Из Магреба се разходете и приятели си намерете!9-а тема

• 16 747
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро-Слънце в сърцето-топлна за душата

аз пък постя,но виртуално мога да изям доста неща hahaha-чудя се,вие тук не закусвате ли,или и вие като мен постите newsm78
Да ви предложа някой Ливански снак-пък вие ще ми отвърнете с нещо магрибско Embarassed

Алба-редувай дни на неядене(демек глад)и дни за награда(хапваш каквото искаш,но умерено)-днес си вземи от всичко-ден за награда ти е Laughing...аз  тази седмица съм на гладуване-цял ден не ям нищо и не пия-правя си само планове какво ще ям след като залезе слънцето hahaha,а като залезе-хапвам нещо-айранче ,салатка с малко хляб и повече нищо не мога да вмъкна в стомаха си-освен кафе разбира се... Mr. Green  bouquet
работата наистина е важна-защото се движи човек или се улисва Wink

Бей-хапвай,че с този голям бебо-сили ще ти трябват-пък и ти си слабичка  bouquet

Марси,какво закусват в Тунис най-често newsm78-Може пък като приготвиш закусчица и поканиш свекървата,нещо в нея да се разпали-обич някаква,доброта Praynig

Сабинка-как са Йоанка и Теди Hug

И аз като Делта ви желая най-хубавите неща  bouquet

# 76
   DUA, богата трапеза си ни поднесла.    bouquet
Що се отнася до храненето.....аз съм от онези, които доста години експериментираха със здравето си като прилагах почти всяка нова диета. Затова след толкова опити съм стигнала до простичкият извод, който всеки знае, но на който не му обръщах внимание, а той е: балансирано хранене, от всичко по малко и НИКАКВО гладуване. Всеки си усеща тялото, а моето освен на пълнолуние (и евентуално някоя фаза ако ми се прави) не го подлагам на гладуване, защото след това си ми връща и си запасява всичко, което му сложа. Гладуването забавя метаболизма, с които се боря доста време вече. Затова плодови дни- да, но без нищо- не. А иначе си се награждавам редовно,  Heart Eyes  само че после се ограничавам... и така. (То цяла лекция стана  Grinning ).

Делтичка, само така- позитивното мислене му е майката.  Peace   Hug

# 77
  • по пътеката

добър ден и от нас!  bouquet  bouquet
дуа, моето свеки от жестове не се трогва, само от едри покупки, от пари4ни знаци -определено ги усеща като задължение на сина й, (странно само на моя, на брат му само се дава!) да  дава вси4ко, що види у някой !до характер си е, но явно голямо изпитание ни е дал бог и не е свършило още, лошото предстои! ooooh! #Cussing out бог да ни пази и да помага!  Praynig
позитивното ми мислене в такива моменти нещо минава под дъгата!  Crossing Arms Tired
страхотен форум алба, има и за алже, нали ми е слабост и се забих в4ера да разглеждам, но константин е природа  и красота от към естествен вид! пещери, зъбери, водопади! наслада! Peaceбягам пак за лидна,4е после за кафето да съм тука! Hug

# 78
Да,Марси-щом свекито е от този тип хора-на теб ще ти трябва хипер търпение и много душевна сила,но правилно си заключила,когато на човек му ощетяват правата по някакъв начин-и той от това страда-събира т.нар.хасанет(добро),което ще бъде поставено на кантара като добро дело-в йом ал Киаме-от теб се иска търпение-и игнориране на лошите чертитака и Линдичка ще е по-щастлива Heart Eyes-аз пък какво ти обяснявам-като то би следвало да е обратното-ти да ми казваш какво да правя-все пак си къде-къде по-преживяла  bouquet
а върна ли се за следобедното кафе,хайде да го пийнем в тази градинка-Заповядай

Алба-точно това е да се храниш балансирано и с мярка,и движението е много важно...
иначе гладуването пречиства черния дроб,но да се прави внимателно и с лечебна цел-ние си гладуваме както знаеш в месец Рамадан,но пък хапваме преди изгрев и след вечер-аз тогава отслабвам,но има някои хора дето вечер само ядат и много напълняват Confused...с наградите и аз съм така-награда-глоба,2 награди-2 глоби Laughing

# 79
Тъкмо си казвах айде дойде и моят ред да поднеса едно следобедно кафе и Дуа ме изпреварила   bouquet

Но пък ето да си хапнем по нещо сладичко  Embarassed пък за диетите ще го мислим от утре  Joy

Дуа ,как се казват тез вкуснотии ,на средната снимка ,лигите ми потекоха само като ги гледам  Simple Smile

# 80
  • София
Момичета все едно вкуснички неща слагате тук, човек да си оближе пръстите  Crazy
тази седмица ми е повече от отвратителна, направо още днес ми се плаче. Надявам се да минава по-бързо, че вече едва я издържам.
Останете си със здраве и усмивки, аз отивам да гледам филми и да спя   bouquet  bouquet

# 81
Привет  wavey

Гледам пак големи вкусотийки сте наслагали момичета  newsm09  взимам си от всичко, мерси   bouquet
Дала случайно те прочетох в една тема , че си питала за парфюм с аромат на люляк, аз си купувам този- YVES ROCHER - PUR DESIR de LILAS , ухае страхотно на люляк, много ми е любим  Flutter  а тортичката я почнах още вчера, много ясно  Simple Smile а мъж ми уж беше на диета, но за отрицателно време я омете половината, много му хареса и каза пак да съм направила .
Алба и аз съм голяма фенка на сериала Бягство от затвора  Simple Smile и на Майкъл де , и на мен ми изглежда много добричък, душичка  Heart Eyes
Дуа  Hug малките са добре, но майка им не е , днеска много палав ден  #Crazy освен всичките щуротийки които измислят, сега са на вълна да се събличат голи  Crazy то в този студ само това липсва  Crazy Йоанка днеска ме разпитва от къде се раждат бебетата  Simple Smile защо Теди имал пиле, а тя не...., защо той пишкал прав , а тя не, искала и тя да пишка права .....и още куп интересни за тях въпросчета ..... като правят бели и им се карам, Йоанка ми казва че щом съм такава лоша мама, те щели да се върнат в коремчето ми и аз съм щяла да остана без деца , от два дни са се наговорили срещу мен и вместо с мамо, се обръщат към мен с Госпожа любопиткова  Simple Smile  Crazy
Жълто момиче а ти защо си така тъжна ?  Hug Пожелавам ти само положителни емоции и повече усмивки  Heart Eyes

# 82
Добро утро, днес май най- поспаливите сме най ранобудни. пък си спретнахме и една закуска в леглото  Simple Smile хайде и за вас по едно кроасанче

# 83
Добро утро   bouquet

Белбейче мерси за кроасанчетата .
И аз днес съм от ранобудните, малките се събудиха много рано  Crazy

Слагам кафенцето, заповядайте 

и отивам да допия моето кафе, че едва гледам  #Silly
Хубав ден на всички  Flowers Bouquet

# 84
  Добро утро и от мен.

Благодаря за закуската на ранобудничките.   bouquet
 Събинче, емоциите при вас никога не липсват.   Grinning  В такива случаи човек си казва: от къде им раждат главиците тия неща  hahaha ....но нали малко по малко всеки ден преоткриват света. А и знаят какви думи да използват......Г-жа Любопиткива   Joy  душици малки, да ги нацелуваш.  Hug
  Белбейче, как е малък Зидан? Да не е свършил мача? Или почивка няма за него?  Heart Eyes
   Дуа, знам разбира се за Рамадан, но не го приемам за правилно, защото имам лош пример наоколо- трите яденета се наваксват през нощта и ефекта е точно изгладнял човек след диета   Laughing . Ти се съобразяваш, че ти е свит стомаха и добре правиш, но тук си хапват доста, едва ли не да наваксат за през деня- запасяват се хората.
   Марси, форума и на мен ми хареса (като се задълбах и аз), иначе заради снимките го пуснах. Има за Оран и Алжир-столицата, малко снимки и от Скикда видях- има двама братя от там мои познати- големи образи са. И аз си падам по природата по-вече отколкото по разни исторически места. Везувий и Помпей са ми наблизо, но не ми представляват интерес (макар, че до Помпей съм ходила 4-5 пъти, но не съм имала желание да влизам вътре. Виж, градчето е чудесно.  Peace  ), някакси пръст и останки не ме впечатляват.  Peace
 За свекито.....уж следя темите, а не съм разбрала, че си имате проблеми, за което съжалявам.  Hug  Май във всяко семейство има поне по един да мъти водата.  Whistling
   Жълтурче какво става с теб? Лоша седмица имаш....много неприятно.   ooooh!  Стискам палци да минава по-бързо и да си оправиш настроението.  Praynig  Hug
   Далка се загуби, дано да са добре.  Praynig
   А Шеки я гледам, че пише в Белгийската, а тук не.  Naughty  Ще пишем черни точки, да знаеш.  Crossing Arms
   Какво стана с Катето?

На всички магребинки     bouquet   Hug    bouquet

# 85
Привет мили дами !
Тия дни ми дойде малко на нагорно , спя само по 4-5 часа и съм много изнервена .
За капак и сини кръгове под очите имах онзи ден , не зная дали и от недоспиване или от преумора , но се притесних и днес ще искам направление за да си пусна изследвания .
Днес при нас дойде зимата , сутринта имаше сняг и много му се зарадвах , защото тук по принцип не вали .
Малките тия дни си лягат все късно и стават към 6-7 направо започвам да се замислям да им давам сироп за спане , както правят в Мароко .
Желая приятен ден на всички ви и много здраве .

# 86
Здравейте Hug
сервирахте кафе,но аз току що сварих моето

Алба-да,доста хора правят грешката да се тъпчат цяла вечер,но в  повечето случай не е така,по простата причина,че няма къде да напъхаш толкоз много храна-но както знаеш,целта на Рамадана не е само здравословното  гладуване и още по-здравословното непушене през деня-което за мъжът ми е истинско изпитание на психиката-и пречистване-щото вечерта като запали цигарката и му се замотава главата Laughing-колкото и да пуши-в Рамадана пуши една трета от това,което пуши по принцип,После -лекува се волята,Успяваш да достигнеш до идеята какво е да си гладен и жаден,при положение,че в друго време сме свикнали като си отворим хладилника да си имаме всичко,но как е при бедните,при гладуващите Sad...А също се твърди,че това е един малък тренинг за предстоящото ни гладуване в Съдния ден,когато е вероятно да стоим неизвестен брой дни без храна и вода Confused
А ти в Алжир ли живееш newsm78-нали съм ви на гости тук и не зная всичко Hug
Дани-защо така се преуморяваш- Tired-спи повечко,вземай витамини-и по-спокойно-знам как е с три деца Tired
Спокойствие и само спокойствие-както все повтаря Карлсон от покрива,накрая ще взема да го викна той да ми гледа децата,като е такъв многознайко hahaha

Белла-това в средата са най обикновени сандвичи с арабски хляб,-разрязани на две плънката може да е всичко-по твой вкус

# 87
Привет мили ми магребинки

Да се разпиша и аз,че от мъжо не мога да се докопам до компа
Студено е тук и не е заизлизане , а Лаян много иска да ходи навън,а го водя в една детска организация-Синьо дръвче,да играе с други дечица,а мамите си пият кафето и ги наблюдават....хубава идея-ама да можех да го оставя поне за 2-3 часа да си сърша и къщната работа.-ама не може без надзор на родител...Дани,е аз като теб се чувствам нещо уморено напоследък...то ще и пролетна умора-ще си избера няакви витамини....На мен ми нарави впечатление че косата ми ещо започна да капе повече.Имаше една маска-с кисело мляко и яйце.....трябва да се разровя да вид из нета и да е направя..... newsm78

Най-новата новина по френско е .....вчера бях допрефектурата ,та пресни -пресни новини.....

Април месец Франция ще отври Свободно пазара на работна ръка за българи и румънци
без проведане на референдум...те така си правят-правителствот решава и тихомълком става.
Та...с две думи
То и сега може и сиимаме правода си стоим тук без разрештелн и каквт и да е.Стига да има къде да се настаниш и ккво да ядеш-и си бъгарин...нямаш проблеми!
Но- нямаме право наработа,а това значи че и на социални помощи и подкрепа....
Но-ето Надеждата-месец Април....намираш работодател-той те декларира в префектурата с трудов договор и ....си готов!
Принципа е такъв-..шест месеца работа...и на бюрото по труда.Получаваш такова обезщетение,каквато заплата си вземал...Ако си работил три години без прекъсване-като някои мои домашни ...три гдини ще ти плаща ,като останеш без работа от бюрото по труда.....За сефте виждам такава система-..то закакво му е и на човек тогава да се пъне да търси работаукато се запише в Бюрото....като теглиш чертата-махнеш данъците ,които тук са убийственни
Така че -за всички българи това става реално вече през Април...само работодател в тази криза....да се намери  реално сме си вече интегрирани.А-...и дипломитени се признават-само да са преведеи на френски
На същият принцип савсички други европейци-италианци,португалци,испанци...поляци.

Дипломите-признават се по принцип,но с иска да селегализирани и преведени на френски

Ами...това е .Пиша това за тези ,които се интерисуват....Все-пак две години минаха от приемането ни в ЕС и вече трябвад а се почувства и някакво затопляне  и при нас.....като европейци. А не както бяме-добре дошли на гости в Евра-без право на работа!
Да учиш тук -на дърти години....та да имаш шанса да работиш!

Събинче-разконстерира ме ти....Страшно наситен аромат е този на люляк и траен.....много съм доволна!Аз знаех Кензо...ама на Роше ми допада и като цена и вообще повече   bouquet

Целувки за всички    bouquet

# 88
Далке тук системата е съЩата ,моя девер веЧе 3 година си е на борсата и цял ден развява клюките из квартала ,та така ,ама нали знаеш ,тези които работят ,плаЩат за тия които лежат .
Сигурно ли си ,Че всиЧки дипломи се признават ,тоест всиЧки професии ? newsm78
Честита новина и да става април ,хем да се постопли малко ,Че в тоя студ нямам никакво желание за разходки ,то и никой няма навън  Cry
И тук в нашия район има такава организация ,но работят само 3 дни в седмицата и то преди обяд ,а нашта спиии ,преди ходехме редовно .И тук родителите трябва да седят с децата си ...
Далке каква е тая къЩна работа за 2-3 Часа бе ,ти ме смая нали живеете в дядовата ръкавиЧка ,стига си шетала  Hug

Аз вЧера си потренирах и  с малката тя ми минава между краката носи гирите,  та дадох и едни по -малкиЧки по кило да ги мъкне ,като правех упражненията за корем ,тя се каЧваше върху мене ,абе жалко ,Че нямаше кой да ни снима  Laughing.ИнъЧе днес Ще направя пауса ,заЩото пак съм с мускулна треска ,така Ще да е докато тялото не си свикне ,все пак  от 2 години някуде не съм тренирала ....

Алби отмени ми Черната тоЧка Hug ,ма страх ме да влизам бе ,вие с тия торти и Чудесии ,Ще мир азвалите балансираното хранене  Mr. Green ,та и тъкмо съм се разтренирала ,айде плодви торти може ,коктеилЧета  Laughing

# 89
  Е, браво на Франция за взетото решение.   smile3501  Аз от как съм тук постоянно слушам как величаят Франсето за социалната си програма и всички бонуси и облекчения, които дава. Ние тук само можем да си мечтаем за съжаление  Crossing Arms  . Никoй не го интересува какъв си и колко дипломи имаш. Нямаш ли местна диплома и в автобиографията си италиански опит, които да ти вдигне реномето или поне да ги накара да ти обърнат внимание......можеш само да си мечтаеш за нормална работа, да не говорим за нещо по специалността.
 Казват, че всяка държава си заслужава имигрантите.  Тук всяка година има т.нар. флусси, които дават право на опр. брой чужденци да влязат законно в държавата. Но местата, за които се борят са все нискоквалифицирани- за къщи, полето и строителството. Като знам за Канада напр. какви изисквания има, за да получиш право на емиграция....но хората търсят подготвени професионалисти и качествени кадри.

Шеки, зачеркната ти е точката.   newsm10 
 Надникнах във вашата тема и.....неустоях да ти видя снимките  Blush  . Елегантна и чаровна хубавица, нямам думи.  Peace  И после казваш, че те е страх да влизаш заради сладкишите  newsm78  ....не те виждам да имаш нужда, но.....всеки си знае в какви килограми се чувства най-добре.   Hug 
   Дуа, в Италия живея. Не съм ходила още в Алжир, но ми е голямо желанието. Скоро и това ще стане. А що се отнася до цигарите- напълно разбирам мъжа ти.  Peace   Пети месец вече не пуша (което за мен е невероятно постижение,  bowuu  дори майка още се съмнява в това  Joy  ), а като се върна назад.....повече от половината си живот съм пушила. Беше ми единствен порок, но достатъчно лош, за да не мога да се откажа от него години наред. Кръвта ти се смесва с никотина и тялото ти го иска, а че ти действа на нервите- така е, особено, когато нямаш или не трябва да пушиш като през Рамадан.
 Съпричастността към всички в т.нар. неравностойно положение и всички страдащи трябва да му е заложена на човек и да помага винаги с каквото може, а не да чака празник да дойде. Това го казвам изобщо за хората. Винаги съм се питала защо е необходимо да се случи нещо с някои, за да си дадем сметка за онова, което губим?! Човек е несъвършен, да, но глупостта и егоизма взимат връх и заслепяват мирогледа в повечето случаи......за съжаление и не позволяват да се наслаждаваме на онова, което имаме.

Hug

Общи условия

Активация на акаунт