Сега и после , както и преди,пътешественици/чки сме, уви! - 8-ма серия - игра

• 21 532
  • 447
  •   1
Отговори
# 210
  • София
 newsm78 35 беше нещо в Русе ли, не помня , но съм го виждала....

# 211
  • зад парка
№ 27

gadamer, писна ли ти да не могат да познаят  Joy - достави измъчих с този райски остров

дала си интерсни данни, имаш да пускаш сега ти

Ето още малко и от мене:

Гренада е пълноправен член с право на глас на Общността на Карибските държави и на Организацията на Източнокарибските държави.
През 2004 г. островът е засегнат сериозно от урагана Айвън. Ураганът от 4-та степен разрушава или нанася тежки поражения на 90% от жилищата на острова. През следващата година друг ураган, Емили, нанася нови поражения на острова за около 110 милиона американски долара.
Икономическото развитие на страната е облагоприятствано от разумните фискални и макроикономически реформи, които водят до годишен растеж от 5-6% в края на 90-те години., като най-голям от растежа се пада на строителството и търговията. Броят на туристическите обекти бързо се увеличава и туризмът се превръща във водещият източник на чужда валута на страната. Още през 2006 г. много голяма част от хотелските комплекси са възстановени след 2-та урагана.
Понякога Гренада е наричана „островът на подправките”. Основно перо в износа на страната са подправките канела, карамфил, джинджифил и индийско орехче.
Индийско орехче може да се види и на официалното знаме на Гренада.
През април 2007 г. Гренада заедно с няколко други Карибски страни е домакин на Световната купа по крикет. Интересно е, че за възстановяване на националния стадион след урагана Айвън , Гренада получава парична помощ от 40 млн. долара от правителството на Китай, както и 300 китайски работници се включват активно във въстановителните работи. А на церемонията по откриването на купата се пуска тайванския химн  Mr. Green Пак нещо от епохата на соц-а имат да уреждат!

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 12:35 от InaDot

# 212
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами всъщност жокерите бяха много, та нямаше как вече да не позная, просто изпреварих другите:)))

Иначе 35 - не е в България. Де да беше де  Mr. Green

# 213
  • София
35 има знамена, едното ясно се вижда на ЕС ама другото  Thinking

# 214
  • Отвъд алеята зад шкафа
35 има знамена, едното ясно се вижда на ЕС ама другото  Thinking

много време ми отне да намеря снимка на това място, на която да не  е закачено знамето на държавата, в която е, сега просто се вижда знамето на ЕС, но държавите в него са много.

# 215
  • София
Нещо на бял фон е, почвам да изучавам знамената на страните членки  Mr. Green
На първо време Финландия или Кипър  newsm78

# 216
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не, не е там  Sunglasses

# 217
  • София
Ами Малта тогава  Thinking

# 218
№ 33 е музеят на ислямското изкуство в Доха, Катар. Нали скоро пусках снимки оттам, та го знам.

така е. Нямах представа че вече е пускана тази снимка, а следя темата редовно. Май играта ще става трудна

# 219
Ей, я марш към 13стр!Не сте познали 31-ва снимка  Naughty

# 220
Ей, я марш към 13стр!Не сте познали 31-ва снимка  Naughty
  animal037

# 221
Жеже, откъде го вадиш тези емотикони?! Joy Joy  bouquet

# 222
Кликаш на "още" и излизат.
Магаренце, поздравления за африканските приключения!Чета и гледам снимки и се вдъхновявам! Peace

# 223
Танкс, Олди..

Ще допиша..ама трябва да се заседя повечко пред ПС-то..тия дни само "наминавам" оотук..

Направо ми се скъса д-то от бач..излезе ми африката през носа.. #Crazy

# 224
Олди предай се , казвай какво е това на снимката , нИ съ пръй  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт