майки студентки

• 71 215
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • СОФИЯ
Здравейте момичета, виждам че сте доста запознати по темата и да попитам:
Аз съм студентка - магистратура - дистанционно. Дали мога да кандидатствам за помощта за майки студентки? В какъв срок се подават документите ?

Да видим дали ще оставят този вид еднократна помощ.
Какво означава или къде е регламентирано "дистанционно"? Извинявам се ако въпросът ми звучи тъпо, но явно съм с архаични представи и не мога да си представя студент, редовно обучение...дистанционно.Не се сърдете, предполагам, че проблемът е в моя ТV Grinning

# 556
мама САННЯ - Не разбирам въпроса ти. Като цяло магистратура дистанционно обучение, по нищо не се различава от маг. редовно. Ходи се пак събота и неделя ... Да считам ли отговора ти, че не се полагат помощи? А аз съм родила юли 2009 г.

# 557
  • СОФИЯ
Ако и през 2010 г. ще съществува този вид помощ и изискванията ще са последните предвидени в ЗСПД - до 1годишна възраст на детето, майка/осиновителка, студентка редовно обучение. Помощта е/беше еднократна.

Пак не разбирам как де факто студентка редовно обучение се обучава дистанционно?

# 558
Дистанционното обучение не е ли... как да кажа... няма лекции, само консултации на определени дати и като се разбереш с преподавателя  newsm78 Дават ти всички материали има и онлайн ако не се лъжа...
Не е като редовното обучение...
Аз съм магистратура редовно и съм всяка вечер на лекции от 6-9...   Peace

# 559
Elichka_mama - да консултации са, дават ти учебниците и учиш вкъщи. Но аз бях длъжна да попитам дали не се полагат обезщетения, че ако се полагаха и дори не бях попитала ... щеше да си е сериозна финансова загуба. Пък парички на всеки трябват.

# 560
  • СОФИЯ
Линет102, ако се водиш студентка-редовно би следвало да имаш право.

# 561
Elichka_mama - да консултации са, дават ти учебниците и учиш вкъщи. Но аз бях длъжна да попитам дали не се полагат обезщетения, че ако се полагаха и дори не бях попитала ... щеше да си е сериозна финансова загуба. Пък парички на всеки трябват.

Затова по-напред писах, че е само за редовно... а ти няма ли как да се прехвърлиш редовно? Ако в твоя уни не е много задължително присъствието, няма да има проблем да отсъстваш от време на време...

А иначе юли 2009 беше ли студентка? значи по принцип в уверението от уни трябва да пише, че си редовно обучение...

# 562
За съжаление няма същата специалност редовно ... а се обадих в учебен отдел - там казаха че в уверението си пише дистанционна форма на обучение. Здраве да е .. Simple Smile Благодаря за отговора

# 563
  • Не от София.
Момичета,имам позната студентка.Па тя има следния казус.През май 2010г. завършва.През юни обаче ще ражда,тогава са и изпитите за вземане на диплома.
Та въпроса е-тя студентка ли се води юни месец?
Ако да-какво й се полага?
Ако не-пак същия въпрос.
Да помогнем на момичето... Blush

# 564
  • София
Няма логика, по която да се води студентка редовно обучение след полагане на държавни изпити.

По втория въпрос.
Ако към момента на излизане в болничен за бременност и раждане:
- има 6 месеца трудв стаж и сключен постоянен трудов договор - 2 години обезщетение изплащано от НОИ
- не работи по трудов договор - 1 година обезщетение изплащано от социалните служби, ако дохода на семейството не превишава определена сума.

# 565
  • Не от София.
Няма логика, по която да се води студентка редовно обучение след полагане на държавни изпити.
Тоест ако роди преди държавните изпити,е студентка,въпреки че занятията са приключили вече?Ако е след това,не се води?От това ли ще зависи?

# 566
  • СОФИЯ
...
- има 6 месеца трудв стаж и сключен постоянен трудов договор - 2 години обезщетение изплащано от НОИ
...

12 месеца осигурителен стаж

# 567
Тоест ако роди преди държавните изпити,е студентка,въпреки че занятията са приключили вече?Ако е след това,не се води?От това ли ще зависи?
Не знам дали ще се води студентка  newsm78
Ако от учебен оотдел й издадат уверение, че е студентка редовно обучение, значи е... да пита в учебен отдел

# 568
  • София

Най-добре е да попита в университета си. Например аз не си взех държавния изпит на първата сесия, защото ми бяха останали 2 други изпита. Въпреки това след като завърших семестриално вече не се водих студентка редовно обучение и ми издадоха бележка, че нямам права (трябваше ми по друг повод). Чета обаче, че в подобна ситуация много момичета получават бележки, че все още се водят редовни студентки.  newsm78  Така че различните университети имат различния тълкувания, въпреки че на мен ми се струва много некоректно това.

# 569
А има ли мама, която е подала документи след приемането на новия бюджет? Има ли изплатени пари? Все ми е едно такова съмнително какво го измътиха управляващите  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт