Великобритания - снежна тема 21

• 18 235
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
  • ENGLAND
Аз съм от тези дето поддържат NHS....еи сега пак имам писмо за smear test, наи-редовно си получавам писмата. Трябваше да го направя още лятото,ама все не остава време и сега получих ново писмо да ми напомнят.
за нищо на света не бих била път до БГ да се преглеждам....ами човек ако няма възможност да пътува....?
Е, ама аз използвам времето като съм в България, иначе тук се боря с джи пито. Grinning

# 121
  • UK/София

Стига хапане, ей Simple SmileБез това темите ни вървят бавно и мудно.Самите англичани си казват, че имат проблеми с NHS и искат да направят системата да не е толкоз мудна.4 месеца трябва да чакаме за очен лекар на големият ми син ooooh!Добре, че си взех лекарства от БГ.Исках да го видят и тук за да не нося торбите с лекарства, но сега му се активира светлинната алергия и се радвам, че си нося лекарствата.

В петък хелт визиторката каза да ходим с бебето при GP-то, той ни изгледа днес и каза да се върнем при хелтвизиторката PartyДобре, че ме избива на смях.....но хайде да оставим тази тема.

Merry , добре дошла HugМного те мислих...с добри чувства.... Simple Smile

Маpи , може би ти ще успееш да разведриш темата Wink

И за да сменим темата за здравеопазването, да минем на кулинарна Simple Smile.Синът ми иска бишкоти.Има ли в Англия такива, или нещо подобно?

# 122
Върнахме се от ските, гледам Алиса още не се е разписала. Такъв сняг ни валя, беше една бяла приказка  Heart Eyes Отидохме с колата до Австрия. Много се притеснявахме за пътя, но всичко беше перфектно. в България?!

Не съм се разписала, но се върнахме: беше много хубаво: и снегът, и курортът; на децата им хареса, и ние успяхме малко да покараме (само трафикът от Мюнхен беше мор, но то не може всичко да е идеално.)

Цитат
Синът ми иска бишкоти

Биляна, точно бишкоти не съм виждала, но като правя тирамису използвам нещо подобно- ladies fingers, или cake sponges; ама не са точно като бишкоти, де,  ако ги ядеш така, само ако са част от сладкиш наподобяват.

# 123
tzvetak в Бретнфорд никога не съм ходила. Даже не го знаех и къде е. Сега питах съпруг ми и  обясни  Simple Smile . Минавали сме от там с колата. Но въз основа на  това не мога да ти дам впечатления. Отиди на място и разгледай,така най-добре ще усетиш дали е вашето място.
Бишкоти-Waitrose - няколко вида.
Торти- Maison Blanc  Heart Eyes http://www.maisonblanc.com/   Не са много с детски тийм ,обаче никой не се е оплакал досега  Laughing

# 124

Как съ викат, мари  Mr. Green

# 125
  • Лондон
matzo ball, ние ще дойдем тогава при вас, така или иначе много ви харесваме квартала Laughing Heart Eyes

Аз днес не си губих времето, имам срещи за утре вечер и сряда сутрин, общо 8 жилища Rolling Eyes Тези понеделници ми се виждат безкрайни, досега ми се събират 18 часа екшън Shocked

Мерси за съветите, ще видя утре и с очите си квартала , но ми се струва, че е правилното решение за нас

За болниците последно - моля се никого да не съм засегнала, но толкова го изтрадахме това връщане в БГ и сега обратно, че не мога да си спестя мнението, когато някой пита по въпроса. Иначе, както казах, дано сме помогнали на някой да вземе решението си Hug

Лека нощ на всички

# 126
tzvetak аз лично не съм се засегнала, и най важното в крайна сметка е да сме здрави.
А и темата тръгна от там, че момичето си мисли че е с проблемна бременност и се притеснява, че не и обръщат внимание. Затова и споделих как съм се чувствала с първата и сега с втората бременност. Но аз спирам до тук, дано поне сме помогнали с мненията си.
Някой да има някакво впечатление от Sutton като място за живее не?
Някой спомена тирамису и веднага ми се дояде..........ех ще каже човек че съм бременна Grinning. Дано не го сънувам.

# 127

Как съ викат, мари  Mr. Green

Пръсти на госпожата и гъбени торти, как!  Mr. Green И аз други не съм виждала. Били, ти какво се правиш! Я, запрятай ръкави и направи на детето едни домашни, аз съм останала с впечатление, че обичаш да кулинарстваш. За какво ви пуснаха газта, а?! Crazy Ааа, то пък с малкото може и да не успяваш, знам ли.  Hug

Да разведря аз, ама как като чак страх ме хваща като ви чета преживяванията. Да сме здрави всички, най-вече децата, че да не се налага да ходим по доктори, ей това искам.

Днес започнах втора седмица работна аз. Нито дума за памперси и за мляко. Как на колегите им се изкарва цял ден без да поговорим за акита и дупета, не знам! След като успешно се преместих от миризливия Хейз в петък (няма да го коментирам повече това място, само да ви кажа, че по пътя най-интригуващи бяха ресторантът "Аморе-пица и китайска кухня" и магазинът за костюми на джедаи (www.jedi-robe.com)), днес вече като почти една даскалица се отправих с бодра крачка към Колежа в Ъксбридж. На входа- коридор от момчета, стърчащи 2 глави над мен. Засмукали до един по една сутрешна цигара с такива сериозни физиономии, все едно жените им раждат в момента в коридора на Колежа. (Хайде, свързах смислово двете теми! hahaha) Във вътрешността-скрити в миши дупки учители, които не обичат да се наричат учители. Преподаватели, лектори, лидери, всичко друго, не и учители. И градинарят не е градинар тук, а е мениджър на пейзажа. (А вие как превеждате "landscape manager"?) Децата определено са по-силните тук. Нали са клиенти! Поработих прилично-писах писма, правих списъци, вкарвах информация в компито, ксерокопирах, докато другите около мен си разказваха как са им минали почивните дни и на кръгъл час се питаха кой иска чай. Аз понеже чай не пия и се чудя дали да не го пропия. Като им кажа, че не искам и някак си все едно си отказвам 15 минутната почивка и сладка приказка, а който пие си почива, бърбори и взима пари за таз работа. Така за днес. Хубаво ми беше обаче, увличащо.

Лека нощ на всички!

# 128
Здравейте, момичета!
Никой не ми отговори, ама аз пак да си питам - на нечие детенце поставяна ли е ваксина морбили (measles) на 2г. възраст, че са ме подгонили с едни писма да й поставят, понеже тази година починало едно детенце от дифтерия в северен Лондон (където живеем). Дъщеря ми си има всички ваксини дотук (от БГ), но в писмото ми пишат, че нямала всички препоръчителни ваксини... Thinking
Дали да я водя или пък...не знам...Знам, че следващата ваксина е на 3г. и 4м....според вас пропускам ли нещо?
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 129
Ха-ха, аз като викам „мари”, не се обръщам към Мари; ама и за това казах, ladies fingers and cake sponges, ама тя Мацобол не ще да потвърди, защото сигурно до тях има ИСТИНСКИ бишкоти, а тя не иска да се имнем да й ги изкупум, знам аз, знам.
Мари, ами ти отивай да пиеш чай, ама не пий всъщност, това е като да излезнеш за компания с някой пушач: за лаф всъщност.

# 130
  • ENGLAND
svetla_altevs  ako  говориш за тройната MMR ваксина тя е препоръчителна за тук. На дъщеря ми я сложиха като беше на година и няколко месеца, а в петък и сложиха и реимунизация. Моята ги понася много добре.

# 131
Ха-ха, аз като викам „мари”, не се обръщам към Мари; ама и за това казах, ladies fingers and cake sponges, ама тя Мацобол не ще да потвърди, защото сигурно до тях има ИСТИНСКИ бишкоти, а тя не иска да се имнем да й ги изкупум, знам аз, знам.

Laughing  Кога ще пием...чай?  Зарежи ги ти тези бишкоти!

# 132
Svetla_altevs, до колкото виждам в БГ имунизационния календар има само 1 прием на ММР ваксина на 13-я месец, докато в английския - 2 приема : 1-я на 13 месеца и 2-я обикножено 3 месеца по-късно. Сигурно затова те викат, ако си ваксинирала досега по БГ календара ти липсжа този 2-ри прием, който се пада приблизително на 16-я месец. Това е за  морбилите.

Мари, пак интересни неща си писала  Simple Smile Яжно тук почивката за чай е като тази за цигара. Аз, когато спрях да пуша, определено работех доста повече от колегите си, защото дори не излизах с тях да не се съблазнявам ... Но виж чая е друго нещо, определено бих се възползвала ....

Момичета, да ви попитам,  тук за спиране на кърменето има ли някакви хапчета, и ако да, кой ги предписжа - Джи Пи-то, или хелт визиторката? Или може без рецепта от аптеката? Аз имам съвсем малко кърма, но моята госпожица вече май не иска да сучи, а кърмата не иска да спре сама. Та май ще имам нужда от хапчета ...

# 133
  • ENGLAND
Svetla_altevs, до колкото виждам в БГ имунизационния календар има само 1 прием на ваксина на 13-я месец, докато в английския - 2 приема : 1-я на 13 месеца и 2-я обикножено 3 месеца по-късно. Сигурно затова те викат, ако си ваксинирала досега по БГ календара ти липсжа този 2-ри прием, който се пада приблизително на 16-я месец. Това е за  морбилите.
По английския имунизационен календар първата инжекция на MMR е на 13 месеца, а бустера е от 3 години и 4 месеца до 5 години.

# 134
Svetla_altevs, до колкото виждам в БГ имунизационния календар има само 1 прием на ММР ваксина на 13-я месец, докато в английския - 2 приема : 1-я на 13 месеца и 2-я обикножено 3 месеца по-късно. Сигурно затова те викат, ако си ваксинирала досега по БГ календара ти липсжа този 2-ри прием, който се пада приблизително на 16-я месец. Това е за  морбилите.

Мари, пак интересни неща си писала  Simple Smile Яжно тук почивката за чай е като тази за цигара. Аз, когато спрях да пуша, определено работех доста повече от колегите си, защото дори не излизах с тях да не се съблазнявам ... Но виж чая е друго нещо, определено бих се възползвала ....

Момичета, да ви попитам,  тук за спиране на кърменето има ли някакви хапчета, и ако да, кой ги предписжа - Джи Пи-то, или хелт визиторката? Или може без рецепта от аптеката? Аз имам съвсем малко кърма, но моята госпожица вече май не иска да сучи, а кърмата не иска да спре сама. Та май ще имам нужда от хапчета ...
На мен на консултация ми казаха,когато дойде време за кърмене,
да изтискам само толкова,колкото да ми олекне на гърдите.
Така малко по-малко ми спря кърмата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт