Я,колко мъничко остана-през МАРТ и аз да стана мама!

• 14 056
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
някой беше дал линк с тази тема за бащинството,ние с таткото също нямаме брак,но толкова сложно стоят нещата че честно казано аз се отказах от този 15 дневен отпуск,той започва след изписването не бебчо от болницата,от работата трябва да знаят че таткото ще има бебе за да го пуснат от работа,след като се роди се ходи в съвета за да даде имената на детето,носи се в болницата,след това се вземало акта за раждане от болницата+някаква си бележка (забравих точно каква беше) след това се носи в НОИ...общо взето нещо такова,но най-добре да се прочете с точност....

В случая никой не говори за 15-дневния болничен на таткото, а как стоят нещата със самото припознаване, онзи сайт беше за болничния на таткото, а нас не ни интересува това, няма нужда да ходим в НОИ и т.н. Молим ако някоя мама знае да ни каже  Hug
И аз знам че още в родилното като те питат казваш имената на таткото и той попълва нещо, но от там нататък не съм наясно.

# 166
  • София
И ние сме без брак, но поне вече съжителството го обявиха за "законно" и по- лесна е процедурата с бебетата. Четох преди какво трябва да се прави, но точно стъпките не мога да ги кажа. Общо взето- бащата нещо трябва да ходи в общината с двете лични карти ли... и май документ от болницата...но в болницата трябва да са запознати и да ви кажат.
ЛЮБИМА, как няма да ти е празнично, то си е знаменит ден   ura Много се радвам за вас двете и също е супер, че ще кърмиш  Simple Smile
Поздрави на неонатологично отделение в Майчин дом, че са си заслужили почерпката!
natsti, браво за борбеността ти- преследвай го до последно този:jedi:
Дайте мнения за кошницата за кола- дали ще си отговаря на оценките на ACAD, ако е ползвана известно време. Защото нещо взех да се оглеждам в Продавалника и там има сравнително нови кошници на добри цени.
Честито на всички, които се похвалиха с хубави новини от консултации. Party

# 167
Любима- много хубави новини. Малко ти завиждам. Вече ми се иска и аз да си гушкам бебка (но все пак има още време да си поседи вътре)
simona_stoyanova и natsti- възхищавам ви се момичета.  Hug Да имате все такива сили за бебоците си.

Аз след като се навиках на мъжо, на бабето, сега с равен тон обясних някой неща и на свекъра. Че то бива тяхното, ама прекаляват.
Написах си домашното от работата и вече съм тотално скапана. Ей забравих какво е да работиш. Rolling Eyes

# 168
Наталия, то и моето име не е много за презиме ,но предпочитам / поне в момента/ да си носи моите имена отколкото на човек,които не му пука за детето и изведнъж аз бременна в 6ти месец / дотогава живяхме заедно в Швеция/ и решава,че това дете не е от него и неиска да има нищо общо!!! Ами не благодаря!!!Може след като родя да реша да заведа дело за препознаване,но засега не ми се занимава!  Crossing Arms   но в крайна сметка всеки си решава  Peace

Извинявам се на другите,че започнахме тази тема тук!

ПС Моите родители също са разведени,но това никога не се е отразявало върху взаимоотношенията ми с другите деца!!!

# 169
Момичета аз съм много горда със себе си - успях да изчистя цялата къща, само банята я оправих колкото мога, че нали не мога много да седя клекнала и с едно столче  Simple Smile Но съм доволна-не е било толкова чисто незнам от кога, направо вече не я понасях. Бебо протестираше в началото, но като видя, че няма да бъде на неговата се поуспокои. Сега мисля да ходя да почивам. Мислех да гладя, ама се надцених със задачките и ще го оставя за утре.
Любима много се радвам за вас, видях снимчиците, много е сладка Софито, пу-пу. Мирамар стискам палци момченцата ти скоро да последват примера на девойките и да си ги вземете в къщи. Абе въобще само хубави новини Hug Praynig
Относно нервите, аз съм на приливи и отливи - в един момент съм много любвеобилна и от всичко се разчувствам, във следващия адска нерва ме тресе - хормони, какво да ви кажа.

# 170
Много мъчно ми стана ,че има бащи ,които не си искат тези малки създания.Някои се борят с години ,за да ги създадат,други не ги искат,дори им пречат.Дано винаги бъдат щастливи всички деца без значение с 1 или двама родители порастват.
Благодаря на Бог ,че имам прекрасно семейство!

# 171
 Привет от мен.

Само ден ме няма а вие 11 страници Shocked. Направо ме разбихте.

Сега само ще дам инфо за раждането ми и после се връщам да чета.

Термин 03.03.2009г.  Нормално раждане.  гр.Поморие - болницата родилното Joy   Д-р Матей Попов. Втора бременност.

# 172
Любима, много се радвам за вас! Hug А бе те нашите мартенски душици големи сладурани бе, пу-пу Heart Eyes Blush Софито и тя ще си има снимчица на 1 стр.

# 173
  • София
simona_stoyanova и natsti- възхищавам ви се момичета.  Hug Да имате все такива сили за бебоците си.
И аз така  Hug Децата ви могат само да се гордеят с такива мами! А "татковците"  Confused newsm78, просто не мога да повярвам, че има такива хора.  Sad
Любима, и аз се радвам за новините при вас!  Hug   Heart Eyes След малко ще видя снимките на твоята принцеса  Heart Eyes
Ние днес с майка ми направихме последните покупки - плътничка пелена за изписването, чаршафчета, завивка, хавлия и т.н. , остава само да ги изпера и изгладя и съм готова.  Crazy
А, забравих - последните ми изследвания показват, че хемоглобинът ми е 126  Shocked  newsm78 Нещо не ми се вярва да може да се качи толкова само от приема на Сорбифера. По тази причина да питам Роня77 (нали мъжът й беше д-р) - възможно ли е да показва такива стойности, защото при изследването е "хванато" това желязо, дето съм изпила примерно предния ден  Rolling Eyes

# 174
И аз така  Hug Децата ви могат само да се гордеят с такива мами! А "татковците"  Confused newsm78, просто не мога да повярвам, че има такива хора.  Sad

Това не са мъже-камо ли татковци да ги наречеш-безотговорни непораснали деца,които не знаят какво искат от живота.

Много тъжно ми става за такива майки еххххххх Дано намерите щастието в лицето на някой друг мъж,който да ви обича и уважава.

# 175
  • София
За пердетата да се включа и аз. Тъй като докато ми правеха хола, изобщо не чуха моя коментар, че не оставят място за корнизи (мъжът ми беше много въодушевен, че овладя майсторството на гипсокартона, та не ме чу изобщо) си намерих решение на проблема. Пак ще се сложи корниз, но много тънък и кръгъл. Съответно няма място за кукички, затова ще си направя на пердетата халки от плат, които се закопчават с тик-так. Съответно, много лесно ще се закачат за корниза.

# 176
  • София
Елг, откъде е кошницата ти за кола? Много ми харесва и искам да си вземем точно с такава дръжка  Rolling Eyes
от щатите ни е за съжеление. Тук с такава дръжка не съм виждала. А нашият татко е живял там и от общия ни  приятел, който с такава си отгледа бебока, я е виждал и знаеше за тези кошчета отпреди. Та е супер лека и удобна и нй-ваното, че била с незнам си какво касетка отдолу, за да не се маха всичко. Слагала се касетката, застопоряваля се и коша само се мести.
Таткото каза, че такива имат и Чико, но общо касетката и коша били около 300лв, а на нас ни излезна 50 долара.
Ако има кой да ти е прати поръчай си.
Чикото е с подобна дръжка и също е с база (основа), а и са му много добри показателите в краш тестовете. Само дето в момента го няма - чакат внос след две седмици.

Дайте мнения за кошницата за кола- дали ще си отговаря на оценките на ACAD, ако е ползвана известно време. Защото нещо взех да се оглеждам в Продавалника и там има сравнително нови кошници на добри цени.
oki4, доколкото знам не би трябвало да е проблем. Само когато са "претърпяли" катастрофа трябва да се спрат от употреба, дори и да няма видими поражения по тях.

dideto, аз ще ходя на лекцията утре, а също и зелено човече и dyMa - за други не знам. И в тази връзка да попитам в колко часа се чакате, че бременния ми мозък е забравил. Върти ми се нещо за 9.45 часа, ама да не бъркам  newsm78
 Много ме зарадваха добрите новини за малките ни бебоци  newsm44 Утре дано и Слънцето да ни зарадва

# 177
  • София
Днес съм много активна нещо...

Да се отчета за консултацията - всичко си е по план, главата на бебчо продължава да върви 5 седмици напред и вече има диаметър 9.6см...
Иначе всичко останало е нормално, тоновете са наред. Другата седмица ще давам кръв и т.н за изследвания.

Относно раждането - разбрахме се, че секциото ще го планираме за около 20.03, ако до преди това дзвера не реши да излезе сам.
Ще раждам в Св. София (не ТК, а тази на Мазнейкова).

Да не забравя да поздравя вече мамите, за добрите новини за малките бебчовци   bouquet

# 178
Аз моята кака я бях писала на мое име,защото нямахме брак с мъжът ми,а той беше в чужбина! И моето име не става за презиме,ама да не ви пука! И недейте да съжалявате,а се радвайте,че сте се оттървали от такива 'мъже'' ! Според мен недейте се натиска бащите да припознаяват децата,щом не сте в добри отношения,защото освен една издръжка от максимум 100лв,друго няма да получите,а след време (както при моята комшийка) ''таткото'' не разреши детето да замине с нея в чужбина и даже я заплаши,че ако замине ще й я вземе и представете си-успя,макар 8г да не я беше погледнал!!!
А и като самотни майки има някоя и друга превилегия!!!  Hug

# 179
dessiss благодаря че ме ориентира,толкова съм се заблеяла че виж какво съм разбрала,иначе за признаването,когато аз ходих да си извадя удостоверение за семейно положение (трябваше ми за нещо) на бележката която попълвах имаше нещо за признаване на дете,даже един татко го попълваше и си носеше акта за раждане на детето,но точно за какво му е не знам(да не изръся пак някоя глупост #Crazy)иначе питах една приятелка която има детенце но няма брак и тя каза че таткото трябва да иде до съвета за да попълни някакъв документ който носи в  родилното,ама да не говоря повече че не знам точно как са нещата,ако разбера нещо което да е сигурно Peace ще пиша за да не ви подведа,както стана за документите за социалните,писах че трябва болничен и мед.бележка а не било така.....(нищо че така ми бяха казали от социалните,ама и аз се разкарвах докато взема нужното мед.направление)....

извинявайте че погрешно съм разбрала Hug а за тези които нямат половинка,мисля че детенцето ви може да носи всяко едно име което изберете,но пак не съм сигурна  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт