Детска млечна кухня - Бургас

• 116 318
  • 591
  •   1
Отговори
# 225
за мен предимство на 4астната кухня единствено би било ако доставят храна по домовете- неудбното време за взимане на храната беше при4ина да не ползвам другата кухня-малкият тогава спеше или бяхме на разходка -а като живеех в София си правих заявка по телефона и ми я оставяха на вратата ако ме няма ,а плащах на края на седмицата
ако има доставка по адреси дори работещи майки като мен биха се възползвали-децата ми ходят на ясла и градина съответно,но ще е удобство да поръ4ам храна за ве4еря примерно-не винаги има възможност да приготвиш прясна разнообразна храна  до към 6.30-7 ве4ерта веднага след работа Peaceдано и двете 4астни кухни предложат такава опция Peace

# 226
Плами  Hug разбира се че не оспорвам че домашно приготвената храна е по добра от тази в ДК и много ясно, че ако имаш желание ще готвиш всеки ден различно всеки си избира дали да се възползва от удобството което му предлагат или да готви  Simple Smile Не споря нито се заяждам просто в предния ти пост заявяваш че продуктите били развалени и евтини и затова се хванах наистина ли мислиш, че ако е така сина ми ще яде от тази храна ooooh! вярно от ДК не проверяват в РИОКОЗ продуктите, но не ми се вярва на теб да ти остава време да изследваш тези който си купила от магазина Wink приключвам с темата наистина нищо лично децата да са здравички това е най- важното Peace

# 227
Преди време за сина си взимахме кухня в буквалния смисъл "от немай къде". Пролетно време ми беше втръснало от лучените им манджи, а зимата от боба и зелето  Stop Какво ядеше, какво хвърляхме ... абе луда работа. Ама удобството си е удобство. Нямах време да приготвям разнообразна и прясна храна всеки ден. Когато ходихме във Варна сме взимали и от частната кухня и от държавната - нищо общо с нашата тук. Затова приветствам идеята за частна кухня. Гледах им сайтовете и на двете кухни ...  при Бамбини не ме кефи липсата на информацията в сайта им, за Ам-Ам - смятам да ги пробвам като дойде племенника ми на гости. Така че ... ще споделя инфо "от първа ръка". Да видим ....

# 228
Здравейте, аз не съм привърженик на частните кухни.
Да ви кажа честно, ако ние не направим нещо, за да променим манталитета на лелките от Детска млечна кухня, то нещата ще си останат същите. От доста време забелязвам, че количеството на даваната храна въобще не отговара на изискванията им. Почти винаги манджата е 160-170 грама или милилитра. Направих забележка няколко пъти на жената, коята раздава бурканите. Накрая се скарах и с лелята с голяма уста, която продава купоните.
Тя ми каза следното:

За първи път чувам някой да е недоволен от кухнята.
Добавките , които даваме са конпенсация за високата цена на купона.

Тези отговори ми даде след като я попитах, защо в Бургас е най-скъп купона, има градове, в които цената е все още 96 стотинки. Казах и още, че никой не дава от този сок на децата си, а и предпочитаме по-евтини купони, вместо да пием някакви боклуци от фирмата на незнам кой си братовчед.
За количеството на храната взе да ми вади от 9 кладенеца вода, че нямало как да теглят всяко бурканче и т.н. Аз и отговорих, че не ме интересува кой, как и защо.... , а че искам да получавам количество и качество, което да отговаря на изискванията. Мина половин месец от тогава, промяна в количеството няма никаква, нито пък в качеството. Днес премерих съдържанието на кашичката - 156 милилитра, а в гармове беше 166 грама.
 Положението е направо отчайващо. А аз се чудя защо дребния не може да върже 10 кила, а е на година и половина.

Апелирам към всички майки, ползващи Детска млечна кухня Б-с:
МОЛЯ ПРАВЕТЕ ЗАБЕЛЕЖКИ НА ПЕРСОНАЛА
МЛЕЧНАТА КУХНЯ Е В ПОМОЩ НА МАЙКИТЕ И ДЕЦАТА ИМ, А НЕ НА ОБЩИНАТА ИЛИ ДЪРЖАВАТА, А ОЩЕ ПО-МАЛКО НА РОДНИНИ И ПРИЯТЕЛИ
НЕ МАХАЙТЕ С РЪКА
МОЖЕМ И ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ НЕЩО, ЗА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА

Аз лично съм писла до Защита правата на потребителя 2 пъти и до омбудсмана на града ни, чакам да ми отговорят. Ако имате желание и вие можете да им пишета, за да видят, че чакаме промяна.

