Великобритания - снежна тема 21

• 18 238
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
Тролипен, честита първа годинка на Лео, да ви е жив и здрав и много да ви радва!

Крисал, аз съм с голямо късогледство и преди раждането доста се интересувах, но бях в БГ. В крайна сметка, родих със секцио. Но доста се интересувах и искам да ти кажа, че в случая не е важно толкова късогледството, а очното налягане. Трябва да се замери, като това става при разширяване на зениците. Едва тогава може да се каже със сигурност дали е опасно нормалното раждане за зрението. Но разбира се, не знам дали правят това тук в УК.

А за здравеопазването тук, скоро детето ми беше болно с повръщане, диария и висока температура. След посещение в Спешния център и обиколка из няколко кабинета и отделения /около 3 часа/, ни изпратиха вкъщи с успокоението, че бил вирус и все някога щяло да се оправи. Е, тогава определено предпочетох да си бях в България, нямаше да се чувствам толкова безпомощна. Там човек определено може да получи достъп до доста добро здравеопазване, пък било то и платено. Мисля, че никой не би се подвоумил за заплащането, когато стажа дума за детето му.
Лично аз, ако ще раждам пак, ще си отида в БГ!  Peace  

# 106
 Всичко, което прочетох като отговори на моя въпрос, ми е от полза, за което много благодаря, момичета.   bouquet Ще има какво да препоръчам при следващия разговор Simple Smile. Ако някой се сеща още нещо - да пише, ще следя темата ви. А ако аз разбера нещо интересно и заслужаващо отбелязване, ще пиша. Благодаря отново Peace

# 107
  • Лондон
Здравейте, надявам се всички да сте си починали добре тези дни Grinning

Тази вечер София беше център на купона, бяхме на концерт на Джеймс Блънт, в Лондон 2 пъти не можахме да отидем, но тук го пипнахме Laughing доста добре беше. БГ публиката обаче никак я няма, всички седяха като на литургия, с вперени в сцената очи, без да мърдат, та горкият Джеймс трябваше на тича из залата, за да ги изправи на крака Joy

Имам голяма молба, нямам време да чета пак старите теми, да ми припомните кой беше казал, че живее в Kew, даже ни канеше на среща там? Искам да разпитам малко предварително, но ме мога да си спомня кой беше там? Мерси предварително

Vanylla Sky, аз живях 4 години в Ealing, сега пак и мисля, че зная всичко за квартала, с тази подробност, че тогава нямах дете Grinning Ще ти пиша утре на личния

Лека нощ от мен

Тролипен, честит първи рожден ден на сина ти, да е жив и здрав и много да го слушаш Laughing

# 108
trollipen честито ти рожденик да ти е жив и здрав и много,много послушен

# 109
Trollipen, честит ти рожденник! Да расте здрав и много щастлив чаровния ти младеж Hug

Krisal, аз също раждах тук и пак тук бих родила. Няма нищо страшно  Hug

Да пусна няколко снимки от посещението ни на RAF Museum. Много съм доволна и пак ще ходим. Взех си макет на самолет и тези дни, по-вероятно следващия уикенд, ще творя  Mr. Green

http://letez.com/gal/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_i … g2_serialNumber=1
http://letez.com/gal/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_i … g2_serialNumber=1

Тук е в ролята на пилот на хеликоптер http://letez.com/gal/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_i … g2_serialNumber=1

четем историята на някои самолети (доколкото Тео има търпение да слуша) http://letez.com/gal/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_i … g2_serialNumber=1

Ще се постараем скоро пак да отидем. Вчера не успяхме да пробваме симулаторите, а и не доразгледахме всичко, че бързахме.

Лека седмица ви пожелавам  Hug

# 110
Добра нощ, момичета!

Троллипен, честито ти рожденниче! Да ти е жив и здрав и все така прекрасен. Много ми харесаха снимките ви на ябълково-зеления фон, изпълват с енергия! И честита и лека втора бременност!!!

Крисал, лека бременност до края на сестра ти. Щом е чакана дълго, сигурна съм, е много специална и искана и когато бях на мястото на сестра ти, също много се притеснявах и лутах във въпросите и отговорите. Хубавото на всичкото това е, че месеците си минават и готова с инфо или не-бебето ще се роди. Дали в коридора на болницата, във ВИП отделение или у дома, с мъки, малко разкритие, упойка, операция или без да разбере, ще дойде още един нов човешки живот на земята. Пожелавам ви едно здраво бебе, а всичко друго ще го подредите, наредите, както дойде и където дойде!

Цвете, виждам, че пак си във вихъра си и не губиш време в размотаване! Не знам нищо за кварталите, но дано намерите нещо хубаво и успешно и леко да се пренесете всички.

Искам да ви разкажа още за Радените ми вълнения на работа, но темата много се измести, пък и е късно, ще оставя като се завърти пак сладка приказка натам.

Хубава и здрава седмица на всички от утре и пощальонът, моят тъй любим пощальон, да ви донеде мартенички от България и прекрасно настроение!

# 111
trollipen да ти е живо и здраво малкото слъчице! тъйкот и на нас ни предстои такова събитие искам да попитма някой поръчвал ли е тук торти, някъде в бгхелп мисля че се предлагаха торти по-поръчка, питам ако някой има изпитан вариянт, защото много често изглеждат много красиво от вън, но не са съвсем така на вкус. А иначе май най-добрият вариянт е аз да се пробвам, но както мислим да поканим някой друг не ми се рискува де се окажа без торта в последният момент:lol:
Цвети за Брентфорд, мисля че е страхотно място особено за сем. с дете, много е тихо и спокойпо,  аз работих за GSK близо 3 г и от там ми е познат района, връзките с центъра са основно с влак, но това не е проблем, редовни са и много рядко има проблеми, а и пътуването с влак, поне за мен е сто пъти по-приятно отколкото с метро. Аз също съм мислила за там, но мъжът ми не иска нещо да се откъсне от Battersea. Спомням си че преди когато още го нямаше малкото съкровише и с приятели и колеги излизахме в Брентфорд постоянно си мислехме колко е скучно и няма нищо по-така за млади хора, но сега с малката мисля че това е идеален вариянт.

# 112
 честито на новите бебета и на рождениците!   bouquet
tzvetak
,аз живея в Кю,какво те интересува?  Simple Smile

Относно раждането тук: Не си мислете ,че ако сте  на частно тук ще ви правят повече изследвания от необходимото само ,защото си плащате. Родих  в частна болница в Лондон и ме наблюдава лекар през цялата бременност. Всеки месец на преглед по веднъж ,а  последният месец всяка седмица. Направиха ми само 2 скана и 1 пълна кръвна картина. Имах  сравнително лека и безпроблемна бременност и не е било необходимо  нищо повече. За разлика от България ,където всеки път биха ме гледали на скенер предполагам. ,,Благодарение'' на бг  гинеколожка, с опашка пред кабинета се подредих доста зле преди 2 години.  Ако тръгнете да сравнявате бг и английско частно здравеопазване разликата е огромна и в полза на острова. Да се мисли обратното е наивно. В Бг. НИКОГА не ходя   профилактично на лекар  и  се моля ,да не ми  се налага!

# 113
  • ENGLAND
   Ако тръгнете да сравнявате бг и английско частно здравеопазване разликата е огромна и в полза на острова. Да се мисли обратното е наивно. В Бг. НИКОГА не ходя   профилактично на лекар  и  се моля ,да не ми  се налага!
Ама ние вообще не говорим за частно здравеопазване в Англия. Колко от нас могат да си го позволят?
Аз пък никога не съм чувала да има каквито и да е профилактични прегледи тук в Англия, за разкика от България.

# 114
  • Bristol
Върнахме се от ските, гледам Алиса още не се е разписала. Такъв сняг ни валя, беше една бяла приказка  Heart Eyes Отидохме с колата до Австрия. Много се притеснявахме за пътя, но всичко беше перфектно. Магистралите са изчистени, все едно не вали сняг и няма проблем да се кара с "английски зимни гуми" Laughing Само на селските пътчета ни се налагаше да слагаме вериги, но ние се бяхме забутали в една еко-ферма  Crazy
Ave, хайде, че снегът ще свърши  Mr. Green
... но все пак обективно погледнато мисля, че ще се съгласите, че всички си ходим до БГ за по-основните прегледи, на зъболекар, и така нататък, нали?
Какво ще кажете, следващата тема да пуснем анкета, колко от нас ползват лекари в България?!

Аз лично, ако не става нужда за спешна помощ, не ползвам. Имах и зъболекар в Англия, при който ходех на частно, защото не искам да ми слагат амалгама. Обаче като дойдохме в Бристол се наложи да го сменя. Попаднах на унгарка, която за съжаление ми окепази един зъб, сега си търся нов зъболекар тук Rolling Eyes В България зъболекарката ми е много близка, от 10 годишна ми оправя зъбите, да не говоря, че цените и бяха на 1/3 от тукашните, няма как да не ходя при нея  Wink Веднъж се излъгах да отида при един прехвален зъболекар в България и да игнорирам моята, до ден днешен съжалявам! На частно, по време на бременността, ходих само веднъж, защото исках да си направя изследвания, които NHS не ми покриваше, направих ги в клиника на БУПА.
NHS-а наистина е много зле, но не сравнен с българската здравна система  Naughty
А за профилактичните прегледи и друг път сме го обсъждали  Tired В България не съм ходила на такива, нито съм била викана! Тук редовно си получавам писма, кога и за какво да отида. Майка ми също никой не я вика, тя сама си следи и ходи да досажда на личната да й дава направления, защото има проблеми с щитовидната жлеза. Ако беше тук, на 6 месеца щеше да получава такива писма. В България ходи и се пазари, че и е необходимо направление, като част от изследванията касата не ги поема и тя, пенсионерката, си бърка в джоба да ги плаща  Confused

# 115
  • Лондон
Е, сега здравейте от Лондон, ако Uxbridge се води Лондон де  Heart Eyes

mtv80 точно това имах нужда да чуя, страшно ти благодаря, голямо черпене имаш от мен, ако стане. Казвам му на нашия тати, че интуицията ми подсказва, че това е място да живееш с дете, но той все търси перфектното и иска и други мнения, та сега директно му пействах твоят коментар Hug

matzo ball, моля да ми дадеш и ти някакво мнение за Бретнфорд, ако ходите натам. Явно има къде да се разхождаме, но как е откъм пазаруване, детски кътове, сигурно ли е, как е крими контингента?  Неприятната изненада за Ealing e, че престъпността се е увеличила доста.
Моля да ми пуснеш на личния, че се притеснявам, че досаждам на всички с моите терзания Embarassed

Иначе пак за болниците - може би ще бъде полезно да се пусне анкета наистина.
Аз исках просто да кажа лично мнение, тъй като току що минах през този етап и избор. И да повторя, че аз нямам познат в UK, който да се преглежда тук, сега пътувам често и като си говоря с този-онзи, доста хора пътуват до БГ само за уикенда да се преглеждат.
Иначе аз не съм фен на общественото БГ здравеопазване, и едва ли някой е, но и не съм го ползвала много, за 18 години работа нямах един болничен, та ми се наложи едва покрай детето. По този повод потвърждавам, че си платих по ценоразпис и получих много добро обслужване и отношение. В Лондон си платих само един 3Д/4Д скенер и ми струваше 200 GBP, та сигурно им е добро платеното здравеопазване, но аз не мога да се класирам да го ползвам.

В крайна сметка се надявам да сме били полезни на жената

Хайде, много приятна седмица на всички и мерси пак

# 116
Благодаря ви на всички за милите думи на малкото ми момченце.
Много се чудя дали отново да пиша по темата за болниците....явно всеки си държи на своето.....но пак казвам...ДАНО НИКОГА не ми се наложи да разбера защо някой хора са толкова недоволно. Т.е искам винаги да си остана толкова доволна колкото съм и сега. И да за мен ще е по добре да родя тук в коридора на болницата ако ще да е отколкото в стая в Бургаското родилно отделение например.
Doret аз пък от както съм тук всяка година ме молят с по едно две писма да отида да ми направят изследване за рак на шийката на матката примерно....напълно безплатно. Това го няма никъде в Б-я. Отделно сина ми имаше ушна инфекция няколко пъти, ГП- то ми предложи да го заведа когато е напълно здрав да му провери ушите за да види защо така се получава често. Това го намирам за напълно профилактичен преглед например....и още и още примери мога да дам, но някак си не намирам смисъл вече. На който му харесва да си лети през почивните дни и да се преглежда в България. В крайна сметка всеки има право на избор.
mtv_80 аз имах голям проблем с тортата. Не за друго а защото за мен беше супер неприемливо да дам над 50-60 паунда за една торта. И така много търсих къде да поръчам и накрая най ми допадна в Waitrose. Приемливи цени, красиви торти. Нашата беше прясна и вкусна, е 2 блата с крем нищо особено но аз така или иначе друг вид торта тук не съм яла. Децата я харесаха, радваха се, това е най важното. Поръчката трябва да е 7 дни предварително.
А ето я и тортата.

И още снимки от партито на който му се гледат
http://family.webshots.com/album/570218559XdmMmS?start=0

# 117
Хайде сега и аз да не остана по-назад и да не пропусна да се изкажа по темата за болниците.

Вече не помня кой го каза, но единно мнение по въпроса няма - колкото мами сме тук в този форум, толкова различни мнения ще има. Искам само да подчертая че наистина не е редно да сравняваме NHS тук с платените прегледи в БГ. Все пак, колкото повече те прегледждат платено, толкова повече пари получават нали така - това им е бизнеса... Казвате, че тук няма избор - ама как да няма? Може да родиш в болницата, в басейн, да ползваш вана, да родиш у дома, да си поискаш упойки и да не се налага да плащаш, ако искаш таткото да присъства няма никакъв проблем или допълнителна такса. Има ли такъв избор със здравната каса в БГ?

Както и да е - това е въпрос на навик и на личен избор. Аз лично съм изключително доволна от грижите които получих по време на бременността, раждането и след това. Само за пример ще дам, че точно след като миналата седмица се похвалих, че малката хич не боледува, вдигна една температура - 39 и се обадих на джи пи-то в 17.15 и в 18.00 ни видяха,а по принцип затварят в 18.00. Доста обстойно я прегледаха, успокоиха ме и ми казаха ако имам колебания пак да я заведа. Не мога да се оплача засега и дано не си променя мнението.

От както съм тук (3,5 год) съм била само веднъж на гинеколог в БГ и на никакъв друг лекар.

Хайде със здраве и до скоро!

# 118
  • ENGLAND
Sorry, но говорим за здравеопазване, а не само за бременост и раждане. Ами ако имахте някое хронично заболяване и се нуждаете от прегледи и изследвания на няколко месеца, а не се правят така ли щяхте да сте доволни и щастливи от тукашното здравеопазване? Щото туй за периодичните прегледи го пише в един куп лифтлети, но джи пи-то ти казва, че не е практика тук.
И бога ми, за толкова години съм получила едно единствено писмо за смарт тест, нищо друго. Резултата ми го изпратиха по пощата и ме уведомиха, че следващият тест ще е след 4 години, но вече минаха 5 и няма ни вест, ни кост.
Да и избора не се свежда до вана или без вана, а до избор на специалист и до адекватната реакция на джи пито и специалиста, до информацията която ти дават и отговарят на въпросите ти. А не те лекуват не само без да те прегледат, а дори и погледнат, само чаткайки на компютъра.

# 119
  • Манчестър
Аз съм от тези дето поддържат NHS....еи сега пак имам писмо за smear test, наи-редовно си получавам писмата. Трябваше да го направя още лятото,ама все не остава време и сега получих ново писмо да ми напомнят.
за нищо на света не бих била път до БГ да се преглеждам....ами човек ако няма възможност да пътува....?

Общи условия

Активация на акаунт