майки студентки

• 71 216
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • София
А има ли мама, която е подала документи след приемането на новия бюджет? Има ли изплатени пари? Все ми е едно такова съмнително какво го измътиха управляващите  Whistling

Той новият бюджет нали е за 2010г. Т.е. евентуално след Нова година ще видим как ще се развият нещата.  Thinking

# 571
Уфффф, да  doh Banghead много съм тъпа  ooooh!

# 572
  • СОФИЯ
Законът да ДБ за 2010г. все още не е минал на второ четене в НС. Очаква се през тази седмица и това да стане. Тогава ще е ясно дали, съгласно обещанията в медийни изяви  Grinning, този вид помощ ще остане.

# 573
  • Варна
Току що казаха в БТВ новините, че си остава без промяна изплащането на 2880 лв. за майките студентки!  newsm68

# 574
Супер, като ми дойде реда дано всичко е ок Simple Smile
Ел, а ти успя ли да пребориш машината? Изплатиха ли ти ги на теб?

# 575
  • Варна
Супер, като ми дойде реда дано всичко е ок Simple Smile
Ел, а ти успя ли да пребориш машината? Изплатиха ли ти ги на теб?

Не още, стигнахме до съд! Няма да се отказвам...  Grinning

# 576
Е много са нахални беее.... пожелавам успех  Hug

# 577
  • СОФИЯ
Току що казаха в БТВ новините, че си остава без промяна изплащането на 2880 лв. за майките студентки!  newsm68

Не е особено скромно да го кажа, но ако се случи реално в медиите цитират само комисия на НС, следва да се има предвид, че е резултат единствено от действията на СНБМ и...за съжаление, не и на действия от която и да е студентска структура или организация.....

# 578
Здравейте и извинявайте, че сигурно за н-ти път някой ще попита за едно и също нещо, но просто темата е страшно голяма и нямам толкова време да я разгледам цялата за да намеря това което ме интересува. Бременна съм в 5-ти месец, студентка редовно обучение във Варна. Къде, кога и какво трябва да отида да попитам и подам за да получавам майчински. Питах в учебен отдел - от там никой нищо, гинеколожката ми също не знае къде мога да попитам. Благодаря ви предварително

# 579
Здравейте и извинявайте, че сигурно за н-ти път някой ще попита за едно и също нещо, но просто темата е страшно голяма и нямам толкова време да я разгледам цялата за да намеря това което ме интересува. Бременна съм в 5-ти месец, студентка редовно обучение във Варна. Къде, кога и какво трябва да отида да попитам и подам за да получавам майчински. Питах в учебен отдел - от там никой нищо, гинеколожката ми също не знае къде мога да попитам. Благодаря ви предварително

за кои майчински питаш?
За 2880 лв или? Ако работиш - работодателят ти внася болничните, ако не, полага ти се социално майчинство, в размер на 100 лв. Мисля, че за него с акт за раждане отиваш в общината, в социалните.
За 2880 - с акт за раждане и уверение от уни-то, пак в социалните, в общината ти по местоживеене.

# 580
За тези, които ми се полагат, не работя, университета ме осигурява изцяло! Благодаря за информацията, беше ми важно да разбера дали трябва да подавам някъде някакви документи докато съм бременна. Благодаря

# 581
  • СОФИЯ
За тези, които ми се полагат, не работя, университета ме осигурява изцяло! Благодаря за информацията, беше ми важно да разбера дали трябва да подавам някъде някакви документи докато съм бременна. Благодаря

Ако си редовна студентка ти се полага и еднократната помощ по ЗСПД, тези 2880 лв., за които аннтония те пита.

# 582
Здравейте, и аз искам да попитам дали еднократната помощ по ЗСПД важи и за докторантки? И получава ли се, когато се получава майчинство от работодател?

# 583
  • София
И получава ли се, когато се получава майчинство от работодател?

Не. Това са пари, които се дават на майката, която се предполага, че като редовен студент не може да работи, съответно да се осигурява и да получава обезщетение за отглеждане на дете.

# 584
Здравейте момичета. Весели празници Имам въпрос към тези, които вече са взели помощта за студентки. Колко време аслед подаване на документи ви излезе решението. Нещо се притеснявам - документите ги приеха октомври а все още няма никакво решение и накакви парички. Така ли се бавят по принцип или при мен има проблем?

Общи условия

Активация на акаунт