Програмата за детегледачките - 5

• 37 019
  • 452
  •   1
Отговори
# 225
Това ми звучи много глупаво. Детето трябва да се разхожда на въздух. Няма да клечи в къщи и да чака някой да мине на "фатална" проверка, особено ако не са се обадили предварително.

# 226
просто аз вече нямам думи  Cry
и най-гадното от всичко  е че се възползват от положението в което се намираш и заплашват с изключване от програмата
незнам, моля само някои ако се е зблъсквал с подобен проблем да пише.
къде мога да се оплаача и дали ще има смисъл  Praynig

# 227
  • София
Това май е поредната абсурдщина.
Записвам се да следя темата, но едва ли ще се възползвам дори и да отпуснат пари или може би след като детето навърши 3г.

# 228
има ли някаква възможност да уто4ня 4е гледа4ката ще бъде вкъщи от 07ч до 15ч, неможело в договора да се уто4ни, но аз като съм на смени като доидат и им обясня надали ще останат пак доволни  #Cussing out

# 229
  • София
има ли някаква възможност да уто4ня 4е гледа4ката ще бъде вкъщи от 07ч до 15ч, неможело в договора да се уто4ни, но аз като съм на смени като доидат и им обясня надали ще останат пак доволни  #Cussing out
Има възможност работното време на детегледачката да се съобрази с твоето, все пак детегледачката трябва да гледа детето докато ти си на работа. За това трябва да уведомиш социалните работници.

# 230
  • София
просто аз вече нямам думи  Cry
...

Разбирам те много добре. Не мисля, че има къде да се оплаче човек. С тия проверки е недомислено. То още от първите 2 проверки е ясно жената гледа ли го или не. А и няма как лятото да си стоят в къщи и да чакат. При нас таткото понякога работи от вкъщи, и им казва в коя градинка са излезли, и те ходят там и се намират, та да се сложи един подпис. Направо ми е чудно защо ги карат да издирват хората по градинките. Едва ли сме единствените, които лятото излизат на разходка hahaha

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 16:04 от bazel

# 231
здравейте,преди време в друга тема бях попитала за моя проблем и ми беше отговорено, но ми се иска пак да го коментирам,защото от 01,04 ще ми намалят работното време по чл,138 и съм притеснена какво ще стане с майка ми ,която гледа детето ми по тази програма. Попитах тук ,но социални не можаха да ми отговорят и са дали запитване ,но аз отдалеч трябва да съм подготвена.Беше ми даден отговор,че - няма проблем  да съм на намалено работно време, но майка ми трябва да е на пълно - 8 часа да се грижи за детето.Притеснено ми е да не стане така майка да връща после тези пари,защото от социални преполагат ,че и тя логично било да мине на 4ч.Моля ,който е компетентен по този въпрос да ми пише или дйте насока къде да прочета. Благодаря преварително

# 232
Ние сме от 20 ноември в програмата и досега не са минавали на проверка!

# 233
  • софия,ст.град
записвам се да следя темата,от понеделник започвам да събирам документи 

# 234
Ние сме от 20 ноември в програмата и досега не са минавали на проверка!

kъсметлийка   Laughing

# 235
  • София
При нас пък минават всеки месец  Whistling

# 236
при нас по 2 пъти минимум май  ooooh!

искам друго да попитам, които има инфо моля да помогне  Hug
в момента както имаме детегледачка - има ли възможност без да участваме наново в програмата само да си сменя детегледачката или ако освободя тази ще трябва все едно наново да кандидатстваме,
питам защото майка ми нямаше как да участва, но скоро ще е безработна и ми се иска тя да е гледачка, дали има такава възможност да се сменят без да си губим мястото в програмата и пак месеци да чакаме ново одобрение
с нетърпение ще чакам отговора ви
благодаря предварително   bouquet

# 237
Някой ако има новини за приток на средства по програмата, нека сподели!

# 238
Здравейте, днес подадох документи в социалната служба за участие в програмата. Понеже съм неплатено майчинство първо не искаха да приемат документите ми, след това вежливо ми обясниха, че ще ги приемат, но може би нищо няма да стане. Казаха, че трябва да съм на работа, но и не отрекоха че няма гаранция, че ще се се освободи изобщо място за да назначат нашата детегледачка. Как трябва да процедирам, нужно ли е да се връщам на работа, за да се включа найстина в програмата?

# 239
Чак сега откривам темата. Да взема и аз да се оплача. От края на декември 2008г. всичко е подадено и все още няма никакво развитие по програмата. Плащам си цялата сума на дететгледачката и работя за тоя дето д**а. Харесвам си я жената и детето също. Пробвахме с ясла резултата беше плачевен, свикна за 2 дни нито плачеше, слушкаше, папкаше, но се разболя и стигнахме и до болница и цял месец вкъщи. Семейния съвет реши, че ще плащаме на жена да я гледа и тя беше така добра да се съгласи да тича да се включи в програмата. Но пари - НЪЦ.
Е, поне майчинството ми тече все още. Но иде да гръмна някой в това скапано министерство, че и сега взеха да се оправдават с Орешарски, че той не давал парите. Незнам в тая държава да е тръгнало нещо без проблеми или гафове. Еми зареждам се с търпение и чакам, щото няма друг начин.

Благодаря ви за търпението да изчетете оплакванията ми.

Общи условия

Активация на акаунт