втория месец изяждат средно по 120гр. на  цоцане,на третия-по 130гр. и т.н. Аз горе-долу гледам да изцеждам на тоя принцип.Колкото трябва да изядат бебетата ми за деня-толкова изцеждам...естествено х2 Blush
За затоплянето на кърмата ми казаха да я оставя на стайна температура докато се размрази или ако нямам толкова време да държа контейнерчето под течаща топла вода пак докато се поразмрази.Но ако някой може да обясни по-подробно и аз ще му бъда благодарна,защото не съм много наясно с правилата за размразяване.
Раде, Данчо се казва момчето и наистина пада голям смях с него.Вие пратихте ли му много поздрави от мен?

# 198
  • Sofia
Хайдеееее, още едно бебче!  Grinning

Днес, в 10.14 чаа се е родил Виктор на мама Све 82! Юнакът е 4300г, 52 см. Мама и бебе са добре! Simple Smile

Да е жив и здрав големия юнак! Да папка и да слушка и да е гордост на мама и тати!

Фокси, можеш ли да получаваш ммс? Да ти пратя безименната красавица на Карбо да я изтипосаш на 1 стр.? Simple Smile

# 199

Eхейй, най-после пипето излезе Mr. Green

ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА КАРБО, ДА Е ЗДРАВИЧКА И ПОСЛУШНИЧКА!

ЧЕСТИТ ГОЛЯМ ЮНАК НА СВЕ, ДА Е МНОГО ЗДРАВ И ЩАСТЛИВ ВИКТОР!

# 200
Хайдеееее, още едно бебче!  Grinning

Днес, в 10.14 чаа се е родил Виктор на мама Све 82! Юнакът е 4300г, 52 см. Мама и бебе са добре! Simple Smile

Да е жив и здрав големия юнак! Да папка и да слушка и да е гордост на мама и тати!

Фокси, можеш ли да получаваш ммс? Да ти пратя безименната красавица на Карбо да я изтипосаш на 1 стр.? Simple Smile

По принцип мога ама и моя телефон ми е тъмна Индия и незнам къде му е кабела.Иначе нямах нищо против....

# 201
Честито на мама Карбо и на мама Све 82!

# 202
Честито на всички мами! Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват!
Може ли някой да ми каже колко време изтича слузестата тапа - еднократно ли е или продължава няколко дни? На мен ми падна в събота, но продължава да се отделя по-малко.

# 203
Много съм зле с имената  Rolling Eyes,пратих му,ама той май не ме чу,а и ми беше неудобно пак да му повтарям.А Наско май беше другото момче,нали?Той Данчо ни обслужваше вместо него,поне така видях на сметката,че пише.
Честито бебче на мама Све 82

# 204
Здравейте и от мен!
Ние сме ОК, при все че не сме от много спящите бебета, но пък и не плаче. Просто си будува, а аз си мислех че поне първите 10-тина дни само ще яде и ще спи. Лошото е че и посред нощ будува по час-час и половина, но засега се търпи. Доста е лакома (да чукам на дърво) и се надявам така да продължи, че имаме да наваксваме доста.
За раждането - всичко мина много добре. Благодаря от сърце на д-р Георгиев, който за 2-ри път си свърши перфектно работата. Даже си мисля,че възтановяването ми стана по-бързо от предния път или просто не ми остава време да се замисля за операцията и опъванията. Единствено не ми се говори за мизерията в АГ-Варна. Няма такова нещо, по-зле е от преди 4 години и не виждам скоро да има оправия. Карат те да си купиш абсолютно всичко като консумативи, дори и конците за операцията. С мъжа ми се майтапихме, че ако имаше и книжка с опътване, можеше и сама да се срежа, имах всички необходими неща. Хлебарките бяха повече от пациентите, но това са неща, които не искам да си спомням. Другото важно е че персонала беше много по-мил отколкото при предното ми раждане. Повечето бяха млади акушерки, много усмихнати и лъчезарни. Евала!
За ревността на баткото - усетите си първите 2 дни. И той беше до сега единствено внуче от двете страни и изведнаж някой му зае позицията, но мисля че засега премина. Даже и внимание не обраща на бебето, както като си дойдохме. В началото беше постоянно надвесен над нея, а сега дори като плаче не му прави впечатление. Може пък и това да е начин на изразяване на ревност, незнам, но засега е ОК.
Някой беше писал за лющенето на кожичката - и при нас го има по ръчичките и крачетата, но почна да преминава, мажа я с кремче. Дупето ни е подсечено, така се прибрахме от болницата и още не можем да го преборим.
За кърменето - ние приключихме още с прибирането си в къщи. Кърмата ми тръгна уж добре и като количество беше ОК, но се оказа, че не е качествена заради хормоналните ми проблеми, Доктора ми искаше да ми постави инжекция за спиране на кърмата още преди секциото, но на мен ми се кърмеше поне месец-два, но уви. В деня на изписването ни малката вися на гърдата ми цяла сутрин и само ревеше, аз усещах че е гладна, не беше спала от 6 сутринта и отидох да си поискам добавка, но не ми дадоха. Полудях направо. Понеже когато ми я донесоха на 4-тия ден, акушерката ми стисна гърдите и каза: "Охо, ти имаш кърма, нямаш нужда от добавка". Аз я питах, ами ако не засуче, а тя - как няма да засуче. И не ми да доха добавка. Когато отидох да си поискам се оказа, че АМ се назначава от лекар и не могат да ми дадат току-така, а детето ми ревеше гладно. Накрая вече просто взех едно шише с глюкоза, което беше предвидено за другото бебе в стаята и и дадох да се нацока, поне докато се приберем. Като се прибрахме я нахраних с АМ и тя спа 4 часа и половина. Сега съм на хапчета за спиране на кърмата (8 хапчеца, колкото сварено оризово зърно струват 65 лв!!!), тя си яде АМ и има мир.
Ох, много стана.
Поздравявам всички нови майчета - да са им живи и здрави децата, а и те също.
Кажете ми, моля,  на кого и как да пратя и аз снимка за 1-ва страничка?

# 205
  • Sofia
Някой друг, който може да получава ммс?  Rolling Eyes И после да сложи снимката в албумчето, пък Фоксунчето ще я грабне оттам? Ейй, в рима го изкарах Simple Smile

# 206

Кажете ми, моля,  на кого и как да пратя и аз снимка за 1-ва страничка?

Прати я на мен на скайпа ако искаш и ти е удобно..verji,bobi & dvete djudjeta или на пощата.Ще ти я напиша на ЛС

# 207
Честито на карбо и све82 да са им  живи и здрави бебоците. newsm51 smile3525

# 208
  • в сърцето на един мъж...
Честито на Карбо и на Све - да са им живи и здрави дечицата!  bouquet

# 209
Да са ни живи и здрави новите попълнения!!!!!!!
Гея,стискам палци скоро да си приберете Мила в къщи  Hug

Общи условия

Активация на акаунт