Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 091
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Krisis аз два пъти питах аптекарката дали правилно ме разбра, че питам за фолиева тя беше категорична, че била вече с рецепта  Shocked  Shocked  Shocked
Е добре аз нещо явно не съм в час изобщо  Crazy Всеки месец ли трябва да ходя да си взимам рецепта за всяко нещо  newsm78 Ми че то поликлиниката ще ми стане втори доден дом  Crazy

# 481
 птица Аз мисля, че в началото на всеки месец им дават направления.Когато ми се е налагало да искам към края на месеца , казват , че нямат и да отида в началото на следващия.не знам как е  newsm78 Ако има някой по - запознат да сподели.
Много тъпо го измислиха това с рецептите.

# 482
Е добре аз нещо явно не съм в час изобщо  Crazy Всеки месец ли трябва да ходя да си взимам рецепта за всяко нещо  newsm78 Ми че то поликлиниката ще ми стане втори доден дом  Crazy

Ами явно това е целта - ходиш, плащаш... нали и личните трябва да живеят. От пенсионери, инвалиди и деца, които преобладават пред кабинетите, такса няма. А другите се спасяват сами в повечето случаи.
Сигурно ще може някои рецепти да се ползват няколкократно, и после - пак на опашката пред кабинета. А представяте ли си сега какви ще станат опашките ooooh!

# 483
  • София
Ебаси (без извинение) в каква държава живеем!!!!!   
Нестига, че си плащам лекарствата, а и рецепта ще трябва да им взимам  Crazy

# 484
Това за рецептите не е наша (българска) измислица. На малко места дават лекарства без рецепти. А дали навсякъде им ги поема ЗК не знам. Не мисля.
И други приятни изненади ни чакат. Като почнат сега личните да ни лекуват от всичко, и да пращат на специалист само в краен случай, ще загинем Mr. Green

# 485
  • София
Оле мале не ми се мисли  Crazy Аз се осигурявам и въпреки това си ходя на часно. Веднъж направих грешката да се пробвам с едно направление и се замаях. Накрая нищо не свърших. То нямало лимит болницата, ма елате началото на другия месец ... е ма то тогава ви изтича направлението идете за новов  #2gunfire Отидох платих си и си свърших работа. Просто не виждам смисъл от тази здравна каса!
Ама спирам до тук че да не спамя темата! 

# 486
Поради тази причина, при лични съмнения, че нещо ми има сама отивам при специалист- според оплакванията си. Предпочитам платени лекари.

ДжиПИ-то 2 години ми казва, 4е нямам нужда от ехо на жлеза, нищо ми нямало само съм била дебела. Това 4е се задъхвам и имам сърцебиене е от КГ. Ааааре нема нужда. Пишман да станеш.

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 13:34 от harmony_broken

# 487
  • София
Привет посестрими-хашимотки!:-))) Сладуранки, а има ли някой, който е отслабнал след като е нормализирал показателите си? Praynig newsm78. Да се надявам ли или да свиквам с мисълта, че ще си остана пухкавелка?Simple Smile))
Усмихнат и хубав ден !  bouquet

# 488
А аз защо си меслех, че не всички лекарства са с рецепта? newsm78
Това с чакането пред кабинета на джи пи то е наистина гадна работа.
Буба64 аз отслабнах, но си помагам с разделно хранене  Peace

Ето, една мацка го публикува в Клюкарника - Вселена, благодарим ти, дано нямаш нищо против да го постна, това е списък на всички лекарствени средства, които могат да се купуват без рецепта.

http://www.paragraf22.com/pravo//drugi/spisaci/4111.html

Л-тироксина не го виждам, но Кайли мисля че май фолиевата киселина е в списъка, ако не се лъжа  Thinking

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 14:34 от Mlyna

# 489
Днес си купих Еутирокс. Никой не ми е искал рецепта Peace

# 490
 здравей asuper - според мен, трябва да пуснеш едни антитела, за всеки случай, да си знаеш със сигурност, само ако антителата са ти високи може да се говори за Хашимото наистина. И аз съм с Хашимото, откриха ми го през окомври м.г., ТАТ -1003 при реф. стойности 0-134 и МАТ - 307 ри реф. 0-34, хормони в норма, засега, но вече някакси се примирих, преди бях много притеснена, най-вече заради трудното забременяване, както ми обясни гинеколожката след това. Ние пробваме от 2-3 месеца за бебче и не се получава. Пия Вит. Е, за да стимулирам овуто и пак нищо,  но е много рано, за да се притеснявам още, въпреки, че какво ли не ми минава през главата. Решила съм да си купя Дуфастон на своя глава и да го пия един-два месеца, за стимулиране на овулацията още повече.  Споко от Хашимото не се умира, това е най-лекото автоимунно заболяване, понякога само минава, всичко е до организъм и начин на живот.  Трябва спокойствие, много спокойствие, здрав сън и здравословен начин на живот. Четох също някъде из форумите, че при бременност, имунната система се подтиска много, за да приеме плода в утробата на майката и по този начин Хашимотото не може да се развива, антителата си влизат в норма и всичко е ок, но това са по-редки случаи, дано и ние бъдем от тях

# 491
Относно косопада искам и аз да се включа. И моята коса взе да пада доста от 3-4 месеца насам. smile3511 Отрязах я, в момента  съм на френска черта, но косопадчето си продължава, не е много, но все пак ме притеснява, косата е къса и ми пада, като преди, когато беше до задното на сутиена....Не мога да кажа дали ми е оредяла със сигурност, но май мъничко  и то от двете страни на главата мисля, че малко е пооредяла. В момента пия Ревалид 3 Х 1 и си слагам от време на време бадемово масло на Икаров, ведно с течен витамин А  и ведно с Рициново масло, косата ми става страхотна след това, но тя винаги е била суха, тъй като ми е къдрава, къдравите коси са сухи по принцип. Днес я боядисах с безамонячна боя -Лореал Кастинг, за да не я изтощавам допълнително..... Това е положението, всичко е в имунната система, когато там стане грешка, както е при нас, се появяват подобни проблеми  smile3506

# 492
  • София
Абе мацки, тези които не се боядисвате заради бели коси...защо си тровите косата? Аз до преди да почне да апда с шепи се боядисвах червена, но от 5 месеца не съм. И не бих вече, докато не се наложи наистина. То суета, суета, ама... количеството коса ми идва по-важно от цвета и. ooooh!

# 493
  • Бургас
Здравейте момичета, отдавна не съм влизала, а вие толкова много сте изписали..
Някой питаше за прекомерното изпотяване - успешно се боря с този проблем с помощта на един български препарат против изпотяване OdоrEx, купих си го от аптеката и наистина е много ефикасен.
За косопада-подкрепям мнението за жълтия Фитовал, както и да добавя спрея против косопад на Билка. Вместо боя за коса страхотна работа върши индийската къна - придава цвят, че дори и спира косопада.
А сега да ви попитам - заради високите антитела пия селен вече 3-ти месец. Точно се вредих при джи-пи-то и си взех направление, а то ендокриноложката заминала на почивка. Сега се чудя дали да отида при друга - от както разбрах,че съм бременна не съм ходила на ендо, да спирам ли селена...какво да правя... Вече се замислям да отида в някоя лаборатория и да си направя изследванията на своя глава...Има ли някой от Бургас, да ми препоръча ендокринолог (досега съм ходила при Величкова, но не съм впечатлена), реших да отида при Кирилова - тя пък заминала...

# 494
Добро утро на всички Хашимотки сладуранки  Simple Smile. Диди6 ще направя како ме посъветва, ще си пусна изследвания на ТАТ и МАТ за да ми се изясни картинката. А по темата за бебчо от сърце ти пожелавам успех Peace. Пожелавам ви мили момичета да прекарате един уикенд без притеснения за хормони и тн, уикенд изпълнен с много любов и спокойствие .

Общи условия

Активация на акаунт