майки студентки

• 71 285
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, нова съм във форума и изчетох доста по темата. Студентка съм редовно обучение, но тази година няма да мога да завърша курса. Терминът ми е през ноември и смятам да презапиша семестъра през март пак редовно обучение. Въпросът ми е в такъв случай имам ли право на помощта от тези 2880 лв. Ще се радвам ако някой ми отговори.

Преди време имаше едно момиче, което каза, че в момента на раждането е прекъснала и след това е записала и са и излатили цялата помощ.
Имаш право да прекъснеш поради бременност, раждане и отглеждане на дете.
Но за помощта не мога да ти кажа категорично да, дано някой се включи с по-подробна информация, но ако искаш можеш да зададеш въпроса си и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=487186.0;all

# 646
Аз само влизам да се похваля, че ми преведоха и на мен парите... нямаше никакъв проблем, само малко ги забавиха... преведоха ги наведнъж с еднократната за 2-ро дете и детските...  Crazy
Успех на всички, на които им предстои..

# 647
И получава ли се, когато се получава майчинство от работодател?

Не. Това са пари, които се дават на майката, която се предполага, че като редовен студент не може да работи, съответно да се осигурява и да получава обезщетение за отглеждане на дете.

това за 1ви път го срещам... значи след като работя и ме осигуряват на 400 лв няма да получа еднократната помощ от 2880 лв...??? ей това беше мн тъпо ако наистина е така??  какво общо имат едните с другите пари..? вземала ли ги е някоя работеща майка? плс ми пишете ако има такава?
П.С като продължих да чета темата разбрах че 2те неща са независими едно от друго и имам право и на двете Simple Smile само един въпрос- ако някоя майка ги е взела парите ( 2880) да каже до колко време горе долу след подаването нма документите ги изплащат тези пари??? или няма срок...

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 13:52 от MaPuHa88

# 648
  • Пловдив
само един въпрос- ако някоя майка ги е взела парите ( 2880) да каже до колко време горе долу след подаването нма документите ги изплащат тези пари??? или няма срок...
Около месец/месец и половина.

# 649
  • София
И аз доколкото знам плащат и двете на майки-студентки, които работят. Пък и защо не, като и без това поалгат още повече труд newsm78 Пък и никой не е казал, че който учи редовно не може да работи..Сънят е за после на топло под земята Crazy

# 650
  • Пловдив
това за 1ви път го срещам... значи след като работя и ме осигуряват на 400 лв няма да получа еднократната помощ от 2880 лв...???

не,не е така

ще имаш право и на двете неща
не са взаимноизключващи се

# 651
Maрина, това са опити за морални интерпертации по темата и нямат нищо общо с правните положения.  Елфи ти е казала, едното няма нищо общо с другото. Спокойно, ще си вземеш паричките  Peace

# 652
Здравейте, на мен ми изплатиха еднократната помощ от 2880 лв. в края на миналия месец. Нямах никакви проблеми общо взето, само дето ми връщаха 3 пъти уверението от университета, все нещо им липсваше. Не съм сигурна за работещи майки студентки обаче, ако са социално осигурени..

# 653
Аз съм работеща мама-студентка и нямах абсолютно никакъв проблем с превеждането на помощта... както писах малко по-горе, просто малко се забави превода... тогава на всички забавиха детските и майчинството, така че причината не е била в това, че работя, а че не е имало пари... или май забавиха заради края на фискалната година (или както там се казваше)  newsm78

# 654

Независимо дали работиш, изплащат парите.
Аз съм работеща и дори стипендия ми отпуснаха от СУ за майка с дете до 3 г....

Поне една облага да има и за нас, работещите, дето пълним хазната  Grinning

# 655
Здравейте! Добре, че има такава тема : ) Може ли да ми кажете за тази еднократна помощ дали документите се подават преди раждането или след? И дали тя би пречила да си вземат другите държавни помощи и стипендията за майки, полагаща се от университета? Ще ви благодарна за всякаква информация! : )

# 656
  • СОФИЯ
Здравейте! Добре, че има такава тема : ) Може ли да ми кажете за тази еднократна помощ дали документите се подават преди раждането или след? И дали тя би пречила да си вземат другите държавни помощи и стипендията за майки, полагаща се от университета? Ще ви благодарна за всякаква информация! : )

След раждането. Не влияе в/у получаване на др вид помощи, стипендии и пр.

# 657

След раждането. Не влияе в/у получаване на др вид помощи, стипендии и пр.
Не влиае, но за стипендии се взима като доход, а 2880лв. не е малко и може да е пречка, на пак казвам зависи от дохода.

# 658
  • Пловдив
В Пловдивския университет не взимат впредвид доходите при отпускане на стипендия за малко дете.

За другите видове социални помощи ,тази помощ също не се взима впредвид като доход.

# 659
В СУ ми отпуснаха стипендия за майка с дете, независимо, че работя и имам доходи.

Общи условия

Активация на акаунт