майки студентки

• 71 305
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Майка съм на едномесечно бебе...вече подадох документите за детски и еднократната помощ от 200 лв. Не съм завършила семестриално- имам да взимам още 1 изпит и да защитавам дипломна работа! Искам да попитам имам ли право на такава помощ и има ли проблем че вече съм подала документите за еднократната от 200 лв и уверението, което се издава от университета трябва ли на него да се пише за къде е предназначено??? newsm78

# 631
  • София
Студентските ти права важът още поне година след семестриално завършване, така че само си извади уверение, в което е важно да пише редовна форма на обучение, а може да пише и да послужи пред социални служби, но не е задължително! Няма връзка между двете помощти и е без значение, че вече си подала за едната! Успех и много здраве на бебо  Peace

# 632
Благодаря ти за експресния отговор!!! Heart Eyes

# 633
Zdraveite, sega vlizam vyv foruma i taka beglo razgledah napisanoto. Gledam, che nai-mnogo se govori za tazi ednokratna pomosht. Bremenna sym tretiq mesec i sym studentka redovno, iskam da vi popitam predi da stigna do tazi pomosht, kyde i kakvi dokumenti trqbva da podam, za da imam vyzmojnost da poluchavam maichinstvo ponatatyk. Nqmam trudov staj. Ne sym rabotila nikoga. Blagodarq vi predvaritelno. 100% nqkyde ima otgovor vyv foruma n avyprosa mi, no mnogo sym pritesnena. Blagodarq vi!

# 634
Zdraveite, sega vlizam vyv foruma i taka beglo razgledah napisanoto. Gledam, che nai-mnogo se govori za tazi ednokratna pomosht. Bremenna sym tretiq mesec i sym studentka redovno, iskam da vi popitam predi da stigna do tazi pomosht, kyde i kakvi dokumenti trqbva da podam, za da imam vyzmojnost da poluchavam maichinstvo ponatatyk. Nqmam trudov staj. Ne sym rabotila nikoga. Blagodarq vi predvaritelno. 100% nqkyde ima otgovor vyv foruma n avyprosa mi, no mnogo sym pritesnena. Blagodarq vi!
Здрасти,
За тази помощ се подават документи чак след като се роди детето... Тя е еднократна в размер на 2880 лв. На първа страница ако не се лъжа пише кои са документите, които трябва да подадеш, за да я получиш... Акт за раждане на детето, удостоверение от уни-то, че си редовен студент... Май и ЛК на майката за справка се искаше  newsm78
Също имаш право на еднократна помощ при раждане на детето, тя е в размер на 200 или 250 лв. беше... не помня точно, извинявай... За нея пак се подават документи след като се роди детето Simple Smile Пак с Акт за раждане...
Другооо... имаш право и на социално майчинство ако не се лъжа за първата година на детето, което е в размер на 100 лв. Също детски можеш да взимаш в размер на 35 лв. на месец, но тези двете можеш да ги получиш само ако дохода на член от семейството не надвишава 350 лв...
Най-добре отиди при социалните и ги разпитай на място какво ти се полага...
Поразрови се и из нет-а Simple Smile

# 635
  • Sofia
Здравейте, извинявам се ако вече сте го обсъждали, но не ми излезе в търсачката Simple Smile въпросът ми е следния - аз вече взех 2880 лв миналата година като родих първото си дете. Сега сме се решили на второ, а аз записах и магистратура редовно.  Дали имам право още веднъж да се възползвам от тази помощ, ако родя до преди да завърша? Или щом вече веднъж съм получчила, нямам право втори път? Незнам дали го обясних добре:)

# 636
Здравейте, извинявам се ако вече сте го обсъждали, но не ми излезе в търсачката Simple Smile въпросът ми е следния - аз вече взех 2880 лв миналата година като родих първото си дете. Сега сме се решили на второ, а аз записах и магистратура редовно.  Дали имам право още веднъж да се възползвам от тази помощ, ако родя до преди да завърша? Или щом вече веднъж съм получчила, нямам право втори път? Незнам дали го обясних добре:)
Браво, браво, виж ти как се стимулира раждаемоста в страната ни. Grinning
Никъде в закона не пише, че  нямаш право -да се възползваш отново, важното е да си студентка -редовно и да си имаш ново бебче. Peace

# 637
Да се похваля и тук - в петък ми преведоха парите, цялата сума!
Аплодисменти за държавата ни Simple Smile  Money
Успех на всички!

# 638
  • София
Да се похваля и тук - в петък ми преведоха парите, цялата сума!
Аплодисменти за държавата ни Simple Smile  Money
Успех на всички!

Да живее раждането и ученето като анти-кризисна мярка hahaha Честити парички със здраве да си ги изхарчите  bouquet

# 639
 Здравейте, мили майчета! Аз също съм студентка, бебка е на 6 месеца и засега се справям и с грижите за нея и с учението. Нямах проблеми с взимането на помощта от 2880лв,само където хванах коледните празници и мина повече от месец докато ми ги преведат, взимам и детски. За това социално майчинство съм чувала, но не го взимам, мисля тези дни да проверя дали мога сега да се възползвам поне за оставащите 6 месеца,ще пиша какво е станало.
 Но да си дойдем на думата, това заради което реших да пиша е въпроса с яслите. Ние кандидатствахме тази година и попаднахме в така наречените гранични групи,където 66 деца се бориха за 11 места и не ни приеха. Това от което аз се възмущавам е, че нямаме никакви привелигии, дават ни 1 точка,която биха ни дали ако работихме, така че нямаме нищо вповече от другите. Все пак ние не можем да прекъснем за повече от една година по семейни причини,взимаме някакво мизерно майчинство, учим редовно и няма как да работим и да си позволим частна ясла. Не е редно за майки учителки да има привилегии, а за нас не. Нека да се обединим и да се опитаме да се борим за правата си. Аз лично мисля да проуча към кой трябва да се обърнем и кога е приемното му време, може и нищо да не стане, но трябва да се опита.

# 640
Здравейте, мили майчета! Аз също съм студентка, бебка е на 6 месеца и засега се справям и с грижите за нея и с учението. Нямах проблеми с взимането на помощта от 2880лв,само където хванах коледните празници и мина повече от месец докато ми ги преведат, взимам и детски. За това социално майчинство съм чувала, но не го взимам, мисля тези дни да проверя дали мога сега да се възползвам поне за оставащите 6 месеца,ще пиша какво е станало.
 Но да си дойдем на думата, това заради което реших да пиша е въпроса с яслите. Ние кандидатствахме тази година и попаднахме в така наречените гранични групи,където 66 деца се бориха за 11 места и не ни приеха. Това от което аз се възмущавам е, че нямаме никакви привелигии, дават ни 1 точка,която биха ни дали ако работихме, така че нямаме нищо вповече от другите. Все пак ние не можем да прекъснем за повече от една година по семейни причини,взимаме някакво мизерно майчинство, учим редовно и няма как да работим и да си позволим частна ясла. Не е редно за майки учителки да има привилегии, а за нас не. Нека да се обединим и да се опитаме да се борим за правата си. Аз лично мисля да проуча към кой трябва да се обърнем и кога е приемното му време, може и нищо да не стане, но трябва да се опита.

Напълно съм съгласна с теб.Трябва да има малко повече привилегии за майки студентки на които няма кой да им гледа децата.Като не го приемат в ясла как да го гледам като съм на лекции.Освен да си взема детето с мен на лекции  Crossing Arms Mr. Green Смешна работа еййй   bouquet

# 641
Така си е,аз правя страшни схеми с помощта на баби,прабаби и таткото, за да мога поне за малко да се появя на упражнения и лекции. Ходя до университета, прибирам се да кърмя и пак на лекции. Да, ама отпуските на бабите почти свършиха и наесен не знам как ще се оправя, а и от тази програма "отново на работа" не можем да се възползваме. Е как да стане тази работа, хем да учим, за да се пълноценни за себе си и за обществото, хем деца да раждаме.
А относно стипендиите за майки студентки, аз не успях да взема този семестър, защото покрай раждането не се явих на един изпит и не мога да кандидатсвам за стипендия, трябва да съм взела всички, макар че и като 2 да ми го бяха смятали пак ми стига успеха Confused

# 642
Mariemi Би трябвало да имаш право да се явяваш на всички възможни дати (за изостанали, за задочници и прочие) и когато си вземеш изпита подаваш документи за стипендия. Аз лично бях така, имах 1 изпит ходих докато не го взема и после подадох док.за стипендия и ми отпуснаха. Няма изискване за успеха на майката-студентка за отпускане на стипендия, но трябва да си е взела всички изпити!
За правата на майката-студенка и аз съм съгласна.
Аз взимам и социалното майчинство, ако искаш помощ за док. питай
"Здравейте, и от мен.Организираме, представители от всички градове в гр.София на 1.06.2010год. За среща с Бойко Борисов,Тотю Младенов и Симеон Дянков.Майките, които искат по добро бъдеще за децата си нека се свържат с мен!"
Авторката на поста е http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=234082
Това го изтеглих от темата за детските надбавки, но защо да не отидем и ние и направим нещо за майките-студентки и децата им!

# 643
Моят случай е следния.Завършила съм магистратура преди 2 години.От септември месец съм записала да уча втора магистратура редовно.Детето ми тогава ще е живот и здраве на 7месеца.Мога ли да си подам документите за тази еднократна помощ и тя в пълния размер ли ще бъде.Доколкото знам само ако записваш 1 курс се преизчислява колко месеца остават до годинката на детето по 240лв.,ако си втори трети или магистратура взимаш цялата помощ.Така ли е.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГОВОРА.

# 644
Здравейте, нова съм във форума и изчетох доста по темата. Студентка съм редовно обучение, но тази година няма да мога да завърша курса. Терминът ми е през ноември и смятам да презапиша семестъра през март пак редовно обучение. Въпросът ми е в такъв случай имам ли право на помощта от тези 2880 лв. Ще се радвам ако някой ми отговори.

Общи условия

Активация на акаунт