майки студентки

• 71 233
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • СОФИЯ
...
Мачът не е свирен, защото Франческа Салиери правилно е казала, че това е записано в проектобюджета, самият бюджет все още не е гасуван от парламента.  Peace

Е добрЮтро!
Някоя студентска орг дали ше се събуди или аз просто си живея с ентусиазма на моите студентски години?

# 526
...
Мачът не е свирен, защото Франческа Салиери правилно е казала, че това е записано в проектобюджета, самият бюджет все още не е гасуван от парламента.  Peace

Е добрЮтро!
Някоя студентска орг дали ше се събуди или аз просто си живея с ентусиазма на моите студентски години?

Май си живееш с ентусиазма.  Hug И аз се чудя къде са въобще студентките съвети, по мое време имаше сериозна организация, сега май само за купони мислят.  Peace
Направо вече са се примирили.

# 527
На първо четене е приет бюджета без дебати от финансовата и икономическа комисия към парламента. 
Да направим нещо преди да бъде гласуван окончателно

# 528
На първо четене е приет бюджета без дебати от финансовата и икономическа комисия към парламента.  
Да направим нещо преди да бъде гласуван окончателно

В сряда бюджета се обсъжда от комисията по труд и соц политика, в четвъртък - от бюджетната, която трябваше да заседава по същия повод и в петък, но заседанието изчезна от програмата на комисията.  ooooh!

1вото четене в пленарна зала още не се е състояло, но се взимат предвид докладите от комисиите и евентуалните техни предложения
м/у 1 и 2 гласуване предложения могат да внасят само депутати

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 12:34 от Estragon

# 529
1вото четене в пленарна зала още не се е състояло, но се взимат предвид докладите от комисиите и евентуалните техни предложения
м/у 1 и 2 гласуване предложения могат да внасят само депутати

Точно затова е добре да се обърнете към депутатите от Атака, Синята коалиция и РЗС, без тяхната подкрепа ГЕРБ не могат да си гласуват бюджета.  Peace

# 530
Все още има теоретична възможност (защото е задължение) бюджетната, социалната и правната комисии да разгледат нашето писмо и да го вземат предвид при 1вото четене на законопроекта в пленарна зала. Дали това ще се случи е отделен въпрос.

Според изявлението на Министър Младенов пред БНР от 06.11 занижения и промени няма. За това изказване нямаме обяснение при положение, че предложените текстове за изменение на закона за семейни помощи за деца са факт. Между изявлението на Министъра, Доклада на МС към проектобюджета, Програмата на Правителството за 2010 и самия проектобюджет има съществено противоречие и ние алармираме за това с нашето писмо, заедно с позицията ни, че във време на финансова и икономическа криза не бива да се ограничават точно социалните плащания, още повече онези, които засягат най-незащитените прослойки от обществото, а именно - бременните жени, жените в отпуск за отглеждане на малко дете и самите деца.

Запознати сме с работата на НС и процедурата по разглеждане и гласуване на ДБ и ще направим всичко възможно да защитим майките на близнаци и майките-редовните студентки.

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 18:32 от Estragon

# 531
Според изявлението на Министър Младенов пред БНР от 06.11 занижения и промени няма. За това изказване нямаме обяснение при положение, че предложените текстове за изменение на закона за семейни помощи за деца са факт. Между изявлението на Министъра, Доклада на МС към проектобюджета, Програмата на Правителството за 2010 и самия проектобюджет има съществено противоречие и ние алармираме за това с нашето писмо, заедно с позицията ни, че във време на финансова и икономическа криза не бива да се ограничават точно социалните плащания, още повече онези, които засягат най-незащитените прослойки от обществото, а именно - бременните жени, жените в отпуск за отглеждане на малко дете и самите деца.

Да се надяваме, че за пореден път тестват общественото мнение и настроение, както не веднъж са го правили откакто взеха властта. Защото няма логично обяснение, как така изведнъж спряха да говорят за предложените текстове за изменение и Тотю Младенов се изказа, че занижения и промени няма.  Wink

И още нещо - вие действате по стандартната процедура, но липсва гластност на това, което правите. Точно заради това, може изобщо да не се трогнат. Поне отидете в Нова телевизия в предаването на Милен Цветков и нека повече хора научат защо не трябва помощите за майките да бъдат орязани.
Така освен във форума, и там където сте внесли искането, едва ли някой е разбрал, че протестирате, което е добре дошло за управниците.  Peace

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 20:15 от mama_na_vale

# 532
mama_na_vale, СНБМ отдавна работи по тези и други социални въпроси.
Мога да те уверя, че знаем какво и как трябва да правим.

Когато въпросите касаят относително малки социални групи, както в случая, интереса и отзвука са пропорционални.
Така беше през всичките три години, в които сдружението отстояваше и аргументираше позицията си защо да има такива помощи и се бореше да го постигне.

Писмото сме изпратили до всички медии, като отворено и утре ще имаме участие в сутрешния блок на Про БГ, БНР и Дарик радио.
Надяваме се и разчитаме на контакта си и със социален репортер в бТВ. Това разбира се не е достатъчно, но няма как да отидем в студиото на Здравей България например, защото не проявяват интерес към това засега.

Писали сме и на някои от студентските съвети, ползваме и социалните мрежи, за да достигнем до повече хора.

Задай си въпроса защо в медийното пространство този въпрос се отразява едностранно и вярвам ще намериш и други отговори.
Пасивността на обществото и в частност представителите на засегнатите групи също е от определящо значение.
Виждаш тук колко жени се вълнуват от това. Или казано с други думи - една птичка пролет не прави.  Peace

# 533
Търси се спешно настояща или бъдеща мама-редовен студент за участие в репортаж по Нова ТВ, който ще се излъчи във вечерните новини днес.
Моля, пишете тук или на лични, за да се свържа с вас!

# 534
Търси се спешно настояща или бъдеща мама-редовен студент за участие в репортаж по Нова ТВ, който ще се излъчи във вечерните новини днес.

Аз бих дошла ако не бях слон, паниращ се пред камерата... аз пред много хора си гълтам езика, пък да не казвам каква ще излезна на камерата.., не бих била представителна Sad
Дано някое от другите момичета може  Praynig

# 535
  • СОФИЯ

И аз да призова - мами студентки, помогнете поне с това, камерата не хапе

# 536
Аз бих дошла ако не бях слон, паниращ се пред камерата... аз пред много хора си гълтам езика, пък да не казвам каква ще излезна на камерата.., не бих била представителна Sad
Дано някое от другите момичета може  Praynig

Стига бе жена, бременна си, няма как да си Мис  Hug
Аз качих почти 40 кг та знам как е...

# 537
здравейте мн моля някой да ми отговори на питането- родила съм февруари  към ноември месеЦ съм записала МАГИСТРАТУРА -РЕДОВНО,ПЛАТЕНО ОБУЧЕНИЕ имам ли право на цялата помощ от 2880лв или ще получа само за оставащите 3м до навършване на 1г на детето т.е 720лв.Изчеток всички форуми и не ми стана ясно.Благодаря

# 538
  • СОФИЯ
здравейте мн моля някой да ми отговори на питането- родила съм февруари  към ноември месеЦ съм записала МАГИСТРАТУРА -РЕДОВНО,ПЛАТЕНО ОБУЧЕНИЕ имам ли право на цялата помощ от 2880лв или ще получа само за оставащите 3м до навършване на 1г на детето т.е 720лв.Изчеток всички форуми и не ми стана ясно.Благодаря

Помощта е еднократна!!!, никога не съм разбирала защо я делите на месеци. Предоставя се на тези субекти, които отговарят на условията.

По-интересен е въпросът с т.нар "висящи положения", които за съжаление малко закони в РБ уреждат.

# 539

Здрасти,
доколкото съм чела и аз по други форуми, май си спомням за една майка, която казваше, че от социалните са й казали, че ще й изплатят само месеците, през които е била студентка  newsm78

Помощта е еднократна!!!, никога не съм разбирала защо я делите на месеци. Предоставя се на тези субекти, които отговарят на условията.

По-интересен е въпросът с т.нар "висящи положения", които за съжаление малко закони в РБ уреждат.

Ако е така съм се прецакала  Whistling защото записах магистратура малко преди малката да стане на 1 годинка Simple Smile

Понеже не съм подавала за такава помощ, та малко говоря на изуст Sad В разчитането на закони и нормативни документи хич не ме бива Sad

Гледах новините днес... за намаляването на помощта за близнаци и премахването на тази за майки-студентки казаха в новините по Нова от 3 и в централната емисия... а понеже случайно малката превключи каналите засякох репортаж и по ББТ Simple Smile

Благодаря много на майките от СНБМ   bouquet , че пуснаха писма до медиите и до когото друг трябва... Много съжалявам, че не съм подходяща "медийна звезда"... Жалко, че нямаше представители на "нашата група"...

Общи условия

Активация на акаунт