майки студентки

• 71 379
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
мерси  bubole4e
ще ходя да си търся правата при първа възможност

# 481
Здравейте!Четох назад ,но не намерих такъв въпрос и затова направо ще питам:
понеже съм студентка в частен колеж не знам дали ще имам право на тази помощ, има ли  някои като мен и знаете ли как стоят нещата?Освен това ще имам близнаци- мога ли да получа и двете помощи или имам право само на една?Ако е само едната аз ли решавам за коя да подам документи  или ..... или ще ми откажат едната ако подам и за двете?

# 482
Здравейте!Четох назад ,но не намерих такъв въпрос и затова направо ще питам:
понеже съм студентка в частен колеж не знам дали ще имам право на тази помощ, има ли  някои като мен и знаете ли как стоят нещата?Освен това ще имам близнаци- мога ли да получа и двете помощи или имам право само на една?Ако е само едната аз ли решавам за коя да подам документи  или ..... или ще ми откажат едната ако подам и за двете?
Късметлийка си ще получеш всичко!! Simple Smile

# 483
искам да попитам относно майчинството ,имам само 3 месеца трудов стаж до момента,студентка съм ,мъжа ми работи само.въпроса ми е ще вземам ли ваобще някакво майчинство или соц.помощ Thinking

# 484
Здравейте и от
 мен. Аз съм майка студентка вече 3 курс- малката ми принцеса е на 6 месеца и половина. Водя се на работа обаче подадох и молба като майка студентка за тази сума , която се изплаща(пълна сума 2880лв. за редовно учащи майки студентки) обаче още чакам, дано ме одобрят- ако някой е чул нещо моля нека го сподели! А през това време ми спискайте палци!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 485
Привет,

Доколкото знам се чака около месец, за да преведат сумата от 2800 лв, ако си одобрен.
Томчето, не мисля, че има причина да не ти ги дадат. Може, все пак, да се обадиш в соц. служба, където си подала, за да попиташ...

rohova, ако нямаш една година трудов стаж до раждането на бебето, няма да взимаш платено майчинство. Социалното е 100 лв (не знам да са го сменяли).

# 486
  • Сандански
Здравейте, момичета!
 Искам да попитам дали някой знае, ако се прехвърля на индивидуален план, ще получавам ли стипендия от университета?

Една колежка, която е на такъв план взе тази помощ от 2880, та затова се чудя!? Simple Smile

# 487
Здравейте, момичета!
 Искам да попитам дали някой знае, ако се прехвърля на индивидуален план, ще получавам ли стипендия от университета?

Една колежка, която е на такъв план взе тази помощ от 2880, та затова се чудя!? Simple Smile

Да,  защото това е индивидуален план, ти пак си си редовна студентка.

# 488
Момичета, какво представлява индивидуалният план?
Имам бегла представа, но не мога да намеря деканът, за да говоря с него.

# 489
Момичета, какво представлява индивидуалният план?
Имам бегла представа, но не мога да намеря деканът, за да говоря с него.

Ами аз знам само за СУ. Важи за майки с деца до 3годишна възраст. Идеята му е, че те освобождават от посещаване на заниятия (50%, но в СУ така или иначе няма заверки). Имаш право с иднивидуален протокол да се явиш на изпитите, извън рамките на сесията, след уговорка с преподавателите.

Не е нужно да се виждаш с Декана, подаваш молба в отдел "Суденти" на твоя факултет и на следващия факултетен съвет те гласуват и готово!

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 15:48 от аннтония

# 490
Тони, благодаря!   bouquet
Точно за СУ става дума.  Wink

# 491
# 492
Здравейте мами! Аз имам едно много нестандартно въпросче. Уча в СУ редовно и преди една седмица отидох за уверение, че съм студентка редовна форма на обучение за помощите, дето се изплащат. От там обаче ми издадоха уверението с моминската ми фамилия. Според вас може ли да ми откажат помощта в този случаи, въпреки че съм представила и акт за сключен граждански брак, където са записани и двете ми фамилни имена?

# 493
Да може да се заядат...най- добре с молба и бележка за иднетичност в общината ги  дай в унито и от там друго уверение с новата фамилия аз така направих...успех
Лионита за близнаците по принцип се дава някаква сума за това че имаш близнаци, не се сещам точно колко беше ама около 2400 лева май, за това че си стдентка редовно се дават 2880 лева за 1 дете забележи до навършване на година, по всички параграфи ако отговаряш на условията за редовен студент може да получиш за двете си деца по 2880 лева. т.е двойно тъй като децата са две, а другите 2400 лева за близнаци също имаш право така че не се отказвай и настоявай имаш си права не е малка тумата от 8160 лв...

# 494
Момичета, здравейте, случайнио да сте чули, че тази помощ е отменена? В една тема във форума беше написано, че се отменя  newsm78
Дано не е истина  Praynig Че и аз ги бях понагласила, да си платя дефакто магистратурата  Crazy Не трябваше въобще да научавам за тази помощ, толкова се зарадвах  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт