Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 084
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Абе мацки, тези които не се боядисвате заради бели коси...защо си тровите косата?
Отговарям веднага Grinning
Аз последно се боядисах октомври месец за РД и кръщенето на малката.Тогава не знаех,че имам хашимото.Разбрах декември месец.Мисля да не се боядисвам скоро освен ако не се появи някой бял косъм Whistling

# 496
Здравей Vessita, за да не си губиш направлението е хубаво да отидеш при друг ендокринолог. Дано някои момичета от Бургас се включат и да ти дадат инфо. Ти можеш да си пуснеш изследване на ТСХ, ТАТ и МАТ и с тях да отидеш при доктора, ако той иска нещо допълнително ще ти каже. Според мен , не трябва да спираш Селена, защото от това , което съм чела тук в темата на бременните освен Селен , предписват и Аспирин-протект, за да не преминават антителата през плацентата  Thinking, ох, не съм сигурна дали се изразявам правилно, някои от преминалите по този път да каже.

asuper, мерси за пожеланията   bouquet

Klemy, аз също реших да спра с боядисването, ще се боядисам може би само още веднъж, за да си оправя цвета. Отговорът е : от суета newsm03

# 497
vessita,

иди при ендокринолог, не спирай селена и си направи изследвания скоро... не си спомням с какъв проблем беше, но ако имаш хашимото и хипофункция или нещо друго си прави изследвания всеки месец на хормоните.
И лека бременност  bouquet

Селенът може да го спреш към 8 месец или в края, т.е. преди 9-я. Аз не съм го пила през цялото време, но няма да ти навреди...

# 498
vessita, аз също съм от Бс. Да ти кажа честно страхувам се да се доверя на бургаски лекар, а откакто разбрах, че имам Хашимото не съм стъпвала в родния си град при такъв. Консултирам се с д-р Катя Тодорова в София или Плевен. Не бих ти препоръчала никого тук. За селена няма да ти навреди ако го пиеш, те и момичетата са казали, че е в комбинация с аспирин протект. Знам, че в последните седмици от бременността трябва да се спре, но това точно ще ти го каже специалист. Пожелавам ти успешна бременост!

# 499
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите момичета,
аз съм с диагноза автоимунен тиреоидит-нодозен вариант, боря се с високи антитела, функцията на жлезата въпреки възлите не е нарушена (дано и така да си остане).
На всичкото отгоре съм лепнала и някакъв вирус, вече втори ден не мога да стана от леглото. Още тази седмица ще се консултирам с ендокринолог, добър-лош, нямам избор.
Желая ви приятна неделна вечер и спорна седмица!

# 500
А сега да ви попитам - заради високите антитела пия селен вече 3-ти месец. Точно се вредих при джи-пи-то и си взех направление, а то ендокриноложката заминала на почивка. Сега се чудя дали да отида при друга - от както разбрах,че съм бременна не съм ходила на ендо, да спирам ли селена...какво да правя... Вече се замислям да отида в някоя лаборатория и да си направя изследванията на своя глава...Има ли някой от Бургас, да ми препоръча ендокринолог (досега съм ходила при Величкова, но не съм впечатлена), реших да отида при Кирилова - тя пък заминала...

Здравей, vessita . Аз като съвсем скоро бременяла, мога да ти кажа при кого ходих в Бургас- д-р Димитрова, в поликлиника Бургас- благодарение на нея, нямах проблеми с Хашимотото през бременността. Но всеки месец задължително съм правила изследвания и в зависимост от резултата ми е променяна дозата на Еутирокса. Дано се оправиш бързо от вируса Hug. Ако искаш инфо пиши на лични!

Искам сърдечно да ви благодаря на всички за пожеланията за моята дъщеричка.  Hug Много ме трогнахте  bouquet  bouquet  bouquet

# 501
Здравейте момичета !!! Трябва да реша въпроса с ендокринолога. Доколкото разбрах от вас е много важно да посещаваме добър специалист. За това имам нужда от помоща ви. Ако има някой от Пловдив нека ми препоръча някой.

# 502
 asuper ,аз съм от пловдив.посещавам д-р нончев и съм много доволна.

# 503
Благодаря ina15. Намерих координатите му на 1стр.

# 504
няма защо! Hug
много е мил и внимателен,и по тел.можеш да го попиташ дали да не направиш някое изследване предварително..
успех!

# 505

... мога да ти кажа при кого ходих в Бургас- д-р Димитрова, в поликлиника Бургас- благодарение на нея, нямах проблеми с Хашимотото през бременността.

Мечо Пуух, дай координатите на тази д-р Димитрова. Ще я включим в информацията на първа страница, че за Бургас нямаме нищо.

# 506
Ето, птица: 0888 255 088- др. Димитрова- Бургас

# 507
няма защо! Hug
много е мил и внимателен,и по тел.можеш да го попиташ дали да не направиш някое изследване предварително..
успех!

Да, чудесен е, аз също ходя при него. Харесва ми, че всичко ти обяснява подробно и никога не претупва нещата.

# 508
Здравейте, Хашимотки! Колко много сте писали, аз отдавна не съм се включвала.
Скоро ми предстои преглед и незнам как ще съм, дано нещата са по-добри.
 Praynig

# 509
Ето, птица: 0888 255 088- др. Димитрова- Бургас

Peace

Трябва ли да пускаме нова тема или можем още 10-на стр. да откараме с тази newsm78 За Здравния май няма ограничения за размера на темата.

Общи условия

Активация на акаунт