Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 603
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 1 095
Здравейте, мисля,че тук е точното място да поискам съвет.Дали може да се вземе нещо читаво за около 150-170лв.? Искам да прави бял и типов/черен хляб,козунак и тесто за пици Simple Smile.Отложения старт също е хубава екстра,макар ,че не съм запознат с тези уреди и не знам какво е добре да има,като опции/функции ,програми ,колко реотани и т.н.Относно вместимостта мисля,че и 1кг. мисля ,че ще ми стигне.
Това GORENJE BM-1200 BK https://www.technomarket.bg/products/09116614/gorenje-bm-1200-bk  влиза в бюджета принципно...
Виждам ,че и лидълските ги хвалят обаче...

В момента има в Кауфланд голяма пекарна на Финлукс, имам я вкъщи вече трета година доволна съм (моята е от Зора)...100лв е с 3г гаранция Peace .
Имаше миналата година проблем с доставките на казанчета и бъркалки (когато се налага смяна защото те не влизат в гаранцията), но сега са възстановени така, че всичко е ок.

Благодаря за съвета ти.Да,1,5 кг.  е по-добре от 1кг. ,но заради бюджета ,не за друго Simple Smile. А за козунака предпочитам и да го пече ако имат тази възможност.Аз не съм готвач или кулинар,не умея да готвя ,но обичам козунак и предпочитам да го изкарва готов за употреба  Laughing . Освен да рискувам с това горение ,че то май други опции няма.Мулинексите са по скъпи иначе щях тяхна да взема.

Пак ти казвам прочети темата назад. Това гореиние е с 1 реотан, нз как ще изпече 1200гр.

Моята пекарна е с 1 реотан и си изпича такъв хляб без проблем  Peace

# 1 096
Доколкото знам вторият реотан е при модели с фунция багети и там се пекат на две нива .

# 1 097
Тоя финлукс е на оферта и на хартия изглежда с добри характеристики,ама знаеш ли ги ,днес ги има,утре ги няма... то за 100лв. толкова де Simple Smile.Ще потърся нещо до 200-220  ,но повече за такъв уред няма да дам .

# 1 098
Тоя финлукс е на оферта и на хартия изглежда с добри характеристики,ама знаеш ли ги ,днес ги има,утре ги няма... то за 100лв. толкова де Simple Smile.Ще потърся нещо до 200-220  ,но повече за такъв уред няма да дам .

Пак казвам аз имам същата пекарна от близо 3г , марката Финлукс се внася от магазини Зора и тази марка имат всякаква техника (телевизори, климатици и т.н.), не е толкова незначителна и неизвестна. Твоя си работа ти си решаваш  Peace.

П.П. отделен въпрос, че почти всичко вече се прави в Китай, само слагат различни марки  Wink

ето ти въпросната харесана от теб Горение, точно модел и на Финлукс...открий разликите  Simple Smile https://zora.bg/finlux/fbm-1480/7856

# 1 099
Май ще е горението,а да попитам може ли да се пекът неща с ядки и семена? Например хлябове,кессове и други някакви?Или трябва машината да има специална опция за това?

# 1 100
Всички машини могат да правят едно и също нещо, само най-скъпите имат някои допълнителни опции - багети и т.н.
Основните програми са едни и същи при всички модели. Така че купувай смело тази, която ти хареса и ти е по джоба, и със здраве да си я ползваш. Няма да съжаляваш.  Grinning

# 1 101
  • София
Могат и със и без специална програма или опция към някои програми. Показаното от теб горение не знам дали има такава опция, би трябвало да има. Ако има - чуваш звук кога да ги сложиш /при моята е при месенето/, ако нямаш си гледаш тестото и сам преценяваш кога да ги сложиш.

# 1 102
Всички хлебопекарни имат тази опция, дори и най-евтините. И месят, и втасват, и пекат, дори и лютеница правят.  Laughing

# 1 103
  • София
Възможно е всички да имат звуков сигнал, не споря, не съм запозната с всички марки на пазара.  Mr. Green Това с лютеницата малко не е баш така, човека ще вземе сега да си помисли, че ще опече хляб и лютеничка ще си направи към него, остава само сиренце да си купи и ммм филийка. Виж сладко /за бурканчета, ако мога така да го кажа/ някой модели правят.

# 1 104
На същата програма се прави и лютеницата. Сладко не се препоръчва да се бърка, защото може да се спече двигателят на перката, поне такива предупреждения съм чела навремето.

₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, странно е, че си позволяваш да даваш глобални съвети, щом не си запозната с всички марки на пазара. Не е нужно да ги купуваш - и с четене става.

# 1 105
  • София
На същата програма се прави и лютеницата. Сладко не се препоръчва да се бърка, защото може да се спече двигателят на перката, поне такива предупреждения съм чела навремето.

₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, странно е, че си позволяваш да даваш глобални съвети, щом не си запозната с всички марки на пазара. Не е нужно да ги купуваш - и с четене става.
Съветът ми съвсем не е глобален, за разлика от твоя. Говоря от собствен опит и от това което съм чела.

# 1 106
Да де, разбрахме. Опитът и четенето ти говорят, че освен "Мулинекс"" други свестни машини няма, само тя единствена прави всичко.  Laughing
По този критерий мисля, че съм леко по-компетентна от теб, защото досега съм ползвала 3 различни марки и не намирам особена разлика между тях, освен копчетата, имената и времетраенето на някои от програмите, както и големината на мерителните чашки.  Laughing
Всички съвременни хлебопекарни имат едни и същи основни програми, които имат леки козметични разлики откъм времетраене и название, поне тези, които се продават в нашите магазини. Да не говорим, че и повечето модели са едни и същи, произведени на едно и също място, само марките ги различават. По-известна марка като "Мулинекс" - по-скъпа машина. Нищо, че е китайска. Абсолютно същата, дори като дизайн, но от по-неизвестна марка, като "Силвъркрест" например, струва наполовина по-евтино. Оттам нататък е въпрос на личен избор - на марка ли ще робуваш, или ще заложиш на функционалност и бюджет.

# 1 107
  • София
Оттам нататък е въпрос на личен избор - на марка ли ще робуваш, или ще заложиш на функционалност и бюджет.

Т.е. марковите неща не струват, не са функционални и единственото, което им плаща човек е името.
Колкото по- безизвестни и никакви са марките, толкова машините са  по-страотни, функционални и бюджетни и изобщо не си струва човек да се занимава с машини на някакви си  известни марки.

# 1 108
Ами аз не съм съгласна със Сийка. Точно моделът Мулинекс, който хвали Афродита го ползвам вече пета година нон стоп, всекидневно, без да ме е разочаровал. Преди това имах Северин - развали се на втората година и край. И голямата мощност и двата реотана мисля че имат значение за качеството на печенето. Аз например не харесвам и машини с една бъркалка, тъй като изкарват нещо като бухнало паве, не като обикновено хлебче. Багети съм правила само няколко пъти, става вкусно, но пък нали не трябва да се яде много хляб, та се ограничавам. Но хлябът с тази машина става доста по-добре от този в първата ми и сравнително високата цена отдавна се е изплатила. Иначе се произвежда в Китай, да.

# 1 109

Т.е. марковите неща не струват, не са функционални и единственото, което им плаща човек е името.
Колкото по- безизвестни и никакви са марките, толкова машините са  по-страотни, функционални и бюджетни и изобщо не си струва човек да се занимава с машини на някакви си  известни марки.

Къде го прочете това?
Няколко пъти вече го пиша в тази тема и още веднъж ще го напиша, специално за теб - че няма никаква разлика между евтините машини и някои маркови от по-нисък ценови клас, ама абсолютно никаква. Във втория случай плащаш повече само заради марката, която, между другото, отдавна няма това покритие, което се очаква от нея.
Така че въпросът коя е по-добра изобщо е безсмислен за мен. Всеки да избира това, което му е кеф да ползва и после всичко е въпрос на късмет и грамотно експлоатиране.
По-скъпите модели имат допълнителни функции и екстри, обаче не се вписват във финансовия лимит на човека, чийто избор коментираме сега. Така че съветите от рода на "Не бе, не си взимай Горението, вземи Мулинекс, само защото АЗ имам такава, от което автоматично следва, че по-добра на пазара няма" са леко неадекватни, ще ме прощавате. Нормално е човек да похвали уреда, който ползва и от който е доволен, но да твърди, че е по- и най-, както и че другите марки не могат да правят това, което светият Мулинекс може да прави, е смешно.
Така че още веднъж ще си позволя да посъветвам човека - харесай си машината на дизайн и цена, основните функции при всички са еднакви.
Пък който не вярва - има ръководства за употреба в нета, да чете, да сравнява програми и възможности на уредите. Аз казах, каквото имах да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт