Из Магреба се разходете и приятели си намерете!9-а тема

• 16 896
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
    Добро утро,    bouquet
  Закуската от мен. Има и любимите ми смокини и дано с тях да привлека Дуа (разбрах, че и тя ги обича), че изчезна напоследък.   Hug

Далка, много хубави стихотворения.   Hug  Отдавна не бях чела и се зарадвах, че си публикувала.   Peace  Невероятна е способносттана авторите да намират подходящите, простички думи, за да изкажат толкова много. Затова обичах да чета Марко Семов- толкова елементарен и в същото време завладяващ стил на писане имаше, че няма как да не те увлече да четеш и още, и още...
  Хубави думи си казала на Белбейка, затова надеждата умира последна. Но ние, хората имаме способността в много случаи да виждаме нещата в тъмни краски,особено като ни налегнат лоши мисли, отчайваме се и забравяме да се съсредоточим върху простичките неща от живота, например върху утрото...
  Темата, която си дала я следя от началото. Аз също не съм писала не, защото нямам мнение по въпроса, а защото немисля, че ще мога да съм от полза на момичето. В такива ситуации трябват конкретни действия и адекватна реакция, а аз оттук освен да изкажа съжалението си- друго немога да направя. Радвам се, че момичетата са дали адреси и реални стъпки за действие. Наистина голяма сила е тоя сайт- когато реши планини повдиига. Евала на момичетата.   Peace

# 196
Здравейте магибинки

Абе Далка направо ме просълзо с туй стихЧе ,толкова хубаво написано ,така е децата извървяват своя собствен път ,своите надежди ,а ние само трябва да ги поткрепяме по пътя ,ех Че тъжно ми стана ,дано да имат нашите деца Щастливо детство и да станат добри хора с късмет .

Тази тема и аз сноЩи я проЧетох за първи път  и даже ме беше страх с всеки следваЩ пост ,Че може да се е слуЧило неЩо лошо ,направо си предстваих сцената , ужас е това ,като по филмите  #Crazy,горкото момиЧе ,горките деЧица ,никой не заслужава това и дано да успее  да се отърве от тоя бацил ,Ще се моля за нея .Аз съЩо не съм се вклюЧила в темата ,заЩото  съм много далеЧ и за жалост не мога да и помогна  Cry

# 197
Превет мили ми виртуални дружки  bouquet

радам се ако съм ви зарадвала ,било със стих или песен,защото чрез форума ....вече сме като едно семейство
Крис-аз съм дала сайта..от форума  е..на Модераторката-Харесвате ли стихове...има...направо убийственни стихове.Има едно момиче,чийто съпруг е моряк и често пътува....тя има такава Дарба да пише,че....напрао Разкъсва и лекува душата! Hug
Като остана по-свободна ще намеря едноот любимите ми нейни стихчета и щеви го покажа...а ето иначе отново
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51555.0
Крис-това е някъде из страниците....просто съм го запазила в мойто РС

И така...да не ми опъва ушите Марсинцето.....
Айде малко по магребските въпроси...

Министър Рашида Дати (41 г.), която е от марокански произход, има 11 братя и сестри
Тя оглави министерството на правосъдието (Justice.gouv.fr) в рамките на новия кабинет, съставен след избирането на Никола Саркози за президент през май.
Г-жа Дати е първата жена в правителството, която има имигрантски корени извън Европа, а освен това е първата мюсюлманка на такава ключова позиция

Родена е през 1965 г. в семейството на мароканец, работил като зидар, и алжирка, която се трудела като чистачка. Рашида била второто дете в многолюдната им бедняшка фамилия.
Учила е в католическа гимназия, а на 16 започнала сама да изкарва пари като санитарка в частна клиника. Преждевременната кончина на майка й я принуждава да се заеме отрано с грижата за по-малките братя и сестри
Работела и докато учи висше - като счетоводителка, а се дипломирала с икономика и право. По-късно специализирала като одитор, а в средата на 90-те постъпила в юридическия отдел на образователното министерство.
Преди 10 години започнала кариерата й като магистрат. Разглеждала престъпления, извършени от малолетни, а по-късно стигнала и до поста зам.-районен прокурор.
За Саркози започнала да работи още докато бил вътрешен министър. Написала му писмо, в което изявила желание да го консултира по въпросите на имиграцията и интеграцията на малцинствата, разказва Би Би Си.
Две думи само ....и около фамилията и-
През 2001 г. заради трафик на хероин Джамал Датти-БРАТ на Министърката Датти получи три години затвор, половината от които трябваше да излежи при строг режим.
Другият брат-Омар се намира под съдебен контрол от юни 2005 г. след като беше арестуван в рамките на разследване за трафик на канабис в района на Шалон-сюр-Сен.
Подозренията срещу него са свързани с дейността му през 2004 и 2005 г. и се отнасят до трафик на дрога
Самата рашида Датти роди момиченце,през янури тази година.Тя е на на 43 години, това е първото й дете. Тя е разведена и не съобщи кой е бащата на детето й.
Кръстила е дъщеря си Зохра - на майка си.
Точно заради Загадачният произход на това детенце Датти е много остро критикувана от френската и арабската общност.Появиха се различни догатки-ето и една от тях...все в подобаващият Ценичен тон,защото Личният пример Винаги е бил Талон сред политиците.А Датти разчупи всякакви правила и норми НЕ знаейки от кого е детето...или по0скоро Криейки го!
http://www.vsekiden.com/?p=45196
Предположенията започват от различни мъже –политици и се стигне до брата на самия президент Саркози.Мистерията остана НЕразгадана-Зохра носи фамилията на майка си!

Самият президент Саркози се езбъзика с нея на тази тема.На едно събиране ,през фотографи и журналисти ,когато всички вече се уморили от приказване най-неочаквано казал-
 Саркози заявил: "Аз зная кой е бащата на детето на Рашида. Той е член на правителството." Почти всички присъстващи избухнали в смях. Почти, защото не се смеела само Рашида Дати.

# 198
Много я харесвам и и се възхиЩавам .А за баЩата ,кой е от къде е ,си е нейната работа ,дали да каже или не .Не мога да ги разбера тия хора ,които търсят евтини клюки ,ама на някои това им е работата ,на други които нямат работа ,така им харсва да ниЩят живота на хората ,сякаш са разниЩели тяхния и цялата им Мара втасала ,Че седнали да гадят от кой е бебето ,проЧетох и на хората коментарите от линка който даде Далка е не можах да разбера с какво толкова се е изложилааа Франция .Саркози съЩо е толкова добър дипломат и колкото пъти гледам новините по ТФ1 и е станало неЩо веднага Човекът е на мястото ,сменя закони ,прави промени ,Че кризата дошла по неговото време  ,можеше да дойде и при Ширак нали ?Тя удари за сега цял свят и тук се Чувства веЧе ,но правителствата опъват за сега каишите да не останат хората без работа ,което е най важното .Гледах и плана на дейсвие на Саркози една веЧер след бурнити митингии ,ами Човекът толкова хубаво говореше ,ни да Чете от някъде (като бг дипломатите например),всиЧкото му беше в главата и даваше и цифри , проценти ,ситуацията в момнета  и тн  ,даже накрая журналистите поЧнаха да се Чудят какви въпроси да му задават и поЧнаха все едни и съЩи уж да го объркат ,ама не стана работата , той се и светна  Laughing.А за жена му Карла уляха уртълъка с тия сакове от пластик дето беше изобразена гола ,как пеела ,кво правела ,ама нали вестникът на 1- ва страница ,за да се продава трябва да има сензация  ....

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 14:44 от Shakira26

# 199
  И тук коментираха Рашида Датти, но не са задълбавали толкова. За сметка на това Карла Бруни я спукаха от коментари и подмятания. Започнаха от името, тук е Кàрла- във Франция- Карлà, негодуваха, когато се отказа от италианското си гражданство и т.н. и т.н. Световната преса беше пуснала клюката, че се е оженила за пари и слава, но тук по тоя въпрос няма две мнения, защото славата си е нейна, а богатството й е няколко пъти по-голямо от това на Саркози. Бруни произхожда от аристократично семейство, имат много имоти, а точно къщата- замък, в който е живяла, наскоро го обявиха за продан ( в Тоскана ако не се лъжа беше).
Гостува в едно предаване преди две седмици и много ми хареса, ерудирана, възпитана, знае няколко езика, умерена в държание и в приказки,...а честно казано не съм и почитателка, но това не променя фактите.  Peace

# 200
  • по пътеката
за едно десерт4е  да се вклю4а, някой правил ли е нещо вкусни4ко? bowuu newsm78
далка, мерси за инфото за датти! тя направо ми е наборка, не  й е било лесно, всяко нещо си има цена в този живот, ако иска кариера, остават на заден план децата, но наистина е  супер,4е все пак си има моми4енце! е, таткото не  е важен, особено да се разгласява, тя  си го знае предполагам!
съдбата, даааааааааа! хубав стих, моя слу4ай!  bouquet
не знаех, 4е такава драма се е развила в тази тема,бях 4ела на4алото! да те хване страх! този на шизофреник прили4а!
белла, пиши, да не пращам сватове от тука! какво стана  с обещанието? newsm78 Peace

# 201
  • Varna
Абе аз мислех, че само нашите обичат да се ровят във чаршафите на хората. От французите не го очаквах.
Вместо да се гордеят със такава Жена ама със главна буква, да се гордеят със това, че е кадърна, те моля ви се не си гледат работата ами се чудят от кой било бебето. Мискини със мискини #2gunfire #Cussing out

# 202
  Шеки, за теб   bouquet   hahaha   

Делта, аз също си мислех, че само нашите политици правят цирк в парламента, а и извън него, но се оказа, че тук не им се дават изобщо  Joy.
 Богатите и известните винаги са били обект на обсъждане от ''масите''. Някак желанието да се потвърди приказката, че ''богатите също плачат'' дава някакво необяснимо подсъзнателно успокоение на народа.

# 203

Ох ДелтиЧка стана ми много смешно ,ама да не се разсърдиш на времето баба ми (бог да я прости)  я употребяваше тая дума много Често като гледаше новините -мискините му с мискини   JoyLaughing

# 204
  Шеки, за теб   bouquet   hahaha   

Да бе ма това не е яркооооо розовоооо,моят беше намерил СМАРТ ярко розовввв и нали аз малката само така я киЧа в розово ,та и мене си покрай нея и вика ето за тебе кола тамън да ми ходела на  тоалетаааа hahaha Joy.Да ама родата голяма и като препускам със Розовото СмартЧе ,няма да им трябват бинокли  Joy.Охххх с тоя розов смарт така съм смялаааа ,ама ако намеря обявата Ще ви покажа какво яркооооо розово е ,това дето АлбиЧката е пуснала е пак по- дискретноо ,аз даже за първи път виждам таково розово за колааа ,все едно Барби със Смарт ,преставите си картинката  Laughing

# 205
   Близо до нас има един салон, пред който стои ярко-розов Smart  Grinning . Редовно го заглеждам, не защото обичам тази марка, а защото е голям сладур   Heart Eyes . Сетих се за него, но не мога да ти го покажа, затова пуснах този. Но ще имам за задача да ти го снимам. Обещавам.  Peace
  А за родата не се безпокой- ако си решила нещо да правиш-  Smart-а само ще ти е от полза - паркирваш го пред някои център или МОЛ и отиваш където си искаш.   hahaha Те нека те ''знаят'' къде си   Joy

# 206
Прелитам набързо,докато малчо спи,а в Бг-закусват следобедно....

за Датти-и аз и се възхищавам
Първо-за Куража и Смелостта...Гледаг интервю с нея-майка и не разбира НИТО дума френски.Баща и е типичен маоканец-с традиционните дрех....Само че арабите много е намразиха,дори правиха подписка ,да бъде отстранена от кабинета-Лош личен пример и проваляла имиджа.
В Интернет вэрви оттдълго едно клипче-където на партито на Елисейския дворец....тя е Пияна и се задява с един от министрите Laporte newsm78
ето го
http://www.youtube.com/watch?v=8hwmxb3gVHY&feature=related

Второ-в цялата ситуация тъпото е,че на Мароканките тук им върви име на леки жени!Нищо лично към Никой!Да не се засегне сга пък някой.Казва само каквото знам...Мъжете,дори-французите имат една приказка.....от сорта на тази,че те са царици на леглото,но не стават за жена да се ожениш за тях!Казват,че били продажни и търсели парите и лекото! Joy Rolling Eyes
И цялата тази история ....още повеч и с бранята-наркодилари..при фамиля Датти още повече размириса тази омраза.
Сега се бъзикат с нея,като това че дори и тя незнаела кой е бащата...била пияна сигурно-та не помнла.

А тя -до поледно си работи в кабинета
Като жена се радвам за нея и  дъщеричката и  bouquet
Все пак това бебче не е дошло само от майка си...има и баща...и все се надявах че той-поне в родилното ще си потърси законните права като такъв.....но не стана.Сега осмиват и детенцето....да  пораснело-та да прочетели по лицето чие семе било! Sick

Французите са такива....ако се разпиша по темата за расизма им..само ще се газирам излишно.
Те ..за ТЕХНИТЕ си простотии и изпълнения си затварят ОЧИТЕ
Нека си припомним  Митеран-със законното семейство.....и втората жена-с незаконна дъщеря.Лъсна чак на гроба му истината.А дъщерята почти пълнолетна вече......Оказа се че имал 2 жени  и  поддържал 2 семейства.

Ами Сарко-...за 4 месеца както го гледахме в Елисей дворец да целува и прегръща Сесили....изведнъж се изгори от Луда любов и се ожени за Бруни....за 4месеца с преориетира и се увери  дълбоките си чувства...

Всеки си живее живота-ей,това е.....
ама тази жена ще е ссипят сега само защото е мюсюлманка и.....е родила дете

# 207
Марси ,за десертче питаш ,ето ти един шоколадов мус от мен ,току-що го направих  Laughing

Обещанието пътува,аз си нямах работа и последвах твоя съвет за камилата ,та малко ще се позабави че цял керван пеша идва насам  Joy

Ра ,благодаря  Hug ти с тези торти направо очите ми останаха ,каква е тая красота  Shocked  сигурно ако си поръчам такава ще ми е жал да я опитам да не я разваля ,то си е истинско произведение на изкувството   bouquet

На всички приятна и спокойна вечер пожелавам   bouquet

# 208
Все си мисля ,Че тия клипЧета всиЧки са преправени ,завиждат за успеха на тая жена и на какво ли не са способни ,за да я приравнят със земята .Ама Щом е стигнала там където е сега ,знаЧи не толкова безмозъЧна и непаметлива .

А Саркози и Сесилия си бяха разделени ,тя нали е с някакъв бизнесмен сега и беше се върнала при Саркози само за кампанията му и след това си изЧезна .Абе  и те са хора кат нас и те имат нужда от лиЧен живот ,а той се превръЩа в публиЧен ,ама кое колко е вярно само те си знаят  Laughing.

Цитат
Обещанието пътува,аз си нямах работа и последвах твоя съвет за камилата ,та малко ще се позабави че цял керван пеша идва насам 

хахаха ,Ще ме умориш  Joy Laughing Joy,ако ти са много ,прати насам ,аз имам нужда от помоЩници  Joy

# 209

Цитат
Обещанието пътува,аз си нямах работа и последвах твоя съвет за камилата ,та малко ще се позабави че цял керван пеша идва насам 

хахаха ,Ще ме умориш  Joy Laughing Joy,ако ти са много ,прати насам ,аз имам нужда от помоЩници  Joy

Ех ,ти пък Шаки,каква си ненаситна и меркатилна  Joy  Joy
Не почвай че пак ще дотича някой да ни чете морал какви неуважаващи себе си дами сме ,khalas  Peace

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 19:16 от BeLLa111

Общи условия

Активация на акаунт