Гоблени-44

• 61 205
  • 450
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
mery_poppins1 , африканката ти оригинална комплектовка ли е? Питам заради 2 неща - първото е, че всеобщото мнение е, че при оригинални комплектовки за кръстчета, ако се шие с гобленов бод, конците няма да стигнат, аз също така мисля. Второто е, че ако не е оригинална, подборът на конците ти е страхотно идентичен  #Crazy Винаги много съм я харесвала  Heart Eyes

Иначе вероятно наистина няма грозен гоблен, щом във всеки се влюбвам като за пръв път  Laughing

# 61
unchita ,не е оригинален.шила съм го върху панама с цвят "праскова" с DMC конци и защото е шит 1:1 стана по-малък от оригинала/не е голяма разликата/.
аз по принцип харесвам лица,да са ушити 1:1. ето и "перуанката" на същата панама и също 1:1това е дрехата й/още не се разбира за какво става дума/ Blush

# 62
Цели 5 страници с красоти! Поздравления за всички!  bouquetШашнахте ме, честно! Аз нямам сега какво да ви покажа, ама чета редовно всичко. Тия дни ще си взема лилиите и целувката, дано са готови, де Rolling Eyes

# 63
Здравейте пак момичета. Аз крада от работното време и от време на време с включвам, ама сега мисля по един такъв проблем. В предишната темар на  16 стр., мanzhelka, даде схеми на три много цветни гоблени на Анхор, за което много благодаря, страхотни са. Взех ,че сметнах за трите колко конци трябват. Оказа се , че са необходими 81 цвята или общо 214 метра конци. Някъде може ли да се поръчат конци на Анхор на метър. Не съм срещала досега. Ако се конвертират в DMC, 214м po 0,14 лв. излиза около 30 лева. Само че, като се опитах да го направя с конверторите от първа страничка, някой номера нямат съответствие.
Незнам колко биха стрували,ако се поръчат пълни комплекти. Някой има ли идея

това са фрагменти от по-големи дизайни. Наистина са страшно красиви.
Цената на комплектовката е  е около 20 пауда, ако го купиш от  http://www.sewandso.co.uk/ran58-0.html .Добавя се и пътни разходи-  3,25 паунда
В ибей гледам ,че цената е същата, че и повече .
Но можеш да се купиш конците Анкор от ибей и да ползваш схемата само.
Вярно е, че ще ти останат доста, но винаги могат да се ползват за някой следващ гоблен:)

За грозните гоблени да кажа.
Имам много грозни гоблени. Обикновено не за този , който ги е шил:)
Но има и хайде сега няма смисъл да идеализираме . Аз примерно много видени дизайни никога не бих започнала да ги шия, защото ми изглеждат евтино и кичозно.
Понякога едно си мислим, че шием, а друго се получава, благодарение на инструкциите на "дизайнера".
И се получава едно недомислие. Не ми се е случвало, но ако се случи ще кажа- да , грозен е, не го шийте, за да не се разочарова и някой след мен.

# 64
Това е контурния бод. Изхвърлих схемата и не си спомням много, но контура също беше с една нишка. Различни са чертите, за  да се различават по схемата.

Мале без да искам те излъгах, сега се сетих че имаше и обикновен гобленов бод, той е така с чертички. В кафявата гама е той- 2 цвята кафяво в рамката бяха обикновен гобленов бод, освен това има малко фон - той е със златните нишки- също обикновен гобленов бод.
Зори ,пак нещо ми изникна като въпроси  Embarassed-има няколко цвята с/у ,които няма знак ,а пише-details onli,combined colors only-те къде се ползват ,спомняш ли си  Rolling Eyes?!

# 65
  • Benelux / Varna
Това са цветове ( номера), които се използват само в комбинация с други цветове и така стават мартеничките.

# 66
  • София
Днес цял ден съм навън и чак сега поглеждам темата. Пет страници с красоти! Браво на всички!   bouquet
Да покажа и аз напредъка:

Много ме чопли за започна и Пермина, който си купих в петък, ама все още успявам да се озаптявам.  hahaha
Мери, тази улица е и в моите проекти (заедно с още мнооого, мнооого други  Crazy), до сега не я бях виждала ушита. Много е хубава!

# 67
# 68
  • в една мансарда точно под звездите ..........
И мен ме нямаше цял ден и заварвам цял роман за четене!
Поздарвления за всички показани красоти!   bouquet

Аз шия едно гобленче подарък за една близка жена за 8 март. Дано да го хареса.
Ето го и него:

Не мога да ви изброя поименно, защото наистина ще пропусна някой.  Само ще кажа, че това гобленче с онова красивото момиченце нещо не ми харесва. Незнам дали са му малко цветовете, или е шито 1:4 лицето, но на фона на тази цветна снимка, самия гоблен нещо ми бледнее. Аз само за това досега не съм се престрашила да шия сина си на гоблен.

# 69
Здравейте, искам да си кажете менението за гобленат ми по снимка, приемам всякакви критики Mr. Green

# 70
  • Севлиево
Що ми се струва, че някакви контурчета на точните места биха направили чудеса с гоблените по снимка  newsm78

# 71
Как човек да ви критикува като знам с колко желание, любов и нетърпение сте шили гоблени на децата си. Важно е вие да си ги харесвате  bouquet

И аз си получих името на жертвичката ще пада проучване.

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 20:05 от неличка

# 72
От снощи не съм влизала и вие сте започнали нова тема, че и 5 стр. сте изписали. Няма да ви показвам моето сватбено гобленче, защото още на нищо не прилича. Май като го завърша тогава ще го покажа. Получих си и жертничката и сега ще я прегледам какво обича да шие и дано да успея да я зарадвам.

donsita - много е красиво гобленчето, което си показала  Grinning

petjah - ти си го преполовила зимния гоблен

Зори - много е нежно това което шиеш. Това комплектовка на Ланарте ли е?  Laughing

venipuh - ти май си нямала търпение да направиш къщата  Wink

Mama Geri - много нежно става това което шиеш на свекито  Wink

elanca - би ли показала снимка на това което шиеш, какво трябва да се получи

unchita - оригинална валентинка  Laughing

wesi.i.gogo - красота  Hug

# 73
Момичета - творите красоти !  bouquet

Най-после и аз да има какво да покажа :

И се чудя дали да има паспарту и ако да - то какъв цвят да е?  newsm12

И още имам за показване:

Контурния бод го направих с мъниста

# 74

Зори - много е нежно това което шиеш. Това комплектовка на Ланарте ли е?  Laughing

Да,  но е доста стар като модел, поне по оскъдната информация която успях да открия за него в нета. А така ми е взел ума  Heart Eyes, все едно виждам себе си и моята малка душица (не че си приличаме  Grinning, просто ми навява любов и нежност).

Искам си и аз жертвичкатааааа....

Общи условия

Активация на акаунт