Още около стотина ФЕВРУАРКИ чакат рожбите си малки!

• 17 242
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета имам един въпрос относно кърменето,може би вече сте го разисквали,но аз бях сигурна,че няма да имам кърма и не знам нищо по въпроса,а сега,когато се храним все изникват разни неясноти.Чета,че вие се изцеждате,а аз нямам този "проблем". Sad И ме е страх,че скоро ще ми свърши кърмата.Засега се храним средно през 3 часа,буди се като по часовник.Папка по 10-15мин. доста лакомо суче.Памперса ни е пълен почти след всяко ядене.По това съдя,че засега се храни достатъчно.Но аз редувам гърдите-на едното хранене едната,на другото другата.Не ги доизцеждам,от време на време текат,случвало се е цялата ми блуза да се намокри,но не винаги,понякога са доста напрегнати,но успявам да изчакам бебчо да ги изпразни,чак болка не чувствам.Та се чудя дали това  е знак,че скоро ще ми свърши кърмата  Cry Много искам да се храним по-дълго време.

Голяма съм егоистка,честито на всички мами с бебчовци,да са им живи и здрави!!!
Добре дошли на Зитка и Толо  Hug

# 211
Здравейте!  Hug
Честито на всички нови мами - да са им живи и здрави малките съкровища!
За възглавничката - ние сме с пеленка сгъната на две.
Марнтеичка Нашия док. каза, че може да спим по коремче, когато ни падне пъпчето (снощи ни падна  newsm44). Каза също, че помагало за коликите. Пробвали сме я - много и харесва.
За акитата - преди няколко дни много се напъваше и реших да я пробвам над леленче - изака се много бързо и се успокои. Сега продължаваме, когато вземе много да се напъва. Лошото е, че и през ноща ми се налага, а си е голяма играчка, ама като и видя след това доволната заспала физиономийка...
cutesmallcat нашата бебка спи цял ден. Вечер преди банята е будна от 18ч. след ядене до 21ч. тогава сме приключили с банята и се кърмим в заспало състояни. През ноща не отваря очи, като прецърка я слагъм на гърдата.
Нашата козметика е на Бюбхен - с такава я започнаха в болницата. Много съм доволна.
Жълтеницата ни отмина, но нашата си е жабче - пие на денонощие по 150мл. вода.(не съм сигурна, че е от водата. Някъде четох, че жълтеницата се изкарва с акитата, а не с пишото  newsm78)
Ушите също не почиствам - ушната кал си има финкция. Е като се понатрупа видимо ще чистим  Wink
Нашето пъпче ще се сложи в книга, но още не сме решили в коя.
hetera споко и  на нас ни се бели кожичката на ръчичките, но аз я мажа обилно с олио  Peace
толо Добре дошла   bouquet много се радвам, че се справяте с кърменето  Peace
Фокси знам, че си майка героиня и се моля да устискаш и фронта с кърменето  Praynig

Айде сега да ви покажа нашия зет (татито го избра, аз още се дърпам)
http://media.snimka.bg/2111/010477870-big.jpg
Това е синчето на едни наши познати, мамата е китайка. Бебчо е на 3 -ри месеца и е 10кг.  smile3555 хранят се само с кърма + малко водичка.
На всички  preggo чакащи      love001
Лек и спокоен ден!

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 13:05 от betunga

# 212
Привет от мен! Набързо да се включа с един съвет към Фокси...За контейнери за кърма могат да се ползват контейнери за урина, които продават в аптеките. Аз преди с Йоан в тях съхранявах /в големите/ и ми излизаше доста по-изгодно от специалните на Авент. Освен това са стерилни Wink
Успех в раждането на всички бъдещи мами от мен!

# 213
Бетунга,чак пък майка-героиня не съм Embarassed Просто съм късметлийка...с всичко свързано с бременността.Поне засега,де,че след няколко дни и на мен като ми ревнат и двамата мушмороци ще видите вие каква героиня съм Joy А за кърменето-както дойде...няма да се шашкам и да кърша ръце ако не ми достига кърмата след време,я  Naughty Важното е да ядат децата. Пък и имам вече доста запаси във фризера Mr. Green

За беленето на ръчичките-в болницата чух,че така ставало обикновено с преносените бебета или такива,които са си излезли горе-долу на термин,понеже били стояли повече време във вода...

Дъфи,мерси за съвета Hug

Сега ще се опитам да поспя преди следващото цедене,че се уморих вече,а после ще дооправя 1-ва страничка Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 13:12 от foxy81

# 214
Лелеле, аз подремнах малко и голяма активност, много бебенца !!! Честито на щастливите мами  smile3525

Аз мисля пак да се разходя, дано гравитацията помогне - направо не мога да си го обясня - при положение че през цялата бременност грам не съм се застояла, до момента чистя, готвя, ходя по 2-3 ч на ден и няма и няма! Младежът се инати и това е  Wink

# 215
Да са живи и здрави новите ни бебенца! Бързо възстановяване на мамите!   bouquet

Добре завърнали се Толо, Краси и Зитка!  Hug

Гея, стискам палци! Praynig

Гери, напълно те разбирам. Аз също нямам никакви признаци. Дори контракциите, които ме притесняваха през цялата бременност ги няма никакви вече... Rolling Eyes

# 216
  • София
Честити съкровища на Карбо и Све82 да са живи, здрави и да пораснат големи ! newsm51

# 217
Честито на новите мами!
Аз също още съм 2 в 1, а от няколко дена ставам с мисълта, че днес ще родя. Имам контракции, вечер стават на по 4 минути и, тъкмо да тръгна да се приготвям, и се разреждат. Страх ме е някоя вечер да не се усетя твърде късно и да родя в колата. Mr. Green Коремът ми е доста увиснал, от няколко дни ходя по няколко пъти по голяма нужда, краката ми са подути и съм отслабнала с 2 килограма, въпреки, че напоследък ям като невидяла. Всичко говори, че заветния ден наближава, само беба се инати и си седи на топло. Ако не съм родила до петък, пак ще метна мъжо. Twisted Evil
Ако си спомняте, оплаквах се, че хемоглобинът ми пада все повече, въпреки, че смених всички железни препарати на пазара. Е, след като ми писна и почти цял месец не бях пила нищо, вчера резултатът ми е 120. Чудя се възможно ли е и дали да не пусна една контрола към друга лаборатория? Rolling Eyes
Мами, някоя друга има ли проблеми с изплащането на болничния преди раждане? Другите ми ги изплащаха толкова редовно, а този много се забави. Да не би да ми го изплатят след датата на термина?
Хетера, след известно време кърмата ще се регулира съобразно нуждите на бебето и тогава изобщо няма да усещаш гърдите напрегнати, но това няма да означава, че нямаш достатъчно кърма. Нормалното състояние на гърдите по време на кърмене не е да са постоянно напрегнати. Няма проблеми да изцеждаш по малко, но преди кърмене, ако бебето спи, а гърдите са много напрегнати. Малко, колкото да не са болезнени. Няма нужда да изцеждаш след кърмене докрай- така може да си докараш хиперлактация и сума проблеми от това.

# 218
Здравейте и честито на новите мами! Hug
На чакащите - и аз съм с вас, но спокойно - и нашият щастлив миг ще дойде, носим си мързеливковци и мързеливки:)
В четвъртък сме на доктор, може пък да каже, че сме готови:)
За който се интересуваше за ВМИ, аз ще раждам там.
Отиваме сега 2 в1 на разходка, времето все още е хубаво!
хубав ден на всички  bouquet

# 219
Здравейте бъдещи и настоящи майчета  bouquet
Скоро влизах във вашите темички и си спомнях с носталгия последните трепети по очакването на мъничкото чудо - дечицата ни.
Сега влизам и аз да споделя с вас радостното събитие на мама pebles07 . Днес в 11:45 тя е родила със секцио момиченце - 3250кг, 50см. Ще се казва Аглая.
Честито на всички и успех в раждането на бъдещите мами от мен!

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 14:28 от ves_77

# 220
Коремът ми е доста увиснал, от няколко дни ходя по няколко пъти по голяма нужда, краката ми са подути и съм отслабнала с 2 килограма, въпреки, че напоследък ям като невидяла...

Мами, някоя друга има ли проблеми с изплащането на болничния преди раждане? Другите ми ги изплащаха толкова редовно, а този много се забави. Да не би да ми го изплатят след датата на термина?
Ламтурниче, на мен също още не са ми изплатили, но на 2 познати мами доста им закъсняха парите от 45-дневния болничен Confused
А това с по-честото изхождане някакъв признак ли е  за скорошно раждане, че аз напоследък съм доста активна в това отношение Embarassed Blush

ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА ПЕБЪЛС!

# 221
Честита кукла на мама pebles07!

Жълтият Ламтурник и аз нямам преведен болничен този месец,а досега винаги са ми били много редовни.
Момичета,относно кърмата - при мен положението е плачевно.Успявам да изцедя мах по 20 гр. и от двете гърди общо.Искам да ви питам необходимо ли е да ходя на лекар ,за да ми изпише нещо за спирането и  или да си изчакам да спре от само себе си.Гърдите са ми меки,не откривам бучки в тях.Не са и болезнени.

# 222
Честита дъщеричка на Пебълс! Да е много здрава и щастлива!   bouquet

naiema, ако твърдо си решила да не кърмиш повече, по - добре е да вземеш и някакъв медикамент за спиране на кърмата. Това предпазва от разни бъдещи кофти заболявания.  Peace

# 223
# 224
Аз също съм с болничен от 5 февруари и не съм получила още пари.
Честито на всички нови мами и бързо възстановяване!
толо, страхотна коса имате!

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 14:38 от HeYkpoTuMa

Общи условия

Активация на акаунт