Бягаме далеч от прегрешение и спазваме Дюкан без нарушение - 154

• 27 195
  • 541
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз пък да попитам какви са тия дъвки без захар дето ги дъвчете?Всички видове на ORBIT примерно имат сорбитол,а той нали е от забранените ни  newsm78

Баш "Орбит" дъФча....Айде вадете тиганите  Joy Joy Joy
[
И аз тях дъвча Mr. Green и то по много Blush Но на мен много ми помагат, особено откакто спрях цигарите и с риск за режима - не мисля да ги спирам Naughty ама това си е мое решение Laughing

# 301
А иначе за солта - цял живот си ям безсолно, сега си взех диетична, за всеки случай и от време на време си ръсвам по-малко. При всички положения, ограничаването й води до добри резултати, макар аз да съм с ниско кръвно и да трябва да консумирам сол.
Относно солта....Купих си диетична,ама голям горчилак бееее  Sick Sick Sick Sick
Купих си "ЛоСалт" - СУУУПЕР!!! Та нея ползвам с удоволствие.....

И аз тях дъвча Mr. Green и то по много Blush

Колежке И по дъвка(не само по диетка,пардон -режим... Laughing)...  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 302
 Я  и аз да се изкажа - не знам защо сорбитол е забранен за режима
Уикипедия дава това
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB

Може и така да е, но пък знам, че сорбитола е разхлабващ, не прекалявайте с дъвките.
И аз дъвча Орбит - даже много често.

Бръмна ми главата от работа днес, я да ви нагушкам да ми мине  Hug  Hug  Hug

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 16:32 от svetlat

# 303
Умбре,добре дошла. Ето тук виж и си купи... http://www.book.store.bg/c/p-p/m-119/id-24033/slabi-zavinagi-fre … el-montiniak.html . Доколкото разбрах вътре е обяснена връзката с инсулина, метаболизма и подсладителя. Сега да не ме удари някой с тигана, че славя други режими  Laughing Според Дюкан си режимна с многото кафе със подсладител.Апропо  много тъжен тоя разказ "Мария". Викам , я чаки да прочета малко литература без пари/ нали съм стисната/ и какво ? - стана ми тъжно. Добре, че има малко от моята страст - питки и други печива, зарадва се окото.
Усещам, че си бъдещ постоянен член на бандата.Разполагай се и се чувствай удобно. Кажи от колко кг тръгваш, накъде си се запътила, колко си висока, колко деца имаш....  Laughing последното може да го пропуснеш
Вещи, права си, вярно, че може и глупаво да е прозвучало. А конструктивнта критика е хубаво нещо.  Wink Аз особено често я ползвам.
 Нали знаеш, че те обичаме  bouquet  Пиши често, не се ядосвай. Знам, че много нови идват, на опашка се редят даже.  Laughing Много идват , малко остават.   Cry

Продължавам да ви тормозя с инсулина> ето какво дава википедия

Инсулинът е хормон, който се произвежда от панкреаса (задстомашната жлеза). Той е с хипогликемично действие, противоположно на това на епинефрина, глюкокортикоидите и растежния хормон, които повишават нивото на кръвната захар и се означават като контраинсуларни хормони. Инсулинът повишава отлагането на липиди в мастната тъкан, понижава концентрацията на свободните мастни киселини и инхибира метаболизма глехина белтъците, способства за усвояване на глюкозата от клетките на тъканите, по-специално в черния дроб и мускулите, и превръщането ѝ в гликоген.

Фармакодинамика: Инсулинът участва в регулацията на въглехидратната, мастната и белтъчната обмяна. Той увеличава транспорта на глюкоза през плазмената мембрана на клетките на мускулите, сърцето и мастната тъкан. Стимулира нейнното окисление на цикъла на Кребс до въглероден диоксид и вода. Броят на инсулиновите рецептори намалява при затлъстяване.

Разсъждение,> Възможно ли е след като затлъстелия човек има по-малко инсулинови рецептори , тоест усвояването на глюкозата се забавя. доколкото си спомням във книгата,от която преведох малко бе обяснен как инсулина ''запечатва" мастните клетки и им пречи да се стопят. Способства разграждането на бързите въглехидрати, а ние такива не приемаме с тази диета. тоест не си помагаме, понеже се чувстваме гладни, тъй като не сме уползотворили енергията от мастните клетки. Това си е чисто мое разсъждение, допускам , че може някъде да греша и то зверски

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 16:55 от rien

# 304
  • София
До всички: Бързо пийте нещо режимно!!!!!!

# 305
  • По-близо до звездите
Здравейте, всички! smile3525

Напоследък съм взела решение повече да чета (винаги има доста за четене  Laughing ) и по-малко да питам.
Все пак, имам един въпрос. В своята книга Дюкан споменава за някакви млека с "плодов концентрат" или нещо подобно беше (нямам я сега пред мене  Embarassed ), които били "пуснати в последно време на пазара" и които също били подходящи за прибавяме към млечните.
Сега, със сигурност знам, че не става въпрос за широкоразпространените плодови млека у нас, защото те са със захар (дори и нискомасленото, което намерих в "Пикадили"). Затова питам тези от вас, които живеят в чужбина, знаете ли за какво точно иде реч?  newsm12
 Защото знам, че "Степ"-четата не са много за препоръчване като полезни продукти и не бих искала да ги използвам, но много обичам плодово мляко и ми се иска да си намеря някакво такова.  newsm17
  Някой беше писал за елдата - свекърва ми е родена в Русия и ми е казвала, че там я дават под формата на каша даже на бебетата, когато вече са на възраст да могат да ядат каши. Също така знам, че е много полезна и като разтоварващ диетичен продукт. Но - това е мое лично мнение - тя е по-подходяща за ТРЕТА ФАЗА, когато вече се разрешават порциите въглехидрати (бобови, картофи и т.н.). Все пак нека да имаме предвид, че докторът Дюкан е от Франция и не може да е запознат с всички съществуващи храни по света. Надали се е сетил за елдата, както не му е дошло наум за воденичките  newsm53

# 306
rien,  ох как ме разсмя  Hug . Благодаря, ще взема да си я купя тази книга, аз съм голям любопитко и докато не разнищя нещо не се отказвам. А иначе - все тъжни разкази ги пиша, какво да се прави. Инак съм много весел човек, хич не ми личат психическите отклонения  Laughing. Моя страст също са питките, но ги правя само за мъжа ми, нашите и приятели.

Та, на 25 години съм, журналист, нямам деца  Mr. Green. Ох, трудно ми е да си призная колко кг. съм, ама пък да се престраша. Почнах от 97, днес бях 94. Целта ми е 68. Висока съм 172 см, с едър кокал. Преди хормоналните ми отклонения и гинекологични проблеми да се появят бях около 60 кг. и мислех, че съм дебела  Laughing .

Опитвала съм всякакви, хиляди, многобройни диети, но все се провалях. Последната една година отделих много време да работя върху волята си и мисля, че най-после съм готова наистина да се преборя със себе си. Вече искам да отслабна, за да съм здрава, силна и гъвкава, да се радвам на живота. Външността е само един малък плюс. Надявам се, rien, да си права и да стана наистина постоянен член на бандата.   bouquet

# 307
Я  и аз да се изкажа - не знам защо сорбитол е забранен за режима
Уикипедия дава това
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB
...

е не е истина - Сорбитолът (E420) - вече ще стана ходеща енциклопедия която знае всички Е-та, защото например в някои безалкохолни пише само подсладител - Е не знам си колко си, от което нищо не се разбира какво точно има всъщност.

...
  Някой беше писал за елдата - свекърва ми е родена в Русия и ми е казвала, че там я дават под формата на каша даже на бебетата, когато вече са на възраст да могат да ядат каши.
...

малко off: и в България има каши за бебета с елда и се предпочитат за малките бебета точно защото са безглутенови

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 17:12 от Miles

# 308
Didka_23 ,и аз се дзверих по сухите млека,но се отказах.Освен че 1,5% не ми звучи съвсем обезмаслено,прочетох и съдържанието на гърба на опаковката.Да не бъркам,но беше или 54% или 56% съдържанието на въглехидрати.Другото дори и не го помня.Според мен нямаме нужда от затормозяващи свалянето на кг. средства.Все пак ако някоя има в предвид подходяща за режима марка сухо мляко,моля да сподели.

# 309
sass, благодаря за отговора  Hug
Честно казано и на мен не вдъхна доверие и затова не го взех, но гледам, че в рецептите от блога се използва и затова попитах къде мога да намеря (че съм си харесала няколко рецепти, а не знам с какво бих могла да го заместя).

# 310
RIEN-Искам да те попитам в LIDL има една диетична серия "LINESSA",чието крема-сирене с 0.2% ползвам има от същата линия котидж с 0.4%-ползвала ли си го и подходящо ли е то за нас?Също искам да попитам за пуешката им шунка(за инцидентно хранене,не ежедневно) и за диетичния Кетчуп"LINESSA",който е с подсладител и 0.1%масленост.Ползвала ли си нещо от тези неща и стават ли те в нашия случай?Благодаря ти предварително!
КАЛИНКАТА-За плодовите млека:има една широкоразпространена марка в Европа,казва се ОПТИМЕЛ с 0%масленост и 0%захар,естествено и без плод вътре....аромат,есенция и подсладител.Кисело-млечна е-аз си я позволявам отвреме-мавреме-все пак е по-добре от кола-лайт!

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 17:37 от miss_tyra

# 311
само запис 4е бебето пла4е

# 312
Линесса, да, всичко.Кетчуп не, пуешка шунка ежедневно. Шунки ядем по 600 до 800 грама на седмица цялото семейство. Този котидж според мен е извара. В иж по колко млечни ям в предния пост,
Има мнооого подсладени млекца,например jogole diät . всеки супермаркет си има собствена марка.

# 313
Здравейте момичета!
От 26 01 съм на режима и за сега резултатите са ми прилични Simple Smile
Свалих 3 кг в ударния етап и още 2 пре другото време до сега.
Това доста ме обнадеждава , че нещата ще се случат . Само , че вече
подлудих всички наоколо с приказки за режима и едва ме изтрайват Laughing
Затова ми се иска да се включа тук , защото виждам , че атмосферата е
чудесна!
Обещавам , че няма да досаждам с излишни въпроси! Grinning
Просто ще ми е приятно да споделям...

# 314
  • По-близо до звездите
miss_tyra , много благодаря!  bouquet

И на останалите също! smile3501

Общи условия

Активация на акаунт