майки студентки

• 71 382
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Изчетох цялата тема...  Thinking
Но пак не ми е ясно дали, ако работя на трудов договор и съм редовна студентка имам право на тази помощ.

Според прочетеното в темата Майчинство счетоводно разбирам, че това обезщетение е предназначено за майки, които не получават други такива като например, осигурени по трудов договор - http://docs.google.com/View?id=dcj85925_165hqhsmbgz

# 451
  • СОФИЯ
Не помня да има изискване да не работиш по тр.д. или др., но един от основните аргументи при приемането на изм. в ЗСПД и въвеждането на този нов вид помощ беше именно, че майките - студентки редовно нямат възможност да работят. Аз от тази тема научих, че това не е така. Още се чудя как се съвместява учене с бебе и работа newsm78 и май не съм единствената изненадана. Вероятно за някои работата е необходимост, но как успявате на практика. Предполагам ученето страда при тази комбинация.

# 452
Хем няма пари в бедната ни държава - хем се изливат ПОМОЩИ, без да се гледат доходите на семейството!
ФАКТ! #2gunfire

# 453
Може ли само запис?  Laughing

# 454
Какво общо имат доходите след като са го приели законът в този вид?! Thinking
Нали тези помощи идват от данъците, които работещите плащат.
Мен никой не ме пита как съчетавам учение и работа, нито пък държавата я е грижа как ще си гледам детето!!!

# 455
Здравейте. И аз ще се пробвам за тази помощ. От унито ми казаха че се водя редовна студентка до първата поправка на държавния изпит. Тя е януари, беба я очаквам края на октомври. Надявам се че няма да ми откажат помощта и много се радвам на всяка от вас която се похвали че е взела паричките.
 Колкото до дохода не мисля че има отношение какъв ти е дохода според мен не би трябвало  и да има. След като си студентка ти няма как да имаш стажа за майчинство следователно са длъжни да ти изплатят помощта. А какво става с тези които родят месец след завършването те от къде да имат 12 месеца стаж? Трябва да се оставят само на социални помощи ли? Не би трябвало да отказват на хора които в изминалите 12 месеца са били студенти. Както и да е дано отказват на все по-малко хора.
И да ви откажат търсете си правата

# 456
Хем няма пари в бедната ни държава - хем се изливат ПОМОЩИ, без да се гледат доходите на семейството!
ФАКТ! #2gunfire

Какво против помощите за майки- студентки? Според мен, помощите за тях не се изливат, както си писала.  Пишеш и в темата за помощи за отопление. Наясно ли си кои са хората, които ги получават/изключвам пенсионерите и хората с увреждания/!?! А парите за тези помощи не са ли пак от нашите данъци? И същите тези семейства с пет- шест и повече деца /жал ми е за тях, милите, растат в мизерия, нищета, без образование, но родните им майки нехаят/, получават помощи всеки месец.
                Предпочитам да се дават помощи на хора, които знаят и умеят да използват парите по предназначение и отглеждат качествени деца.

# 457
nana5kova, аз съм в същото положение като теб. предстои ми поправка на държавен изпит януари, а термина ми е края на октомври. ходих до университета и там  ми казаха че ще ми дадат уверение, но в него ще пише че съм записала летен семестър на 2008/2009 година, че съм завършила семестриално и ми предстои поправка на държавен изпит през януари. чесно казано почвам да се съмнявам, че ще ми дадат паричките

# 458
  • СОФИЯ
Лорена, в СП тр да установят обстоятелството, че си студентка редовно обучение. От начина по който са решили да напишат уверението това не става ясно. Опитай да поговориш със служителката за формулировката. Поне да вкл "редовно".

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 18:59 от мама САННЯ

# 459
ФАКТ! #2gunfire

Какво против помощите за майки- студентки? Според мен, помощите за тях не се изливат, както си писала.  Пишеш и в темата за помощи за отопление. Наясно ли си кои са хората, които ги получават/изключвам пенсионерите и хората с увреждания/!?! А парите за тези помощи не са ли пак от нашите данъци? И същите тези семейства с пет- шест и повече деца /жал ми е за тях, милите, растат в мизерия, нищета, без образование, но родните им майки нехаят/, получават помощи всеки месец.
                Предпочитам да се дават помощи на хора, които знаят и умеят да използват парите по предназначение и отглеждат качествени деца.

Да пиша, и да наясно съм!
Помощ знаеш ли какво означава, не е добавка а ПОМОЩ? При всяко положение след като е помощ- трябва да бъде обвързана с дохода!

# 460
Можете ли да ми помогнете.Аз съм студентка редовно обучение, но и работя.Имам ли право на тази помощ и ако имам право ще мога ли да вземам  полагащото ми се майчинство като работеща.

# 461
 Maiia.4, няма проблеми - ще вземаш от всичко Peace
 Достатъчно е само да си редовно обучение, дали работиш или не няма никакво значение. Майчинството няма отношение към студентските 2880лв.

# 462
Да пиша, и да наясно съм!
Помощ знаеш ли какво означава, не е добавка а ПОМОЩ? При всяко положение след като е помощ- трябва да бъде обвързана с дохода!

Е и, какво от това, че в случая при майките- студентки не се изисква ДОХОД, при положение че получават ПОМОЩ. То и месечните помощи по чл.7/1/ също се отпускат според доход, но колко от семействата от малцинствата имат такъв. А за помощта по чл.8/1/ също се изисква доход и пак същите си получават 12 месеца по 100 лв. без да декларират никакви доходи, защото те вечно са безработни и през година - две раждат. Помощта за майките- студентки и за близнаци се отпуска без да е необходимо да се декларира доходи и това. Не е необходимо да се размятат пищови, за да се изразява някаква по- различна позиция.

# 463
Platina 33   smile3501

# 464
  • СОФИЯ
Не споделям изцяло позицията на оган1, но се самоцитирам:

...но един от основните аргументи при приемането на изм. в ЗСПД и въвеждането на този нов вид помощ беше именно, че майките - студентки редовно нямат възможност да работят. Аз от тази тема научих, че това не е така. Още се чудя как се съвместява учене с бебе и работа newsm78 и май не съм единствената изненадана. Вероятно за някои работата е необходимост, но как успявате на практика. Предполагам ученето страда при тази комбинация.

Как се случват нещата на практика?

Общи условия

Активация на акаунт