Благодаря за вниманието.
Simple Smile Hug

# 229
Запис да следя ,макар че моето бебе е малко ....
Чух и аз за "амам",но сега разбирам за втора частна...е как пък изведнъж две,но дано да са добри,определено съм за .При Ам-Ам разбрах ,е имат система за пречистване на водата и ще готвят с пречистена вода.Записването с необходимите документи е в магзин Слънчо (до Кирил и Методий"),а раздаването ще е в детски магазини по райони!Хареса ми,че всичко ще е в еднократни опаковки !Три кутии по 200гр!
От майките ще стане ясно кое е най-качествено и дали си заслужава !

# 230
  • Бургас
И аз съм съгласна със stella77! Но нека си има и частни! Няма лошо!
Само че си мисля, че не са виновни лелките, а тези които отговарят за тях и би трябвало да следят за работата им! Технологът до колкото разбирам също определя голяма част от нещата. Аз ползвам вече 3 седмици кухнята, но нещо детето ми отказва да я яде! Не зная дали не я харесва или просто е злояда - не може да говори, за да ми каже. Но почти винаги накрая хвърлям храната, без да е изядена!  Sad Може пък да не може да й свикне!  newsm78

# 231
  • burgas
КАКВО ОЗНАЧАВА ЕДНОКРАТНИ ОПАКОВКИ ПЛАСТМАСА ЛИ ЩЕ СА ИЛИ СТЪКЛО? newsm78
И НА МЕН МИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ МАНДЖИТЕ СА В ПО МАЛКО КОЛИЧЕСТВО ПО НЯКОГА! СМЯТАМ ВЕЧЕ ДА ДИГНА И АЗ ПАНАЙРА #Cussing out
И ТОВА ЕДНООБРАЗИЕ ВЕЧЕ ВЗЕ ДА МИ ДО ГУША......НИЕ ПОЛЗВАМЕ КУУХНЯТА ВЕЧЕ 7 МЕСЕЦА ПОНЯКОГА ЯВНО ГИ НАБИРАТ ОТ НЯКЪДЕ ЗАПОЧВАТ ДА ОПРАВЯТ И ГРАМАЖА И РАЗНООБРАЗИЕ ....,НО ТОВА Е ЗА КРАТКО ВРЕМЕ! Twisted Evil
...И АЗ ЩЕ ВИДЯ С ТЕЗИ ЧАСТНИ КУХНИ .НЕЗНАМ ЗАЩО ,НО ИМ НЯМАМ МНООГО ВЯРА smile3506

И ТЕЗИ ОТВРАТИТРЕЛНИ СОКОВЕ ЗАЩО ИЗОБЩО ГИ РАЗДАВАТ,ДА НЕ ГОВОРЯ ЧЕ МОГА ДА ОТВОРЯ МАГАЗИН ЗА БИСКВИТИ ЗАКУСКА Laughing
ВМЕСТО ДА РАЗДАВАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО ПРОДУКТИ МОГАТ ДА УВЕНИЧАТ ГРАМАЖА НА ПОРЦИИТЕ НА ПО-ГОЛЕМИТЕ ДЕЦА,ИЛИ КАТО ЦЯЛО ДА ИМА ПО ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ

ДА СЕ НАДЯВАМЕ ,ЧЕ НЯКОЙ ВСЕ НЯКОГА ЩЕ НИ ЧУЕ Praynig

# 232
# 233
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
О, цяло чудо е че попадам на тази тема  Party

Аз току-що излизам от детската кухня. Моята детска кухня имам предвид!!! Фризера ми е пълен с разфасовки на меса - пилешко, пуешко и т.н, пакети с броколи, тиква, морков.... Днес влезнах в кухнята в 9 сутринта и вижте кое време стана...не издържам повече  Cry  Искам и аз на кухня  Confused
Като започнах да захранвам миналия месец и аз бях ентусуаст...обаче три пъти дневно да мия, беля, почиствам, варя и пасирам + че трябва да измия всичко основно, дори и да съм измила пасатора само преди 30мин.... не е работа!

Като му дойде времето аз мисля да постъпя така: ще проверя менюто и на частните и на държавната кухня и ще избера по-разнообразното.
За продуктите - знам, че трябва да имат сертификат за качество, а що се отнася до хигиената, там не можеш да бъдеш сигурен, освен ако не присъстваш на приготвянето на храната. Няма гаранция нито в частната, нито в държавната кухня...така си мисля  Thinking

Само това с бурканчетата ме озадачи...не искам детето да яде от чужди бурканчета  Crazy Не може ли всеки път са си нося мои съдове? Аз пак мога да си ги стерилизирам и да ми сипват в тях? Бурканчета за всеки ден не знам дали ще изнамеря, но нещо ще измисля  Thinking 

Аз съм много, много гнуслива...не обичам да ми пипат чашката, чинийката, виличката  Crazy  нито на мъжа ми давам, нито на някой от семейството  Crossing Arms

# 234
Therisa щом си толкова гнуслива как ще се довериш на кухнята newsm78
няма как всеки ден да си носиш бурканче и няма как да си сигурна в хигиената  Naughty

# 235
  • Бургас
Момичета, само на мен ли ми се струва, но от една седмица насам, храната е станала много рядка. Основното е станало като супа, а супата като бульон. А за последното мляко с ориз - чудех се какво е? Иначе моят питомник яде всичко, докато гледа Baby TV  Laughing!
И все пак аз съм в общи линии доволна от детската кухня и си мисля, че после детето по-лесно ще привикне с храната в яслите и детската градина.
А за 2лв. купон трябва да се сърдим на общинските съветници.

# 236
Да определено е по-рядка от около седмица...и аз не знам защо така.Млякото с ориз направо го изсипах..но аз техните сладки изобщо не ги давам....нещо незнам изобщо не ми харесват.Храната иначе е горе долу добре.

# 237
няма как всеки ден да си носиш бурканче и няма как да си сигурна в хигиената  Naughty

Ами да, ама аз и в хигиената на частната не мога да съм 100% сигурна. В смисъл по-модерна и по-чиста ОК, ама дали леля Пенка си е измила ръцете няма как да знам, както и няма как да знам дали леля Ганка пък от държавната си ги е измила  Thinking
Което ми напомня как на летището останах втрещена когато си поръчах салата и лелката бръкна с ръка и ми "отсипа". Повече в стола не стъпнах  NaughtyЗа бурканчетата също- то такива майки дето няма да са си измили добре бурканчетата ще ги има и на държавната и на частната си мисля аз. Единственото предимство според мен може да бъде менюто. За това както казах аз това ще гледам като избирам кухня.
А дали няма шанс да се запишем по-рано? Снощи до 2 часа стерилизирах бурканчета  Sad

# 238

Ами да, ама аз и в хигиената на частната не мога да съм 100% сигурна. В смисъл по-модерна и по-чиста ОК, ама дали леля Пенка си е измила ръцете няма как да знам, както и няма как да знам дали леля Ганка пък от държавната си ги е измила  Thinking
Което ми напомня как на летището останах втрещена когато си поръчах салата и лелката бръкна с ръка и ми "отсипа". Повече в стола не стъпнах  NaughtyЗа бурканчетата също- то такива майки дето няма да са си измили добре бурканчетата ще ги има и на държавната и на частната си мисля аз. Единственото предимство според мен може да бъде менюто. За това както казах аз това ще гледам като избирам кухня.
А дали няма шанс да се запишем по-рано? Снощи до 2 часа стерилизирах бурканчета  Sad
Therisa, детето ти е малко, и след като си толкова гнуслива, защо бързаш да минаваш на кухня?Изчакай да се стопли, детето ти да почне да лази по земята и да слага в уста какво ли не, и тогава ще претръпнеш по отношение на стерилизирането Wink.

# 239
 Laughing
mia71, не си ме разбрала - аз не съм се изразила правилно де. Имах предвид не, че съм стерилизирала като почиствала, а като пълнила с пюре и стерилизирала - за да хване капачката. Абе варих си буркани  Joy 
Щото всеки ден като влезна в кухнята в 9 за  закуската в 10, после докато се усетя пак съм в кухнята в 11 за обяда в 12/12:30, после пак влизам в 14ч. за да приготвя следобедната закуска и ...цял ден съм в кухнята. Та ми хрумна да си затворя бурканчета и да си отварям всеки ден по 1.
Иначе за стерилизирането - като отърване от микроби - вече попретръпнах - по-гнуслива съм към остатъците от храна и чужда ДНК  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт