Майчинството - счетоводно - 16

• 51 839
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София-Младост
Здравейте ние с мъжа ми сме от "богатите" Mr. Green и не вземама детски, но нали тази година вдигнаха дохода на 350 на член от семейството и ще пробвам пак. но въпроса ми е тъй като миналата година половината до юли вземах 220 лв, след това се върнах на работа, а малкия е на ясла и всеки месец НОИ  ми изплащат 120 лв., т.е. половин майчинство, ТА тези 120 трябва ли да ги смятам, освен брутното ми възнаграждение
Трябва, водят ви се доход...

# 541
Ала-Бала, благодаря за помощта Peace Нещата почват да ми се поизбистрят. Тези 2 обезщетения се вписват отзад на тр.книжка както и в заповедта за освобождаване под точки 1,2 като на обезщетението за непозвам год.отпуск се вписва размерът му в дни, нали?

# 542
  • София-Младост
Ала-Бала, благодаря за помощта Peace Нещата почват да ми се поизбистрят. Тези 2 обезщетения се вписват отзад на тр.книжка както и в заповедта за освобождаване под точки 1,2 като на обезщетението за непозвам год.отпуск се вписва размерът му в дни, нали?
Да. В заповедта трябва и сумата да фигурира.

# 543
Колко време е необходимо на  пенсионер да е работил (на трудов договор) за да може да му се прехвърли майчинството?
Мога ли да прехвърля остатъка от майчинството на бащата или на някой друг в момента на излизане в болничен за бременност и раждане ?

Да побутна въпроса.

# 544
Бихте ли ми дали някакъв актуален тел. номер за връзка с НОИ на бул. Ал. Стамболийски 62-64 гр. София. По-конкретно - на Деловодството.
Искам да направя справка за изпратена по пощата Жалба, но на всички телефони, на които звъня се включва запис за изчакване.
Ще съм благодарна на всички, които ми отговорят. Може и на лични.

# 545
За периода 01.03.2006 - 20.01.2009 колко дни год. отпуск имам?
  bouquet надявам се за последно  bouquet

# 546
  • София-Младост
За периода 01.03.2006 - 20.01.2009 колко дни год. отпуск имам?
  bouquet надявам се за последно  bouquet
58

# 547
  • Варна
Здравейте мили майки. Аз имам малко объркан въпрос и се надявам някоя от вас да може да ми отговори. Понеже нямам нужния стаж за да получа майчинство според новия закон имам право на помощи от социалните докато набавя необходимия стаж. В молбата до социалните обче искат да напиша целия си доход за предходните 12 месеца. Аз съм в 45-днесвен болничен преди термин от 14.02. Въпроса ми е - тези 12 месеца от кога до кога са, тоезт влиза ли февруари месец в който съм работила само 13 дни или не? Имам и граждански договори от 02.,03 и 04 месец 2008 ,които сигурно също трябва да опиша? Дано някой ми отговори,благодаря предварително.

# 548
Здравейте, искам да ползвам неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-год. възраст. Счетоводителката ни ми каза да напиша заявление, че детето не посещава детска ясла, и че друг не е ползвал този отпуск. Моля кажете такава ли е процедурата, че нямам вяра на нашата счетоводителка? Детето ми не ходи на ясла, искам да ползвам неплатения отпуск, докато тръгне, живот и здраве, на детска градина тази есен. Благодаря Simple Smile

# 549
  • София-Младост
Здравейте, искам да ползвам неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-год. възраст. Счетоводителката ни ми каза да напиша заявление, че детето не посещава детска ясла, и че друг не е ползвал този отпуск. Моля кажете такава ли е процедурата, че нямам вяра на нашата счетоводителка? Детето ми не ходи на ясла, искам да ползвам неплатения отпуск, докато тръгне, живот и здраве, на детска градина тази есен. Благодаря Simple Smile
Такава е, пуска се молба поне 10 дни преди ползване на отпуска.

# 550
  • София
Здравейте мили майки. Аз имам малко объркан въпрос и се надявам някоя от вас да може да ми отговори. Понеже нямам нужния стаж за да получа майчинство според новия закон имам право на помощи от социалните докато набавя необходимия стаж. В молбата до социалните обче искат да напиша целия си доход за предходните 12 месеца. Аз съм в 45-днесвен болничен преди термин от 14.02. Въпроса ми е - тези 12 месеца от кога до кога са, тоезт влиза ли февруари месец в който съм работила само 13 дни или не? Имам и граждански договори от 02.,03 и 04 месец 2008 ,които сигурно също трябва да опиша? Дано някой ми отговори,благодаря предварително.
Удостоверението е за последните 12 календарни месеца, предхождащи периода от 45 дни преди термина т.е при теб от февруари 2008 - до януари 2009. Доходите от граждански договор също се включват.

# 551
Най-после дойде и моят ред да се разделя с бившия си работодател. Счетоводителката отново не знае как да ми оформи документите. В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 години. Моля ви, да ми обясните какви точно документи да приготвя. Не мога пак да се излагам и на гишетата в НОИ да ми попълват декларациите.  Embarassed Заради тази счетоводителка си получих майчинството за миналата година на 2 пъти.  Crazy

# 552
момичета искам да попитам нещо-вторият болничен който се дава при раждането го носим при счетоводителката-нали така?
а пред социалните за еднократната помощ от 250 лв.при раждане какво до нося??какви точно документи искат???
и след това за да получавам майчинство от социалноте 100лв. защото нямам необходимият стаж-какво искат третия болничен ли от педиатъра ли???те имат толкова много изисквания че вече и аз се обърквам!
благодаря предварително, че ни помагате момичета!  bouquet

# 553
  • София
момичета искам да попитам нещо-вторият болничен който се дава при раждането го носим при счетоводителката-нали така?
а пред социалните за еднократната помощ от 250 лв.при раждане какво до нося??какви точно документи искат???
и след това за да получавам майчинство от социалноте 100лв. защото нямам необходимият стаж-какво искат третия болничен ли от педиатъра ли???те имат толкова много изисквания че вече и аз се обърквам!
благодаря предварително, че ни помагате момичета!  bouquet
Вторият болничен от болницата носиш на счетоводителката, третия от педиатъра също.
За еднократната помощ за раждане
1. оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта;
2. копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката
3. удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца;
4. лични карти  на деклараторите (за справка).

Документи за месечна помощ за гледане на дете до 1 година
1. удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молба-декларацията
2. удостоверение от работодателя или НОИ по образец съгласно приложение № 3 от Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца, тук можеш да го видиш http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135456128 - за осигурените
3. копие от удостоверението за раждане на детето;
4. лична карта (за справка);

# 554
  • София
Най-после дойде и моят ред да се разделя с бившия си работодател. Счетоводителката отново не знае как да ми оформи документите. В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 години. Моля ви, да ми обясните какви точно документи да приготвя. Не мога пак да се излагам и на гишетата в НОИ да ми попълват декларациите.  Embarassed Заради тази счетоводителка си получих майчинството за миналата година на 2 пъти.  Crazy
В НОИ се носи Приложение 12 за промяна на обстоятелства, прилагаш и заверено от работодателя копие от заповед за прекратяване на договора.

Общи условия

Активация на акаунт