майки студентки

• 71 264
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
много яка тема! но и аз имам едно въпросче дано се намери кой да ми отговори Има ли значение кога си се записал да учиш редовно?
Аз съм работеща и учеща но дистанционно обучение, и сега разбрах за тези помощи, дори да искам не мога да запиша редовна магистратура преди септември месец, а термина ми е 13 август. Дали зависи за помощта че след като съм родила съм станала студентка?

# 661
Зависи  Peace
Само, че след като се запишеш имаш право на помощта. Т.е. ще ти я преведат, но сумата ще е по-малка, ще е намалена според месеците, в които не си била студентка.
Не можеш ли сега да отидеш в учебен отдел и да се запишеш  за следващия семестър, но вече редовно?
Важно е на уверението да пише, че си студентка редовно обучение в момента, не се пише каква си била преди и откога си редовно..
Дано съм обяснила ясно Simple Smile

# 662
  • СОФИЯ
Зависи  Peace
Само, че след като се запишеш имаш право на помощта. Т.е. ще ти я преведат, но сумата ще е по-малка, ще е намалена според месеците, в които не си била студентка.
Не можеш ли сега да отидеш в учебен отдел и да се запишеш  за следващия семестър, но вече редовно?
Важно е на уверението да пише, че си студентка редовно обучение в момента, не се пише каква си била преди и откога си редовно..
Дано съм обяснила ясно Simple Smile

Не следва да намаляват на база месечна разбивка. Помощта е еднократна и в посочения размер. Може да подаде документи в момента, в к започне да отговаря на условията, стига да не е изтекъл давностния срок.

# 663
  • София
А какъв е давностният срок?

# 664
  • СОФИЯ
А какъв е давностният срок?

Чл. 12. Вземанията по този закон се погасяват в срок, както следва:

...

7. (нова - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г.) шест месеца - за еднократната помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение, считано от края на месеца, през който е родено (осиновено) детето.

# 665
Магистратурата която карам дистанционно е в Свищов,
аз ще пробвам да се запиша още от сега, но ме съмнява да стане защото приема за магистратури почва от септември месец в Русенския университет, а той ми е най-удобен защото си мисля наисина да си изкарам магистратурата докато се гледаме с бебока.

# 666
като бъдеща майка, която е и студентка искам да попитам някоя от вас, която е по-компетентна по темата какво става със студентките, които излизат в майчинство? Какво става с текущия им контрол и с изпитите които са по време на майчинството?  newsm78 Термина ми е точно по време на изпитната сесия и за това много ме интересува този въпрос  Thinking

# 667
като бъдеща майка, която е и студентка искам да попитам някоя от вас, която е по-компетентна по темата какво става със студентките, които излизат в майчинство? Какво става с текущия им контрол и с изпитите които са по време на майчинството?  newsm78 Термина ми е точно по време на изпитната сесия и за това много ме интересува този въпрос  Thinking

Ами в СУ минах на индивидуален план. Подаваш молба към Декана, като прикачаш и акта за раждане.
Друг е върпостъ ще имаш ли изобщо време за четене и тнт  Wink

# 668
  • София
Ами в СУ минах на индивидуален план. Подаваш молба към Декана, като прикачаш и акта за раждане.

Може ли да споделиш повече какъв е планът? Колко често ходиш г/д, по колко време и кой ден седмично? Сега кандидатствам и съм избрала специалност, в която имам добри основи, та да мога да избутам първата година с две малки деца, но силно ме интересува този план и отдавна търся някой на такъв в СУ Rolling Eyes

# 669

Може ли да споделиш повече какъв е планът? Колко често ходиш г/д, по колко време и кой ден седмично? Сега кандидатствам и съм избрала специалност, в която имам добри основи, та да мога да избутам първата година с две малки деца, но силно ме интересува този план и отдавна търся някой на такъв в СУ Rolling Eyes

Ами водиш се освободена от 50% от лекциите и упражненията. Но по принцип в СУ няма заверки. Уговаряш се с преподавателите да те изпитват с индивидуален протокол.
Но,аз карам магистратура и при цялото ми добро желание съм взела 2 изпита, не че се оплаквам, но ми е адски трудно....

# 670
iskam da popitam ima li zna4enie dali ti e parvo ili vtoro visshe.Az sega karam vtora magistratura i neznam dali 6te imam pravo na tazi pomosht ot 2880lv,
za vtoroto principno nqmash pravo na dargavna pora4ka ili stipendii.Ako nqkoi ima nqkakva informaciq molq da mi kage.

# 671
iskam da popitam ima li zna4enie dali ti e parvo ili vtoro visshe.Az sega karam vtora magistratura i neznam dali 6te imam pravo na tazi pomosht ot 2880lv,
za vtoroto principno nqmash pravo na dargavna pora4ka ili stipendii.Ako nqkoi ima nqkakva informaciq molq da mi kage.

Ако се карат паралелно, да нямаш. Аз записах второто си висше 3 години след като завърших първото и ми изплатиха и парите и стипендия за майка с дете ми дадоха. Стига да си редовно, дръжвна поръчка, нямаш грижи (даже за държавната не съм сигурна, че го има като изискване).

P.S Моля те, пиши на кирлица!

# 672
извинявам се че не писах на български обаче в работата нямам  ,понеже работим само с Англия и не използваме кирилицата.
Мерси за инфото от Тони, само да ти кажа че не може да си второ висше и да си държавна порачка,нямаш право просто(освен може би ако първото ти е било платено).

# 673
извинявам се че не писах на български обаче в работата нямам  ,понеже работим само с Англия и не използваме кирилицата.
Мерси за инфото от Тони, само да ти кажа че не може да си второ висше и да си държавна порачка,нямаш право просто(освен може би ако първото ти е било платено).

Ами, ето гледам си и двете студентски книжи: и двете са редовно обучение, държавна поръчка (В СУ е това)...

# 674
Тони, стипендията от кога ти я дават? В смисъл от месеца, в който роди ли тече или от следващия семестър?

Общи условия

Активация на акаунт