По Св. Валентин правим деца на пук на кризата- 91 тема САЩ

• 15 307
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
Кажете ми, че след 3 год. свършва това. Simple Smile

ДО някаква степен Simple Smile Глупостите стават все по-редки...но и от друг характер  Laughing

# 91
анет, няма да се обърка детето. Всъщност, не знам, моите бяха малко по-големи сякаш, като обърнахме картите и започнахме да говорим директно, че не може да се вярва чак толкова на хората, които им приказват колко са велики. Но пък ние сме в среда, където мога да се подкрепям с примери и от други семейства.
Официално се излиза с версията, че което дете е добро по математика - е просто добро. На родителите се казва да не стресират децата излишно.
На практика - родителите чужденци масово си занимават допълнително децата, и не се връзват на тези версии. В крайна сметка лаврите по математика, които никак не са малко, отиват за дистрикта и се приписват на дистрикта. А родителите имат "лоша слава", защото много си озорвали децата.
Не че официално нищо не се прави - имаше ревю на програмата, пускаха ни и на нас анкети, има вече конкретен план за засилване на масовото обучение по математика. Но това ще отнеме време. Не, че не се действа. Поне таблицата за умножение да знаят им искат в трети клас, на същата възраст, когато ние сме били втори, това беше моята молба в анкетата, и на много други може би, все нещо се е чуло.

# 92
Официално се излиза с версията, че което дете е добро по математика - е просто добро.
Че то с всичко е така. Или умееш да рисуваш, или не. Или разбираш от музика, и (евентуално) ще пишеш музика, или не....това не се постига с окуражаване, частни уроци и лудване от учене!

# 93
Официално се излиза с версията, че което дете е добро по математика - е просто добро.
Че то с всичко е така. Или умееш да рисуваш, или не. Или разбираш от музика, и (евентуално) ще пишеш музика, или не....това не се постига с окуражаване, частни уроци и лудване от учене!
Нито с това просто да седиш и да чакаш това да стане от само себе си.

# 94
Е, да. То ако ти иде отръки, обаче, ще си те "бута" отвътре...ще избуи по един или друг повод. Без излишни напъни...
  Само намекнах, че хич, ама хич не съм фен на "99% труд един талант".  Mr. Green

# 95
Е, да. То ако ти иде отръки, обаче, ще си те "бута" отвътре...ще избуи по един или друг повод. Без излишни напъни...
  Само намекнах, че хич, ама хич не съм фен на "99% труд един талант".  Mr. Green
Ами те и някои от нашите училищни админстратори и комптенции тука не са.
Но това, че стабилна част от населението е за "99% труд един талант" им идва толкова добре, че повече не може и да бъде  Peace. И децата изкарват супер резултати на тестове и олимпиади, и статистиките на дистрикта са примамливи до степен цените на недвижимите имоти да се държат и да няма локални foreclosures, съответно притокът на данъци няма да спре. Но не върви да апелираш "99% труд един талант", плебейско е някак си. Дискретният чар на буржоазията действа със стил.

# 96
  • Чикаго / София
Бубка, очовечават се след 3г. няма спор, но и тогава си има много поводи за тайм аут! Simple Smile

Аз в началото пазех много от нещата на Дени от яслата в Бг. Но като че ли с времето ми писна да събирам хартийки и доста понамаляха /да не кажа изчезнаха  Embarassed/. Тези от тук ги лепя на стената им. Може би по-хубавите ще ги прибера после, ама ще видим. Засега там са си добре. Поне не ми заемат място. Laughing

За програмата в прискула лошо за сега не мога да кажа.  Вярно е, че всички са дъ бест, ама на Дени учителката е една амбициозна, доста ги натоварва. За сега с нея работи основно да научи езика, буквите и числата. Но гледам по-големите дечица които карат Киндергарден там четат, спелват, пишат и прости задачки решават. За мен това е достатъчно за Киндергарден. Останалото в училище.

# 97
 Sick Блажка...'айде да си направим една комуна в един пущинак и да си заживеем там...този свят не ми харесва!

# 98
Blush...колкото и ку-кууу да ви се виждам.  hahaha

преди секунди пях potty time на мелодията на jingle bells  и пъшках нецензурно с цел мотивация на офспринга - нямаше да си го призная, ако не се налагаше да успокоя Тина  Grinning Grinning Grinning

# 99
Sick Блажка...'айде да си направим една комуна в един пущинак и да си заживеем там...този свят не ми харесва!
Joy
О, скрити вопли на печален странник ...

# 100
Блажка, кауза пердута ли ме нарече ?!  Mr. Green
 Агенткей, ще си кажем, всичко ще си кажем.  Laughing

# 101
Творения снимам (след време на хладилника и по пода) и хвърлям, имам дигитален албум за целта специално,инак няма насмогване.
*
Аз съм баш против "достатъчно за това ниво". Като може и го прави,защо да не му се даде 2% по-нагоре? Ния е абсол.в средата на умения и знания,съвсем не говорим за непостижими висоти,тестваха я по друг повод специалисти,но си загуби от хъса и желанието за повече от стремежа им за регресия към средностатистическото за тази група деца..

# 102
  • Чикаго / София
Анет, добра идея за снимането на творенията. И аз така ще започна да процедирам, че не си представям всеки пък като ми се налаг да се местя, да мъкна и кашони със рисунки и пр. Всичко излишно се хвърля в нас.

Права си, че ако детето има потенциял и възможности е хубаво да се работи с него.

Но аз съм на теорията, че децата трябва да си се оставят да  бъдат деца. Да играят като са на 5, не да ги карам да учат таблицата за умножение, дроби или да пишат сложни изречения. Ако някое дете това го влече, супер. Нека се работи с него допълнително и да развие способностите си. Но за моите предпочитам да се радват на игрите, след това ще имат 12години в училище да се развиват и още 5 да се доусъвършенстват.  Затова казвам, че ми стига това за К. Ако детето ми покаже, че иска да решава задачи на тази възраст, да рисува или пише, ще се постарая да му усигуря допълнителни занимания, но засега моите ми показват че искат да играят. Не мога да накарам Дени да седи повече от 20мин. да пише букви и числа. Започва да се върти, да ми говори нещо друго 'важно', но не и да пише. Въобще и не я натискам.  Има време ще ги научи.

# 103
Кюбит, страхотна новина!Честито!!!Желая ти безпроблемна бременност!

Ева, как е Уислър  Grinning Има ли сняг, слънце?

# 104
Чета ви и се чудя и мая, ама хич не ги мисля тези неща още, с каква ли сила ще ме блъсне скоро... Че и математика не мога да обяснявам, как е възможно всичко да съм забравила, а имах шестици....  Embarassed
Засега арт проектите са точно от типа "залепи крака на тази жаба", че и си ги събирам, Тина не си единствена  Laughing.

Я кажете, освен 1 2 3, thank you, please,  A B C, друго да го уча ли на английски за завръщането през август?
Август!!!!!

Дискретният чар на буржоазията ....
Ох, блажкаааа  Joy Joy Joy А какъв ли е всъщност този неясен обект на желанието ни, как да се учат  Joy

Общи условия

Активация на акаунт