Програмата за детегледачките - 5

• 37 019
  • 452
  •   1
Отговори
# 255
ако бях чела тази тема , щях да си спестя малко нерви. днес отказаха да приемат документите на майка ми за регистрация като детегледачка, тя малко ми се разсърди, защото аз бях съвсем убедена, че ще стане работата.напразно се пънахме да събираме документи... оставих се да ме заблуди Дребната Служителчица с Голямата Некомпетентност , когато ходих за информация през Януари.
другата седмица почвам работа, здраво се оплетох... много ме е яд.

# 256
Здравейте, момичета. Вчера и на свекърва ми са отказали  да приемат документите за детегледачка. Предтекстът бил, че вече имало изменение в закона и пенсионери по стаж нямат парво да се включват в тази програма.  Confused И това изменение било от преди 2 дни....Някой знае ли за такова изменение или евентуално Наредба за такава промяна?

# 257
  • София
Има изменение в Програмата. И изменението е, че безработни лица, регистрирани в дирекциите “Бюро по труда”, се включват приоритетно в програмата, като заети в отглеждането на малки деца.

# 258
Има изменение в Програмата. И изменението е, че безработни лица, регистрирани в дирекциите “Бюро по труда”, се включват приоритетно в програмата, като заети в отглеждането на малки деца.
не разбирам каква е разликата

# 259
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
не разбирам каква е разликата

Приеоритетно се назначават безработни, т.е. ако в един район има записани 5 безработни и 10 пенсионери ще назначат безработните независимо от датата и номера при подаване на документите

# 260
Ами ако аз не искам безработна, която не познавам да ми гледа детето? Всички молби по тази програма бяха придружени и със съгласие от майката за конкретен човек, който е избрала.
Явно съвсем развалиха нещата. Чудно защо не се изправи г-жа Масларова с многото си пръстени, прически и на старото дупе със скъпи тоалети и да започне да се бие в гърдите, колко е социално ориентирано социалното ни министерство. Голяма работа, като към 150-те лева пенсия на майка ми добавят още 190 (с приспаднати данъци), та да може да си купи кило банани без да се притеснява, че няма да й стигне пенсията за лекарствата, които купува с "голяма" отстъпка по Здравна каса.
Добре, че ние плащаме всички разходи на майките ни, че ... Лошото е, че при тази финансова криза и това не е сигурно докога ще е. Само се чудя защо си плащаме данъците, като няма нищо насреща от държавата?

# 261
VAVA, писах писмо аз- със същите въпроси, на министерството, дали ще ми отговорят- скептично съм настроена.

# 262
Измененията са с цел да се откажат колкото се може повече хора Mr. Green

не се ли усещат,че прекаляват?Искат да има раждаемост,но няма места в детските градини...направиха голяма кампания с тази програма,назначиха 4000,5000/предполагам,може и по малко/ човека и вече няма пари...едновременно с това увеличават годините за пенсия,за да не могат бабите да ги гледат,а майчинството е 240лв-интересно за майката ли,за детето ли са тези пари???

# 263
мен ме дразни най- много некомпетентността на служителките в Социални грижи и БТ.
и не мога да разбера защо им е на министерството да правят хиляди промени и да усложняват процедурата, вместо да е лесно и бързо, да се върна на работа и да им плащам заплатите с данъците си?

# 264
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
мен ме дразни най- много некомпетентността на служителките в Социални грижи и БТ.
и не мога да разбера защо им е на министерството да правят хиляди промени и да усложняват процедурата, вместо да е лесно и бързо, да се върна на работа и да им плащам заплатите с данъците си?

За да има пари госпожа минитъра да харчи за командировки в страната и чужбина

# 265
То и за безработните не е сигурно! Naughty
В къщи - безработен мъж, безработна свекърва и баба пенсионерка и пак няма кой да гледа малката, по простата причина, че ПАРИ ЗА ПРОГРАМАТА НЯМА!

Вместо да прави пак глупави промени, по-добре госпожа министърката да намери пари! #Cussing out
На нас ни казаха, че няма смисъл да подаваме документи - пари няма и не се знае, кога и ДАЛИ ще има. #2gunfire Препоръчаха ни засега да не ходим да се мъчим да вадим всички необходими документи - това са думи на госпожата от Социално подпомагане. Crossing Arms

# 266
Простата сметка показва, че за да гледа пенсионираната баба внучето си трябва да е минимум на 65 години. За да е на 65 и тя трябва да родила детето си късно за онова време - над 30 години и дъщеря й или синът й трябва да са "родили" внучето над 35 годишна възраст. При мен е така.

# 267
  • София
Здравейте.Имам един въпрос към вече одобрените по програмата.Дъщеря ми я гледа майка ми от декември 2008г.
Всеки месец тя носи табелите за присъствие и декларацията която попълвам че съм осигурена.А днес ми се обадиха от сожиалните и ми казаха че аз трябва да ги нося всеки месец.Нали за да ги занеса трябва да закъснявам за работа-социалните започват в 9.00ч. но докато си изпият кафето става 9.30.А условието за да те вкл. в програмата им е майката да работи.Нали с тези закаснения всеки месец може да изхвърча от работа.
Не разбирам каква е пречката бабата да ги носи тези документи.

# 268
Защо пък да не ти усложнят живота! Sick Между другото и мен ме бяха предупредили, че ако ни одобрят, аз трябва да нося документите. И аз им задаох твоя въпрос.

# 269
попитайте дали ще приемат документите да речем с куриер и обратна разписка, вместо да ги носите лично.

Общи условия

Активация на акаунт