майки студентки

• 71 330
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Благодаря за иф Ел Магнифико. Ще го обсъдим в сдружението. Непонятна ми е обаче тази пасивност, защо се налага някой да ги "побутва"  newsm78 Какви са им функциите всъщност, не следва ли именно те да защитават интересите на вас студентите?

Ох, бях описала задълженията им, но после ги изтрих, че много са забавни!

Ето ги, от линка в предишния ми пост:

Студентският съвет:

– организира участието на студентите в културната, спортната, творческата, клубната и международната дейност;
– дава възможност за участие в органите на управление на ВСУ;
– информира студентите за предстоящи прояви и събития;
– организира студентски партита;
– членува в Националното представителство на студентските съвети, в Асоциацията на обединените европейски студенти (AEGEE) и др.

Нашите права, не са приоритет! ПО важни са партитата!

# 511
Mrs Jan, хубаво е писмото, което сте пратили до Менда Стоянова, но не се осланяйте само на нея. Понеже я познавам лично, ще се поинтересувам относно личното й мнение по въпроса. Но както казах, трябва да се пише и на ПГ на Атака, Синята коалиция и РЗС. Без тяхната подкрепа няма как да мине бюджета, така че не ги пренебрегвайте.  Peace

# 512
 Извинявайте, момичета от СБНМ, наистина не съм разбрала и неправилно ви приписах неграмотната петиция. Сори   bouquet

Ще се опитам да поразпитам студентския съвет във ВТУ. Преди време бяха се събрали страхотни хора и действително се вършеха полезни неща (при все, че имат и делегиран бюджет бездействието е направо кощунство). Ама тези хора завършиха и сега - тишина. Все пак ще видя какво мога да направя.

Но смятам, че идеята с писмата до СС на всички ВУЗ-ове не е никак лоша. Няма да струва кой знае какви усилия, а има шанс да даде резултат. Вярно, че би трябвало те да ви търсят, ама нали в крайна сметка важно е да разрешим проблема.  Rolling Eyes

# 513
# 514
Мартеничка ще ми бъде наистина много интересно какво ще успеят да постигнат грамотните според теб.  Wink

# 515
Мартеничка ще ми бъде наистина много интересно какво ще успеят да постигнат грамотните според теб.  Wink
Само не разбрах с каква цел се заяждаш с всички...
Има мнение, изказва го!
Майките от СНБМ правят според мен всичко възможно, за да защитят правата ни... не само на майки-студентки, но и на майки... Тези жени също имат дечица, ходят на работа, имат личен живот и т.н., но отделят от личното си време, от времето с децата си дори, за да помагат... Защо се обръщаш подигравателно и омаловажаваш едва ли не труда им?
Ако искаш да помогнеш, помогни, ако не искаш, недей...

# 516
Elichka_mama и с кого според теб се заяждам аз?!  newsm78 За разлика от тези, които се смятат за изключително грамотни тук, аз нито съм обидила някого лично, нито съм имала такова намерение, въпреки, че ме оплюват всячески.  Peace
Помагам с каквото мога, можеш да бъдеш абсолютно сигурна, най-малкото, заради контактите, които имам.  Peace
Аз също съм майка и също ходя на работа представи си, но не обиждам никого.  Peace

# 517
Регистрирах се във фейсбуук и им писах на стената. 

А ето и какво ми пишат: Георги Темелков: Г-жо Златарева,вместо да се оплаквате на всякакви места и да търсите внимание по всякакъв начин,може да си решите въпроса,като зададете въпроса си тук:
http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/index.asp
Със сигурност ще ви отговорят.

Маргарита Паскалева: По-голяма тъпотия не бях чела.След като изкрадоха тройната коалиция цялата хазна,сега ГЕРБ нехаела за децата на България?!?! Нали не мислите хората за идиоти,г-жо Златарева? Никой не вярва вече на провокациите ви. Говорете си,не ни пречите.

http://www.facebook.com/PPGERB

Разбрахте ли сега, не ми вярвайте, че само създавам провокации, измислям си, аз пускам фалшиви публикации в пресата.  Wink Grinning  Joy

# 518
  • СОФИЯ
Регистрирах се във фейсбуук и им писах на стената. 

А ето и какво ми пишат: Георги Темелков: Г-жо Златарева,вместо да се оплаквате на всякакви места и да търсите внимание по всякакъв начин,може да си решите въпроса,като зададете въпроса си тук:
http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/index.asp
Със сигурност ще ви отговорят.

