Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 096
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря голямооо ,  bouquet, Gerundiq !

Мисля че е тази, само дето едно време не беше с такава капачка. Откъде я купи?

# 466
  • София/Варна
ами всъщност само я открих в нета
не съм си я купувала
ама мисля да потърся и ако си намеря ще пиша

# 467
pepvaneva, има ги в магазините, но трудно се намират. аз си взимам от едно магазинче на Алабин срещу Съда, малко е, но има много продукти за коса, бои предимно. Струва мисля 11-12 лева, но е голяма, зависи колко е дълга косата, разграфена е тубичката и може около 4 или два пъти да се ползва. А може първият път повече, а после по-малко количество, зависи кой те боядисва:)) Мисля, че опаковката е от 100 мл. Аз сега съм с къса коса, така че ми стига за 4 пъти.

Колкото до лекарствата с рецепта, сега срещнах нашата аптекарка, питах я , каза че е вярно и че една рецепта се ползва около 3 пъти, за мен 4, ха-ха:)))
  bouquet

# 468
Както  са казали хората-всяко чудо за 3 дни.Няколко месеца сега ще е стриктно,докато има проверки и после пак ще се дава без рецепта.Преди 1 година мисля,че забраниха да се продава на блистер,а сега пак можеш да си купуваш отделни бройки.
В някои страни ти дават хапчетата в шишенце,без упътване и не знаеш какво пиеш,а тук е такова самолечение  ooooh!Купуват се антибиотици за щяло и нещяло,лекува се народа от форуми и интернет.
Извинете за лиричното отклонение,но аз смятам това за правилно.
А сега да съм по темата-онзи ден си купих Фитовал шампоан кафяв,стои ми добре косата от него,ползвала съм го и преди.Като свърша Мерц-а мисля да си взема от капсулите фитовал.

# 469
Във връзка с косопада ето нещичко и от мен. Обелете един голям картоф, настържете го на рендето и изстискайте сока. Смесете 2 супени лъжици от този сок с 2 супени лъжици сок от алое и 20 г мед. Втрийте получената смес в корените на косата чрез леко масажиране с пръстите. После завийте главата с хавлиена кърпа. След 2 часа измийте косата с топла вода и подходящ шампоан.Правете тази маска 2 пъти седмично.

# 470
ето нещо,което на мен ми помогна в косопада(бях на кортикостероиди с години и бях загубила косата си)-пресни корени от коприва се поставят в буркан и се заливат с 38-40 градуса плодова ракия.престояват на тъмно 2 седмици.използва се преди миене или всеки ден се втрива в корените.аз го използвах всеки ден,а преди миене втривах зехтин.

# 471
  • Пловдив
Ето ме и мен WinkАз си взех рецепта от джипито за л-тероксина.А може ли някой да сподели какви витамини пие ?от тези комбинираните всичките съдържат йод.Или някакви добавки.

# 472
Е сега вече оскубах копривата на свекървата Joy
Нещо друго да извадя от градината Mr. Green

За чесъна и аз съм чувала, че е страшно ефективно, но много смърди. А на мен и главата ми се поти, не само дланите и крарата. как да го слагам Sick

# 473
Хайде и аз току що се връщам от доц. Каменов. по4еша се ,поглади си брадата ,дето я е обръснал и ре4е:
1 месецна 25 мг Еутирокс, после на 50. Изпросих си рецепта. Витамини само Центрум, ми препоръча, ама каза по-добре да се храня нормално.
Каза 4е Селен и Аспирин не работят при вече увредена жлеза. Ама аспирин смятам да си пия.
Сега ми остава един диетолог, ама лекар и съм готова за подвизи.

# 474
  • София
Аз си закупих най-накрая Алпецин, от утре го почвам, тоник и шампоан /шампоана уж за мъжа, ама ще го ползваме заедно/.
Иначе аз съм доволна от витамините на Фито и Пантогар, както и ампулите на Виши и на Фито против косопад. Де факто вече пада нормално коса, под 100 косъма /т.е аз изброявам на сресване около 15-20,но като сметна, че падат още поне толкова, които не виждам, вероятно са някъде малко под 100 за ден/. Разсъждавам си. Вече почвам 2ри месец Пантогар, ще го изкарам вероятно 3, после планувам още 3 Ревалид и така да ги въртя до края на света.

# 475
Няма лошо, че са решили с тези рецепти, обаче все си мисля, че не е доизмислено... Особено за хроничните заболявания, не мисля, че трябва всеки месец или през два да се виси за рецепта в болниците пред кабинетите при болните, все едно си няма човек друга работа.

harmony_broken,
как реши доцентът пък че сега толкова а после иначе... не че няма да стане така, те си имат представа, но нека ти даде шанс и да мине време:))
Колкото до увредената жлеза и селена, не знам, но моята не е от здравите, пък да ти кажа с тази терапия влязох в норма много бързо... И сега пак ще я пробвам, ще кажа по-късно влияе ли или не:) А витамините центрум имат йод, моята ендокриноложка ми беше препоръчала едни без йод, доволна бях и не бяха скъпи, само трябва да си спомня кой доктор се казваха:))) После ще докладвам.

За косопадът и маските не взимам отнишение, че нямам опит. Simple Smile))

bouquet

# 476
  • София
Момичета аз вчера след като ходих в аптеката да си купя поредното блистерче Л-тироксин и Дуфастон ми казаха, че те вече били с рецепта  Shocked  Shocked  Shocked А капака беше като питак за Неофолик и ми казва жената "Ми той е с рецепта"!!! Аз ли нещо съм пропуснала тия дни преди седмица нямаше такъв проблем  newsm78

# 477
как реши доцентът пък че сега толкова а после иначе...

Не знам, изчислява нещо, смята на КГ тегло май, но и предният път бях така , даже с още по странно дозиране. Повече ме у4уди, 4е по4ва с малка доза, а аз съм пила 150 мг дори. Докторът доста се изненада, явно о4акваше да има инсулинова ресистентност и висока захар, а то обратното.

Утре съм на диетолог и от понеделник  Cry сбогом вкусотийки.....

# 478
Ееее и фолиевата киселина ли вече с рецепта?А витамините и  те ли?А ще има ли нещо ,което може да се вземе без рецепта? Аз вчера взех Осцилококцинум , не ми искаха рецепта.

# 479
Откога ви чета за тези промени и така и не се наканих да се позапася с лекарства. Сега ми привършва Еутирокса и ще трябва да си губя времето в поликлиниката значи.
Ама ще го изнудя доктора и за други изследвания и профилактичен преглед.
А той като каже "свършиха талоните" ooooh! Или "те са за болни", защото и това ми е казвал, преди ендото да ме вземе на отчет при себе си.
Някой знае ли как им ги дават направленията на личните - за три месеца? от Нова година или по-късно? Нищо чудно вече да нямат и да не дават.

Витамини, хранителни добавки и хомеопатия предполагам ще дават без рецепти, но знае ли човек!?

Уф, от всички проблеми в здравеопазването, това беше най-важното и належащото да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт