по-бърз растеж на косата????

• 390 785
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
преди време имаше анкета и се оказа, че при повечето се получава  Peace

Няма нормално и ненормално. Това не е лекарство против косопад, а някаква си измишльотина на съфорумка, в която всички повярваха. Пък даже и се оказва, че и засилва косопада.

Има ли една причина да продължиш?   bouquet

# 481
  • в 1001-та нощ
не разбрах към мен ли е репликата и с какво да продължа?

никъде никого не съм съветвала да ползва тривитаминол, напротив, просто написах, че доста хора споделиха, че след тривитаминола са имали косопад, затова не се учудих на споделеното

аз самата нито го ползвам, нито го препоръчвам  Peace

# 482
хм, това може и да е отговора на моя въпрос  Grinning не съм чувала и чела, че след Тривитаминол-а някой е имал косопад. Предвид, че и аз ползвах този продукт, дали пък не ми е от него  newsm78

# 483
  • в 1001-та нощ
Обикновено отзиви дават доволните или по-скоро очакващите чудо; и в тази среда - тези, които не са доволни премълчават, затова направихме анонимна анкета за ползване на маслена маска и маслена маска с тривитаминол и се оказа, че повече получават косопад  Peace

Самият тривитаминол ти дава витамини А, Е и Д, колко с усвояват по този начин не мога да кажа, но ако човек има дефицит на тези 3 витамина е по-добре да ги ползва дозирано през устата (и така да контролира процеса), а за скалпа да прилага утвърдени и изследвани терапии  Peace (а предозирането с вит.А е и токсично и води до косопад, много опасно е в 1 триместър от бременност)

Според мен в много малко случаи - причината за косопада е точно недостиг на тези витамини и ползването само на тях не е рационалната комплексна грижа  Peace удачно е да се добавят и витамини и минерали, микроелементи, аминокиселини и т.н.

# 484
  • до най-прекрасния мъж
Виждам, че коментирате косопада от тривитаминола. От тази маска преди години освен хубав блясък, май друго не получих за косата си. От домашните маски против косопад за мен единствено действащата е тази с лук. Всичко друго, особено пък ако е и мазно, ми предизвиква проблеми с бързо омазняване на скалпа и падане на косата. Не виждам как витамини, които са предназначени да се поставят венозно на животни, биха били ефективни при нанасяне върху скалпа. Здравето и растежът на косата не зависят нито от шампоаните, нито от маските, които прилагате. Всичко идва от общото състояние на организма и това е най-важното, за да е здрав и силен косъма. Всичко друго може да предаде единствено блясък на косата и евентуално да окаже благотворно влияние на скалпа, като го кръвоснабди по-добре. Но за да расте косата, тя има нужда от витамини, минерали и градивни елементи, които идват чрез кръвта. Тоест, ако не се храните пълноценно и не водите здравословен начин на живот, с каквото и да се мажете, ефектът ще е все същият =0.

# 485
  • в 1001-та нощ
така е, но освен да се приемат вътрешно - с храна, добавки и т.н. е важно и организмът да може да ги метаболизира - да ги обработи така, че да произведе крайния продукт, за който са предназначени - например - приемаш колаген, произвеждаш косъм .... много грубо го обясних, но по-честата страна на проблема е дефицитът на в-ва, и съпътстващата е отклонения в метаболизма за преработването им  Peace

# 486
Само този Тривитаминол не съм мазала , но да си призная ме и домързява, всичко е относително обаче , ако ползвате сега маски косата неминуемо ще пада сезон и е , за 2 месеца я рязах три пъти да не стои одърпана. Ако сега се поливате с Тривитаминола и косата пада е не е от него Simple Smile)))
Иначе съм съгласна за общото състояние на организма и за генетичните заложености , аз коса до кръста никога няма да имам , а и не ми харесва да си призная в комплект , че няма и да ми отива Peace

# 487
Не съм сигурна вече дали да продължавам с тривитаминол. Много приятелки са доволни, но още се колебая дали да се мажа втори път.

# 488
На мен фризьорката ми обясни защо се получава този косопад в началото,но и мен ме е страх да се намажа пак с тривимитанло и си седи,но мисля сега като се прибера в нас и да пробвам пак пък... Hug

# 489
  • в 1001-та нощ
и какво беше обяснението  Rolling Eyes

# 490
Виждам, че коментирате косопада от тривитаминола. От тази маска преди години освен хубав блясък, май друго не получих за косата си. От домашните маски против косопад за мен единствено действащата е тази с лук. Всичко друго, особено пък ако е и мазно, ми предизвиква проблеми с бързо омазняване на скалпа и падане на косата. Не виждам как витамини, които са предназначени да се поставят венозно на животни, биха били ефективни при нанасяне върху скалпа. Здравето и растежът на косата не зависят нито от шампоаните, нито от маските, които прилагате. Всичко идва от общото състояние на организма и това е най-важното, за да е здрав и силен косъма. Всичко друго може да предаде единствено блясък на косата и евентуално да окаже благотворно влияние на скалпа, като го кръвоснабди по-добре. Но за да расте косата, тя има нужда от витамини, минерали и градивни елементи, които идват чрез кръвта. Тоест, ако не се храните пълноценно и не водите здравословен начин на живот, с каквото и да се мажете, ефектът ще е все същият =0.
Би ли споделила каква е тази маска с лук ?

# 491
  • до най-прекрасния мъж
Би ли споделила каква е тази маска с лук ?
Да, разбира се. Някъде по-напред в темата също бях писала за нея.
Една голяма глава лук се пасира и се поставя в бурканче от бебешко пюре. Долива се с водка или ракия до горе. Затваря се и сместа се държи на тъмно 14 денонощия. След като минат 14-те дни, се отваря, прецежда и нанася цялото количество на неизмита коса. Прави се загряващ компрес с найлонова шапка и кърпа. Маската престоява около 2 часа на главата, след което се отмива по стандартния начин. Прави се нова доза и след 14 дни процедурата се повтаря. Може в началото леко да щипе, после отминава. При мен за 2 третирания спира напълно косопада. Правя един път в годината 2 до 3 третирания, обикновено есен, защото тогава имам проблеми и ме изкарва до следващата година.
Забележка:   Косата мирише на лук, но миризмата е само докато е мокра, после не се усеща.
Маската ми я каза един млад фризьор преди време и наистина действа безотказно.
В мрежата има много вариации на маската, но аз ползвам тази и съм доволна.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 07:43 от blue_angel

# 492
blue_angel , благодаря за рецептата  Hug . По моята логика ще бъде удачно и с чесън, би имало същия ефект  Thinking Мисълта ми е, че раздразнението "събужда" луковиците на космите и енергизира скалпа, което е добре и за стимулирането на разстежа на новата коса.

# 493
  • в Кошера
Това с лука ще се пробва.  Naughty

# 494
  • до най-прекрасния мъж
Да, същото важи и за чесъна, но пък там ароматът е доста по-силен и натрапчив. Лукът действа по-меко и е достатъчно ефикасен. Аз съм пробвала натриване на скалпа с чесън, но не помня вече ефекта, била съм тийн по онова време.

Общи условия

Активация на акаунт