Маргарита Паскалева: По-голяма тъпотия не бях чела.След като изкрадоха тройната коалиция цялата хазна,сега ГЕРБ нехаела за децата на България?!?! Нали не мислите хората за идиоти,г-жо Златарева? Никой не вярва вече на провокациите ви. Говорете си,не ни пречите.

http://www.facebook.com/PPGERB

Разбрахте ли сега, не ми вярвайте, че само създавам провокации, измислям си, аз пускам фалшиви публикации в пресата.  Wink Grinning  Joy

Имам представа от теб само от този форум, но.......също бих препоръчала....определено експертно/медицинско участие-има вариант нещата да не звучат в твоя изказ. Разчитам и на усещането на майките-студентки.

# 519
  • СОФИЯ
Мами студентки,
не сте особено активни напоследък.
Защо?

# 520
Имам представа от теб само от този форум, но.......също бих препоръчала....определено експертно/медицинско участие-има вариант нещата да не звучат в твоя изказ. Разчитам и на усещането на майките-студентки.

Нямаш никаква представа за мен, най-малкото от няколкото ми приказки в този форум.  Peace
Да, хаплив ми е езика, но смятам, че така шансовете да има резултат и развитие по въпроса са много по-големи, отколкото, ако тръгнем по стандартната процедура и шаблон. Просто няма време.  Peace

# 521
  • СОФИЯ

Нямаш никаква представа за мен, най-малкото от няколкото ми приказки в този форум.  Peace
Да, хаплив ми е езика, но смятам, че така шансовете да има резултат и развитие по въпроса са много по-големи, отколкото, ако тръгнем по стандартната процедура и шаблон. Просто няма време.  Peace

Вярно е, времето е малко.
Твърдиш "контакти" - в СНБМ никога не сме разчитали само на това и аз възприемам тази практика от преди моето включване в сдружението като правилна.
С какво би могла да си от полза?

# 522
мама САННЯ след като вече ми пишат, че съм се "оплаквала" на цитирам "всякакви места", значи е имало някаква реакция, пък аз все още не съм направила нищо особено, освен да напиша няколко е-майла. Останалото, от понеделник нататък.  Peace

# 523
Здравейте пак...
май само аз си пиша тук от студентките  Crazy
Мами студентки,
не сте особено активни напоследък.
Защо?
Ми не знам за другите, но аз просто не знам какво да коментирам...
мама_на_вале не те познавам, не знам какви контакти имаш и не знам дали и как можеш да помогнеш.
Според мен обаче и според мнението ми създадено от отговорите на хората, мога само да заключа, че само им лазиш по нервите... не знам дали това може да даде ефект, надявам се само да не повлияе отрицателно...
Има сдружения, има представители точно с тази цел... за да не пише всеки каквото и когато му хрумне   newsm78
А и доколкото разбрах май мача е свирен:
...
Намали се помощта за близнаци от 2400 лв. на 1200 лв., а отпусканите на студентките-майки редовно обучение 2800 лв. ще се дават само след представянето на документ, че не са осигурявани.

Дори това, за което писах не е сигурно.
Това предвиждат преходните и заключителни разпоредби от проектозакона за държавния бюджет.  Grinning

Това е писано в една от другите теми: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443160.msg13037710;topicseen#new

# 524
А и доколкото разбрах май мача е свирен:
...
Намали се помощта за близнаци от 2400 лв. на 1200 лв., а отпусканите на студентките-майки редовно обучение 2800 лв. ще се дават само след представянето на документ, че не са осигурявани.

Мачът не е свирен, защото Франческа Салиери правилно е казала, че това е записано в проектобюджета, самият бюджет все още не е гасуван от парламента.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт