по-бърз растеж на косата????

• 390 951
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Само, че за  същите 18 лв ще си купи 200 хапчета с дозировка поне 1000 микрограма!

# 301
  • в Кошера
Да разбирам ли, че дозировката трябва да е минимум 1000 микрограма?

# 302
По принцип има и още по-големи дозировки , напр. 5000 микрограма.
Мненията  по въпроса са различни  - най-вече в американските сайтове, където препоръчват дозировки от 1000 до 10000 (да!) микрограма, зависи от степента на косопада/ препоръчват го освен за по-бърз растеж на косата на дължина , и при  косопад / .
Най-хубавото е, че не се натрупва в организма , излишъкът се изпикава Grinning и няма опасност от предозиране.

# 303
цитат от интернет:
"Английската сол използвана за почистване на кожата, като добавка към обичайните ни козметични продукти или на маска е ефективно средство срещу тези проблеми. Отразява се добре както на мазните коси и кожи, тъй като регулира свръхсекрецията на себум, така и на сухите, защото успокоява стягането и сърбежа, премахва и пърхота. Използвана директно за масаж на кожата, английската сол е прекрасен ексфолиант, които премахва мъртвата кожа, почиства в дълбочина порите и. Как да я използвате: Добавете ½ ч. л. английска сол към маска, почистващ продукт за лице, шампоан или балсам. Ще забележите, че косата ви ще стане много жизнена и лъскава, ще се омазни много по-бавно, а кожните проблеми веднага ще се успокоят."

Пробвах го - сложих си в шампоана 1/2 ч.л. английска сол и през месеца го използвах както обикновено. Ефекта е повече от 2 см. за един месец, расте като луда. Незнам дали е само от това, защото пия цинк и магнезий като добавки, но съм длъжна да го споделя с вас Flutter
п.п. английската сол е магнезиев сулфат
Според мен косата ти е пораснала заради добавките,които пиеш,но нищо не пре4и да се пробва! PeaceДори мисля още утре да си взема,нали от аптека се купува?САмо да видим кой шампоан ще прежаля,че ме е страх да не го прецакам,а все са ми скъпи Rolling Eyes

# 304
Има логика това с английската сол да е вярно . Аз преди време бях чела за натриване на скалпа с обикновена сол. Колкото и странно да е според мен солта или явно се търси някакъв абразиви продукт почиства кожата  и отваря порите, така скалпа диша . Така си мисля !

Аз вчера се бях заровила в някакви сайтове и прочетох ,че в шампоана може да се добавят ампули аналгин за ускоряване на растежа на косата или 15 стрити хормонални хапчета . Не съм го пробвала просто вчера го прочетох.

# 305
  • в 1001-та нощ
хормонални - зависи какви, ако са прогестеронови - да, има хората за целта ползват прогестогел  Peace

# 306
  • През девет планини в десета...

хормонални - зависи какви, ако са прогестеронови - да, има хората за целта ползват прогестогел  Peace
Аленка защо точно прогестеронови, с естроген не може ли? Стана ми интересно...

# 307
  • в 1001-та нощ
защото този хормон има отношение към това  Peace

# 308
В бирената мая има биотин, но е 0.25 микро грама. На ден пия по шест хапчета значи 3 грама приемам, нали?  Thinking

# 309
  • в 1001-та нощ
не, 6 хапчета ще са 1,5 микрограма

а 1 грам е 1 000 000 микрограма  Peace

# 310
не, 6 хапчета ще са

Това малко или много е?
Не мога да преценя дали ми расте косата.

# 311
Това, което ти си казала като количество е малко. Wink

# 312
Момичета, това с английската сол в шампоана някоя пробвала ли го е ?
Мисля, че ще се пресече и измиването няма да е възможно- същото като да си миете ръцете със сапун и морска вода.

# 313
  • През девет планини в десета...
Английската сол няма нищо общо с обикновената. Това е магнезиев сулфит, т.е. магнезий. При липса на този елемент косата започва да капе и побелява преждевременно. Много е важно да има баланс между магнезия и калция в организма. Ако пиете калций или приемате храни с повече калций може да се калцира космения фоликул и да не може да приема необходимите вещества и да загине. Най-общо казано, колкото по-вдървено и по-малко гъвкаво е тялото ни, толкова по-малко калций и повече магнезий ни е нужен.
Здравата клетка е с високо съдържание на магнезий и ниско на калций. Колкото по-високо е нивото на калция и по-ниско на магнезия в извънклетъчната течност, толкова по-трудно става за клетките да изтласкват навън излишния калций. Магнезият е минералът на подмладяването и предпазва от калциране на органите, тъканите и косата. Ако не искате да рискувате да си изхабите някой скъп шампоан, пробвайте само в малко количество да разтворите английска сол като спазвате съотношението. Моята коса се омазнява по-бързо и забелязах че ми я изсуши и коригира. Но честно казано и мен малко ме е шубе да си правя експерименти с косата /страх ме е да не окапе/ и затова след като ползвах 5-6 пъти шампоана реших да пия магнезий вътрешно и така...но е факт че косата порасна с 2 см. за месец.  Crazy

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 10:23 от мартина

# 314
  • в 1001-та нощ
не, 6 хапчета ще са

Това малко или много е?
Не мога да преценя дали ми расте косата.

виж добре милиграма или микрограма пише  Peace

Общи условия

Активация на акаунт