Детска млечна кухня - Бургас

• 116 095
  • 591
  •   1
Отговори
# 330
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Оле това е отвратително! За малко да сервирам отново вечерята върху компютъра.

Значи между Ам-Ам и Бамбини, от кои сте по-доволни? За АМ-Ам една майка вече сподели, че е виждала разрешителни, а на Бамбини разрешителните някой виждал ли ги е?

И друго се чудех: мога ли да взема от педи повече от една бележка, че детето няма алергии? Тя вече ми даде една миналата седмица, но се чудех при записването копие ли правят или взимат самата бележка? Ще ми трябва ли 2ра ако реша да го запиша на 2 кухни?  newsm78

# 331
Можеш да вземеш колкото си бележки искаш, няма проблем. В кухнята взимат оригинал, не копие.

# 332
Най-добре вземете и от двете кухни 1-2 менюта и преценете коя е по-добре и всичко останало.
Моя позната така направи и каза ,че едната е мн по-добра ,а другата -по-добре да останела на държавната, продуктите опрелено липсвали като в държавната,но няма смисъл да споменавам коя й е харесало! Peace

# 333
Имам един въпрос за държавната кухня: от там където се записвам само си купувам купони, а заверявам в пункта. Така ли?
Т.е. утре между 8 и 9:30 записвам, купувам купони и между 11и 12:30 пращам гледачката заедно с детето да заверят купони. И тези купони ще ги ползвам във вторник или в сряда? И в понеделник пак ще трябва да отидат да заверят купони за кога? и евентуално във вторник взимаме кухня или съответно пак само ще заверяваме купони?

# 334
Там, където се записваш, може да си купиш еднократно купони за детска кухня. В деня, в който решиш да завериш купон, заверяваш, но за след два дни. Примерно в понеделник заверяваш за сряда, вторник за четвъртък, петък за вторник и т.н. Първите два дни само заверяваш купони, а оттам-нататък вземаш кухня и заверяваш купон. Ако искаш да вземаш детска кухня всеки ден, разбира се. Защото има майки, които четат менюто на кухнята и виждат, че примерно в сряда има зеле, а детето им не яде зеле и не заверяват за този ден купон. Или пък си пресмяташ нещата, ако отсъстваш от града. Всеки пункт за детска кухня продава купони два пъти в месеца. Например пункта, от който вземам аз храна, продава купони всеки втори и четвърти четвъртък от месеца. Купуват се като задължително носиш една карта, която ще ти издадат в първоначалния пункт за регистрация. Ти там повече работа нямаш. Доста объркано звучи. Не знам дали успях да обясня така, че да разбереш. След седмица влизаш в ритъм Simple Smile

# 335
Забравих нещо много важно! Бурканчета! Носи си и бурканчета. Попитай в централния пункт утре точно колко и какви ти трябват, за да се запишеш. Дават се еднократно.

# 336
А бурканите ги нося в раздавателния пункт или при записването?

# 337
Бурканите ги даваш в раздавателния пункт. На мен ми искаха 4 малки и 4 големи. След, като си завериш купон в петък ще вземеш храна във вторник. Бурканите искаха да нося, в деня в който взех храна за пръв път. В твоя случай би трябвало да ги носиш във вторник. Не забравяй да отстраниш етикетите. Simple Smile

# 338
Много благодаря на всички, които ми отговориха. Аз си купих чисто нови буркани, без етикет Wink

# 339
Сега остава само детето ти да яде детска кухня Wink

# 340
Имам въпрос:
Не съм от Бургас, но прекарвам лятото там и се интересувам за детските кухни.
Живея на Цар Калоян - в района между Червения кръст и Борисовата градина, къде ще ми е най-удобно да запиша детето на ДК и изобщо да ми разясните нещата, тъй като не само в Бургас, а и по принцип не съм запозната с детските кухни.

# 341
Здравейте!
Предполагам, че няма да съм единствената, която иска да има цялата информация относно как да се запиша на детска кухня в един пост, тъй като тези дни го направих ще напиша как стоят нещата. Извинявам се предварително, ако досаждам...
С копие от акта за раждане, лична карта и бележка от педиатъра, че детето няма алергии при навършване на 10 месеца (т.е. 10 х средно 30,5 дни = 305 дни да е детето, че една майка беше питала). С тези документи отивате до Новата поща, срещу Райфайзен банка, до пенсионерския клуб. Записването става от 8:00 до 9:50 часа, като там попълваш един лист с имената, адреса, телефона си, името на детето и ЕГН. Дават ти картонче(малко листче хартия), на което пише че можеш да вземаш храна от кухнята до 3 г. на детето, т.е. записана е датата, на която ще ги навърши. Като това листче ти е нужно при закупуване на купоните. От там можеш да си закупиш такива, съответно за 10 дни = 20 лв или за 20 дни = 40 лв. Моите купони са бели със зелени надписи, на които пише, че детето е на възраст 10 мес.-1 г.И повече ходене при тях нямаш. Тук четох коментари, че се отнасяли грубо, аз останах с абсолютно противоположно мнение, бяха много разбрани и отговориха на всичките ми въпроси. Носочиха ме към раздавателния пункт, който ми е най-близко по местоживеене и ми казаха да отида там в 11:30 часа да заверя купон, като съответно на 2 купона един до друг удрят печат с дата и единия остава при тях, а с другия ще си вземеш храна. Заверката става за през ден – заверяваш в понеделник, вземаш в сряда. На следващия ден отново ходиш за заверка, т.е. вторник заверяваш за четвартък, и от сряда вземаш храна и заверяваш купони. Като при третото ходене, вземане на храната, носиш 4 малки бурканчета от по 190 мл като държаха да не са с ръбче на капачката, т.е. да не са бурканчета, в които сега се предлагат пюрета, а да са от старите и 4 средни от по приблизително 400 мл , с винтови нови(нераждясали) капачки, измити и без надписи(хартии) по бурканите. Закупуването на още купони става в раздавателния пунк. Работното им време е от 11:00 до 12:10, като ми казаха със сигурност да ходя преди 12:05 ч. И жената в пункта откликна на въпросите ми, но да уточня става въпрос за този зад народен юмрук, тук четох много негативни мнения за славейков, препоръчвам на всички сблъскали се с неправди да си търсят правата на посочените телефони!
Специално за Карамел, за да не се затруднява да прочете 2-3 странички назад.Инфо за пунктовете също има в темата, както и в сайта на общината.

# 342
Карамел,

дано греша, но доскоро правеха проблеми и не искаха да дават храна от детска кухня на деца, които не са с бургаско жителство.

# 343
Карамел,

дано греша, но доскоро правеха проблеми и не искаха да дават храна от детска кухня на деца, които не са с бургаско жителство.
Shocked Така ли? Това е доста тъпо, ако е истина.
И в частните ДК ли е така?

# 344
В частните не. Те имат интерес да имат нови клиенти Simple Smile Искат, мисля, само документ от личния лекар на детето, че няма алергии.

Общи условия

Активация на акаунт