Гоблени-44

• 61 220
  • 450
  •   1
Отговори
# 75
Дъмпер заповядай:

# 76
Много красоти пак в новата темичка!
Много е хубав този Дъждовен Париж!
Зори и твоето Ланарте е много нежно - как ми се прииска да имам и момиченце...
С нетърпение чакам да видя и етап от Европейското бистро , че този гоблен ми е взел ума, но не смея да си помисля за още един започнат  Embarassed
Относно шиенето - аз шия както си пише в инструкциите - не долюбвам нещо гобленовия бод - поради изкривяването и най вече, че трябва да се бродира на тази ужасно ситна панама.Това разбира се си е моето мнение Hug
Имам си и аз жертва от снощи и планирам до краиа на седмицата да съм изпратила "нещото" за да успее да пристигне на време!

# 77
мерси venipuh  Hug
това Ланарте е страхотно просто  Heart Eyes

# 78
dena_klv показах го гобленчето на сина ми преди две три седмици. Сега специално за теб ще го пусна пак. Ето го. http://images.mimilota.multiply.com/image/2/photos/60/500x500/3/ … mp;nmid=183605451

Страхотии сте показали пак на първа страничка, че и след това.
Аз завърших единия гълъб ама няма да успея да завърша гобленчето до рожденния ден на татко. Може би за догодина  Embarassed http://images.mimilota.multiply.com/image/1/photos/61/500x500/1/ … mp;nmid=197289235

# 79
Хипатия, ето тези три гоблена са на Vervako и съм ги шила 1: 4. Децата са с фон, тъй като са на разграфена панама, а девойката е на бяла, която оцветих с чай за да се получи екрю. Между другото си ги харесвам и умишлено са с гобленов бод, тъй като когато бях малка шиех много с кръстчета и сякаш вече никак не ми харесва ушитото с тях. Девойката бях решила да е с кръстчета, започнах я и не след дълго я захвърлих. Снимките са с телефон и не се виждат добре, но аз мисля, че изглеждат прилично. Имам малко резерви относно двете дечица на плажа, поради което не е довършен и фона, но незнам защо си мисля, че просто схемата не е от най-сполучливите на тази фирма за разлика от останалите им.

# 80
enjest , ами много са си хубави, на мен ми харесват!

На който както му е кеф , така да си шие , не е никакъв проблем .

Изкривявяне при гобленовия бод винаги има, но при прането и гладенето аз го изпъвам в обратната посока и се оправя. При рамкирането пък-съвсем.

Айде лека нощ, днес е св.Валентин  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 21:16 от ina.

# 81
Хипатия, много ти благодаря за информацията. Аз повече чета какво пишете и много ви се възхищавам от това, което показвате и казвате. Особено на теб, защото съм забелязала, че имаш много обосновани мнения, доста знаеш и проучваш нещата детайлно.

По въпроса за оригиналите мое лично мнение, че във всяка творение трябва да има и лично творчество, не само да се доверяваме на дизайнерите. Аз много харесвам например гобленов бод 1:1, защото стои като картина няма това квадратитране като при 1:4 и кръстчетата. Вярно е, че кръстчетата са по-лесния и по-модерния тип гоблен, особено тези с релефния ефект. Има страхотни модели за кръсчета и както е показала enjest моделите са страхотни и с гобленов бод.

Но за мен удоволствието е да сътворя нещо, което на мен ми харесва, дали е дизайнерско или съм приспобила нещо, то си е мое, вложила съм нещо от себе си.
Хубава ве4ер на всички.

# 82
Ето този  

http://s50.radikal.ru/i127/0902/3b/89f158c313adt.jpg,

ползвам твоята снимка, enjest (за което се извинявам, а и ти благодаря), в момента ми е за рамкиране, утре може и да го взема, аз пък го ших 1:1

а и аз като малка шиех с кръстчета, даже сега си ползвам мое каренце - мъничко и си покривам каната с вода, даже преди гледах колко е идеално отзад

а относно изкривяването - ако щете вярвайте, ама досега гоблен не ми се е изкривил, мога да ви покажа този, който шия в момента

# 83
моргана благодаря ти днес се убих да търся .Е повечето цветове са си повече ,а моя и фон и букет малко му дойдоха 35 цвята.Но както казвате с любов сме си ги шили.Аз пък напротив не ме е страх и пак ще си направя по снимка и съм сигурна ,че ще стане по-добър-човек се учи докато е жив.Благодаря на всички които си казаха мнението дори да беше критикуващо ,пак казвам приемам го градивно.

# 84
Zhanka  и аз мисля като теб оригинално или не, комплектовано от теб самия няма значение всеки влага труд, любов и чувства. Не сме на състезание за оригинално ушити гоблени. Всеки каквато възможност има, какъвто бод харесва. Аз досега съм шила все гобленов, сега започнах кръстат бод и си имам мерак в момента по него и такъв си шия.
Аз лично се възхищавам на всяко ваше творение newsm20и се радвам че ви открих newsm51

Инче защо днес да е св.Валентин newsm78

# 85
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Аз още си нямам жертвичка  Cry

Здравче, май не те мернах в новата темичка. Я снимай Тайната вечеря, та да видим с колко лица си се преборила! И малко да се повъзхищаваме, пък аз благородно да ти завиждам за нея. Що ли няма някой да се сети да ми я ушие и да ми я подари за някой юбилей?  newsm78  Laughing

# 86
И аз чета редовно, но още няма какво да покажа. Браво на всички!

# 87
  • София
И аз нямам жертвичка все още.
Хубави неща сте показали, момичета, продължавайте така Simple Smile Аз започнах още едно гобленче за подарък, до 14 трябва да е готово, че на 15ти да го подаря. Доста бързо напреднах, и не се съмнявам, че ще успея за тогава, ама пък от утре почваме разходките с Бела, та ще видим как ще смогвам Simple Smile
Гоблените по снимка не ми допаднаха. На първия може би в лицето са му малко конците, единия е много тъмен, а другите пък са много светли и се получава ярък контраст, може би трябва да се посмекчи този ефект, като се подменят част от конците?
На втория много размазани ми се видяха очичките специално, наистина може би един контурен бод ще "оживи" гоблена.
Дано не съм обидила някого с критиките си, опитвам се само да помогна, а не да обидя някого.

# 88
  • ПАЗАРДЖИК
 Не мога да изпращам повече съобщения. Не знам защо  newsm78. При нужда, ще искам жокера помощ от приятел Laughing

Тези, които още не са си получили съобщението да потърпят още малко, че нямам някои адреси. Все пак за крайна дата казах 15 февруари. Причината да ги изтегля по-рано е, че имаме участничка от САЩ и така ще може и тя и жертвичката й да си получат подаръците навреме. Все пак никога не е късно да включим още някой.

# 89
  • край Дунав
 Peace Аз си получих "жертвата" ! Да се готви!

Общи условия

Активация на акаунт