Мами в Белгия -11

• 19 550
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
  • В облаците
Калинке малинке не съм адвокат за ти кажа за кой тоЧно закон говоря  Simple Smile,но ако го намеря в нета Ще го копирам тук Peace

10х Simple Smile

Да наистина във България искат на малолетните да имат международен паспорт, защото просто няма как да имат лична карта. На мен поне задължително ми го искаха,когато съм пътувала с малкия. 

Синът ми проходи няколко дни преди да навърши 13мес. По принцип момичетата прохождат по - рано от момчетата, но винаги има изключения. А в нашта любима страна все си гледаме в чинийките и много майки обичат да се изхвърлят тяхното колко думи  казва, пък колко било умно, и все се заглеждат в чуждите деца. Това въобще да не те притеснява.

# 46
  • София
Жори проходи на 10м .,обаче пък не може да пълзи. Mr. GreenТука от седмица прави някакви опити,ма пълзи много смешно и странно.Както и примерно седна ъвсем стабилно в началото на 6-ти месец,но започна да се обръща сам от гръб по корем чак на 8м. LaughingТа децата се развиват различно и няма нужда от излишни притеснения.

За паспорта - ние и двамата сме българи и детето има само БГ гражданство ,нищо че е родено в Белгия,та ми искат декларация.

# 47
Честит дом на черна роза!

Блонди, чудно местенце си имате, успех с наемателите Grinning

А за тази статия, знам за нея, мъжът ми прочел в cnn.com и не спира да ме бъзика Close много му е забавно Twisted Evil

За извеждането от българия-моят син има само американски паспорт и си влиза и излиза без проблем, обаче мисля, че има ограничения за престоя Thinking ще ми трябва пълномощно само, ако го извеждам от САЩ.

Честит ви Свети Валентин или Трифон Зарезан - който каквото празнува Laughing

# 48
Честит Свети Валентин  момиЧета ,весело изкарване на празника

# 49
Цитат
Благодаря ви за инфото за тая международна карта  ,сега проверих в сайта на нашата кoмуна ,струва 1,25? и оЩте понеделник Ще ида да и изкарам ,Че не може така ,ходим напред назад ....

Като отидеш в общината вземи и Лина с теб+ снимка(май искаха 2 на помня точно).Поне тук искаха да заведем  Мила, когато и вадихме паспорта за задгранично пътуване.Ние довечера ще празнуваме с приятели и познайте.Аз съм сама с 2-те деца и трябва да приготвя всичко до 7 часа.Тогава идват гостите и мажо ще се прибере по същото време от къщата.Как ще се оправя незнам #CrazyДано децата слушат Praynig
Весел Празник на всички!

# 50
  • BRUXELLES
Честит празник !
     С най- искренни благопожелания!
Шакира:относно това , дали имам фирма за  Чистене?- Да така е ,но аз просто исках да разбера,какво е мнението ви по този въпрос.
Жеже: няма смисъл да се притесняваш за прохождането,нормално е едно дете да проходи по-късно!Приемете един съвет от мен-не използвайте проходилки!Дъщеря ми беше на 10 месеца , когато падна по стълбище с 10 стъпала от т.н. паяк,много са опасни!
Нека оставим природата да си свърши работата.

# 51
Ние имахме проходилка, ползвахме я и дъщеря ми проходи малко преди първия си РД. Преди това ходеше с каишките. Благославях този който ги е измислил. Иначе не знам дали щях да имам кръст. Проговори обаче много късно, точно както Джъст казва, но без да използва бебешки език. Сега говори и двата езика много добре. Българския и е страхотен, такива дълбоки изрази използва че падаме от смях. Да е жива и здрава баба   Laughing

За паспортите - ние сме с двойно гдажданство и до последното лято влизахме с БГ паспорти защото има закон (който малко го знаят) че щом имаш БГ гражданство си длъжен да влезеш с БГ паспорт. И на излизане ми правеха проблем за въпросната декларация от бащата. Оправях се някак си, но последния път си влезнахме с БЕ документи и нямахме проблеми. Само в германия ми направиха проблем че не мога да докажа че детето е мое защото носи фамилията на баща си. Беше голям кръстосан разпит. В БГ също са ми правили този проблем и на КПП ми казаха да си нося акта и за раждане. Сега ще и извадим личната карта, че на паспорта е на 5 месеца. В нашата община е безплатна.

