Я,колко мъничко остана-през МАРТ и аз да стана мама!

• 14 053
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Зора и Вероники, аз бих заложила на вашите мнения, защото сте ползвали количките. Пък и жената като продавачка кой знае с какви капризни примадони се е срещала.
То и това, че сме ги ползвали не е гаранция, защото Incognito пита за друг модел, а и нашата е купувана 2001 година и оттогава може да се е променило качеството, знам ли. Ей сега снимах една стара снимка (нямам скенер вкъщи) да се види въпросната количка. Качеството е кофти, но поне цветовете се виждат.
 Единственото ми притеснение докато съм в болница ще е за Ники - никога досега не сме се разделяли за повече от едно денонощие. Представям си колко ще има да ревем и двамата. За мъжа ми не се притеснявам - той не е от София и преди да заживеем заедно е живял доста дълго сам по квартири, та се справя общо взето.
 Ние също живеем сами, но майка ми ще идва да помага в началото с домакинската работа - златна си ми е тя.

има ли друг вид подложки за повиване освен тези твърдите(направиха ни скрин като тези на dibo и искам повивалник но какъв и от къде)?
Ето този на БОДЛИВКА е мек, точно за върху скрин да го сложиш. Тя каза, че си го е взела от Хиполенд Люлин.

# 121
Животинче, аз с първото си дете ползвах пластмасов- много ми беше удобен. Отгоре слагах една тензухена пеленка, за да не е директно бебето на пластмасата. Не му беше тясно (а се роди голям и си вървеше голям през цялото време), а и аз се чувствах спокойна, защото няма откъде да се изхлузи или да се катурне Peace

adenis, Бодливка беше писала за такъв, какъвто търсиш: от Хиполенд за 18лв Peace

# 122
За скучаещите  Rolling Eyes
Новият имунизационен календар: http://pramed.com/imuniz_kalendar.htm

http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=56

# 123
Ето този на БОДЛИВКА е мек, точно за върху скрин да го сложиш. Тя каза, че си го е взела от Хиполенд Люлин.

А какви са му размерите и дали може да се слага директно върху кошарката? newsm78 Ние купихме от другия вид, ама нещо много дълъг се оказа и трябва постоянно да го махам и слагам...този ми се вижда малко по-къс  Rolling Eyes

# 124
  • София
А какви са му размерите и дали може да се слага директно върху кошарката? newsm78 Ние купихме от другия вид, ама нещо много дълъг се оказа и трябва постоянно да го махам и слагам...този ми се вижда малко по-къс  Rolling Eyes
Самия повивалник е мек и трябва да се сложи на твърда основа - не става за кошарката, освен ако върху нея не сложиш твърда подложка като тази  на vily_st

# 125
Благодаря ви за отговорите за плетените дрешки - сега отивам да гладя през пелена. Wink

Най-накрая успях да сложа и снимки на нашето комплектче за изписване - връхните дрешки са ватирани и няма никакъв плюш. Линк на общ … 84;ки

# 126
Аз да се отчета след днешното посещение в консултацията. Утре трябва да вляза в болница за един ден за определяне на поведение за раждане и дата за секцио. Така че ще знам със сигурност датата кога остава най-вероятно утре. Много се надявам да ме изпишат още в деня, да не се налага да преспивам...

Някой от майките със секцио минавала ли е такава процедура?

# 127

Вили-ст, не съм 100% сигурна, но май на Либрес нощните бяха памучни, аз такива ползвах предния път.
Аз пък съм 100% сигурна ,че са памучни:) Точно такива си купих -син пакет са.На либрес всички превръзки са памучни-ползвах само такива.

Зеленко не е нужно да ядеш манджи след като родиш.Защо мислиш ,че те са пълноценна храна? Може да пиеш сокове(най-добре прясно изтискани плодове) ,мин.вода и др. течности,супички(те са полезни-ако ти си ги приготвиш не от готовите -стават за 20-30мин),и зеленчуци разбира се! Ей това е пълноценна и здравословна храна.За съжаление аз си падам по другата Laughing вредната Laughing тестяната(банички и т.н)

# 128
Veroniki, и нашата количка е точно този модел, но цялата в светло синьо! И аз при пране свалям всичко от шасито, пера в банята, а шасито навън в градината и всичко е като ново!Но още при първото пране вътре твърдата основа отпусна нещо като светло жълто и се получиха малки петънца!Добре че са на гърба и като е в легнало положение количката не се виждат! Иначе за съхненето ядва се, така че и ще сме с нея първите месеци!Иначе като тегло в сравнение с количките на Чиполино, които тогава бяха с тегло от около 13-15кг, тази на Хаук с теглото си от 8-9кг си е направо екстра!
Аз просто сравнявам и със втората количка, която взехме - Чиполино спортива, много по-лека, почиства се по-лесно и бързо, покривалото на седалката се пере в пералната, съхне за час и всичко е готово!

СЗА, на мен ми предстои преглед и определяне на дата за секцио другата седмица в сряда!

Току що извадих дрешките за новородено, които имаме от баткото!Сигурно поне половината от тях не са ползвани!Ей вече се размечтах и аз, въпреки че най ми се иска да си изчакам датата за раждането!

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 15:14 от Zora*

# 129
  • София
Зеленко не е нужно да ядеш манджи след като родиш.Защо мислиш ,че те са пълноценна храна? Може да пиеш сокове(най-добре прясно изтискани плодове) ,мин.вода и др. течности,супички(те са полезни-ако ти си ги приготвиш не от готовите -стават за 20-30мин),и зеленчуци разбира се!
За соковете при кърмене знам, че може да предизвикат колики на бебчо, по-добре да се пият чайчета разни. За супичките спор няма - напълно съм съгласна.

Някой от майките със секцио минавала ли е такава процедура?
SZA аз с Ники бях така. Казаха ми да отида 10 дни преди термин и ме приеха (беше петък). Доколкото си спомням май само кръвни изследвания ми пуснаха, запис на тонове, видяха ме на УЗ и толкоз. Назначиха ми секциото за понеделник и понеже си бях наред и нямаше смисъл да вися в болницата през уикенда, в събота сутринта ме пуснаха да си ходя. Дано теб те пуснат още в петък. Трябваше в неделя след обяд да се върна и тогава вече имах консултация с анестезиолог и ми направиха тест за алергии (май както каза Еlwing към АБ само). Единственото гадно нещо при цялата работа беше, че в неделя ме приеха на ново с всичките му екстри - бръснене, прегледи и т.н.
 Айде успех и ще чакаме да кажеш кога ще вадят бебока.

jivotinche, Tony_st, много са ви сладурски покупките

Zora*, ще избутаме и това поколение в Hauck-a  Laughing

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 14:44 от veroniki

# 130
Вероники,аз от теб чувам Shocked Мислех,че соковете и течностите са добре дошли за кърмачки.Нямам опит и незнам,но как смяташ ,че соковете предизвикват колики? newsm78  За да няма колики знам ,че не трябва да се ядът бобови храни(които набъбват-грах,боб,леща,нахут,царевица и т.н),защото те образуват газове и чрез кърмата майката ги предава на бебето.

# 131
marussia в Касида шезлонга го има на по-ниска цена

Много ти благодаря  за инфото. Hug Hug HugАз излязох с мъжа ми ,но имахме други работи и не отидох до магазина да го купя.И сега като видях поста ти ,направо го поръчайх оттам за 139 вместо от магазина 169лв.Че и на Дисни синьото кенгуру поръчах.Чудно стана ,сега предполагам ще ми се обадят и утре може и да го получа.Доставката е 7лв.

Много се радвам за Слънцето,дано още утре се включи при нас. Peace

# 132
Вероники,аз от теб чувам Shocked Мислех,че соковете и течностите са добре дошли за кърмачки.Нямам опит и незнам,но как смяташ ,че соковете предизвикват колики? newsm78  За да няма колики знам ,че не трябва да се ядът бобови храни(които набъбват-грах,боб,леща,нахут,царевица и т.н),защото те образуват газове и чрез кърмата майката ги предава на бебето.

И на мен ми казаха същото в болницата. Бях си сложила 2 кутии на шкафчето и веднага ме предупредиха да ги разреждам наполовина с вода. Фрешовете в къщи също се разреждат.
За бобовите храни е така, също франзела, карфиол и забравих какво още беше. Имам много хубава книжка за кърменето, там май имаше списък. Ще погледна. Peace

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 14:58 от Deziderata

# 133
  • София
Вероники,аз от теб чувам Shocked Мислех,че соковете и течностите са добре дошли за кърмачки.
Течности да, но не точно сокове. Аз понеже вода пия много малко и главно със сокове се наливам ме бяха предупредили преди. Трябва също да се избягват ядки, какао, шоколад, а и зеле също защото е трудносмилаемо. Не става въпрос съвсем да се откажеш от тези неща, а просто да не се прекалява с тях.
 marussia, радвам се, че съм ти била полезна  Peace

# 134
Олеле.... ами добре,ама как ще се издържа с тия диети незнам.То много сложно било.Това не яж-онова не пий-ами какво изобщо можем да ядем? #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Всъщност коликите до колко месечна възраст продължават?

Общи условия

Активация на акаунт