Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 4-та тема

  • 88 725
  • 365
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 11 607
Докато не измеся всичко де що го има във форума, няма спирка  Crazy

 hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 301
  • Мнения: 1 394
Цитат
Докато не измеся всичко де що го има във форума, няма спирка
И аз като попаднах тук и като гледах все красоти,красоти си казах същото и по едно време се бях напънала,а и мойте не искаха хляб да ядат ами само питки.Че момичетата тук се притесниха,кой ги яде...Правих,правих,ама като се качихме на кантара... smile3506....,малко почивка си дадох,но сега  къщните пак ме врънкат за питка...кво да ги правя-нали са мои хора...ще им угодя.Пък то отслабването...скоро няма да стане,то се е видяло,ами да взема да прибера кантара,че да не се дразня. Thinking Направо ми е като наркотик тая тема,незнам защо,но като видя някоя красота и ако не на същият ден,то на другия непременно трябва нещо да се омеси. Grinning

# 302
  • Мнения: 253
Здравейте, невероятни красоти правите. Аз ако намеря време понататък ще ви пусна снимка да видите една пикта, която ни правиха за годежа ни с мъжа ми - Невероятно красива!
А ако може да споделя рецептата на баба за содена питка, която аз правя с едно подобрение - слагам счукани(смелени) орехи.

Питката на баба
1 бурканче кисело мляко
1 ч.л. сол, с връх
1 ч.л. сода, равна
1 с.л. захар, с връх
брашно на око, но на мен ми отива около 700гр.

Разбъркваме киселото мляко със солта, содата и захарта. Пресяваме брашното и правим кладенче, изсипваме млекото и месим. Като стане готово се добавят и натрошените орехи. После тестото се оставя за десетина минути да преседи. Разстила се в намаслена и набрашнена тавичка набучва се с вилица и се намокря с водичка.Пече се, в зависимост от фурната, 15-25мин. на около 250-260 градуса като се слага ниско долу. Като се извади се поръсва с водичка и се завива за да омекне.
П.П. Ако не се е изпекла добре от долната страна може да се обърне и да се допече.

Да ви е сладко.

# 303
  • София
  • Мнения: 3 090
Цитат
Докато не измеся всичко де що го има във форума, няма спирка
И аз като попаднах тук и като гледах все красоти,красоти си казах същото и по едно време се бях напънала,а и мойте не искаха хляб да ядат ами само питки.
Наистина адски зарибяващо действат разкошните снимки и рецепти  Crazy
Аз от миналата година съм на тази вълна, ама сега реших да снимам и да съм по-редовна в тази тема.
И моя малък син вечер, като сяда да вечеря, казва, че не иска хляб, а питка  Joy
Интересното в моя случай е, че не ги опитвам, защото съм на диета.  Crazy Затова и експериментирам толкова с пълнозърненстите брашна, като сваля килата да не се хвърлям директно на бял хляб. А повечето тъмни хлябове по магазините са с боя и не знам още с какво  Twisted Evil
Цоцоланке, от миналия Великден съм хвърлила око на тази закваска, кога ли ще се пробва  newsm78

# 304
  • Мнения: 1 394
Цитат
с боя и не знам още с какво 

с утайка от кафенце  Mr. Green

# 305
  • Мнения: 1 486
Минавам само да споделя с вас последната си медена питка,рецептата за която взех от
тук.
Направих я обаче половин доза,но стана невероятна на вкус,а какви конци станаха........ Heart Eyes
На козунак не съм виждала такива ooooh!
Съжалявам,че не успях да я снимам от вътре,но ...нали казах,че беше много вкусна и не успях Joy
http://petrova03.multiply.com/photos/hi-res/16/98?xurl=http%3A%2 … 2Falbum%2F16%2398

# 306
  • Мнения: 920
Fior прекрасна питка, лигите ми потекоха Mr. Green Crazy  bouquet

# 307
  • София
  • Мнения: 3 090
Фиор  smile3501 страхотна е!

# 308
  • Мнения: 461
Здравейте, сръчни момичета!
Много красиви пити и още по-изкушаващи идеи за украси сте сътворили и в тази тема.
Поздраления! Grinning

Аз се промъквам  при Вас, с моята пробна импровизация на пита Роза - наистина много сполучлива рецепта.
Най-вече исках да благодаря за рецептата na Butterfly!!!    chef

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=123493&pid=11129157
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=123493&pid=11129163

# 309
  • Мнения: 11 607
Браво на Кривондела и на Фиор! Много вкусни питки!

Хайде, Пенината пита по Еххо, Пено шта бия...килограмите ми фърчаааат нагоре.......

Питката на Еххо

# 310
  • Мнения: 48
Момичета, много ви моля, дайте ми рецепта за постна питка? Нали сега се пости и трябва да направя, а не знам от кое колко да сложа. Колко вода, колко мая и брашно за средно-голяма питка. Предварително благодаря. Blush

# 311
  • Мнения: 1 394
В галерията има едно мое творение ЕТО ГО.Моята е малка,но ти ако искаш по-голяма ще си удвоиш дозата по рецептата,която съм дала. Heart Eyes Надявам се да съм ти помогнала.

# 312
  • Мнения: 22 867

Една питка-китка от днес! Grinning


       

Долната част също трябваше да е като цвете, но тестото ми беше повечко, тавата малка в дъното и листенцата се слепиха.

# 313
  • Мнения: 1 394
Лабрекс,......страхотия!!!Нямам думи-чудна е!Ха сега кажи как го направи цветето!  bouquet

# 314
  • Мнения: 22 867
Лабрекс,......страхотия!!!Нямам думи-чудна е!Ха сега кажи как го направи цветето!  bouquet

dodyniki, лесно е, замесваш си тесто, като втаса го разделяш на две части - 2/3 и 1/3 част. От повечето тесто намесваш топка, размачкваш я на кръгла питка, режеш с нож така че да не стига до средата /правиш листа на цвете/  и слагаш в тавичка. От по-малкото тесто правиш същото нещо, слагаш върху първата питка и с пръсти натискаш в средата - получава се вдлъбнатинка и двете питка се слепват. Когато пека в по-голяма тава, разделям листенцата на долната питка, после и на горната, оставям да втаса и след това мажа с жълтък отгоре и отстрани листенцата. Но днес пекох в долната част на ел.тенджера и беше малко тясно, долните листенца се слепиха, но и така бива. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт