Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 098
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Момичета,и за Л тироксина ли ще искат рецепта?Ами аз като ходя в София на ендокринолог,ще трябва и за рецепта ли да ходя специално?

# 451
Здравейте на всички !!! Момичета, искам да ви попитам има ли храни които не трябва да консумираме ? Доколкото успях да прочета не се препоръчват кафето, газираните напитки, орехите, зелето. Вие какво правите по въпроса ?

# 452
  • Пловдив
Момичета, по повод косопада....винаги когато ми се засилва си купувам шампоан "Фитовал" в жълта опаковка и за има-няма 1 месец косопада спира. Simple Smile
Я кажете този Фитовал колко често се употребява? Аз за първи път си го взех и още не съм го ползвала. Два пъти седмично добре ли е? Да не е много агресивен случайно?
И още нещо - за боята за коса? Каква ползвате? Има ли някакви по-неагресивни? Аз последно се боядисах с къна, ама почти не ми хвана и едва я измих от главата си - май няма да повторя. Иначе обикновено ползвам Garnier Naturals и много не му мисля.
Хубав ден и не забравяйте, че е петък 13-ти. Пазете се.

# 453
Фитовал на мен ми беше много силен-излезе ми пърхут и ме сърбеше.

Аз съм си слагала къна преди години,но вече не бих сложила-кой знае какво има в нея.А и ми държи с месеци и не мога да я отмия,а върху нея боя не ми хваща.Аз последните няколко пъти се боядисвам с Кастинг на Лореал,нали е безамонячна,дано да е по-щадяща.Иначе в момента не съм се боядисвала точно 5 мес,все с надеждата да не я затормозявам и да спре косопада-ама не,не спира.Яд ме е само,че толкова я пазя и щадя от всичко-нито я суша,нито изправям,много рядко боядисвам,и резултата е че не спира да капе и много оредя,особено отпред на темето.

# 454
Аз пък от 2006г. не съм се боядисвала изобщо.Вече съм си със естествения цвят.Шампоан Фитовал и аз ползвах , но май без ефект.После взех Клоран с ампулите. Но винаги съм спирала косопада с няколко продукта наведнъж.А дори и измиването с коприва помага.

# 455
Krisis,а копривата как я слагаш?

# 456
Здравейте на всички !!! Момичета, искам да ви попитам има ли храни които не трябва да консумираме ? Доколкото успях да прочета не се препоръчват кафето, газираните напитки, орехите, зелето. Вие какво правите по въпроса ?
Виж  първата страница на темата!  Peace

мерри, използвай витамини и маски, но дай малко време на косата да се възстанови. Обикновено след период на косопад идва период на растеж. Гледай по възможност да намалиш стреса до минимум. Сигурна съм, че рано или късно , ако полагаш грижи , ще имаш отлични резултати!  Flutter

# 457
pepvaneva,
аз се боясисвам от много отдавна, но от няколко години с боите Vitality`s
http://www.vitalityclub.bg/index.php?sess=3

не са агресивни и имат много естествени нюанси и са на билкова основа. аз съм доволна:)

# 458
мерри  купуваш си коприва или корени от коприва от аптеките или билков магазин.Варя я във водата , като чай. След къпане или си втривам в косата или просто се измивам с нея накрая.(ей голямо обяснение дадох).

# 459
  • София
Това с копривата, колко вода и колко билка? Ако е за втриване не се ли прави по-силно? newsm78

# 460
  • София/Варна
Здравейте,
и аз съм с Хашимото и Ви чета редовно, но не съм писала
След като разбрах, че съм една от Вас много ми помогна темата за да се успокоя и да продължа нормално.
Четах за косопада и да ви споделя нещо, което пробвах преди 10 години след като родих и започна да ми пада косата
При мен много помогна
Миех си косата два пъти седмично и преди всяко миене си мажеш корените обилно с бадемово масло и престоявах така около час.
След около месец и нещо употреба забелязах, че даже е започнал да ми никне мъх по контура на челото, където по невнимание съм се намацотило, като бебешки мъх.
Може би тази терапия не е добър вариант за девойки с мазна коса.
Пробвайте го - евтино е и при мен имаше завиден резултат.

Още една народна рецепта тъй да се каже - пробвана от моя приятелка.
Два пъти седмично си правиш маска от сок от чесън и пак седиш около час. Това го пробвах само веднъж , защото имах чувството че постоянно мириша на чесън. Но моята приятелка е издържала на смрадта и каза, че имало много добър резултат.

# 461
Oh , много болна тема е тази с косопада. Аз съм с тънка и светла коса с мазни корени и изтощени краища. Мия си косата през ден но дори и идеално 4иста е на кле4ки и доста наелектризирана. Сега с хипото и хашимотото нещата са трагични.
Пробвала съм следните неща към момента:

- Фитовал- жълт и кафяв, включително капсулите и серума . Доволна съм има ефект, но не бива да се прилага непрекъснато. шампоанът е ле4ебен, а не козмети4ен. По предписание на дерматолог се ползва до 2 месеца, след което се сменя.

- Ревалид- пак съм го тествала в комплект с капсулите. Бива, но фитовалът е по-добър и по-евтин  Mr. Green

- Фитосиан на Phyto- шампоан, скъп и не собено ефективен. Ампулите , оба4е са страхотни, но доста солени.

-Последните ми открития са шампоан с хихин на Клоран, много е добър

- Една серия Davines Natural Tech Line, която намирам в аптеки "Ремедиум" тествала съм в комплекс 2 продукта шампоан за косопад и серум за косопад. Доволна съм но повече от серума.

Мисля да продължа с шампоан на клоран и серум на Tech Line. Скъпи4ки са но доста икономични и ми понасят добре. Два пъти годишно правя по 1 серия Герикапс- пролет и есен и позакрепвам нещата.

За 4есъна имам опит но само за локално намазване. От стрес цялата бременност и след това ми излизаше едно кръгче като пърхут в косата . Не бе микоза или себорея, просто кожата ми се лющеше. По съвет на фризьор мазах 4-5 пъти ве4ер сам кръг4ето с разрязана скилидка чесън и нещата се оправиха. Доста щипе и мирише, но действа. После дерматолог ми потвърди  ефикасността на чесъна. Та в тази връзка преди много години бях опитвала една френска маска с извлек от чесън. Някой има ли спомен за фирма или име. Дори не знам как да я потърся. Гледат ме като изтървани в аптеките и козметичните магазини. В големи светли кутии беше с лек чеснов дъх като се отвори.

# 462
Mlyna,и аз все си мислех че е период,но вече продължава почти две години,и за това съм много притеснена.И витамини пих,и всякакви добавки,и маски домашни,готови,как пък при мен нищичко не подейства.Нямам никакво подобрение,поне мъничко да имах.Избягвам да се вглеждам в огледалото,защото допълнително се затормозявам.А имах разкошна коса.
А стреса за съжаление,не мога да го избегна,последните 2-3 години ми дойде в повече.
Чесъна също съм опитвала,при положение,че не го ям и не го понасям,но правих маски няколко седмици наред,резултат никакъв,само не можах да се отърва от миризмата с месеци,като намокрех косата и си миришеше.
Даже се чудя дали да си дам малко почивка на косата,без мазила и лечебни шампоани,да се мия само с обикновен шампоан.В момента пия Ревалид,и си слагам от ампулките на Дюкре.

# 463
  • Пловдив
Благодаря, някои са истински експерти по борба с косопада. И аз се сещам за една маска с чесън - див чесън, по-точно. Ще и видя името довечера, май още се подмята у нас.  Но мисля, че беше италианска. Много я хвалеха колежки на майка, но на мен не ми направи особено впечатление и я зарязах. иначе беше в голяма кутия и бледозелена на цвят.

Pipilote, а тези бои за коса от къде ги вземаш, май не от магазин? И цените височки ми се виждат. Ама за веднъж на 1-2 месеца, става.

# 464
  • София/Варна
Тази маска с чесън ме заинтригува
ДА не е това
http://www.prikachi.com/files/582315c.jpg

Общи условия

Активация на акаунт