# 52
Бел няма лошо ,даже като си кажеш тук  ,има мами които биха позвали услугите ви .

За проходилките си пише в упътването да не се използват до стълби и стълбиЩа ,инъЧе не са опасни ,ако се позлват на равно ,но трябва да се позлват под наблюдението на въздрастен .Ние съЩо сме позлвали ,но никога не съм я оставяла самиЧка в стаята ...
Бони и аз имам каишка и веЧе мисля да я връзвам ,Че взе много да тиЧа и едно излизане се превръЩа в  страшно приклюЧение ...

Черна Роза ти какъв паспорт заграниЧен си правила на детето  белгийски ли ?Ами аз Ще направя за сега картата ,да си имаме поне за европейския съюз ,ама паспорт незнам ,ако ходим към Марако тогава мисля ,мъжът ми за неговия плаЩа по 80? (нормална поръЧка за 1 месец),ако и за бебета е толкова ,ето заЩо  комуните   са с  елктронни гишета и незнам си какви екстри,даже се Чудя за какво ги държат тия на рецепцията  по цял ден дъвки дъвЧат ,сандвиЧи ядат и кафета пият и пари им дават ,ей  на това му викам сладка работа   Laughing....

# 53
Бони и аз имам каишка и веЧе мисля да я връзвам ,Че взе много да тиЧа и едно излизане се превръЩа в  страшно приклюЧение ...
Едно му е хубаво на тичането след прохождащо дете - неусетно се слабее  Laughing

за какво ги държат тия на рецепцията  по цял ден дъвки дъвЧат ,сандвиЧи ядат и кафета пият и пари им дават ,ей  на това му викам сладка работа   Laughing....

Социализъм (комунизъм), какво искаш  Wink     

# 54
  • Overijse, Belgie
Приемете един съвет от мен-не използвайте проходилки!Дъщеря ми беше на 10 месеца , когато падна по стълбище с 10 стъпала от т.н. паяк,много са опасни!
Нека оставим природата да си свърши работата.

За протокола - Мартин не е ползвал проходилка, но в случая не мисля, че проходилката е била виновна, а това че е имала достъп до стъпала!!!

# 55
Аз днес съм схванта след сноЩната игра с мъжо ,бих го  3 рунда  на бокс на уи  (а уж той тренира отвреме на време бокс Joy).На тенис той победи ,а уж навремето аз съм тренирала ,ама с тези подавания оЩе не съм намерила цаката ,много е забавно .Даже и Лина незнам от къде намери едно дистанционно и тя запоЧна да размахва и да се вихри с нас  Joy.

Накрая се поЧерпихме с българско винце (намерихме го в Кора) ,хубаво беше ,ние не сме пристрастени пиаЧи и от време на време така ни се услажда ,но това наистина беше на смешна цена ,но хубаво ,с хубав аромат .Купехме си и алжирско ,за да ги сравняваме  Laughing

Накрая аз загорих веЧерята (направо хиЧ не мъ върви с готвенето  ooooh!)и ядохме сандвиЧи  Joy Laughing

# 56
Проходилка е ползвал много Криско и съм страшно доволна  Peace Не са опасни, а е бил опасен достъпът до стъпалата, както каза Джъст  Peace

Услуги за чистене не ползваме. Поне засега. Може би, ако някой ден имаме голяяяяма къща на няколко етажа  Grinning - тогава. Засега си чистим апартамента сами. От една страна не е проблем това, от друга, поне на мен, ми се вижда доста неприятно чужди хора да влизат вкъщи и да ми пиппат нещата. Не визирам крадене, а просто няхлуване в личното пространство  Confused
Бел, успех с фирмата  Simple Smile

Шакира, и ние взимаме редовно от тези червени винца, на Домейн Бояр са и не са никак лоши  Peace

Криско го заведохме в БГ на два месеца с паспорт, валиден 5 дни, изважда се за минутки в Посолството и се прави предния ден, преди пътуването. После в БГ си му извадихме нормален  Simple Smile

# 57
  • BRUXELLES
Да , съгласна съм,Че по-скоро достъпът до стъпалата беше приЧина за падането, но когато след инцидента ни приеха в болницата,такива слуЧаи ми разказаха в спешното,Че само като си спомня и преживявам всиЧко отново.Дори наскоро Чух,Че в Комисията на потребителите- г-жа М.Кунева е внесла предложение да бъде забранена продажбата на проходилки , защото има много инциденти. Разбира се всеки решава за себе си.Дано никой никога не изпита това , което изпитах аз в онзи ден.Слава богу-разминахме се само с леки натъртвания.

# 58

Шакира, и ние взимаме редовно от тези червени винца, на Домейн Бояр са и не са никак лоши  Peace

Да тоЧно  такава се казва от 2006 реколта  Laughing и аз много го харесах  Peace

За проходилките до сега не са ги спрели и няма да ги спрат ,според мене инцидентите стават ,заЩото родителите или Човека който се грижи за  детето не е достатъЧно придвидлив .ИнъЧе инцидент навсякъде може да стане с детето особенно с бебе ,те не могат да преценят опасността за това сме ние въздрастните  Peace.Едва ли биха спряли таблите  за сменяне на детето ,заЩото еди колко си бебета са паднали от там ,хората ни продупреждават ,дават книжки безплатно ,айде моля ви се да не обвиняваме прозводителите когато ние сме си виновни .То и на улицата, ако не пресиЧаш правилно може да те блъсне кола ,какво да спрат от производство и колите и ?Така ,Че едно дете не трябва да се изпуска за секунда прсото ...

Бел важното е Че на дететнцето ниЩо не му е станало и ти си си взела поука   Hug,дано никога не преживяваш този момент отново  .А за Чистенето , на мен не ми преЧи някой друг да ми Чисти(ако го прави добре,а не отгоре отгоре ) ,даже и предпоЧитам ,но сега като съм си свободна се справям ,не съм някаква маниаЧка за най-малката прашинка да се впускам с парцалите и кофите ,обиЧам да ми е Чисто ,ама  предпоЧитам разходките и като ми остане време веЧер Чистя ...

Аз сега си търся Смарт ,не много скъп,за кратки тражета из квартала и околностите   ,мился ,Че Жеже караше таква кола ,та ми е Чудно с бебето как е ,столЧето се фиксирва отпреде ,прието ли е така ?Виждала съм много макси козита фискирани отпреде (нали при изклюЧен аер баг) ,но ние сме със столЧе 1 ва група  ,тоест в седнало положение ,дали е прието и то да може да се фиксирва отпреде до шофиора?

# 59
  • Overijse, Belgie
Да , съгласна съм,Че по-скоро достъпът до стъпалата беше приЧина за падането, но когато след инцидента ни приеха в болницата,такива слуЧаи ми разказаха в спешното,Че само като си спомня и преживявам всиЧко отново.Дори наскоро Чух,Че в Комисията на потребителите- г-жа М.Кунева е внесла предложение да бъде забранена продажбата на проходилки , защото има много инциденти. Разбира се всеки решава за себе си.Дано никой никога не изпита това , което изпитах аз в онзи ден.Слава богу-разминахме се само с леки натъртвания.

Честно казано ми се много странно това решение! Все едно, когато детето проходи, да се категоризира като опасно, защото ако има достъп до стълби, може да падне и трябва да ги връзваме, докато не станат разумни и да внимават  Shocked Бих сметнала, че проходилките са опасни, ако не са стабилни и ако при навеждане детето може да се прекатури, защото му дава нереална представа какво може и какво не. Затова, който има проходилка или ходещо дете, просто си купува преграда за стълби и изведнъж проходилката става безопасна Wink Незнам, това си е лично мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт